Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3420787 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3420787

Odpowiedzi 7445

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
... mam tyle tego syfu, że cały folder w gothicu waży mi prawie 12 GB coś z tym trzeba zrobić, sam tego wszystkie nie wykorzystam, to pomyślałem o innych.
No własnie . Poco by dodawał syf. lepiej zrobić dwie zbroje porządnie niż 12GB o tej jakości. Jak dla mnie to co pokazałeś nie trzymało nawet poziom G1. Textury rozmyte, rozciągnięte, pokolorowane. Najgorsze ze to zwykła sklejka, z już gotowych textur. Jak byś nawet nie próbował  :|

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
... mam tyle tego syfu, że cały folder w gothicu waży mi prawie 12 GB coś z tym trzeba zrobić, sam tego wszystkie nie wykorzystam, to pomyślałem o innych.
No własnie . Poco by dodawał syf. lepiej zrobić dwie zbroje porządnie niż 12GB o tej jakości. Jak dla mnie to co pokazałeś nie trzymało nawet poziom G1. Textury rozmyte, rozciągnięte, pokolorowane. Najgorsze ze to zwykła sklejka, z już gotowych textur. Jak byś nawet nie próbował  :|
No właśnie. Nie dość że wykorzystujesz tekstury innych zbroi, to jeszcze  wycinasz kawałki modeli różnych zbroi gothica i robisz jakiś kogel mogel  :facepalm:  Jak już dajesz zbroje do ER, to niech będą to ZUPEŁNIE nowe zbroje, nawet kuźwa same tekstury, jak na wog.

P.S Daruj sobie teksty w stylu, zrób sam lepsze, bo nie o to tu chodzi.  MT też robiło taką tandetę, ale ich nie winię, bo nie mieli dobrych grafików.

P.S 2 To nie był hejt.

gothic1210
  • Gość
Nie będę dodawał nowych zbrój. Nie ma takiej potrzeby. Nawet kilka już usunąłem ze starszych wersji. Nie wiem czy nie dam bandytom pancerzy takim samym jak myśliwym. Ale przemyślę to jeszcze. Na razie questy przerabiam, bo te ataki na plac wymian i inne takie to straszny syf. Każdego prostackiego questa obrabiam teraz fabularnie. Dzisiaj miałem taki chory pomysł, żeby zacząć to wszystko robić od nowa, xDD (pojeb) Bandytów Quentina dać groźniejszych, pozmieniać sporo rzeczy. Mniej NPC dać, ale za to bardziej charakterystycznych  itd. No, ale stwierdziłem, że zajmie mi to 30 lat i zrezygnowałem xdd

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Nie wiem czy nie dam bandytom pancerzy takim samym jak myśliwym.

Po co?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Też się nad tym zastanawiam, przecież myśliwi a bandyci to zupełnie inna grupa,więc zbroje też zupełnie inaczej by wykonywali, nie idź na łatwiznę jak pb że szkodnicy i bandyci mieli takie same zbroje  :D

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
CytujNie wiem czy nie dam bandytom pancerzy takim samym jak myśliwym.
Też się nad tym zastanawiam, przecież myśliwi a bandyci to zupełnie inna grupa,więc zbroje też zupełnie inaczej by wykonywali, nie idź na łatwiznę jak pb że szkodnicy i bandyci mieli takie same zbroje 
Znaczy w G1 to mialo sens, bo Bandyci pochodzili od szkodników, ale skoro juz Edycja Rozszerzona wprowadzila to jako gildie główną odcinającą sie od innych obozów to nie rozumiem w ogole jaki sens jest dawania im pancerzy mysliwych.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
Wiadomo kiedy wyjdzie? Bo nie wiem czy grać po raz 10 w MT.

gothic1210
  • Gość

Po co?
No bo miałem taki pomysł, żeby Bandyci skupowali pancerze od myśliwych. Myśliwi zarabialiby na tym całkiem sporo. Taka współpraca. Ale chyba zrezygnuję.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Przecież możesz zrobić gdzieś wstawke o tym, że bandyci zamawiają pancerze u mysliwych, ale żeby to nie były te same pancerze tylko zupelnie inne :P

KOMPUTER:
Spoiler

HaXbOx

HaXbOx

Użytkownicy
posty16
Propsy5
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Witam wszystkich forumowiczów :) W Edycję Rozszerzoną włożono wiele pracy, i ogólnie jest coraz lepsza,ale te nowe zbroje nie pasują kompletnie.Pomysł na nie jest świetny i był by gdyby nie to że za bardzo się odróżniają od oryginalnych z G1. Po 1 primo rozdzielczość jest za duża i po prostu wyglądają z jakby zbyt dużą ostrością w stosunku do oryginalnych[256 px to max]. Po 2 primo przykładowo zbroje łowców orków czy kogo tam mają zbyt charakterystyczny model zbroi strażnika świątynnego i w ogóle to nie pasuje.Zmiana modelu na np. pancerz najemnika który jest po prostu pospolity nie odróżniał by się tak bardzo. Ogólnie koncept Rysy na pancerze byłby super gdyby to był zupełnie nowy mod ze wszystkimi zbrojami na ten wzór. Po 3 primo kolorystyka. Tekstury są wnet takie same na każdej zbroi,a kolorystyka nie pasuje.Przykładowo porównajcie smutną brązowo szarą mega napakowaną zbrojkę Draxa do zbroi Ratforda. Jest różnica. Ratford wygląda jakby polował faktycznie na ścierwojady,kolory jak to w G1 są  jakby wesołe,a Drax i jego kumple z obozu to chyba napierdalaja Trolla z kanionu i urwali się ze zbroją z Klanu Młota z G3. Jedynie zbroja myśliwych jest spoko,bo oryginał z G2 Są to opinie moje i kumpli którzy grali w ER. Nie hejtuję gry ani autorów. Nie spinajcie się proszę,że marudzę,a fakt faktem sam bym w życiu nie zrobił lepszego moda. Pozrdawiam. :) PS co do tekstur otoczenia pasują jak najbardziej,bo kolorystyka i wzór jest na podstawie oryginału.

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
@Outlander nie rób takiego czegoś. Ponieważ jeśli bandyci będą mieli zbroję myśliwych, to ludzie z daleka będą myśleć, że to myśliwi, a tak naprawdę będą to bandyci i ich obrabują. Tu musi być nawet w grze trochę realizmu. Z tego co pamiętam w Returningu lekki pancerz bandyty miał przyjemną texturę, a model miał ten sam jak pancerz szkodnika. Jego to mógłbyś użyć.

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

TadekKanalarz

TadekKanalarz

Użytkownicy
Łakamakafą
posty258
Propsy44
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Łakamakafą
@Outlander nie rób takiego czegoś. Ponieważ jeśli bandyci będą mieli zbroję myśliwych, to ludzie z daleka będą myśleć, że to myśliwi, a tak naprawdę będą to bandyci i ich obrabują. Tu musi być nawet w grze trochę realizmu. Z tego co pamiętam w Returningu lekki pancerz bandyty miał przyjemną texturę, a model miał ten sam jak pancerz szkodnika. Jego to mógłbyś użyć.
Przecież w prawdziwości bandyci nie mają specjalnych uniformów tylko ubierają się normalnie, kek.
Chyba, że mówisz o stadionowych sebkach patusach rapserach. Oni zawsze mają uniform - dresik, łysa pała, szaliczek klubu :F

Maarten vaan Thomm

Maarten vaan Thomm

Użytkownicy
posty72
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Co to za pomysł z uwstecznianiem graficznym? Że nowe zbroje są w dobrej rozdziałce, a stare nie, to nowe też trzeba robić w chujowej. Nie.
To już lepiej niech zrobią jakieś rimejki w wyższych rozdziałkach tych starych pancerzy i nie będzie widać różnicy.

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
To tak jakbym ubrał NO w pancerze SO :ok:

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

HaXbOx

HaXbOx

Użytkownicy
posty16
Propsy5
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Maarten vaan Thomm no rzeczywiście pomysł lepszy niż mój,ale ja bym przemyślał przynajmniej te modele łowców i bandytów bo po prostu źle to wygląda.

Maarten vaan Thomm

Maarten vaan Thomm

Użytkownicy
posty72
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No te modele to raczej kwestia gustu, mnie aż tak to w oczy nie raziło, ale gdyby zrobili coś nowego, ciekawego to zapewne nikt by się nie obraził ;p 

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
Spamer, hejter, męczydupa
posty187
Propsy41
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Spamer, hejter, męczydupa
Tak jak Maarten zauważył ocena wyglądu zbroi to kwestia gustu a o gustach sie nie dyskutuje - mnie np ostatnie dwa nijak by nie przeszkadzały, choć środkowy (ten z niebieskimi nagolennicami) powoduje u mnie odruch wsteczny ;)

Dopisuję się do listy tych, jacy proszą "Outlanderze, nie idź tą drogą" gdy mowa o jednakowe zbroje dla bandytów i myśliwych. Niech bandyci mają inne, baa jak nie chcesz tworzyc nowych modeli niech mają nawet i zbroje z NO (wszak większość bandziorów toosobnicy właśnie stamtąd) ale nie wrzucaj ich w te wdzianka.

Draquer

Draquer

Użytkownicy
Problematyk :F
posty360
Propsy23
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Problematyk :F
Czy każdy z 9 poziomów walki mieczem dwuręcznym i jednoręcznym ma osobne animacje i czy nauka ich opiera się na % czy poziomach tak jak było w orginale g 1?

Spoiler
#include<iostream>
using namespace std;

int main()
{
      cout << "Hello theModders" <<endl;
      return 0;
}

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Czy każdy z 9 poziomów walki mieczem dwuręcznym i jednoręcznym ma osobne animacje i czy nauka ich opiera się na % czy poziomach tak jak było w orginale g 1?
Hahahahahah.... hmm nie ?

Jest podobnie jak w G2 co 3 poziomy zmieniają się animacje.
Chodzi raczej o balans rozgrywki. Otóż wiele osób wbiło wszystko w silę, a wiec nawet bez znajomości walki mieczem rozdawali bardzo wielkie obrażenia. Ten styl gry robił ja strasznie łatwą. Teraz jest trzeba podzielić PN tak 50% silą i 50% walka mieczem. Bez nauki walki mieczem zadaje się bardzo zredukowane obrażenia nawet jak sie ma wiele siły. :)

Draquer

Draquer

Użytkownicy
Problematyk :F
posty360
Propsy23
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Problematyk :F
A  czy jak bym poszedł od początlu gry w bronie 1h to będzie wybór lepszej broni niż miecz blizny na 6 rozdział czy musiałbym z tą bronią latać od rozdziału kiedy idzie sięz kosą na bliznę do końca gry?

Spoiler
#include<iostream>
using namespace std;

int main()
{
      cout << "Hello theModders" <<endl;
      return 0;
}

0 użytkowników
Do góry