Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 2824529 7424

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 2824529

Odpowiedzi 7424

Duch

Duch

Użytkownicy
posty62
Propsy108
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Witajcie. Mam kilka pytań.
Gram na wersji 1.4.8 z patchem 1.4.91.

1. Chce zostać bandytą, czy po zrobieniu questa ,, Nowa zmiana do Kopalni " automatycznie zostaje kopaczem?
2. Czy dalej jest zbugowany quest w którym ginie Chris a jak wiadomo jest on nam potrzebny do kolejnego questa, więc zatrzymujemy się w fabule.

1. O ile pamiętam to chyba tak + musisz ich zaprowadzić.
2. Na ostatniej wersji grałem bandytą i Chris mi nie ginął. A jeśli nawet ci ginie to przywołasz go kodami.

northyyy121

northyyy121

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzieki za odpowiedź

Gorbaczow

Gorbaczow

Użytkownicy
posty27
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mod "Edycja Rozszerzona" jest świetny. Polecam grać z system pack 1.6 i Dx11.
Najlepsze rozszerzenie do G1.
Przebija nawet Mroczne Tajemnice, którym się zachwycałem w latach 2007-2010.
Bardzo rozbudowane obozy. Nowa gidia główna. Kilka gildii pobocznych. Multum zadań nowych. Dużo nowych zbroi i broni. Sporo notatek i listów.
Klimatyczna nowa lokacja opuszczona kopalnia. Finałowy filmik z losami postaci.
Nawiązania do rozszerzenia do G2 NK Returning z ucieczką Alepha, Snipesa i Węża :)
Wiadomo z Returning mamy questa z odszukaniem ich rudy.
No i w końcowym filmiku kolejne nawiązanie do Returning z duchem Gomeza i magów ognia.
Oczywiście mod ma też lekkie wady.
Za niski poziom trudności (na końcu gry ponad 140 siły i 140 zręczności ) czy bugi.
Osobiście zagrałem w Edycję Rozszerzoną dopiero późniejsze wersje 1.4.8 strażnikiem SO i 1.4.91 bandytą, a pewnie mają dużo mniej bugów niż wcześniejsze wersje i są kompatybilne z Dx11.

Przy System pack 1.1 z Dx11 wygląda ładniej i jakby był dłuższy zasięg widzenia.
Ale jest mniejsza czcionka i itemki w ekwipunku.
Cześciej pojawia się crash lub w okolicach wieży mgieł/plaży spada do 1 Fps i trzeba tam obniżyć mocno ustawienia Dx11.

Przy system pack 1.6 z dx11 jest mniejszy zasięg widzenia na tych samych ustawieniach w grze i ustawieniach dx 11 pod F11. Ale jest większa czcionka, większe itemki. Rzadziej pojawia się crash i nie ma problemów przy wieży mgieł/plaży.

Do G2 NK uwiebiam rozszerzenie mod Returning Rebalance 2.1 z patchem 1.2 oraz
dx11 i texture pack, bo L'Hiver Edition za mało oferuje poza grafiką,
a Returning 2.0 czyli druga wersja tego moda jeszcze bardziej rozbudowana ma
 lipne tłumaczenie translatorem.
Tłumacze niby czekają, aż wydają dodatek do tego moda Goetja w którym będzie można też przejść moda ścieżką Beliara.
Ale moim zdaniem bezsens, bo moglibyśmy mieć porządnie przetłumaczone Returning 2.0 w 2018,
a nie czekać za jakimś dodatkiem do niego, którego też będą łatać nie wiadomo jak długo,
 a tłumaczenie przez to może pojawić się dopiero za 5 lat.

Agiel

Agiel

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie mogę zobaczyć wszelkie changelogi danych wersji ? (chodzi mi o pełne, a nie te na stronie pobierania).
Chciałbym też się spytać czy w najnowszym patchu poprawiono bug z wywarami ?
Tj jak używałem wywarów, i kończyły się one, gdy byłem pod postacią np. krwiopijcy - to staty krwiopijcy spadały, zaś statystyki beziego po zamianie spowrotem, były stale tak duże, jak miały być tymczasowo.

gothic1210
  • Gość
Tylko tyle co tutaj:
https://github.com/Outlander1210/G1_MOD_ER_PL_oficjalne/blob/master/Content/Story/ReadMe/aktualny%20changelog.txt
Nic starszego nie ma.
Błąd o którym mówisz nie został naprawiany. Nikt czegoś takiego nigdy nie raportował. Przypuszczam, że nie byłbym w stanie tego naprawić.

Slejduxx

Slejduxx

Użytkownicy
posty76
Propsy20
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam duży problem. Mianowicie chcę dołączyć do NO (wykonałem wszystkie misje od najemników) i tyle. Lares każe mi trochę popracować a wszystko mam skończone

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Pogadałeś z Jarvisem?

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Slejduxx

Slejduxx

Użytkownicy
posty76
Propsy20
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tak już działa. Dzięki :D

maniek1159

maniek1159

Użytkownicy
posty31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak zostać guru? w solucji ([LINK]) było kilka wymagań:
-20lvl, 4rozdział, książka od Baala Cadara, świetlisty grzyb, zadanie angara.
mam wszystko ale nie wiem co zrobić, mam 1pozioma alchemi (zrespiłem kodem kaloma ale nie chce mnie uczyć 2 poziomu) i nie mogę
uwarzyć tej mikstury oczyszczenia

gothic1210
  • Gość
bez 2go poziomu alchemii to lipa będzie niestety

Slejduxx

Slejduxx

Użytkownicy
posty76
Propsy20
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jest jakaś mocniejsza jednoręczna broń (na 3 rozdział) niż topór Laresa?

northyyy121

northyyy121

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Posiada ktoś może save z 2 rozdziału ( gildia nie gra roli, najlepiej było by gdyby było to SO, ale jeśli będzie inna to nie wnikam ) wojownik, najlepiej coś około 10LVL'u broń obojętnie, ważne by był to po prostu 2 rozdział. Jeśli ktoś posiada taki zapis i czas, mógłby wrzucić na jakąś stronke i podlinkować. Byłbym wdzięczny :)

GaroK

GaroK

Użytkownicy
posty68
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak się mogę pozbyć tych reskinów aby wyglądały jak w podstawce(nie licząc itemków z moda)?

Maciejond

Maciejond

Użytkownicy
posty38
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Posiada ktoś może save z 2 rozdziału ( gildia nie gra roli, najlepiej było by gdyby było to SO, ale jeśli będzie inna to nie wnikam ) wojownik, najlepiej coś około 10LVL'u broń obojętnie, ważne by był to po prostu 2 rozdział. Jeśli ktoś posiada taki zapis i czas, mógłby wrzucić na jakąś stronke i podlinkować. Byłbym wdzięczny :)

http://www85.zippyshare.com/v/TbfrDgsd/file.html
Jest rozdział 1 ale wystarczy że pójdziesz na bagna i od razu będzie 2

northyyy121

northyyy121

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wielkie dzięki. Save jest na wersję 1.4.91 tak?

Maciejond

Maciejond

Użytkownicy
posty38
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wielkie dzięki. Save jest na wersję 1.4.91 tak?
chyba  :lol2: pobrałem tą wersje co jest w temacie  :trollface:

Graba4

Graba4

Użytkownicy
posty26
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siema, moglbym ktos wytlumaczyc mi jak zainstalowac Edycje Rozszerzona z najnowsza wersja 1.4.91. Co i jak pokolei i zeby dzialalo z DX11. Co pobrac fps patche itp? Objasni ktos?

blackero

blackero

Użytkownicy
posty220
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Siema, moglbym ktos wytlumaczyc mi jak zainstalowac Edycje Rozszerzona z najnowsza wersja 1.4.91. Co i jak pokolei i zeby dzialalo z DX11. Co pobrac fps patche itp? Objasni ktos?
https://www.youtube.com/watch?v=xKHjaGA26TY

https://www.youtube.com/watch?v=3K3IHVi-LA8

gothic1210
  • Gość
mały OFFTOP
-------------------
Czy wie ktoś może czy w G2NK w późniejszych rozdziałach kupi się dobre bronie 1h? Bo chcę zostać łowcą smoków, ale nie wiem czy mogę sobie spokojnie iść w jednoręczną. Odświeżam gierkę po ponad 5 latach i nie pamiętam już xD
-------------------

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1622
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
ja bym się nie pchał w 1h.  zawsze był dużo lepszy balans dla 2h.

w podst g2nk nie grałem od 2008r.

0 użytkowników
Do góry