Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 2873143 7433

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 2873143

Odpowiedzi 7433

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
@Namiot 2 razy już się tak rozpisałeś jak nie 3, takie recenzje powinny być wystarczające dla wszystkich :D

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Akurat ta modyfikacja nie była tak porąbana jak te gwiazdy, Dark Saga i Returning, które miejscami są tak [cenzura], że najchętniej pobiłbym ich autorów.

Martwy

Martwy

Użytkownicy
posty44
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W zadaniu bunt zbieraczy gdzie jest ta cała broń dla buntowników. Ponoć w kotle jest ale nie widzę nigdzie.

Maciejk

Maciejk

Użytkownicy
posty123
Propsy111
  • Użytkownicy
W skrzyni, w chacie niedaleko Snake(bandyty, który ostrzy broń), to są zwykłe pałki, toporki.

pudzianek1

pudzianek1

Użytkownicy
posty206
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
czy moglibiscie wprowadzic żeby można było sprzedawac te stare monety u kogos za rude albo jakos je wykorzystac do czegos tak mała rada

Vardes1

Vardes1

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam mam problem ,jestem kopaczem robię test myśliwski u Cavalorna w celu zostania cieniem ,rozmawiałem już z ryżowy księciem następnie ide do Cronosa, niestety nie mam u niego opcji do rozmowy odnośnie tego questa :/? Jakieś porady? Rozmawiałem już chyba z wszystkimi w nowym obozie... siedzę i szukam już 4h :/ Mam najnowszy patch.
Pobrałem poradnik -> w tescie nie mam opcji dialogu z Cronosem, Swineyem i Myśliwymi :/ przez co nie moge zostać cieniem ... Wie ktoś jak to naprawić ?

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Vardes1

Vardes1

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gadałeś z Aidanem?
tak :) i potem z ryżowym księciem niestety dialogu z Cronosem , Swineyem i myśliwymi nie mam:/

Zuchi

Zuchi

Użytkownicy
posty15
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Słuchajcie mam mały problem.
Pobrałem wpierw DX11 do gry a następnie wersje Edycji rozszerzonej 1.4.8 i na sam koniec wersje finalną.
Wszystko super wygląda do czasu.
Podczas rozgrywki bywa czasem ,że zatrzyma się gra i nie da się nic z tym zrobić.
Czasem zanim odpalę Gothica muszę zresetować komputer z powodu zacięcia się systemu
I takie problemy ciągle występują. Choć nie ukrywam ostatnio przegrałem ponad 40min bez problemowo.
Mój windows to 7 64bit a wymagania spełniam w zupełności bo nie wierze ,że odpala się Wiedźmin 3 a Gothic na DX11 nie :D
Już robiłem reinstall.
Jeszcze nowy problem się pojawił na złość, kursor myszki nie umożliwia mi sterowanie podczas rozgrywki ponieważ blokuje możliwość poruszania myszką.

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gadałeś z Aidanem?
tak :) i potem z ryżowym księciem niestety dialogu z Cronosem , Swineyem i myśliwymi nie mam:/

Ja to zrobiłem w ten sposób :

Najpierw Aidan - zapytałem go o dołączenie do obozu i co mógłby powiedzieć o NO.

Następnie dałem mu browara i można było zapytać o krety. Chyba po tym dialogu odpala się możliwość pogadania z Cronosem.

Zatem poszedłem do Nowego Obozu i pogadałem z grubasem Ryżowym Ksieciem, a pożniej z Cronoskiem.

I zadanie wykonane. Robiłem nie będąc kopaczem.

Jak nadal nie działa to weź nową grę i zobacz czy możesz zrobić to nie będąc kopaczem.

Vardes1

Vardes1

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ok podziałało :) w takim razie chce zgłosić błąd ponieważ jeśli źle porozmawiacie z Aidanem w pozniejszym etapie nie jest sie w stanie dokonczyc questa w żaden sposób... dobra opcja by bylo że jeżeli zawali się questa cavalorn daje go ponownie.
EDIT. Oddaje cavalornowi 4 informacje od ryżowego ksiecia , kronosa , Aidana oraz Swiney'a i niestety nie mam opcji dialogu "Zdałem test?" tak jakby on czeka na dalsze informacje ...

Martwy

Martwy

Użytkownicy
posty44
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pierwszy i ostatni raz w tego moda gram. Tyle crashy to ja nigdy nie miałem w żadnej grze czy modzie w jaką grałem w całym moim życiu. Jakieś zbędne komplikacje. Xardas mi mówi że mam zbadać jakieś zakłócenia w pobliżu placu wymiany idę do kopalni zabijam nekromante królową pełzaczy melduje o tym wszystkim do quentina idę wysyła tam strażników potem na bractwo po guya ma kopacza zajebiście wracam do lee żadnych dialogów xardas dalej twierdzi że są tam jakieś zakłócenia i mam iść do quentina lee albo laresa

I po co to tak gość skomplikował. Dobrze było to to popsuł. I teraz nie wiadomo nawet na jakim ja etapie jestem fabularnym przez ten bałagan.

Jestem na etapie ,,jeśli wysadzenie kopca nie pomoże bla bla bla magiczne aberacje sracje" nekromanta nie żyje królowa pełzaczy też lares lee i quentin nie maja juz dialogów żadnych. 20h gry..

Post połączony: 2016-12-26, 10:46
Mam zadanie w którym lester i gorn pomagaja mi zdobyc kamien ogniskujacy ale ja juz go wzialem bez ich pomocy a zadanie dalej mam, moze to jest przyczyna. Oby nie.

Post połączony: 2016-12-26, 10:56
Ale syf. Szkoda 20 godzin gry. Ktoś pomoże?

Post połączony: 2016-12-26, 11:20
Rozwiązaniem był corristo który chciał kamień nekromanty NAPRAWDĘ KLIMATYCZNE ROZWIĄZANIE

było dobrze to to spieprzył teraz gothic przypomina bardziej amatorski mod momentami a nie growe arcydzieło. Nic się kupy i dupy nie trzyma..

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
@up  Masz GMDK zainstalowane chociaż, że masz tyle crushy  ?

Martwy

Martwy

Użytkownicy
posty44
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wszystko mam teraz mi się sejw popsuł w tym gównie i straciłem 30 minut z życia.

paladyn3212

paladyn3212

Użytkownicy
posty10
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Boś nie przeczytał instrukcji ze zrozumieniem płaczku to teraz masz crashe, albo dowaliłeś do ER jeszcze milion innych modów.
Mam nadzieję, że w nowej podstawie programowej położą na to nacisk.

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Fajka CorriSTO jest na drodze do placu wymian, więc wszystko przebiega płynnie. Później kapiszon Kłentin każę znaleźć jakiegoś górnika, ale olałem to zadanie bo byłem zbyt pro na takie akcje. Oddajemy CorriSTO ten artefuckt nekromanty i po zadaniu.

Martwy

Martwy

Użytkownicy
posty44
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Boś nie przeczytał instrukcji ze zrozumieniem płaczku to teraz masz crashe, albo dowaliłeś do ER jeszcze milion innych modów.
Mam nadzieję, że w nowej podstawie programowej położą na to nacisk.

Zawsze wszystko czytam. Gram tylko z dx11. Ssao i tesalacja wyłączona. Dalej sypie. Uszkadza sejwy i ogółem wszystko, żałuje że to wgrałem ale juz ponad 20h gry to nie usunę tego.

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
DX11 to zbugowane gówno do tej pory i mi też wysypywało ER a robiłem dokładnie jak w instrukcji. ER bez dx11 to cud miód orzeszki jeśli chodzi o stabilność moda.

Martwy

Martwy

Użytkownicy
posty44
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mnie ten mod jak narazie denerwuje, unosi się nad tym ,,aura moda" mało to takie gothicowe. Czuje jakbym grał w mroczne tajemnice bardziej choć ma dużo dobrych rozwiązań. Napewno skomplikowanie fabuły doprowadziło mnie do szału.

A g1 bez dx11 mnie nie interesuje bo go przeszedłem kilka razy, na dx11 i er poraz 1. Więc zacisnę zęby trudno. Już koniec prawie i tak.

Grandlord0009

Grandlord0009

Użytkownicy
posty1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam. Po zainstalowaniu wersji 1.4.8 występuje u mnie pewien błąd. Otóż animacje walki wgl się nie zmieniają, nieważne czy mam poziom 1 czy 10, animacja jest taka sama jak na poziomie 1, czyli krótko mówiąc bohater macha bronią jak cepem, totalna amatorka jak zawsze na początku gry. Dotyczy to również wszystkich NPCtów.

0 użytkowników
Do góry