Ja z kolei mam pytanie odnośnie garbarstwa.
1. Podstawowe pytanie czy da się ulepszać zbroję, czy może jest tak jak z monetami?
2. Jeśli dałoby radę ulepszyć zbroję to czy widać różnicę w obronie( bo nie wiem czy mam wydawać PN i marnować czas)?
Jeśli warto to:
3. Jak można ulepszać swoją zbroję i jakiego przedmiotu się do tego używa?
1. Garbarstwo działa bez zarzutów - można robić zbroje i je ulepszać (po uprzednim nauczeniu się tego oraz oczywiście posiadając odpowiednie komponenty).
2. Jeśli dobrze pamiętam, to ulepszenie daje +10 do wszystkich statystyk (ale mogę się mylić - najlepiej na próbę sam sprawdź). Moim zdaniem warto zrobić najlepszą zbroję i ją ulepszyć - lepszej zbroi nigdzie nie kupisz ani nie znajdziesz.
3. Do ulepszenia będziesz potrzebował stalowych płyt i owej zbroi. Płyty kupisz u Tobiasa.
Kolejne pytanie, drodzy moi. Mianowicie, czy jest ktoś z was uświadomiony, jak otworzyć magazyn paladynów w obozie paladynów ? Żeby uniknąć nieścisłości, dopiszę, że chodzi mi o ten magazyn będący w pobliżu Klementa, ten który otwiera się obróceniem trzech statuetek. Bawię się już z tym dwie godziny i nie mogę wyczaić poprawnej kombinacji. Może ktoś z was będzie wiedział, jaka jest poprawna kombinacja ? Byłbym wielce zobowiązany. Pozdrawiam.
Ja sam otwierałem go na zasadzie prób i błędów. Tylko że mi wystarczało kilka minut, by w końcu wyszła dobra kombinacja.
Jeśli komuś uda się rozszyfrować to dokładnie - może dodać wpis do poradnika.a ja sie was chce spytac czy jak mam returninga to spokojnie moge zainstalowac dark sage? Te mody nie będą się gryzly ze sobą??
Twórcy piszą, że może występować konflikt z tymi modami. Najlepiej zrób tak, jak ktoś radził wyżej: zrób gdzieś na dysku kopię folderu z zainstalowanym G2:NK (czysty). Na oryginał zainstaluj Sagę, na kopię Returninga.
Ewentualnie graj w mody po kolei (skończysz jeden - odinstalowujesz, instalujesz drugiego i grasz).
Mam pytanie. Czy warto inwestować w magię? Mam 64 punkty do rozdania i nie wiem w co inwestować.
Inwestowanie w magię standardowo ma swoje plusy i minusy. Jeśli opanujesz najwyższe kręgi i stworzysz sobie potężne runy - bez wątpienia będą one atutem w walce z większością przeciwników. Miej tylko na uwadze, że taka pełna nauka pożera dość sporo PN, więc już właściwie w tej chwili zadecyduj czy chcesz być wojownikiem. czy magiem.