Przeszedłem!
Nabiłem 66h gry (2x więcej niż G2NK). Ogólnie grało się bardzo przyjemnie, chociaż zdarzały się też nieco nudniejsze momenty. Takiego zakończenia się nie spodziewałem, outro też świetne. Nie podobało mi się przede wszystkim (poza bugami):
-runy teleportacji, właściwie nie przydatne (w moim przypadku)
-niektóre potwory (np. karakus, kraur) posiadają zbyt wysoką obronę - słabo rozwiniętą postacią można bić kilka minut jednego karakusa
-miejscami lekka przesada z ilością silnych przeciwników, a potężnych broni/obszarowych czarów (zwoje) jest bardzo mało
-brak konsoli - czasami wystarczy dialog wypowiedziany w złej kolejności i główny wątek zostaje zablokowany; kto wie, może dałoby się uratować zadanie?
-mimo dużej swobody gracza, fabuła jednak jest liniowa
Co mi się spodobało, wymieniał nie będę, bo to wszystko, poza tym wyżej. Dark Saga posiada stosunkowo mało bugów, w porównaniu z ogromem, jaki oferuje.
Z TDS skojarzyło mi się kilka gier: G2NK (to chyba oczywiste), Gothic 3 (tarcze, duale, chaty orków), Risen (skarby, piraci), Arx Fatalis (wygląd kopalni), Mortal Kombat (Ingmar), no i przede wszystkim Gothic I (wystarczy się przyjrzeć ogólnej fabule).
Dark Saga jest dużo trudniejsza od zwyczajnego G2NK, dzięki czemu jest ciekawsza.
Spoiler
Użytkownik Korek193 dnia 2013-01-25 17:21 napisał
Tak w ogóle, czy w modzie występują hełmy?
nie
Są dwa hełmy, a może jeden dwuczęściowy z którego znalazłem jedynie maskę. Zdobędziecie ją pod koniec gry. Kask, że się tak o tej drugiej części wyrażę, znalazłem jedynie w plikach moda.
Poza Ingmarem, nic nie znalazłem.
Spoiler
W podziemiach fortu jest pomieszczenie, w którym znajdują się:
Spoiler
strażnik fortu, 2x demon, książe demonów, 2x szkielet mag
Czy to jest ostatnie pomieszczenie w forcie, czy może trzeba czegoś użyć (np. ukryty przycisk), aby przejść dalej?
jeśli byłeś w pomieszczeniu, do którego przenosi teleport po rozmowie z dziewczyną, to zostało pomieszczenie na lewo od księcia demonów, przycisk jest idealnie na wprost, od wejścia do pomieszczenia z demonami i szkieletami magów (na ścianie, nad którą są te posągi czy tam kolumny)
Zadziałało, dzięki.
PS: Wielkie dzięki wszystkim za rady i wszelką pomoc.