Dark Saga PL 835499 2103

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 26.11.2012 roku

Wyświetleń 835499

Odpowiedzi 2103

Baggio

Baggio

Moderator działu
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • Moderator działu
Nie będziesz musiał pobierać wszystkiego od nowa.

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
W podziemiach fortu jest pomieszczenie, w którym znajdują się:
Spoiler
strażnik fortu, 2x demon, książe demonów, 2x szkielet mag
Czy to jest ostatnie pomieszczenie w forcie, czy może trzeba czegoś użyć (np. ukryty przycisk), aby przejść dalej?

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

Dark Saga PL
#642 2013-01-30, 22:23(Ostatnia zmiana: 2013-01-30, 22:25)
Spoiler
Czy to jest ostatnie pomieszczenie w forcie, czy może trzeba czegoś użyć (np. ukryty przycisk), aby przejść dalej?
jeśli byłeś w pomieszczeniu, do którego przenosi teleport po rozmowie z dziewczyną, to zostało pomieszczenie na lewo od księcia demonów, przycisk jest idealnie na wprost, od wejścia do pomieszczenia z demonami i szkieletami magów (na ścianie, nad którą są te posągi czy tam kolumny)

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy

Korek

Dark Saga PL
#643 2013-01-31, 02:26(Ostatnia zmiana: 2013-01-31, 09:43)
Przeszedłem! :D  Nabiłem 66h gry (2x więcej niż G2NK). Ogólnie grało się bardzo przyjemnie, chociaż zdarzały się też nieco nudniejsze momenty. Takiego zakończenia się nie spodziewałem, outro też świetne. Nie podobało mi się przede wszystkim (poza bugami):
-runy teleportacji, właściwie nie przydatne (w moim przypadku)
-niektóre potwory (np. karakus, kraur) posiadają zbyt wysoką obronę - słabo rozwiniętą postacią można bić kilka minut jednego karakusa  :ayfkm:  
-miejscami lekka przesada z ilością silnych przeciwników, a potężnych broni/obszarowych czarów (zwoje) jest bardzo mało
-brak konsoli - czasami wystarczy dialog wypowiedziany w złej kolejności i główny wątek zostaje zablokowany; kto wie, może dałoby się uratować zadanie?
-mimo dużej swobody gracza, fabuła jednak jest liniowa
Co mi się spodobało, wymieniał nie będę, bo to wszystko, poza tym wyżej. Dark Saga posiada stosunkowo mało bugów, w porównaniu z ogromem, jaki oferuje.

Z TDS skojarzyło mi się kilka gier: G2NK (to chyba oczywiste), Gothic 3 (tarcze, duale, chaty orków), Risen (skarby, piraci), Arx Fatalis (wygląd kopalni), Mortal Kombat (Ingmar), no i przede wszystkim Gothic I (wystarczy się przyjrzeć ogólnej fabule).

Dark Saga jest dużo trudniejsza od zwyczajnego G2NK, dzięki czemu jest ciekawsza.

Spoiler

Użytkownik Korek193 dnia 2013-01-25 17:21 napisał

Tak w ogóle, czy w modzie występują hełmy?

nie                                       
Są dwa hełmy, a może jeden dwuczęściowy z którego znalazłem jedynie maskę. Zdobędziecie ją pod koniec gry. Kask, że się tak o tej drugiej części wyrażę, znalazłem jedynie w plikach moda.

Poza Ingmarem, nic nie znalazłem.

Spoiler
Spoiler
jeśli byłeś w pomieszczeniu, do którego przenosi teleport po rozmowie z dziewczyną, to zostało pomieszczenie na lewo od księcia demonów, przycisk jest idealnie na wprost, od wejścia do pomieszczenia z demonami i szkieletami magów (na ścianie, nad którą są te posągi czy tam kolumny)

Zadziałało, dzięki.

PS: Wielkie dzięki wszystkim za rady i wszelką pomoc.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Witam. Gdy uczę się u pirata Billy'ego walki dwoma ostrzami, to ten sztylecik mam dostać czy nie? Podczas dialogu pisze "Otrzymałeś miecz", postać go zakłada i wyciąga, lecz po dialogu nie mam go ani założonego, ani w ekwipunku. To bug czy jest to zamierzone? Wie ktoś ile jest stopni walki dwoma ostrzami ? Z góry dziękuję.

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Nie otrzymujesz sztyletu, tzn. tylko na chwilę (podczas dialogu). Poszukaj nieumarłego pirata walczącego dualami. On będzie posiadał taki sztylecik.

Avador

Avador

Użytkownicy
posty31
Propsy2
  • Użytkownicy
Jest to możliwe żebym miał zainstalowane 2 mody na jednej platformie gothica np: Dark Saga i Returning?
Czy musze trorzyć dwie osobne platformy?

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
Z tego co wiem, to oba mody " gryzą " się ze sobą. Tak więc, najpierw przejdź np. Returninga, a potem gdy go przejdziesz to go odinstaluj i zainstaluj np. DarkSagę.

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Najlepiej zrobić dwa oddzielne foldery z G2NK - Dark Saga i Returning. Osobiście posiadam 4 takie foldery: czysty G2NK, G2MDK (do eksperymentów), Dark Saga, Returning. I wszystko działa jak należy  :wink:

Avador

Avador

Użytkownicy
posty31
Propsy2
  • Użytkownicy

Avador

Dark Saga PL
#649 2013-01-31, 17:03(Ostatnia zmiana: 2013-01-31, 17:18)
Dzięki za informacje zaraz tak zrobie.

Czy Textur pack Vurt_s_Gothic_II_Graphics_Overhaul_v07 będzie powodował jakies bugi takie jak w Returningu?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Wiecie może, gdzie w poblizu obozu orków lub w samej kopalni znajde 3 ziela lecznicze oraz szczaw królewski?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Wie ktoś kto uczy 3 stopnia dwóch ostrzy ? Wiecie ile jest tych stopni?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Werewolf

Dark Saga PL
#652 2013-01-31, 21:19(Ostatnia zmiana: 2013-01-31, 21:19)
Z tego co wiem to Atis lub Vincent w obozie Ferokijczykow uczą walki bronią, któryś z nich napewno walki dwoma mieczami (ten, co mamy z nim zadanie, w którym on nas bije w tej klatce) oraz któryś z piratów. Nie wiem jak u paladynów, nie bylem u nich jeszcze.

Moje pytanie nadal aktualne:

Wiecie może, gdzie w poblizu obozu orków lub w samej kopalni znajde 3 ziela lecznicze oraz szczaw królewski?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Tyson, a jest jakiś magiczny sposób na odblokowanie gry, bo Dorian nie chce mnie przyjąć, mimo iż tylko jednego zadania nie wykonałem, bo się zabugowało? Zrobiłem wszystko dla paladynów i tylko muszę się przyłączyć do mysliwych, zeby popchnąć fabułę. Szkoda by było 40 godz zmarnować.
No niestety "magicznego" sposobu nie ma. Teoretycznie po wykonaniu prawie wszystkich zadań dla myśliwych powinien zagadać do Ciebie Dorian lub jeden ze strażników przy bramie, a dalej wiadomo. Jeśli jednak faktycznie masz buga, to nie znane mi jest póki co na niego rozwiązanie.

Witam. Mam pytanie dotyczące Dark Sagi. Przepraszam jeżeli to nie w tym poście. Na stronie http://thedarksaga.cba.pl/download.php jest informacja że niedługo pojawi sie wersja 1.1 gry i czy jak mam wersje 1.0 i bede chciał zagrać w wersje 1.1 to będę musiał sciągać wszystko od nowa czy będzie stosowny update?
Patch 1.1 RU wyjdzie w formie łatki (jak sama nazwa wskazuje) i spolszczenie 1.1 prawdopodobnie też wyjdzie w formie łatki - tym razem sporo lżejszej, choćby ze zględu na to, że już nie będzie zawierać filmików. Podkreślam słowo prawdopodobnie, gdyż tak naprawdę wszystko zależy od patcha 1.1 RU i tego, co będzie podmieniał. Jednak pewniakiem jest, że największej części (DarkSaga 1.0 w całości) już nie będziesz musiał drugi raz pobierać.

Przeszedłem! :D  
Gratulacje :)  
Jesteś kolejnym żywym dowodem na to, że bez MARVIN#msg1069268a też można grać.

Czy Textur pack Vurt_s_Gothic_II_Graphics_Overhaul_v07 będzie powodował jakies bugi takie jak w Returningu?
Z tego co kojarzę, TexturPack#msg1069268i też #msg1069268gryzą#msg1069268 się z Sagą. Ale ręki uciąć nie dam.

Ziół to powinno być sporo, m.in. w okolicy ścierwojadów/topielców/krwiopijców (przy obozie po drugiej stronie rzeki), ale szczaw... Nie wiem czy jest gdzieś w pobliżu, na pewno pamiętam tylko jedną lokalizację szczawiu królewskiego
Spoiler
w rogu przy murze przed wejściem do opuszczonego fortu od strony górskiej ścieżki i kraurów, a nie mostu i jaszczurów.

Wie ktoś kto uczy 3 stopnia dwóch ostrzy ? Wiecie ile jest tych stopni?
Jestem pewien, że są 2 poziomy władania dwoma mieczami. Uczy tego na pewno Billy i pewnie ktoś z myśliwych.

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie chodzi mi Tyson o zwykle, 3listne rosliny lecznicze tylko te bardziej zaawansoesne o 1 poziom, ziele lecznicze.

KOMPUTER:
Spoiler

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
No to najprędzej głębiej w lasach je znajdziesz. Nie obejdzie się bez ulepszenia postaci, by móc sobie poradzić z zębaczami czy grupami goblinów.

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

Aqwarior

Aqwarior

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Jak ruszyć fabułę do przodu? Mam obecnie 4 zadania w dzienniku : Piedestał trzech smoków, czarny miecz , tajemnicza jaskinia i oddział paladynów. Czytałem, że 3 ostatnie można wykonać dopiero po przejściu do trzeciego rozdziału , co do piedestału to Gerard nie chce mi nic o nim opowiedzieć chociaż wykonałem już wszystkie zadania dla niego i francisa. Poza tym wykonałem wszystkie zadania znajdujące się w solucji.

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Spoiler
Piedestał Trzech Smoków - zapewne nie przeczytałeś kartki, która była w książce (tej, którą znalazłeś obok piratów).
Tajemnicza jaskinia - to zadanie zakończysz poszukując drugiego klucza do Świątyni Czaszki, czyli pod koniec gry.
Czarny Miecz - to zadanie się zamknie, gdy zniszczysz Czarny Miecz, czyli również kończąc grę.
Oddział paladynów - zadanie się zamknie, gdy Tars zginie podczas ataku na oboóz orków.

Robiłeś zadania u Ferokijczyków? Po wykonaniu zadań u myśliwych, powinieneś mieć III rozdział.

Beliarssseth

Beliarssseth

Użytkownicy
posty59
Propsy14
  • Użytkownicy
Miejsce występowania dwóch szczawiów królewskich:

Spoiler
1. U Lafera w kopalni, w jego "pokoju". Za beczkami.
2. Przy moście do Świątyni Czaszki, od strony rzeki. Nietrudno znaleźć.
3. W obozie myśliwych za jedną z chatek (dokładnie nie pamiętam)

Wymieniłem tylko 3, które akurat przyszły mi do głowy i nie wymagają walki z cieniostworami/trollami i innymi.

Aqwarior

Aqwarior

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Wypełniłem wszystkie zadania u ferokijczyków i rozmawiałem potem ze wszystkimi, ale nic się nie dzieje. Poza tym przed wejściem do obozu, tam gdzie nie ma mostu zaczepia mnie Sven, kiedy do niego podchodzę to zaczyna "rozmowę" w czasie której przez dwie sekundy nic nie mówi, a potem gdzieś biegnie. Pobiegłem za nim, ale dobiega do domu Oswalda, a potem zawraca i biegnie znowu pod bramę albo biega po murach i krąży w tym samym miejscu. Jak już biega to nie mogę zacząć z nim rozmowy. To jest jakiś bug?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry