Dark Saga PL 980182 2103

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 26.11.2012 roku

Wyświetleń 980182

Odpowiedzi 2103

Beliarssseth

Beliarssseth

Użytkownicy
posty59
Propsy14
  • Użytkownicy
Ale można chyba nosić miecz 1h i tarczę na plecach. Głowy za to info nie dam.

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Ale można chyba nosić miecz 1h i tarczę na plecach. Głowy za to info nie dam.
owszem można

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Owszem, czasami masz miecz i tarczę, czasami (często po wczytaniu gry) sam miecz, a tarcza na plecach. To pewnie takie niedociągnięcie ze strony gry, bo kto przypuszczał, że w G2 będą tarcze i duale? Może i fajnie wygląda, ale niestety niezbyt skuteczna.

Tak czy inaczej, wolę biegać bez tarczy  :wink:

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Takze uwazam, ze nauka tarczy to strata punktow nauki. Dlatego teraz, od nowej gry, juz tego nie zrobie :D

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Poza tym, problemy sprawiają mi:
-gobliński szaman - posiada atak jak smok, odrzucając przy tym na kilka metrów
Musisz go sprowokować, aby w Ciebie strzelił. Po użyciu czaru zostaje on unieruchomiony (pisałem o tym w bestiariuszu), wystarczy się wtedy schować za drzewem czy ścianą i co chwila wychylać się i chować, by strzelając do nas wytracił całe (prawie) HP. Wtedy wychodzimy i albo zastrzeliwujemy go z łuku kuszy (może być nawet słaba), albo podbiegamy i ubijamy mieczem - zanim zdąży się uleczyć.

-goblin berserker - jak już kolega wspomniał, nie da się zablokować ich ataków
Aby z nimi wygrywać, trzeba mieć już dobrą postać. Ale i tak najlepiej sprawdza się walka kuszą. Jeśli mamy 90 siły, to już możemy go powalić na 4 bełty czyli w czasie, zanim ten zdąży nas zabić.

Co do reszty potworów, to jeśli nie możesz kogoś zabić - to omijaj go do momentu, aż "napakujesz" sobie postać do poziomu, kiedy to dasz sobie z nim radę.

Czyli gra jest trudna? Mam nadzieję że tak.
Gra jest trudna. Na pewno trudniejsza niż sam Gothic 2 czy G2:NK - świadczy o tym chociażby fakt, że wszystkie potwory są o 20% silniejsze (opis patcha 1.0.0.4) od tych z Nocy Kruka.

Czy oplaca się iść do kopalni z 20pkt um wydać na PŻ i codziennie do beliara oddawać po 10 ? to zarobie 5k golda ale strace 100pz
(...)
3pytanko.

Czemu jak się bronie i odparuje cios słychać nawet że nie trafił we mnie to i tak mi hp schodzi ?
Nie, nie opłaca się.
3. Prawdopodobnie błąd - brak odtworzenia dźwięku po trafieniu.

1. Jak używać run teleportacji? Niby jestem za daleko Kamienia Mocy (to to cudo z kamieniem ogniskującym?), jeśli tak, to nawet gdy stoję obok, to jest za daleko...
2. Po krótkiej rozmowie z Kadoganem (czy jak mu tam) otrzymujemy zadanie "Obóz przeklętych". Jak rozwinąć/ukończyć to zadanie?
1. Kamienie Mocy - są to wielkie białe kamienie umieszczone przy drogach (np. ten dodający szybkości przy obozie orków czy też koło posągu Innosa i ognistych jaszczurów).
2. Hm, nie pamiętam imienia NPC ani tego, gdzie się znajduje, ale z tym zadaniem powiązana jest jakaś postać żeńska. Jeśli sobie przypomnę jej imię, to koniecznie tu napiszę.

Witam. Czy da rade jakoś zrobić zadanie kowal w kopalni ? Wisp nie chce pozwolić mi go wyręczyć z kilofami, a potem dopiero zobaczyłem w solucji że można zawiesić to zadanie przez to że się pierw z Borysem o niewolnikach pogadało a dopiero potem z Karlo o broni. Ja niestety tak zrobiłełem i czy to znaczy że będę musiał zaczynać grę od nowa?
Gdzie znaleść wytrychy? 1 jest koło łóżka Wispa a więcej?
A co do walki - czy walka 2 broniami to jakiś pic czy opłacalna będzie? I czy są do niej % biegłości jak w 1 czy 2-ręcznych ?
Prawdopodobnie będziesz musiał zaczynać od nowa, bo to jest chyba jedno z kluczowych zadań.
Wytrychy...
Spoiler
...luzem jest ich ze 2-3 w kopalni, a poza tym niektórzy niewolnicy mają je w ekwipunku (dokładnie 3-ch niewolników posiada wytrychy - osobiście sprawdzałem), więc jeśli nie idzie Ci szukanie, to możesz powalczyć z niewolnikami (bezimiennymi). Tylko uważaj na orków, bo jak będziesz walczył w ich pobliżu możesz sobie przeskrobać i wtedy będzie konieczne wczytanie/rozpoczęcie nowej gry.
W obecnej wersji walka dwoma mieczami jest efektowna, ale nie efektywna. Czyli szkoda na nią PN - a jej nauczenie się utrudni Ci rozgrywkę.
W najnowszej wersji 1.0.0.8 przyspieszyli jej animację i być może przez to stała się ona skuteczniejsza, jednakże spolszczenie z w/w wersją nie działa prawidłowo.

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold

Dreamerion
RaveN Studio

Dark Saga PL
#625 2013-01-28, 23:46(Ostatnia zmiana: 2013-01-29, 16:51)
Tyson, a jest jakiś magiczny sposób na odblokowanie gry, bo Dorian nie chce mnie przyjąć, mimo iż tylko jednego zadania nie wykonałem, bo się zabugowało? Zrobiłem wszystko dla paladynów i tylko muszę się przyłączyć do mysliwych, zeby popchnąć fabułę. Szkoda by było 40 godz zmarnować.

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Z tymi kamieniami i teleportami zadziałało, dzięki.

Wie ktoś gdzie mogę znaleźć czarną rudę? Mam 8 sztuk, potrzebuję jeszcze 2 dla Gerarda. Z tym "zrobieniem wszystkiego" niezbyt mi odpowiada, bo atrybuty które stracę to ok. 6 poziomów (~60 PN) w dół.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Dzięki za pomocne odpowiedzi. Da ktoś radę czy po zadaniu z kowalem są podobnie zbugowane zadanka (psujące grę) żeby nie wpakować się po uszy w podobne gówno ? Dzięki

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Poza dialogami w złej kolejności, chyba nie. Zaglądaj często do solucji. Tak w ogóle, wykupiłeś wszystkie informacje od wszystkich w kopalni?

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Fajnie, że 2 orków w kopalni jest nieśmiertelnych. Podczas odbijania kopalni, nie da się ich zabić  :ayfkm:

Beliarssseth

Beliarssseth

Użytkownicy
posty59
Propsy14
  • Użytkownicy
Stronę wcześniej ktoś o tym mówił... Po prostu ich olewasz.

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
No wielkiego problemu mi nie robią, po prostu wskazuję niedociągnięcie  :wink:

Beliar, gdzie już jesteś pod względem wątku głównego?

Beliarssseth

Beliarssseth

Użytkownicy
posty59
Propsy14
  • Użytkownicy
Już jakiś czas mogę zaatakować kopalnię, ale expie, żeby uzbierać PN na wszystkie ulepszenia od Gor Hara. Obecnie jestem w podziemiach (nie wiem jak nazwać to miejsce, ale jest całkiem zabawnie :D ) opuszczonego fortu, a trafiłem tam szukając Kamienia Żywiołów dla Gerarda.

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold

Dreamerion
RaveN Studio

Dark Saga PL
#633 2013-01-29, 16:25(Ostatnia zmiana: 2013-01-29, 16:26)
O, jakbyś miał tam jakieś problemy, to pisz, bo właśnie je przeszedłem. Z tą wrzeszczącą babką są największe kłopoty.

Beliarssseth

Beliarssseth

Użytkownicy
posty59
Propsy14
  • Użytkownicy

Beliarssseth

Dark Saga PL
#634 2013-01-29, 16:37(Ostatnia zmiana: 2013-01-29, 16:47)
Dlatego właśnie zrobiłem sobie przerwę. :D
Najgorsze nie jest to, że ona mnie zabija w różnych momentach dialogu(:D ), ale to, że wtedy tak się gra blokuje, że muszę wyłączać proces Gothica lub alt+f4. Kilka razy próbowałem i teraz przejrzałem forum, ale nic o tym nie znalazłem. Jeszcze nie próbowałem jej uwalić bez ceregieli...;)

btw. W drugim pomieszczeniu od wejścia zauważyłeś orka przybitego do ściany? Próbowałeś do niego podejść? :D

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Ja się nauczyłem parowania tarczą... Do teraz uważam, że zmarnowałem 15 PN.
1. Spowalnia ataki, tzn. nie można robić takich serii ciosów jak zwykłym 1h.
2. Jeśli nosisz tarczę, to staje się ona kuszą   No i nie można jednocześnie nosić tarczy i kuszy/łuku.

Takze uwazam, ze nauka tarczy to strata punktow nauki. Dlatego teraz, od nowej gry, juz tego nie zrobie  

Gdyby nie jedna rzecz to posługiwanie tarczą byłoby bezużyteczne.

Spoiler
Można fajnie "bugować" przeciwników i pokonywać bez straty hp np podczas walki ze szkieletem:
Walcząc czekasz aż ten zaatakuje wtedy odskakujesz strzałką w dół broniąc się przy tym, a później robisz krok w przód i atak strzałką w prawo, nie używasz żadnego innego ataku niż ten. ja tak zabijam wszystkich orków i człekopodobnych typu szkielety, jaszczuroczłeki...

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Dlatego właśnie zrobiłem sobie przerwę.
 Najgorsze nie jest to, że ona mnie zabija w różnych momentach dialogu(), ale to, że wtedy tak się gra blokuje, że muszę wyłączać proces Gothica lub alt+f4. Kilka razy próbowałem i teraz przejrzałem forum, ale nic o tym nie znalazłem. Jeszcze nie próbowałem jej uwalić bez ceregieli...;)

Ona wysysa ci punkty zdrowia, więc bądź uleczony i jak nie masz więcej niż bodajże 400 to zawsze będzie cię powalać i blokować. Najpierw trzeba przemilczeć, potem znowu przemilczeć, potem pogrozić, znowu przemilczeć i zaatakować. Ona automatycznie zginie, a ty daj się pobić zombiakom. One padną, ty się podniesiesz, a na pentagramie zorbi się teleport.

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy

Korek

Dark Saga PL
#637 2013-01-29, 20:02(Ostatnia zmiana: 2013-01-29, 20:29)
Już jakiś czas mogę zaatakować kopalnię, ale expie, żeby uzbierać PN na wszystkie ulepszenia od Gor Hara. Obecnie jestem w podziemiach (nie wiem jak nazwać to miejsce, ale jest całkiem zabawnie :D ) opuszczonego fortu, a trafiłem tam szukając Kamienia Żywiołów dla Gerarda.

Skuteczne to chociaż? Też miałem się wyuczyć, ale zapomniałem a orkowie już leżą  :pokerface:

Mam problem z wytworzeniem kosturu na wichrowego golema. Mam chyba wszystko: orkowe drewno, 3 bryłki magicznej rudy, surową stal, 4 skrzydyła krwiopijcy, skałę krystaliczną, pajęczynę pełzacza, krew harpii, eliksir many, kulę ognia. Nie mam opcji dialogowych z Vivienem odnośnie zadania. W czym tkwi problem?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

Werewolf

Dark Saga PL
#638 2013-01-30, 17:25(Ostatnia zmiana: 2013-01-30, 17:53)
Juz newazne. Post.do skasowania.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Avador

Avador

Użytkownicy
posty31
Propsy2
  • Użytkownicy
Witam. Mam pytanie dotyczące Dark Sagi. Przepraszam jeżeli to nie w tym poście. Na stronie http://thedarksaga.cba.pl/download.php jest informacja że niedługo pojawi sie wersja 1.1 gry i czy jak mam wersje 1.0 i bede chciał zagrać w wersje 1.1 to będę musiał sciągać wszystko od nowa czy będzie stosowny update?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry