GTA V 117545 381

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 14.11.2012 roku

Wyświetleń 117545

Odpowiedzi 381

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
W jednym się zgodzę, ponieważ grafika niezbyt mnie jara (mowa tu o różnicy XO/Ps4 a PC, nie X'360/Ps3) a mianowicie jeśli chodzi o optymalizację. Gra faktycznie ma dobrą optymalizację i DZIAŁA na sprzętach, które nie spełniają wymagań. Najlepiej dorwać jakiegoś kumpla i pożyczyć w celu sprawdzenia, jeśli miałoby się to zamiar kupować dla multiplayera..

Eregunos

Eregunos

Użytkownicy
posty29
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie wiem czy ktoś tutaj pytał "czy pójdzie mi" ale ja to zrobię(wiem, że na forum był taki temat, gdzie ludzie pytali o to ale nie mogę go znaleźć)
Procesor: Intel Core i5-4590 4x3,3GHz
Karta Graficzna: nVidia GeForce GTX750Ti 2GB DDR5
Ilość pamięci RAM: 8GB
System operacyjny: Win 7 64/Win 8
Rozdzielczość: 1280×720/1024×600
Jakość szczegółów w grze: Wysokie
Wyciągnę na tym sprzęcie 50fps na wysokich ustawieniach graficznych?

Splash

Splash

Moderator
posty4212
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
W 720p wyciągniesz na luzie 60+

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Wedle tego co podaje steam sprzedaż GTA V na Pc już leci na rekord jeśli chodzi o same PC obecnie jest to  około 1,2 mn sztuk sprzedany za pośrednictwem steam.
Z drugiej beczki to 3dm podobno juz cracka wydało aczkolwiek ten działa tylko i wyłącznie na W7 ( nie daje 100% pewności co do tej informacji bo skoro mam boxa oryginalnego to raczej mało mnie to interesuje i mogę się mylić, ale napisać o cracku można )

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Ktoś wie gdzie najtaniej kupić GTA V? Przyszła mi spora wypłata jednak czuje niesamowity żal i ból dupy jak myśle, że 190zł wyjebalbym na gre.

I poza tym jaką wersje sie bardziej opłaca brać? Tą social club czy steam? Czym sie różnią? @Tizgar ?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Ktoś wie gdzie najtaniej kupić GTA V? Przyszła mi spora wypłata jednak czuje niesamowity żal i ból dupy jak myśle, że 190zł wyjebalbym na gre.

I poza tym jaką wersje sie bardziej opłaca brać? Tą social club czy steam? Czym sie różnią? @Tizgar ?

Masz nasrane w bani jak chcesz wydać 190zł w wersję na PC  :lol2:

Patrz allegro, szukaj okazji na olx też. Jak zależy ci na nowych to często mają zafoliowane, nieużytkowane etc..

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Niby czemu? Przecież wersja na PC jest o wiele lepsza pod każdym względem od innych wersji. Patrze na allegro, ale może ktoś ma inne namiary, to też pytam.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Cena premierowa to była 160 zł ja zapłaciłem prawie 110 ale kupowałem ze zniżka, teraz cena to 179zł ogólnie może za 170 gdzieś kupisz ale to raczje na alledrogo :P
SC i tak musisz miec w obu przypadkach to jest platoforma R* troche inna od stema bo niema wałsnego klienta i nie oferuje chmury na PC

Wersa Box czyli płyty + nawet ciekawe pudełko i mapa jest na SC
Wersja elektroniczna jest na Steama

Przy wersji Box musisz po instalacji dociagnac 5gb gry z serwerów R*, te dalej sa obciazone mimo ze nie tak jak wcześniej wiec troszkę może to zając ( na pewno nie cały dzień jak w dniu premiery )
Przy wersji na Steama to i taka ściągasz i instalujesz wszystko za jednym zamachem

Niezależnie od wersji i tak bedzie wymagany SC który ci sie zaintaluje i będzie odpalał przy uruchomieniu gry.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
OStatnie pytanie zanim sie zdecyduje czy cyfrowa steam czy cyfrowa social.

Teoretycznie może kiedyś powstać steam workshop dla GTA V?

KOMPUTER:
Spoiler

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Też się przymierzałem do zakupu, ale cena 180zł+ mnie odstrasza. Nie wydam tyle na grę, a nie wiem jak pójdzie na moim sprzęcie.
Mój sprzęt: AMD Phenom II X4 B50 (3,5ghz) | 4GB | Geforce 650
Oczywiście w grę wchodziła tylko wersja z DVD, bo na moim necie 350kb/s to steam odpada. Wziąłem się wczoraj za zakup na zatoce piratów wersję repack - 36GB. Troochę to zajmie, ale może w końcu trafi na mój dysk i sprawdzę gierkę.:)

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Teoretycznie może kiedyś powstać steam workshop dla GTA V?
Oczywiście, ale istnieje też możliwość że mody będą płatne.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dobra, tylko widze fajną różnice - Social Club za 160zl, tyle mógłbym jeszcze zapłacić, ale 220zł za Steam to mnie troche przeraża.

KOMPUTER:
Spoiler

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
@Baggio
Gdzie ty masz taka cenę najdrożej jest w empiku bo 179zł ale jako jedni z nieliczni jeszcze maja na składzie, ogólnie sam klucz można wyhaczyć za 160zł ale taniej to już nie będzie, może dopiero na święta w grudniu. W przypadku wersji pudełkowej i tak będziesz musiał dociągać patche itp obecnie to już z 6gb jest.

@Werewolf
Na workshopa jest mała szasna zeby nie powiedzieć znikoma, zreszta narazie z modami jest lekki problem bo R* wypuścił ostatnio 2 łatki które latają luki żeby mody w online nie działały a wiec i w singlu przestały działać bo trzeba czekać na nowa wersje SHV, defekto na wersji SC nigdy mody nie będą płatne, ogólnie masz tak jak ci mówiłem czy steam czy nie steam i tak SC będzie to jest jak z grami od ubisoftu niema sensu ich dawać na steam bo i tak wymagają uplaya do działania to samo jest z GTA V możesz mieć na steam ale SC jest wymagany dalej, przewaga steam to szybkość DL chociaz już powoli sytuacja z serwerami R* się normuje teraz ściąga mi po 2mb/s powinno po 10 mb ale to i tak lepiej niż po 50 kb jak to było w dniu premiery, steam z tym problemów niema, znowu przewaga SC jest taka ze gdyby mody był płatne to tylko na Steam, sc ma dalej free

Ogólnie gra wymaga SC do osiągnięć itp oraz za samo połączenie masz odblokowawane ULC #1 ULC #2 jest przeznaczone dla powracajacych graczy ale tez z czyja pomoca mozna je odblokowac :P 

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
@Baggio
Gdzie ty masz taka cenę najdrożej jest w empiku bo 179zł ale jako jedni z nieliczni jeszcze maja na składzie, ogólnie sam klucz można wyhaczyć za 160zł ale taniej to już nie będzie, może dopiero na święta w grudniu. W przypadku wersji pudełkowej i tak będziesz musiał dociągać patche itp obecnie to już z 6gb jest.

@Werewolf
Na workshopa jest mała szasna zeby nie powiedzieć znikoma, zreszta narazie z modami jest lekki problem bo R* wypuścił ostatnio 2 łatki które latają luki żeby mody w online nie działały a wiec i w singlu przestały działać bo trzeba czekać na nowa wersje SHV, defekto na wersji SC nigdy mody nie będą płatne, ogólnie masz tak jak ci mówiłem czy steam czy nie steam i tak SC będzie to jest jak z grami od ubisoftu niema sensu ich dawać na steam bo i tak wymagają uplaya do działania to samo jest z GTA V możesz mieć na steam ale SC jest wymagany dalej, przewaga steam to szybkość DL chociaz już powoli sytuacja z serwerami R* się normuje teraz ściąga mi po 2mb/s powinno po 10 mb ale to i tak lepiej niż po 50 kb jak to było w dniu premiery, steam z tym problemów niema, znowu przewaga SC jest taka ze gdyby mody był płatne to tylko na Steam, sc ma dalej free

Ogólnie gra wymaga SC do osiągnięć itp oraz za samo połączenie masz odblokowawane ULC #1 ULC #2 jest przeznaczone dla powracajacych graczy ale tez z czyja pomoca mozna je odblokowac :P

Ja tam widziałem klucz za 146zł, Gta V oczywiscie w wersji polskiej. To taniej o 14zł :P

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
W sklepie czy niezależny sprzedawca zresztą Baggio chce box wiec tu poniżej 160 zł nie kupi nigdzie

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Tizgar w Dzisiaj o 17:08@Baggio

@Werewolf

Ogólnie gra wymaga SC do osiągnięć itp oraz za samo połączenie masz odblokowawane ULC #1 ULC #2 jest przeznaczone dla powracajacych graczy ale tez z czyja pomoca mozna je odblokowac
Ja tam widziałem klucz za 146zł, Gta V oczywiscie w wersji polskiej. To taniej o 14zł

Gdzie widziales? I nie, nie chodzi mi o boks a o cyfrówkę.

KOMPUTER:
Spoiler

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Cytat: Tizgar w Dzisiaj o 17:08@Baggio

@Werewolf

Ogólnie gra wymaga SC do osiągnięć itp oraz za samo połączenie masz odblokowawane ULC #1 ULC #2 jest przeznaczone dla powracajacych graczy ale tez z czyja pomoca mozna je odblokowac
Ja tam widziałem klucz za 146zł, Gta V oczywiscie w wersji polskiej. To taniej o 14zł

Gdzie widziales? I nie, nie chodzi mi o boks a o cyfrówkę.

Zgadnij.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Allegro?

KOMPUTER:
Spoiler

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Allegro?

No. Widziałem nawet w tej cenie box, nie jest nowy, a nieco używany w stanie bardzo dobrym, ale bitch please, kto kupuję ciągle nowe :X

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
No. Widziałem nawet w tej cenie box, nie jest nowy, a nieco używany w stanie bardzo dobrym, ale bitch please, kto kupuję ciągle nowe :X
Ktoś kto wie jak działają cd-keye.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry