Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3354233 7443

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3354233

Odpowiedzi 7443

Kogaan

Kogaan

Użytkownicy
Yellow color.
posty561
Propsy34
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Yellow color.
Gothic1210 nie myślałeś kiedyś  o zrobieniu edycji rozszerzonej do gothic 2 NK?

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem

Jest grupka ludzi którzy to robią, nawet chyba jest oferta pracy i pomocy na tym forum :)

Edit : http://themodders.org/index.php?topic=27403.0

Poza tym nie ma sensu za bardzo, masz returninga, przeznaczenie, jakiegoś moda co się jest wampirem, plus wiele innych.

Fayors

Fayors

Użytkownicy
posty259
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
CO?! xDDD On ma już dość edycji rozszerzonej do G1, a jak miałby robić do G2NK to pewnie by padaki dostał xD

fangothica12

fangothica12

Użytkownicy
posty27
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Osobiście uważam, że G 2 NK nie potrzebuje ER bo jest idealna pod każdym względem :) G1 to co innego, widać, że sporo rzeczy w nim nie dokończono i jest pole do popisu ale NOC KRUKA? Bez jaj.

Wyso77

Wyso77

Użytkownicy
posty6
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Mam problem z questem: Niepokorny Kopacz

Mianowicie gram na wersji: 1.48.3 (od samego początku)
Quest się oczywiście uaktywnia po rozmowie z Saniasem, ale mam problemy z Tipplerem.
NPC nie ma żadnych kwestii dialogowych.
Mam kilka innych saveów przed pobraniem questa, ale kiedy próbuję ponownie pobrać zadanie i je wykonać jest to samo. NPC Tippler nie ma żadnej kwestii dialogowej poza "(Koniec)".
Dodam, że Herek i Uscan mają normalnie kwestię dialogową związaną z pobiciem.
Jakby to było ważne to jestem na I rozdziale, na 6 poziomie i mam sporą ilość bryłek rudy.
Nie edytowałem plików, robię bardzo częste zapisy oraz gram na DX11.

Czytałem wcześniejsze tematy z tym problemem, ale nikt nie zdołał odpowiedzieć użytkownikowi, a ten to bodajże zignorował. Na YT zaś jak przeglądałem, to o dziwo graczowi normalnie ów kwestię dialogową wyświetla. Moje pytanie jest czy idzie jakoś "odświeżyć" postać lub kwestię związaną z questami, albo ew. jakieś wskazówki dot. pobrania questa tak by postać "zatrybiła"? Nie ukrywam, że lubię mieć "czystą" listę zadań niż patrząc, że mam jakiś wiszący quest.

Pozdrawiam. Mod jest naprawdę elegancki.

gothic1210
  • Gość
Mam problem z questem: Niepokorny Kopacz

Mianowicie gram na wersji: 1.48.3 (od samego początku)
Quest się oczywiście uaktywnia po rozmowie z Saniasem, ale mam problemy z Tipplerem.
NPC nie ma żadnych kwestii dialogowych.
Mam kilka innych saveów przed pobraniem questa, ale kiedy próbuję ponownie pobrać zadanie i je wykonać jest to samo. NPC Tippler nie ma żadnej kwestii dialogowej poza "(Koniec)".
Dodam, że Herek i Uscan mają normalnie kwestię dialogową związaną z pobiciem.
Jakby to było ważne to jestem na I rozdziale, na 6 poziomie i mam sporą ilość bryłek rudy.
Nie edytowałem plików, robię bardzo częste zapisy oraz gram na DX11.

Czytałem wcześniejsze tematy z tym problemem, ale nikt nie zdołał odpowiedzieć użytkownikowi, a ten to bodajże zignorował. Na YT zaś jak przeglądałem, to o dziwo graczowi normalnie ów kwestię dialogową wyświetla. Moje pytanie jest czy idzie jakoś "odświeżyć" postać lub kwestię związaną z questami, albo ew. jakieś wskazówki dot. pobrania questa tak by postać "zatrybiła"? Nie ukrywam, że lubię mieć "czystą" listę zadań niż patrząc, że mam jakiś wiszący quest.

Pozdrawiam. Mod jest naprawdę elegancki.
Hej. Sprawdzałeś może w naszej solucji? Może coś robisz źle? Upewnij się, że masz 50 bryłek rudy w ekwipunku i że rozmawiałeś z Lothem.
Mnie ten mod jak narazie denerwuje, unosi się nad tym ,,aura moda" mało to takie gothicowe. Czuje jakbym grał w mroczne tajemnice bardziej choć ma dużo dobrych rozwiązań. Napewno skomplikowanie fabuły doprowadziło mnie do szału.

A g1 bez dx11 mnie nie interesuje bo go przeszedłem kilka razy, na dx11 i er poraz 1. Więc zacisnę zęby trudno. Już koniec prawie i tak.
Co za rakotwórcze pierdolenie. Twoje posty powinny być w spoilerach z ostrzeżeniem. DX 11 nie jest stabilne. Sypie się. Sypie się często, przy deszczu, przy zapisie (robienie miniaturki do menu) i mi się też sypało. Sypało się na ER, na LzGD, na wszystkim kurwa. Rozumiesz? Piszę jak wół, że nie biorę żadnej odpowiedzialność za ten mod DX11. Kumasz czy będziesz się dalej sapał? Zrobiłem tylko tak, żeby interfejs było widać poprawnie, bo ten błąd był z mojej strony.
A twoja opinia na temat rozszerzenia wątku głównego jest tak zjebana nieatrakcyjna, że się nie będę odwoływał. Wszystko już napisali koledzy wyżej.

Barnaba

Barnaba

Użytkownicy
posty276
Propsy288
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ta, to nie wina @gothic1210 także żale nie do niego!

Kempix

Kempix

Użytkownicy
posty171
Propsy12
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Wie ktoś może czemu jak probuje pobrać patch 1.4.83 wyskakuje takie cos:https://zapodaj.net/16e1c4961e1e9.png.html Za każdym razem.

Vanderof

Vanderof

Użytkownicy
posty1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Sądzicie, że warto zagrać w tę modyfikację?

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  O_O
Warto! Szczególnie, że następna wersja&patch nie wyjdą przez jakiś czas, masz teraz NIEPOWTARZALNĄ szansę ogrania Gothica, rozszerzonego o ciekawe wątki, questy, historie mieszkańców Bariery.

Kempix

Kempix

Użytkownicy
posty171
Propsy12
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Ma ktoś może patch 1.4.83 na kompie i da linka? bo z tej strony: http://www.moddb.com/mods/gothic-edycja-rozszerzona-pl/downloads/update-1483 nie mogę podbrac..

Barnaba

Barnaba

Użytkownicy
posty276
Propsy288
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
przecież można skorzystać z mirrorów.

gothic1210
  • Gość
Są różne opinie. Zastanów się czego chcesz od tej gry i podejmij decyzję.
Jeśli liczysz na dużo zmian, mało cię interesuje zgodność z lore w którym gubią się nawet sami jego twórcy to sięgnij po MT.
Jeśli wolisz klasyczną rozgrywkę z charyzmatycznymi postaciami i złożonymi zadaniami zagraj w Ludzi z Górniczej Doliny.
Jeśli chcesz pójść na kompromis i zależy ci na wyższym poziomie trudności = ER.

zgley

zgley

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam.
1.4.8 (chyba, to najnowsze), pokonuje Królową pełzaczy, aktualizuje się dziennik z bossami i pokazuje że dostałem +1 Siły. W praktyce nic nie dostaje. Wczytuje grę i pokazuje mi znowu zapis w dzienniku o Bossach i +1 Many (tym razem), ale tego też mi nie dodaje do statystyk. (po pokonaniu zapisałem, wczytałem i wtedy pokazało mi dziennik i +1 many i nie dodało= bug)
Jak pokonywałem Nyrasa (tego od kamienia ogniskującego) to dostałem +1 Many chyba i to zaliczyło.
Zgłaszam taki mały, aczkolwiek przykry błąd, bo ominął mnie bonusik do statów :(

Ravofficial

Ravofficial

Użytkownicy
posty62
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siemanko , gram w ER 1.4.8 ( 4 rozdział) i mam pytanko dlaczego  Riordian nie posiada na  sprzedaż przepisów na mikstury potęgi i władzy ? Zostało coś zmienione czy mam buga ? jak to bug to podeślijcie kody na te przepisy . Poproszę :D

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1623
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
z braku czasu nie grałem w ER, ale na pewno to zrobię. problem w tym, że pogubiłem się co na co się instaluje. powinienes edytowac pierwszy post i dodać dam link do jednej pełnej ostatniej  wersji.

albo mieć to w podpisie (albo obie opcje razem )

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem
@up masz instrukcje w folderze w którym pobierasz

zgley

zgley

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Do tego co pisałem wyżej, mam chyba kolejne problemy.. nie chce "grać od nowa" bo mam 26h bardzo porządnej i szczegółowej gry. Próbuje dostać się do zamku jako bandyta, rozmawiam z Thorusem w stroju bandyty (tylko wtedy jest dialog) on mi odpowiada że "bla bla bandyta od quentina, nie wpuszcze Cie, nara" w dzienniku jest o przekupstwie, ale nie mogę nic więcej zrobić. Nie mogę przekupić, nie mogę pogadać z Quentinem - tzn sory, pojawia się dialog o kupieniu od niego zbroi... którą już kupiłem. Nie wiem jak mam się dostać do zamku. Jedyna opcja dialogowa to że jestem wysłannikiem magów wody, ale on mówi że nie mam amuletu.

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem
Poczekaj na Outlandera lub na kogoś innego kto spotkał się z podobnym problemem to ci może odpowie , bo ja nie za bardzo ogarniam lub zerknij do poradnika.

gothic1210
  • Gość
pogadaj z diego w tej zbroi

0 użytkowników
Do góry