Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 2824593 7424

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 2824593

Odpowiedzi 7424

Zuchi

Zuchi

Użytkownicy
posty15
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanko, jestem w IV rozdziale i czy mogę wejść sobie do zamku i wybić kogo mi się podoba?
Czy jeżeli to zrobię to nie będę mógł wykonać później jakiejś misji.
Oraz jak naprawić bug z misją szkodnik-magik. Gdy dochodzę na miejsce wraz z najemnikiem to nic się nie dzieje.
Nikt nie ma żadnych opcji dialogowych. Przespałem się itp. Zabiłem Magika i nic. Oczywiście wczytałem save i żyje.

GaroK

GaroK

Użytkownicy
posty68
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wcześniej grałem na zupełnie nie zpaczowanej edycji. Po zainstalowaniu 1.4.83 mam wrażenie że gra stała się o wiele łatwiejsza.
I czy seryjnie cavalorn mnie włąśnie nauczył skradania się za darmola i to bez pn?

Ravofficial

Ravofficial

Użytkownicy
posty62
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siemanko , gram w ER 1.4.8 ( 4 rozdział) i mam pytanko dlaczego  Riordian nie posiada na  sprzedaż przepisów na mikstury potęgi i władzy ? Zostało coś zmienione czy mam buga ? jak to bug to podeślijcie kody na te przepisy . Poproszę :D pytam po raz 2

Zergol39

Zergol39

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W wersji 1.4.83 ułatwiono start, czy ja mam jakiś bug? Wcześniej na starcie można było wybrać sobie +3 do jakiś umiejętności, a teraz jest +5.

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
W wersji 1.4.83 ułatwiono start, czy ja mam jakiś bug? Wcześniej na starcie można było wybrać sobie +3 do jakiś umiejętności, a teraz jest +5.
Nie ułatwiono, a zbalansowano :).

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1622
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
@gothic1210 widziałem gameplay Radexa i wiem, że korzystasz z Lego chickena, czy masz podobne błędy jak ja. opisałem je na wogu (występują przy aktywnym FrameFunctions.d).

http://forum.worldofplayers.de/forum/threads/1408430-Skriptpaket-LeGo-3/page18

w skrócie to nie można  skipować dialogów prawym klawiszem myszy, niektóre dialogi pokazują się jako  jako SVM talki i śierwojady przy ataku idą , nie biegną.

Narvil

Narvil

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Nie wiem czy tak ma być, ale dlaczego bryła lodu na nikogo nie działa czyli nie zamraża. Jest teraz bezużyteczna.

fangothica12

fangothica12

Użytkownicy
posty27
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Nie wiem czy tak ma być, ale dlaczego bryła lodu na nikogo nie działa czyli nie zamraża. Jest teraz bezużyteczna.

Też mi sie tak dzieje, ale olałem to, bo chyba nawet w podstawce mi raz działała, a raz nie (a mam oryginał z Extra Klasyki czy coś). O dziwo w dwójce zawsze mi działa i tam to u mnie podstawowy czar (obok lodowej fali) ale w G1 oba praktycznie bezużyteczne :(

Narvil

Narvil

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
U mnie też w dwójce cacy a tutaj słabo, no nie wiem popróbuje jeszcze na mobach

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem

Duke Nukem

Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna
#5589 2017-01-02, 20:14(Ostatnia zmiana: 2017-01-02, 20:30)
Urok Gothica I, a nie modyfikacji bo tak jak kolega na dole, w czystym Gothicu I też się bugowało.

Może któryś, z obcykanych skrypterów nam odpowie czy dało by się to naprawić ?

Chyba że @Splash już gdzieś o tym dawno pisał, a nikt już nie pamięta, bo coś mi się tak zdaje  :/

GaroK

GaroK

Użytkownicy
posty68
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak mam się dostać do zamku jako bandyta?

Yberion

Yberion

Użytkownicy
posty162
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zagadaj do Diego w zbroi

Wyso77

Wyso77

Użytkownicy
posty6
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
gothic1210!

Wybacz, że zawracam Ci głowę duperelami oraz, że nie ten dział i temat. Ale nie otrzymuje odpowiedzi na mój temat w odpowiednim dziale, a tutaj mimo co jest małe powiązanie do sprawy.

Jak konwertowałeś *.bik nie tracąc dźwięku w grze? Mam chorą fantazję żeby powiększyć sobie rozdzielczość oryginalnych klipów z Gothic, ale po dokonaniu konwersji plików wideo w RAD Video, obraz się wyświetla w grze (klipach wideo), a dźwięku już brak. Jak oglądam konwertowany filmik w programie to wszystko słychać.

Przyuważyłem w RAD Video, w funkcji "informacje o pliku", że Twoje wideo mają dopisek w rubryce "TrackID" - old format. Napisz w dwóch zdaniach jakim programem konwertowałeś filmiki? -jak RAD Video to jak sprowokowałeś ten tzw. "old format" - przypuszczam, że przez to nie mam dźwięku w klipach. Rozdzielczość bywała różna - nawet taka sama jak klipy z modyfikacji i też cisza.

Liczę na jakąś wskazówkę :). Pozdrawiam!

Lokson

Lokson

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam 

Gram na wersji 1.4.83 od nowej gry i mam problem z questem Przekręty. Mianowicie kiedy wracam od Okyla do obozu najemników-myśliwych nie mam żadnych kwestii dialogowych związanych z zadaniem to bug, czy robię coś nie tak?

Ravofficial

Ravofficial

Użytkownicy
posty62
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam!
Właśnie zakończyłem grać w ED 1.4.8 i jestem zadowolony.
Oprócz 2 questów których nie mogłem wykonać ( nawet za pomocą kodów ) wszystko było OK.
Trochę zasmucił mnie fakt , iż alchemia została aż tak zmieniona w porównaniu do 1.4.7 ale mówi się trudno :D
Pozdrawiam !

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
Trochę zasmucił mnie fakt , iż alchemia została aż tak zmieniona w porównaniu do 1.4.7 ale mówi się trudno :D

Została znerfiona, bo poty władzy czy jakoś tak i inne po prostu robiły grę i nie trzeba było dawać tak naprawdę w siłę czy inne statystyki, bo można było porobić sobie dużo potków.

Narvil

Narvil

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam buga w misji szkodnik-magik. Po dojściu do szkodnika z Orikiem ten tylko stoi i coś tam czaruje i nie ma opcji dialogowych ani z magikiem ani z Orikiem. U magika pisze tylko ENDE to nie jest normalne. Próbowałem brać misje dwa razy i to samo zero reakcji jakieś pomysły?

GaroK

GaroK

Użytkownicy
posty68
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dostanę w II rozdziale łuk lepszy od wierzba?

lee27

lee27

Użytkownicy
posty85
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam buga w misji szkodnik-magik. Po dojściu do szkodnika z Orikiem ten tylko stoi i coś tam czaruje i nie ma opcji dialogowych ani z magikiem ani z Orikiem. U magika pisze tylko ENDE to nie jest normalne. Próbowałem brać misje dwa razy i to samo zero reakcji jakieś pomysły?
U mnie też tak było jak rozmawiałem z tymi szkodniami magigami w obozie myżśliwych najmników potem wczytałem dużo wcześniejszy zapis i nie zaczepiałem ich i było ok.

Narvil

Narvil

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
U mnie też tak było jak rozmawiałem z tymi szkodniami magigami w obozie myżśliwych najmników potem wczytałem dużo wcześniejszy zapis i nie zaczepiałem ich i było ok.

Dzięki faktycznie ich wcześniej zaczepiłem więc wszystko jasne.

0 użytkowników
Do góry