Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 2825680 7425

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 2825680

Odpowiedzi 7425

Bal-Sagoth

Bal-Sagoth

Użytkownicy
Kosmicyzm
posty89
Propsy24
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Kosmicyzm
@gothic1210 W największej piramidzie zakitrana w skrzyni jest orkowa zguba (ale potrzeba sporo siły) a w kolejnych rozdziałach można wykuć znakomite jednoręczniaki np. magiczne ostrze na smoki.

J. R. R. Tolkien
C. S. Lewis
Owen Barfield
Robert E. Howard

Graba4

Graba4

Użytkownicy
posty26
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siema, moglbym ktos wytlumaczyc mi jak zainstalowac Edycje Rozszerzona z najnowsza wersja 1.4.91. Co i jak pokolei i zeby dzialalo z DX11. Co pobrac fps patche itp? Objasni ktos?
https://www.youtube.com/watch?v=xKHjaGA26TY

https://www.youtube.com/watch?v=3K3IHVi-LA8

Chodziło mi raczej o instalacje bezposrednio edycji rozszerzonej zeby wszystko działało na tej najnowszej latce 1.4.91 . Potrzebuje pomocy co i jak i jak ta latke wgrac i która wersje edycji ściągnąć

Maciejond

Maciejond

Użytkownicy
posty38
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siema, moglbym ktos wytlumaczyc mi jak zainstalowac Edycje Rozszerzona z najnowsza wersja 1.4.91. Co i jak pokolei i zeby dzialalo z DX11. Co pobrac fps patche itp? Objasni ktos?

Chodziło mi raczej o instalacje bezposrednio edycji rozszerzonej zeby wszystko działało na tej najnowszej latce 1.4.91 . Potrzebuje pomocy co i jak i jak ta latke wgrac i która wersje edycji ściągnąć

Instalujesz   1 gothic, 2 player kit, 3 system pack, 4 dx11, 5 normal mapy do gothica 1, 6 instalujesz moda, 7 instalujesz (pacza :trollface:) 1.4.91 i działa.  :lol:   Sprawdź czy twoja karta obsługuje dx11 bo gówno zadziała.

mały OFFTOP
-------------------
Czy wie ktoś może czy w G2NK w późniejszych rozdziałach kupi się dobre bronie 1h? Bo chcę zostać łowcą smoków, ale nie wiem czy mogę sobie spokojnie iść w jednoręczną. Odświeżam gierkę po ponad 5 latach i nie pamiętam już xD
-------------------

Szponem beliara poślesz wszystkich do beliara  :trollface:

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
mały OFFTOP
-------------------
Czy wie ktoś może czy w G2NK w późniejszych rozdziałach kupi się dobre bronie 1h? Bo chcę zostać łowcą smoków, ale nie wiem czy mogę sobie spokojnie iść w jednoręczną. Odświeżam gierkę po ponad 5 latach i nie pamiętam już xD
-------------------
Łowca smoków co rozdział ma dobrą jedno- i dwurękę, przy czym od 4. rozdziału 1h są lepsze od Orkowej Zguby.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Graba4

Graba4

Użytkownicy
posty26
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Instalujesz   1 gothic, 2 player kit, 3 system pack, 4 dx11, 5 normal mapy do gothica 1, 6 instalujesz moda, 7 instalujesz (pacza :trollface:) 1.4.91 i działa.  :lol:   Sprawdź czy twoja karta obsługuje dx11 bo gówno zadziała.

A pytanie co do wersji ER to nie ma roznicy bo pozniejsza latka to pokryje czy jak?

gothic1210
  • Gość
Dzięki, pójdę w sobie w jednoręczną, choć ciekawi mnie też to co mówił Cord że jak rozwijamy obie to jakoś się boostują. Wie ktoś jak to działa?
@Graba4 musisz mieć 1.4.8 bo ona zawiera wszystkie pliki, a potem musisz wgrać na nią łatkę, która zawiera tylko poprawione pliki.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
No właśnie te wypowiedzi należałoby, za przeproszeniem oczywiście, wypie*dolić, bo odnoszą się do systemu z oryginalnego GII, gdzie wzrost kosztów punktów nauki był wywołany WYŁĄCZNIE koniecznością ulepszania obu naraz, w NK płacimy więcej PN niezależnie czy ulepszamy oba style, czy tylko jeden. Ostatecznie więc NIE wychodzi na to samo.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

gothic1210
  • Gość
No właśnie te wypowiedzi należałoby, za przeproszeniem oczywiście, wypie*dolić, bo odnoszą się do systemu z oryginalnego GII [...]
Ewidentnie potrzebna jest edycja rozszerzona do g2nk  :lol2: :lol2:

Graba4

Graba4

Użytkownicy
posty26
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siema mam pytanie czy mozna gdzieś c ER 1.4.8 z innego zrodla niz forum, bo strasznie wolno sie pobiera jest chyba jakies ograniczenie. Zainstalowałem moda na 1.4.5 i musze przeimstalowac szybko

bojka222

bojka222

Użytkownicy
posty138
Propsy5
  • Użytkownicy
Czemu po instalacji moda nie mogę zagrać w podstawkę? W gothicstarterze mam tylko edycje rozszerzoną a z tego co pamiętam zawsze była jeszcze "czysta wersja"

Maciejond

Maciejond

Użytkownicy
posty38
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dziś udało mi się ukończyć moda i muszę stwierdzić że jest ZAJEBISTY 10/10 naprawdę.Balans świetny, nie za trudny nie za łatwy ( miodzio), dialogi w stylu naszego starego gothica  żadnych kurw i innych dziwek ( risen 2 ), zadania pasujące do klimatu mrocznej górniczej doliny. Moda przeszedłem w 32 godziny i grało mi się naprawdę świetnie, pierwszy raz ukończyłem gothic 1 magiem :D. Tyle radości mi sprawiło zdejmowanie orków na 2 hity z ognistej burzy :D.  Dzięki @gothic1210 za 32 godziny zabawy z tym cudem.

Vanaadis

Vanaadis

Użytkownicy
posty137
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Powie mi ktoś, czy ER jest kompatybilna z DX11? Oraz drugie pytanie, jak odbugować posąg Beliara, gdy chce go oczyścić, oznaczam go, klikam przycisk akcji i pochyla mi kamerę jak zwykle, ale nagle wraca i nie mogę nic zrobić.

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam, czy obecna wersja moda jest grywalna? czy są jakieś poważne bugi? :D

"A człowiek pokonał bestię która wróciła do królestwa Beliara"

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Powie mi ktoś, czy ER jest kompatybilna z DX11? Oraz drugie pytanie, jak odbugować posąg Beliara, gdy chce go oczyścić, oznaczam go, klikam przycisk akcji i pochyla mi kamerę jak zwykle, ale nagle wraca i nie mogę nic zrobić.

Żaden mod nie jest kompatybilne z DX11. Crashe powoduje sama nakładka graficzna. W G1 występuje bug z zapisywaniem podczas deszczu (zepsuty save) i crash przy teleportowaniu się. Nie zawsze, może nie doświadczysz żadnych crashy. Co do posągu, ktoś miał już kiedyś podobny problem i winny był "nieoficjalny patch do gothic 1". Po prostu coś się gryzło.

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

Gry (themodders@telegram)
posty501
Propsy795
Profesjabrak
  • Gry (themodders@telegram)
Witam, czy obecna wersja moda jest grywalna? czy są jakieś poważne bugi? :D

Jak najbardziej jest grywalna, dołączenie do bandytów już na przykład nie sprawia problemów lub zgrzytania zębów. Jedyne bugi jakie możesz tam odszukać to np. duplikowanie się jakiegoś losowego npc'a (może to być mój forumowy imiennik albo Lester, zależy) i w sumie takie małe błędziki. Nie polecam czytać tematu o bugach, bo taki Psimek celowo buguje moda żeby się pomasturbić do tego jakie sukcesy osiągnął.  :lol2:

W skrócie - bez marudzenia, bierz się za gre.

gothic1210
  • Gość
Dziś udało mi się ukończyć moda i muszę stwierdzić że jest ZAJEBISTY 10/10 naprawdę.Balans świetny, nie za trudny nie za łatwy ( miodzio), dialogi w stylu naszego starego gothica  żadnych kurw i innych dziwek ( risen 2 ), zadania pasujące do klimatu mrocznej górniczej doliny. Moda przeszedłem w 32 godziny i grało mi się naprawdę świetnie, pierwszy raz ukończyłem gothic 1 magiem :D. Tyle radości mi sprawiło zdejmowanie orków na 2 hity z ognistej burzy :D.  Dzięki @gothic1210 za 32 godziny zabawy z tym cudem.
Gratulacje! Fajnie, że ci się podobało :D

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1622
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

Żaden mod nie jest kompatybilne z DX11. Crashe powoduje sama nakładka graficzna. W G1 występuje bug z zapisywaniem podczas deszczu (zepsuty save) i crash przy teleportowaniu się. Nie zawsze, może nie doświadczysz żadnych crashy. Co do posągu, ktoś miał już kiedyś podobny problem i winny był "nieoficjalny patch do gothic 1". Po prostu coś się gryzło.
w g1 nie ma posągu Beliara

gothic1210
  • Gość
W modzie jest. Nieoficjalny patch ma swój MDS, a żeby animacje działały musi być ten z ER.

Lewus

Lewus

Użytkownicy
posty5
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jestem w 4 rozdziale gram bandytą naprawdę granie w tą modyfikacje tak urozmaica rozgrywke dialogi idealnie podpasowane w klimat wszystko cud miód.
P.S Jaki kod na chrisa ponieważ zmarł w wyniku ataku na obóz bandytów

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1622
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
W modzie jest. Nieoficjalny patch ma swój MDS, a żeby animacje działały musi być ten z ER.
ale to są oddzielne paczki .mod

0 użytkowników
Do góry