Dark Saga PL 981043 2103

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 26.11.2012 roku

Wyświetleń 981043

Odpowiedzi 2103

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Witam wszystkich ponownie :) .

Chciałbym spytać, czy wie ktoś może jak ukończyć zadanie Artefakty Orków ? Bo bardzo zależy mi na poukańczaniu wszystkich (prawie) poboczniaków przed przejściem do III rodziału. Chciałbym też - jeśli to nie problem - zapytać, kiedy Gerard opowie nam do końca "historię" Piedestałów Trzech Smoków, bo póki co ukończyłem dla niego wszystkie zadania (uczeń nekromanty i przeszłość francisa), a mimo to nadal brak dialogu dot. piedestałów. Jako ostatnie pytanie, chciałbym się odnieść do ukańczalności misji "Skradziony Posążek" gdzie to powinniśmy mieć z Hughem linję dialogową i znowu - takowejż mi brakuje. Z góry dziękuję za pomocne odpowiedzi (oj, coś widzę, że będę musiał posypać propsami  :wink:  ), pozdrawiam.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Andre202

Andre202

Użytkownicy
posty60
Propsy8
  • Użytkownicy

Andre202

Dark Saga PL
#241 2012-12-09, 21:02(Ostatnia zmiana: 2012-12-09, 21:04)
Witam wszystkich ponownie :).

Chciałbym spytać, czy wie ktoś może jak ukończyć zadanie Artefakty Orków ? Bo bardzo zależy mi na poukańczaniu wszystkich (prawie) poboczniaków przed przejściem do III rodziału. Chciałbym też - jeśli to nie problem - zapytać, kiedy Gerard opowie nam do końca "historię" Piedestałów Trzech Smoków, bo póki co ukończyłem dla niego wszystkie zadania (uczeń nekromanty i przeszłość francisa), a mimo to nadal brak dialogu dot. piedestałów. Jako ostatnie pytanie, chciałbym się odnieść do ukańczalności misji "Skradziony Posążek" gdzie to powinniśmy mieć z Hughem linję dialogową i znowu - takowejż mi brakuje. Z góry dziękuję za pomocne odpowiedzi (oj, coś widzę, że będę musiał posypać propsami  :wink: ), pozdrawiam.

W solucji została dziś dodana druga część misji "Artefakty obozu orków" (skromnie dodam, że jestem jej autorem :p) - http://thedarksaga.cba.pl/solucja.php?kat=oo&zad=aoo#oo

Co do piedestałów, to po pokonaniu Waal#msg1063128a w misji "Przeszłość Francisa" powinnien pojawić się przekonujący go argument w rozmowie z nim, gdy ten pyta nas po co miałby nam powiedzieć gdzie jest bańka upiora. Jeśli już masz bańkę upiora to więcej opcji dialogowych z nim na temat piedestałów nie ma - po prostu podchodzisz do jednego z nich i czytasz zaklęcie (to samo, które używałeś do teleportów w kopalni), wybijasz potwory i stawiasz kamien na piedestale.

Skoro wykradłeś już Hugh#msg1063128owi posążek to po prostu idziesz z nim do zleceniodawcy i na tym zadanie się kończy.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
@up

Dzięki za pomoc z tymi artefaktami, w końcu ogarnę tego questa. Argumentu żadnego niestety nie ma, ani w "opowiedz mi o..." ani ogólnie - bańki upiora też nie mam, nie wiem nawet jak to wygląda, ale nic pod tą nazwą w ekwipunku nie mam. Hugh'owi posążka nie wykradałem (jest w skrzyni, do której nie mam klucza), tylko przy próbie pobicia mnie jemu i jego ochroniarzom oklepałem maski.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Greg

Greg

Użytkownicy
posty60
Propsy8
  • Użytkownicy
Dzięki za informacje o dzienniku. Przeoczyłem go. Mam tylko pytanie czy jajo krwawej królowej jest to czegoś potrzebne? Bo chętnie bym je sprzedał ale jak jest wazne to zostawie.

Dariusz

Dariusz

Użytkownicy
posty190
Propsy15
  • Użytkownicy
Dzięki za informacje o dzienniku. Przeoczyłem go. Mam tylko pytanie czy jajo krwawej królowej jest to czegoś potrzebne? Bo chętnie bym je sprzedał ale jak jest wazne to zostawie.
ja je sprzedałem, do niczego mi sie nie przydalo.

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Jajo to zostało zrobione chyba wyłącznie dla zarobku, przeszukałem skrypty modyfikacji, nie ma nic wzmianki o tym jaju w dialogach/monologach.

PS. Są jakieś tragiczne błędy w zadaniach? Mam dostęp do skryptów moda, może mógłbym je poprawić. Od razu mówię, konsola kodów wyłączona w exe, trzeba by go od nowa pisać - zapomnijcie, szukajcie innego frajera.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Baggio

Baggio

Moderator działu
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • Moderator działu
Jest trochę tych bugów. Np. błąd z zadaniem zaniesienia kilofów zamiast Wispa do kowala. Po prostu jeśli zagadamy z kimś w innej kolejności to zadanie stoi w miejscu a treść o nim dalej tkwi w notatniku, złapałem tego buga. No i bug z "Desperacka Ucieczka" Trzeba najpierw zagadać z Bartokiem, żeby zadanie się nie zbugowało, ja zagadałem z Gregorem i jakieś 8H grania poszło się je..ć. W sumie możesz się tym zająć, ja chyba tylko na te bugi jak na razie trafiłem. Być może dzisiaj zacznę od nowa grać przez tego buga.

Andre202

Andre202

Użytkownicy
posty60
Propsy8
  • Użytkownicy
@up

Dzięki za pomoc z tymi artefaktami, w końcu ogarnę tego questa. Argumentu żadnego niestety nie ma, ani w "opowiedz mi o..." ani ogólnie - bańki upiora też nie mam, nie wiem nawet jak to wygląda, ale nic pod tą nazwą w ekwipunku nie mam. Hugh#msg1063137owi posążka nie wykradałem (jest w skrzyni, do której nie mam klucza), tylko przy próbie pobicia mnie jemu i jego ochroniarzom oklepałem maski.

Hugh oskarżył Morana o kradzież statuetki, jeśli więc u niego byłeś powinien Ci powiedzieć, że posążek ma na 100 % Hugh , bo się nim bardzo interesował, po czym w dialogu z Hugh#msg1063137iem powinna pojawić się opcja kradzieży kieszonkowej. Możesz go również pobić 2 raz i zabrać klucz - Hugh Ci się już do niczego więcej i tak nie przyda. Jeśli mimo tego Hugh nadal nie ma klucza, to złapałeś jakiegoś dziwnego buga.

Co się tyczy Gerarda, musiałeś więc poprosić go wcześniej o to by opowiedział Ci o Piedestale Trzech Smoków (jeszcze przed pokonaniem Waal#msg1063137a) i wybrać jakąś niekorzystną dla siebie opcje dialogową - np. zaproponować mu złoto albo rudę, czy coś w tym stylu, na wskutek czego odprawił Cię z niczym.
Ale myślę, że zadanie da się też wykonać i bez bańki upiora, z tym że pewnie nie będziesz się mógł teleportować. Po prostu przeczytaj zaklęcie, ubij upiory i włóż kamień na miejsce.

Magic

Magic

Użytkownicy
posty36
Propsy4
  • Użytkownicy

Magic

Dark Saga PL
#248 2012-12-10, 17:32(Ostatnia zmiana: 2012-12-10, 17:52)
Pany taka sprawa: Jestem w tym pokoju w królestwie śmierci, kręce przyciskiem, otwiera się przejście, zamyka się pokój, jedną wajchę mogę przesunąć, do drugiej "nie mam odpowiedniego przedmiotu". Jak z tego wybrnąć.

perła na stole, sprawa załatwiona.

chesterking

chesterking

Użytkownicy
posty60
Propsy31
  • Użytkownicy
Ja z kolei mam pytanie odnośnie garbarstwa.
1. Podstawowe pytanie czy da się ulepszać zbroję, czy może jest tak jak z monetami?
2. Jeśli dałoby radę ulepszyć zbroję to czy widać różnicę w obronie( bo nie wiem czy mam wydawać PN i marnować czas)?
Jeśli warto to:
3. Jak można ulepszać swoją zbroję i jakiego przedmiotu się do tego używa?

Andre202

Andre202

Użytkownicy
posty60
Propsy8
  • Użytkownicy
To ja mam pytanie dotyczące run :D  Wpadłem na pomysł, żeby radzić sobie ze sługami nekromanty za pomocą runy sen, albo bryła lodu, ale jakiejkolwiek runy bym nie stworzył, jest to teleport który przenosi mnie do wody obok piratów. Bug? Nauczyłem się tych 3 kręgów magii z ciekawości na osobnym zapisie - chciałem sprawdzić, czy mi to pomoże.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Kolejne pytanie, drodzy moi. Mianowicie, czy jest ktoś z was uświadomiony, jak otworzyć magazyn paladynów w obozie paladynów ? Żeby uniknąć nieścisłości, dopiszę, że chodzi mi o ten magazyn będący w pobliżu Klementa, ten który otwiera się obróceniem trzech statuetek. Bawię się już z tym dwie godziny i nie mogę wyczaić poprawnej kombinacji. Może ktoś z was będzie wiedział, jaka jest poprawna kombinacja ? Byłbym wielce zobowiązany. Pozdrawiam.

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
a ja sie was chce spytac czy jak mam returninga to spokojnie moge zainstalowac dark sage? Te mody nie będą się gryzly ze sobą??

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

Dariusz

Dariusz

Użytkownicy
posty190
Propsy15
  • Użytkownicy
Necro a ja mam pytanie do Ciebie , skad pobrales Returninga ? szukam wszedzie i nic ...

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Z tego co wiem będą, uruchomienie normalnego gothic po instalacji TDS jest niemożliwe (chociaż zakładam że da radę to zmienić).

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Necro a ja mam pytanie do Ciebie , skad pobrales Returninga ? szukam wszedzie i nic ...
Nie pamiętam już, ale coś mi świta, ze Ward przesłał mi linka z partami.

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

Magic

Magic

Użytkownicy
posty36
Propsy4
  • Użytkownicy
Dobra jednak jest sprawa: Wracam z Mirażem do świątyni, z tej jaskini gdzie słychać głosy, oczywiście mam klucz który był tam do zdobycia, wg. solucji powinny się otworzyć drugie drzwi za mostem, ale niestety są zamknięte, jak żyć?

Greg

Greg

Użytkownicy
posty60
Propsy8
  • Użytkownicy
Mam pytanie. Czy warto inwestować w magię? Mam 64 punkty do rozdania i nie wiem w co inwestować.

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
To ja mam pytanie dotyczące run :D  Wpadłem na pomysł, żeby radzić sobie ze sługami nekromanty za pomocą runy sen, albo bryła lodu, ale jakiejkolwiek runy bym nie stworzył, jest to teleport który przenosi mnie do wody obok piratów. Bug? Nauczyłem się tych 3 kręgów magii z ciekawości na osobnym zapisie - chciałem sprawdzić, czy mi to pomoże.
Musisz poświęcić runę przy ołtarzu Innosa (bądź chyba też Beliara).

Mam pytanie. Czy warto inwestować w magię? Mam 64 punkty do rozdania i nie wiem w co inwestować.
Warto, w 3 rozdziale bryła lodu będzie bardzo przydatna.

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Ja z kolei mam pytanie odnośnie garbarstwa.
1. Podstawowe pytanie czy da się ulepszać zbroję, czy może jest tak jak z monetami?
2. Jeśli dałoby radę ulepszyć zbroję to czy widać różnicę w obronie( bo nie wiem czy mam wydawać PN i marnować czas)?
Jeśli warto to:
3. Jak można ulepszać swoją zbroję i jakiego przedmiotu się do tego używa?
1. Garbarstwo działa bez zarzutów - można robić zbroje i je ulepszać (po uprzednim nauczeniu się tego oraz oczywiście posiadając odpowiednie komponenty).
2. Jeśli dobrze pamiętam, to ulepszenie daje +10 do wszystkich statystyk (ale mogę się mylić - najlepiej na próbę sam sprawdź). Moim zdaniem warto zrobić najlepszą zbroję i ją ulepszyć - lepszej zbroi nigdzie nie kupisz ani nie znajdziesz.
3. Do ulepszenia będziesz potrzebował stalowych płyt i owej zbroi. Płyty kupisz u Tobiasa.

Kolejne pytanie, drodzy moi. Mianowicie, czy jest ktoś z was uświadomiony, jak otworzyć magazyn paladynów w obozie paladynów ? Żeby uniknąć nieścisłości, dopiszę, że chodzi mi o ten magazyn będący w pobliżu Klementa, ten który otwiera się obróceniem trzech statuetek. Bawię się już z tym dwie godziny i nie mogę wyczaić poprawnej kombinacji. Może ktoś z was będzie wiedział, jaka jest poprawna kombinacja ? Byłbym wielce zobowiązany. Pozdrawiam.
Ja sam otwierałem go na zasadzie prób i błędów. Tylko że mi wystarczało kilka minut, by w końcu wyszła dobra kombinacja.

Jeśli komuś uda się rozszyfrować to dokładnie - może dodać wpis do poradnika.

a ja sie was chce spytac czy jak mam returninga to spokojnie moge zainstalowac dark sage? Te mody nie będą się gryzly ze sobą??
Twórcy piszą, że może występować konflikt z tymi modami. Najlepiej zrób tak, jak ktoś radził wyżej: zrób gdzieś na dysku kopię folderu z zainstalowanym G2:NK (czysty). Na oryginał zainstaluj Sagę, na kopię Returninga.
Ewentualnie graj w mody po kolei (skończysz jeden - odinstalowujesz, instalujesz drugiego i grasz).

Inwestowanie w magię standardowo ma swoje plusy i minusy. Jeśli opanujesz najwyższe kręgi i stworzysz sobie potężne runy - bez wątpienia będą one atutem w walce z większością przeciwników. Miej tylko na uwadze, że taka pełna nauka pożera dość sporo PN, więc już właściwie w tej chwili zadecyduj czy chcesz być wojownikiem. czy magiem.

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

0 użytkowników
Do góry