Dark Saga PL 985386 2103

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 26.11.2012 roku

Wyświetleń 985386

Odpowiedzi 2103

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Nim się nie przejmuj. On ucieka przed Tobą (nie wiadomo po co). Jeśli rzeczywiście wykonałeś wszystkie zadania to powinien zagadać do Ciebie strażnik bramy, a tym bardziej Dorian (będzie na Ciebie czekał przy klatkach - wejście od strony mostu). Jeśli tak nie jest, to albo ominąłeś jakieś zadanie, albo złapałeś buga.

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Aqwarior, mam identyczny problem. czterdzieści parę godz gry poszło się kochać. Ale skoro taka sytuacja się powtarza to musi być coś na rzeczy. Niestety Dark Saga ma to do siebie, że bez solucji i poradnika nie ma co jej zaczynać, bo łatwo zabugować sobie grę. Czekam na łatkę i spolszczenie (chętnie znowu wezmę udział w korekcie), i zaczynam grać od nowa.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Takie glupie pytanie - jak wyrabiać momenty? Nauczylem sie od Shona przetapiania monet (teraz zostało za 15 pkt nauki przetapianie bryłek, narazie mi niepotrzebne), mam stempel, stempel do monet oraz kociołek. Kociołkiem na formierni przetopiłem juz brylki zlota, podchodze uradowany do tego kowadła od monet, klikam, a tu dupa, brak mi odpowiednich kompotentów (mam jak mowilem cale narzedzia oraz 1519krążków złota do stemplowania, także mam 30 sztabek srebra do stemplowania).

Drugi problem - gdzie znajde ametysty potrzebne do wzmocnionej zbroi myśliwego?

I co bardziej polecacie - pancerz innosa czy beliara? Z tego co wiem ten pierwszy ma wieksze statystyki obronne oraz podnosi hp i mane, a drugi z kolei sile i zrecznosc. Jeżeli pancerz beliara jest bardzo słaby pod wzgledem statystyk obronnych, a punkty dodatkowe atrybutu wynoszą po 20-30 to chyba bardziej sie oplaca pancerz innosa? Poda to ktos w liczbach, jak wyglada pancerz innosa i beliara w obronie i atrybutach?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Takie glupie pytanie - jak wyrabiać momenty? Nauczylem sie od Shona przetapiania monet (teraz zostało za 15 pkt nauki przetapianie bryłek, narazie mi niepotrzebne), mam stempel, stempel do monet oraz kociołek. Kociołkiem na formierni przetopiłem juz brylki zlota, podchodze uradowany do tego kowadła od monet, klikam, a tu dupa, brak mi odpowiednich kompotentów (mam jak mowilem cale narzedzia oraz 1519krążków złota do stemplowania, także mam 30 sztabek srebra do stemplowania).

I co bardziej polecacie - pancerz innosa czy beliara? Z tego co wiem ten pierwszy ma wieksze statystyki obronne oraz podnosi hp i mane, a drugi z kolei sile i zrecznosc. Jeżeli pancerz beliara jest bardzo słaby pod wzgledem statystyk obronnych, a punkty dodatkowe atrybutu wynoszą po 20-30 to chyba bardziej sie oplaca pancerz innosa? Poda to ktos w liczbach, jak wyglada pancerz innosa i beliara w obronie i atrybutach?

1. To jest niedopracowanie twórców, nie można wytapiać monet w tej wersji moda. W patchu 1.1 powinno to już być możliwe. Pozostaje Ci sprzedać krążki.

2. Pancerz Innosa ma lepsze o wiele staty obronne od beliara + daje życie ileś tam, przydaje się. Na stronie polonizacji powinny być dokładniejsze info.

Alembik_Vina

Alembik_Vina

Użytkownicy
posty76
Propsy17
  • Użytkownicy
Monet nie da się wyrabiać - bug w grze. Ale i tak opłaci się przetapiać złoto na krązki i sprzedawać je.

Ametysty mozliwe ze znajdziesz w zyłach zelaza a zyły zelaza są w niebezpiecvnych miejscach jak nie ma ametystu to wcvytaj grę i jeszcze raz kop.

Ja wziąłem pancerz Innosa, ale pózniej załowałem tego, jak bym wybrał pancerz Beliara o wiele szybciej mógł bym uzywać dobrej broni białej i kuszy. Najlepsza kusza to 'gwiezdna pieśń' jakby co ;).

Ja mam kilka pytań:
W zadaniu 'Przeszłość Francisa' w poradniku pisze ze znajdę przy nim jakąś notatkę i przydatne rzeczy. Ale niby do czego mi ta notatka? A przedmioty? Miecv by się przydał, ale nie mogę go uzywać. Czy mam go sprzedać?

drugie pytanie. Jestem w trzecim rozdziale, tym w którym pojawiają się sługi mroku. Nauczyłem się magii i poprostu radzę sobie z nimi lodowymi pociskami. Ale podejrzewam, ze zrobi się jeszcze trudniej w pózniejszych etapach i dlatego chciałem wykupić wszystkie eliksiry szczawie i smocze korzenie. Ale skąd mam wziąć tyle kasy w tym rozdziale? A chciałem jeszcze stworzyć runę leczenia cięzkich ran, poniewaz naprawdę nie mam juz eliksirów leczniczych a są one strasznie drogie. z tym ze sprvedałem zwój leczenia cięzkich ran a jego odkupienie a pózniej jeszcze błogosławienie runy... Obawiam się ze to będzie zbyt wiele kosztować. Czy jest jeszcze jakiś dobry sposób zeby zdobyć tą kasę w tym rozdziale? Nie chcę aby się zamknął bo podejrzewam ze wtedy miksturki znikną i pojawią się nowe ^^

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy

Korek

Dark Saga PL
#665 2013-02-02, 16:03(Ostatnia zmiana: 2013-02-02, 16:14)
Spoiler

Ametysty czasami można zdobyć wydobywając złoża rudy/srebra/złota/żelaza. Czasami można je również znaleźć przy takich białych kryszyałach. Poza tym, mogą leżeć w różnych przypadkowych miejscach.

Pancerz Beliara
Broń: 40
Strzały: 30
Magia/ogień: 30
Siła +10
Zręczność +10

Pancerz Innosa
Broń: 60
Strzały: 50
Magia/ogień: 50
Punkty życia +100
Punkty many +50

Osobiście wybrałem Innosa. Szczerze mówiąc, w dalszych etapach gry, oba pancerze są niezbyt przydatne.

Spoiler
Monet nie da się wyrabiać - bug w grze. Ale i tak opłaci się przetapiać złoto na krązki i sprzedawać je.

Ametysty mozliwe ze znajdziesz w zyłach zelaza a zyły zelaza są w niebezpiecvnych miejscach jak nie ma ametystu to wcvytaj grę i jeszcze raz kop.

Ja wziąłem pancerz Innosa, ale pózniej załowałem tego, jak bym wybrał pancerz Beliara o wiele szybciej mógł bym uzywać dobrej broni białej i kuszy. Najlepsza kusza to #msg1069775gwiezdna pieśń#msg1069775 jakby co ;).

Ja mam kilka pytań:
W zadaniu #msg1069775Przeszłość Francisa#msg1069775 w poradniku pisze ze znajdę przy nim jakąś notatkę i przydatne rzeczy. Ale niby do czego mi ta notatka? A przedmioty? Miecv by się przydał, ale nie mogę go uzywać. Czy mam go sprzedać?

drugie pytanie. Jestem w trzecim rozdziale, tym w którym pojawiają się sługi mroku. Nauczyłem się magii i poprostu radzę sobie z nimi lodowymi pociskami. Ale podejrzewam, ze zrobi się jeszcze trudniej w pózniejszych etapach i dlatego chciałem wykupić wszystkie eliksiry szczawie i smocze korzenie. Ale skąd mam wziąć tyle kasy w tym rozdziale? A chciałem jeszcze stworzyć runę leczenia cięzkich ran, poniewaz naprawdę nie mam juz eliksirów leczniczych a są one strasznie drogie. z tym ze sprvedałem zwój leczenia cięzkich ran a jego odkupienie a pózniej jeszcze błogosławienie runy... Obawiam się ze to będzie zbyt wiele kosztować. Czy jest jeszcze jakiś dobry sposób zeby zdobyć tą kasę w tym rozdziale? Nie chcę aby się zamknął bo podejrzewam ze wtedy miksturki znikną i pojawią się nowe ^^

PS: Taki mały trik dla osób narzekających na brak gotówki (gdy nadchodzi czas wybicia piratów):
1. Sprzedajemy wszystko (oprócz podręcznej broni, zbroi i run,  UWAGA: jeśli sprzedasz zbroje, już ich nie odzyskasz!) u Hansa (kowala piratów).
2. Zagadujemy do Rentgarsa i płacimy mu 3000 sztuk złota za niewolników. Hans jest martwy. W jego zwłokach jest wszystko co mu sprzedaliśmy  :ok:  

W ten sposób zarobiliśmy dużą gotówkę, nic przy tym nie tracąc. Osobiście zdobyłem na tym powyżej 20 tys. W sam raz na naukę i mikstury, tym bardziej, że w modzie rzadko posiada się dużą gotówkę :D  

Niestety, już za późno  :wink:

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No to widze, ze trosze lipa z tymi pancerzami bo ja mam ten najlepszy orkowy od Barada plus ulepszenie od gorhara od broni wiec razen 100 przed bronia. Po prpdtu sprzedam pancerz

Gdzie moge znalezc jeszcze jakies zyly zlota poza kopalnia krwawej krolowej oraz srebra  zelaza? Bo rudy magicznej w kopalni kopac nie moge, mam 4 ametysty a trzeba chyba 12.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Beliarssseth

Beliarssseth

Użytkownicy
posty59
Propsy14
  • Użytkownicy

Ja wziąłem pancerz Innosa, ale pózniej załowałem tego, jak bym wybrał pancerz Beliara o wiele szybciej mógł bym uzywać dobrej broni białej i kuszy. Najlepsza kusza to #msg1069780gwiezdna pieśń#msg1069780 jakby co ;).

Ja mam kilka pytań:
W zadaniu #msg1069780Przeszłość Francisa#msg1069780 w poradniku pisze ze znajdę przy nim jakąś notatkę i przydatne rzeczy. Ale niby do czego mi ta notatka? A przedmioty? Miecv by się przydał, ale nie mogę go uzywać. Czy mam go sprzedać?

Ty od Wina i Montas- ile macie godzin gry, że macie takie problemy ze złotem? Mikstury HP zbieracie z piratów i używacie ich rozsądnie, to wystarcza do końca gry (ja mam jeszcze 20, a żadnych nie kupowałem). Poza tym na sprzedawaniu samych trofeów i takich rzeczy jak złote talerze itp. zarabiałem wystarczająco, żeby nie musieć sprzedawać pancerzy oO . Pokonaj wszystkie potwory w tym rozdziale, które się zrespiły. Jeśli umiesz wyciągać każde trofea to zarobisz exp+gold.

Co do Przeszłości Francisa- notatka opowiada o przeszłości(?), a pancerz wymieniamy u Gerarda. (UWAGA- u mnie był taki bug, że nie mogłem ubrać tej zbroi od niego, albo mi spadały statystyki na stałe!)

A najlepsza kusza, to orkowa kusza.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Skad wziasc wiecej ametystow? Gdzie aa rudy ktore mozna kopac? Ktra zbroja, innosa czy beliara jest wiecej warta w zlocie?

KOMPUTER:
Spoiler

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Skad wziasc wiecej ametystow? Gdzie aa rudy ktore mozna kopac? Ktra zbroja, innosa czy beliara jest wiecej warta w zlocie?

1. Kilka razy było pisane. Poszukaj sobie w poprzednich postach  :facepalm:  
2. Wszędzie. Szukaj a znajdziesz.
3. Tyle samo.

Może byś tak sam poszukał odpowiedzi na swoje pytania? Najlepiej niech ktoś podstawi ci pod nos, hm?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Werewolf

Dark Saga PL
#670 2013-02-03, 10:05(Ostatnia zmiana: 2013-02-03, 14:09)
Wszelkie odppwiedzi dotyczace ametystow to wlasnie byly rudy. Rude srebra w kopalni, obozie orkow i jaskini francisa ograbilem, rude zelaza przy forcie tez, cala kopalnie zlota takze dlatego pytam gdzie moga byc jeszcze.

EDIT: Swoja droga zauwazylem, ze nic sie nie zmienilo. Cały czas jestem jednym z niewielu uzytkownikow ktory pomaga bezwzglednie kazdemu gdy tylko moge, bez biadolenia "poszukaj sam, pod nos Ci jeszcze podstawic". To smutne.

KOMPUTER:
Spoiler

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cholera, mam niesamowity problem. Jestem w jaskini Gerarda. Mam za zadanie zabic marika, lafera i tych innych, ale za cholere nie moge. Mam zbroje innosa, 90 sily i podwojny topor (goblin-berserkek) i za cholere dac rady nie moge. Marik jednym ciosem mi zabiera pol zycia, lafer ciagle napieprza jakimis strzalami. Macie moze jakies konkretne podpowiedzi?

Ewent. moge tutaj udostepnic save'a zeby ktos sprobowal to przejsc, bo sie mecze z tym juz 12 razy dokladnie...

KOMPUTER:
Spoiler

Beliarssseth

Beliarssseth

Użytkownicy
posty59
Propsy14
  • Użytkownicy
Wszelkie odppwiedzi dotyczace ametystow to wlasnie byly rudy. Rude srebra w kopalni, obozie orkow i jaskini francisa ograbilem, rude zelaza przy forcie tez, cala kopalnie zlota takze dlatego pytam gdzie moga byc jeszcze.

EDIT: Swoja droga zauwazylem, ze nic sie nie zmienilo. Cały czas jestem jednym z niewielu uzytkownikow ktory pomaga bezwzglednie kazdemu gdy tylko moge, bez biadolenia "poszukaj sam, pod nos Ci jeszcze podstawic". To smutne.

Grzeczniej chłopcze, bo jeszcze kilka nieopatrznych wypowiedzi i inni użytkownicy w ogóle przestaną Ci odpowiadać. Weź sobie to do serca.

Lekcja 1. Czytanie ze zrozumieniem. Ktoś już 3x pisał, że ametysty są w rudach i obok kryształów. Sporadycznie mogą być gdzieś w przypadkowym miejscu (chyba ze 2 takie znalazłem tylko). A miejsc wszystkich rud nie będę Ci tu wypisywał, bo nie o to w tej grze chodzi. Przejdź krainę wzdłuż i wszerz.

Lekcja 2. Jeśli naprawdę nie dajesz rady, to powiedz Marik#msg1069855owi "Ok, podniosę ten piep$%^&* miecz" i wtedy będziesz miał do pokonania tylko jego.
Ja użyłem w tym miejscu czaru Armia Ciemności i pokonałem całą czwórkę.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy ja gdzies napisalem jakis zwrot uznany za niegrzeczny? Akurat komu jak komu ale Tobie Beliarseth jestem wdzieczny za pomoc bo wiele razy mi pomogles.

Co do ametystow to probowalem juz kolo krysztalow i nie bylo noc. Rudy co znalazlem takze, mam 8 ametystow i juz nie mam pomyslu.

KOMPUTER:
Spoiler

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy

Korek

Dark Saga PL
#674 2013-02-03, 17:03(Ostatnia zmiana: 2013-02-03, 17:17)

Tak? Staram (a może starałem) się pomagać jak mogę, ale nie. To nic, że piszę ci kilka razy to samo, dalej nie rozumiesz. Po prostu straciłem chęć, na pisanie odpowiedzi na twoje posty, skoro do ciebie nic nie dociera. Może nie zauważyłeś, ale nie tylko ja jestem tego zdania. Nie ma zbyt wielu chętnych do pisania odpowiedzi na twoje pytania. A jeśli się człowiek napoci, żeby ci naskrobać jakaś sensowną odpowiedź, to nie usłyszy za to nawet głupiego "dzięki". Jeśli sobie nie radzisz, zaglądaj do solucji. Jeśli nie radzisz sobie nawet z solucją to ci współczuję. A jeśli chodzi o ten miecz, Gerarda, Marika itp., to wystarczy biegać w kółko dookoła wszystkich. Przestają gonić, tylko ten alchemik Leafer? wali z magii. Gdy wszyscy już stoją obok miecz, wystarczy dowolną osobę (poza Marikiem) czymś strzelić, wtedy Marik rzuca się na trafioną osobę. Tak pozbywasz się trójki, poza Marikiem. Z jednym już chyba (nie jestem pewien) sobie poradzisz.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Pisales kika razy ze ametysty sa w rudach i kolo krysztalow, na co ja juz odpowiedxialem,  ze nie moge znalezc wiecej rud. O tym bugu z marikiem nie wiedzialem, ale juz go pokonalem tak jak mi mowil beliarseth - w pijedynke.

KOMPUTER:
Spoiler

Beliarssseth

Beliarssseth

Użytkownicy
posty59
Propsy14
  • Użytkownicy
A z każdej żyły wyciągałeś przynajmniej 2 ametysty? To coś dziwnego, że masz tylko 8... Ja kupiłem wszystkie zbroje od myśliwych i kilka mi zostało.

Lesterr

Lesterr

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
Witam ekipę the modders!
Mam prośbę, wiem że w tym modzie wspaniałomyślnie wyłączono kody i konsolę, ale czy
ktoś mógłby je aktywować, chciałbym nakręcić w tym modzie film, a bez tego nie da rady.
Pozdrawiam

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Witam ekipę the modders!
Mam prośbę, wiem że w tym modzie wspaniałomyślnie wyłączono kody i konsolę, ale czy
ktoś mógłby je aktywować, chciałbym nakręcić w tym modzie film, a bez tego nie da rady.
Pozdrawiam

Pewnie. Skoro można je wyłączyć, to równie dobrze można je włączyć. Zakładam, że wystarczy coś zmienić/dodać/usunąć w skryptach, aczkolwiek wątpię, aby ktokolwiek udzielił Ci takiej informacji. Jeden kamień może spowodować lawinę - Ty zachcesz, zachcą inni, a w końcu cheaterzy są tak umiłowani, jak boty w grach multi. Druga sprawa - autorzy celowo wyłączyli kody, widocznie mieli jakiś powód. A tak w ogóle, zakładam, że chciałbyś wrzucić swój filmik na YouTube. Czy to aby nie łamie praw autorskich? W sensie: przerabiasz nieco czyjąś pracę (moda - włączasz kody), aby stworzyć swój filmik i opublikować go. Mogę się mylić, ale tak mi się skojarzyło.

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Dobra, dzięki serdeczne Pawciowi, za magiczne odblokowanie gry! Mogę już grać dalej. Tylko jest następny problem. Mam niewiadomo czemu poobniżane statystyki obronne. Bez zbroi wszystko ma po ok -50. Od jakiegoś czasu tak jest, przedtem nie było to odczuwalne, ale teraz głupie ścierwojady są zagrożeniem. Nie jestem pod wpływem żadnych kamieni, ani mrocznych zajęcy. Macie jakieś pomysły?

Witam ekipę the modders!
 Pozdrawiam

Ekipa The Modders nie spalszczała tego moda, konsoli nie da się włączyć, tak chcieli twórcy i trzeba to uszanować.

0 użytkowników
Do góry