Dark Saga PL 983049 2103

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 26.11.2012 roku

Wyświetleń 983049

Odpowiedzi 2103

bartoffel

bartoffel

Użytkownicy
posty14
Propsy56
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
mam pytanie... tars zlecił mi przyprowadzenie nowych niewolników od piratów... do pomocy przydzielił mi magura, który prowadzi mnie przez taki tunel lecz on jest zawalony i głupi ork biega w kółko... to jest błąd? da się go jakoś ominąć?

Baggio

Baggio

Moderator działu
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • Moderator działu
Jakbyś czytał dokumentacje zamieszczoną wraz z tłumaczeniem to byś wiedział. Musisz wpisać specjalną komendę. Najpierw w grze
Włączenie:
   - BONOTOLEB

Po czym klikasz tylde "~" i wpisujesz: SENDTRIGGER TRIGGER_4 (chyba musisz stać przed tymi skałami, zresztą przed chwilą to robiłem)

Wyłączenie trybu z komendami:
   - BGNEVEB

bartoffel

bartoffel

Użytkownicy
posty14
Propsy56
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Jakbyś czytał dokumentacje zamieszczoną wraz z tłumaczeniem to byś wiedział. Musisz wpisać specjalną komendę. Najpierw w grze
Włączenie:
   - BONOTOLEB

Po czym klikasz tylde "~" i wpisujesz: SENDTRIGGER TRIGGER_4 (chyba musisz stać przed tymi skałami, zresztą przed chwilą to robiłem)

Wyłączenie trybu z komendami:
   - BGNEVEB
zazwyczaj nie potrzebna mi instrukcja instalacji... bo to chyba nie jest aż takie trudne... ale jeżeli ktoś zamieszcza taki temat w owej instrukcji to nie dziw się, że tego nie przeczytałem... ehhh tak czy inaczej dzięki za pomoc..

Hekto

Hekto

Użytkownicy
posty14
Propsy3
  • Użytkownicy
Witam mam pytanie czy jest może jakiś nauczyciel co mógłby nauczyć mnie czytać tabliczki ? Bo trochę ich mi się uzbierało, a szkoda by je zmarnować, bo jestem w końcowym etapie gry i nie jest łatwo :D

Baggio

Baggio

Moderator działu
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • Moderator działu
W kopalni jest Hart, prawdopodobnie tylko on może cię tego nauczyć. Jak na razie tylko on mi zaproponował naukę tej umiejętności.

Hekto

Hekto

Użytkownicy
posty14
Propsy3
  • Użytkownicy
Wielkie dzięki, dodam jeszcze by pojawiła się opcja nauki języka trzeba najpierw kliknąć by Hard opowiedział nam o językach pradawnych...

A teraz mam inny problem, jestem już w Świątyni w miejscu gdzie wyskakuje 5 Książąt Demonów, a dokładnie przekręcam wajchę i drzwi się nie otwierają?? W solucji piszę że może to trochę potrwać, ale stałem przy drzwiach odskakując do tyłu chyba z 2min i nic ...

Greg

Greg

Użytkownicy
posty60
Propsy8
  • Użytkownicy
Witam. Mam mały problem z zadaniem Piedestały 3 Smoków. Po rozmowie z Gerardem odbiera mi zręczność i inne współczynniki. Jak wstaje to się tylko tło na czerwono świeci , ale ognika żadnego nie widzę. Jak zrobić by ten ognik mnie prowadził?

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
zazwyczaj nie potrzebna mi instrukcja instalacji... bo to chyba nie jest aż takie trudne... ale jeżeli ktoś zamieszcza taki temat w owej instrukcji to nie dziw się, że tego nie przeczytałem... ehhh tak czy inaczej dzięki za pomoc..
Może najwyższa pora zacząć czytać instrukcje? Otóż instrukcja ta dotyczy nie tylko instalacji, ale również samego grania (włączanie zegara, czytanie książek, omijanie popularnych bugów).

A teraz mam inny problem, jestem już w Świątyni w miejscu gdzie wyskakuje 5 Książąt Demonów, a dokładnie przekręcam wajchę i drzwi się nie otwierają?? W solucji piszę że może to trochę potrwać, ale stałem przy drzwiach odskakując do tyłu chyba z 2min i nic ...
No nie wiem, ja tam przywołałem 4 armie ciemności i w czasie, gdy demony się z nimi rozprawiały, drzwi zdążyły mi się otworzyć i umknąłem im w ostatniej chwili.

Witam. Mam mały problem z zadaniem Piedestały 3 Smoków. Po rozmowie z Gerardem odbiera mi zręczność i inne współczynniki. Jak wstaje to się tylko tło na czerwono świeci , ale ognika żadnego nie widzę. Jak zrobić by ten ognik mnie prowadził?
Brzmi, jakbyś złapał buga. Wczytaj nieco wcześniejszy sejw. Tylko nie mów, że nie masz - przecież powszechnie wiadomo, że zarówno Gothic, jak i tym bardziej jego modyfikacje, zawierają błędy, które nieraz utrudniają lub blokują dalszą rozgrywkę i granie na co najmniej 3-ch zapisach powinno być normą.

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

Andre202

Andre202

Użytkownicy
posty60
Propsy8
  • Użytkownicy

Wybrałeś pewnie opcje dialogu, że "Zrobisz dla niego wszystko" - wtedy przeprowadza na Tobie rytuał krwi czy jakoś tak. Statystyki Ci spadną ale w nagrodę otrzymasz włanego golema (nie sprawdzałem, bo stwierdziłem, że wole pozostać przy większej sile, PŻ itp.). Najlepiej spytać o Piedestały 3 Smoków po skończeniu misji "Przeszłość Francisa", bo wtedy pojawia się argument, iż pokonaliśmy Waal#msg1063489a, wtedy Gerard zdecyduje się nam pomóc za darmo.

Hoshpack

Hoshpack

Użytkownicy
posty58
Propsy2
  • Użytkownicy
Wita wszystkich. Mam następujące pytanie. Gdzie mogę dostać młot potrzebny do zabicia kamiennego golema z zadania "Podróżnik". czekam na odp.

Greg

Greg

Użytkownicy
posty60
Propsy8
  • Użytkownicy
Na szczęscie mam zapis zanim zabrałem się za to zadanie. A to nie byl rytuał krwi z golemem. Nie chce tracić współczynników. Po prostu jak pytam o piedestał i mam wybór dać rudę czy zrobię wszystko. Biorę opcje 2 i powala mnie na ziemie. W dzienniku mam opis co mam robić dalej. Ekran jest czerwonawy jak przy Poszukiwaczach. Ale żadnego ognika ni ma. Może ktoś napisać dokładnie ja ma przebiegać to zadanie po rozmowie z Gerardem?

Hoshpack

Hoshpack

Użytkownicy
posty58
Propsy2
  • Użytkownicy
Mam w ekwipunku dziwną broń bez nazwy i statystyk. Dosłownie nic się nie pisze. Mogę ją normalnie zakładać. Po co ona jest? oO

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Na szczęscie mam zapis zanim zabrałem się za to zadanie. A to nie byl rytuał krwi z golemem. Nie chce tracić współczynników. Po prostu jak pytam o piedestał i mam wybór dać rudę czy zrobię wszystko. Biorę opcje 2 i powala mnie na ziemie. W dzienniku mam opis co mam robić dalej. Ekran jest czerwonawy jak przy Poszukiwaczach. Ale żadnego ognika ni ma. Może ktoś napisać dokładnie ja ma przebiegać to zadanie po rozmowie z Gerardem?
Tu nie dostajesz jeszcze ognika, wybierz opcję z rudą.

Hekto

Hekto

Użytkownicy
posty14
Propsy3
  • Użytkownicy
Dobra już poradziłem sobie z Demonami, a dokładnie zrobiłem tak jak gościu na filmiku w solucji za pomocą crtl+alt+F8 i ukończyłem moda... Moim zdaniem jest to chyba najlepszy dotychczasowy mod pod względem fabularnym i klimatycznym, bo żaden inny mnie tak nie wciągnął, że potrafiłem siedzieć kilka dobrych godzin, na dodatek nie jest on krótki. Pewnie dlatego się wydłuża gdyż nie działają kody i samo bieganie pochłania sporo czasu, ale naprawdę jest warto :D

Wita wszystkich. Mam następujące pytanie. Gdzie mogę dostać młot potrzebny do zabicia kamiennego golema z zadania "Podróżnik". czekam na odp.
Młot(młot kowalski) możesz kupić u Tobiasa(jest tam gdzie wcześniej Pack) ;]

bartoffel

bartoffel

Użytkownicy
posty14
Propsy56
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
jest jakiś sposób na niewyświetlające się dialogi u npc? moran mi się zaciął i nie wiem co dalej robić...

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Młot kowalski, kostur kapłana (też działa świetnie na kamienne golemy).

Mam w ekwipunku dziwną broń bez nazwy i statystyk. Dosłownie nic się nie pisze. Mogę ją normalnie zakładać. Po co ona jest? oO
No cóż, faktycznie w grze występuje taka broń. Podejrzewam, że twórcy zapomnieli jej opisać. Jednak jej siły rażenia można się domyślać na podstawie tego, w którym miejscu pomiędzy brońmi się znajduje.

jest jakiś sposób na niewyświetlające się dialogi u npc? moran mi się zaciął i nie wiem co dalej robić...
To zależy co masz na myśli. Jeśli rozmowa (mówiona) odbywa się prawidłowo, a nie ma napisów - to musisz zmienić ustawienia (włączyć napisy). A jeśli chodzi Ci o to, że usułując romawiać z NPC#msg1063514em do niczego nie dochodzi - to jest bug. Dość rzadki, ale wywoływany generalnie w określonych okolicznościach - np. podczas wciskania klawisza Escape w chwili próby rozpoczęcia rozmowy. Wczytaj grę.

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

bartoffel

bartoffel

Użytkownicy
posty14
Propsy56
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
chodzi mi o to, że spotkałem murona który po krótkiej rozmowie poszedł po złoto które miał mi zapłacić za zdradę... no i gdzieś uciekł... teraz jak go spotykam to ani złota ani dialogów związanych ze skradzioną statuetką...

turbocheat

turbocheat

Użytkownicy
posty243
Propsy31
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A ja się pytam po jakiego ciorta wyłaczyliście kody?

✯✯✯"Specjalizuje się w zadawaniu ciosów w plecy."✯✯✯

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Czasem to nie główni twórcy wyłączyli Marvina ? Aktywować można z powrotem podobno, tyle, że :

(...) może mógłbym je poprawić. Od razu mówię, konsola kodów wyłączona w exe, trzeba by go od nowa pisać(...)

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
skończyłem...grę-włosy mi stanęły dęba w finałowej walce
poszperałem w plecaku i jedyną bronią była u mnie fala śmierci i to wypuszczona w odpowiednim miejscu...
Miraż na szczęscie przeżył
A podsumowując-po usunięciu błędów /łatka?/i stopnia trudności-pierwsza trójka serii

0 użytkowników
Do góry