O temacie
Autor
Zaczęty 16.09.2012 roku
Wyświetleń 3053615
Odpowiedzi 7439
milten6
Abaddon Moderator działu
lyly33
tuldor88
Możesz, tylko nie zostań Kopaczem ani Kretem.
Szulwik
Juz poradziłem, podstawke G1 miałem Ripa bez sounds. Teraz Hula wszystko jak trzeba. Ale mam drugi problem, chce zostać bandytą i sie nie da, poneważ dostałem zadanie od Quentina "raport Mordraga" - musze do niego isc i z nim zagadac, kiedy tam ide to dupa, mam jedną opcje dialogową "pokaz mi swoje towary" a co do Questa nie ma żadnej opcji do wybrania. . . . ?????????? Jakieś rady ??
Cytat: AhnBael w 2015-03-30, 10:26Możesz, tylko nie zostań Kopaczem ani Kretem.A jak z rozmową z Draxem nt. przyjęcia do bandytów. Rozmawiać z nim na samym początku, czy dopiero po zrobieniu zadań dla innych gildii?
Szulwik dzieki pomogło z tym patchem to zadanie, a jak je wykonam to z powrotem moge wrzucić 1.4.2 ?? Czy zostac na 1.4.1 ?? Pozdro
gothic1210 Gość
Maciej
Draks
batu222
SpoilerDysk już poświęcony. +200 do ochrony przed ogniem. Można już pracować. Oficjalnie zaczynam tworzyć wersję 1.4.5, którą planuję już podsumować moją działalność modderską. A co z tego wyjdzie to zobaczymy Edycja Rozszerzona 1.4.5 Co zaoferuje?Ostatecznie zbalansowaną rozgrywkę. 9 poziomów umiejętności walki wręcz bronią jednoręczną i 9 poziomów walki bronią dwuręczną.Możliwość przekucia URIZIEL na miecz jednoręczny. (Jest to związane z tym, że umiejętności walki będą teraz wymagały dużo więcej PN, wiec gracz na początku będzie musiał zdecydować w którą stronę pójść.)Łucznictwo i kusznictwo tak jak w podstawce pozostają umiejętnościami drugoplanowymi i ich nauka będzie rozbita tylko na 4 poziomy. Gra nie będzie przystosowana pod granie czystym łucznikiem (trend taki wprowadziły modyfikacje typu Returning). G1 nie jest d tego przystosowane i przebudowa tego jest bezcelowa. Dużo nowych, klimatycznych dialogów.Usunięte zbyt częste nawiązania do G3 i wszystkie nawiązania do G4, w dialogach napisanych do Er 1.4 przez Ahnbaela. Moim zdaniem psują one unikalność i tajemniczość pierwszej części. Walki na arenie i możliwość ich obstawienia. Możliwość poproszenia kowali o wykucie pewnych broni po dostarczeniu planu i składników. Rozbudowane niektóre postacie i grupy (np. myśliwi-najemnicy otrzymają unikalny pancerz) Przywrócone i przerobione kilka zadań, które miały się pojawić w Er 1.4.Kilka całkiem nowych zadań.Więcej zadań i detali graficznych w świecie. Potwory stanowiące naturalne bariery w eksploracji kolonii (koniec z wybijaniem orków na 1 rozdziale!)Nowe reakcje NPC na sytuację i wykonane zadania (np. reakcja Cavalorna na sytuację w 4 rozdziale)Nadanie niektórym bezimiennym postaciom imion, historii, dialogów etc. Rola rudy jako towaru rzadkiego i trudno dostępnego.Poprawione bugi (XD)Inne sprawy:do modyfikacji pojawi się solucjado wersji 1.4.5 przy sprzyjających wiatrach dołączy dubbingbyć może wersja 1.4.5 zostanie przetłumaczona przeze mnie i zaprzyjaźniony zespół Gothic Recovery Team na język angielskitesty wersji 1.4.5 będą otwarte i każdy będzie mógł wziąć w nich udział
Fabio The Modders
SpoilerCytat: Outlander w 2015-03-31, 20:58Dysk już poświęcony. +200 do ochrony przed ogniem. Można już pracować. Oficjalnie zaczynam tworzyć wersję 1.4.5, którą planuję już podsumować moją działalność modderską. A co z tego wyjdzie to zobaczymy Edycja Rozszerzona 1.4.5 Co zaoferuje?Ostatecznie zbalansowaną rozgrywkę. 9 poziomów umiejętności walki wręcz bronią jednoręczną i 9 poziomów walki bronią dwuręczną.Możliwość przekucia URIZIEL na miecz jednoręczny. (Jest to związane z tym, że umiejętności walki będą teraz wymagały dużo więcej PN, wiec gracz na początku będzie musiał zdecydować w którą stronę pójść.)Łucznictwo i kusznictwo tak jak w podstawce pozostają umiejętnościami drugoplanowymi i ich nauka będzie rozbita tylko na 4 poziomy. Gra nie będzie przystosowana pod granie czystym łucznikiem (trend taki wprowadziły modyfikacje typu Returning). G1 nie jest d tego przystosowane i przebudowa tego jest bezcelowa. Dużo nowych, klimatycznych dialogów.Usunięte zbyt częste nawiązania do G3 i wszystkie nawiązania do G4, w dialogach napisanych do Er 1.4 przez Ahnbaela. Moim zdaniem psują one unikalność i tajemniczość pierwszej części. Walki na arenie i możliwość ich obstawienia. Możliwość poproszenia kowali o wykucie pewnych broni po dostarczeniu planu i składników. Rozbudowane niektóre postacie i grupy (np. myśliwi-najemnicy otrzymają unikalny pancerz) Przywrócone i przerobione kilka zadań, które miały się pojawić w Er 1.4.Kilka całkiem nowych zadań.Więcej zadań i detali graficznych w świecie. Potwory stanowiące naturalne bariery w eksploracji kolonii (koniec z wybijaniem orków na 1 rozdziale!)Nowe reakcje NPC na sytuację i wykonane zadania (np. reakcja Cavalorna na sytuację w 4 rozdziale)Nadanie niektórym bezimiennym postaciom imion, historii, dialogów etc. Rola rudy jako towaru rzadkiego i trudno dostępnego.Poprawione bugi (XD)Inne sprawy:do modyfikacji pojawi się solucjado wersji 1.4.5 przy sprzyjających wiatrach dołączy dubbingbyć może wersja 1.4.5 zostanie przetłumaczona przeze mnie i zaprzyjaźniony zespół Gothic Recovery Team na język angielskitesty wersji 1.4.5 będą otwarte i każdy będzie mógł wziąć w nich udział I to się nazywa profesjonalizm . Co do tłumaczeń na angielski, proponowałbym także poszukać jakichś rusyfikatorów na TheModders, też się przyda
Dysk już poświęcony. +200 do ochrony przed ogniem. Można już pracować. Oficjalnie zaczynam tworzyć wersję 1.4.5, którą planuję już podsumować moją działalność modderską. A co z tego wyjdzie to zobaczymy Edycja Rozszerzona 1.4.5 Co zaoferuje?Ostatecznie zbalansowaną rozgrywkę. 9 poziomów umiejętności walki wręcz bronią jednoręczną i 9 poziomów walki bronią dwuręczną.Możliwość przekucia URIZIEL na miecz jednoręczny. (Jest to związane z tym, że umiejętności walki będą teraz wymagały dużo więcej PN, wiec gracz na początku będzie musiał zdecydować w którą stronę pójść.)Łucznictwo i kusznictwo tak jak w podstawce pozostają umiejętnościami drugoplanowymi i ich nauka będzie rozbita tylko na 4 poziomy. Gra nie będzie przystosowana pod granie czystym łucznikiem (trend taki wprowadziły modyfikacje typu Returning). G1 nie jest d tego przystosowane i przebudowa tego jest bezcelowa. Dużo nowych, klimatycznych dialogów.Usunięte zbyt częste nawiązania do G3 i wszystkie nawiązania do G4, w dialogach napisanych do Er 1.4 przez Ahnbaela. Moim zdaniem psują one unikalność i tajemniczość pierwszej części. Walki na arenie i możliwość ich obstawienia. Możliwość poproszenia kowali o wykucie pewnych broni po dostarczeniu planu i składników. Rozbudowane niektóre postacie i grupy (np. myśliwi-najemnicy otrzymają unikalny pancerz) Przywrócone i przerobione kilka zadań, które miały się pojawić w Er 1.4.Kilka całkiem nowych zadań.Więcej zadań i detali graficznych w świecie. Potwory stanowiące naturalne bariery w eksploracji kolonii (koniec z wybijaniem orków na 1 rozdziale!)Nowe reakcje NPC na sytuację i wykonane zadania (np. reakcja Cavalorna na sytuację w 4 rozdziale)Nadanie niektórym bezimiennym postaciom imion, historii, dialogów etc. Rola rudy jako towaru rzadkiego i trudno dostępnego.Poprawione bugi (XD)Inne sprawy:do modyfikacji pojawi się solucjado wersji 1.4.5 przy sprzyjających wiatrach dołączy dubbingbyć może wersja 1.4.5 zostanie przetłumaczona przeze mnie i zaprzyjaźniony zespół Gothic Recovery Team na język angielskitesty wersji 1.4.5 będą otwarte i każdy będzie mógł wziąć w nich udział
K@T
Usunięte zbyt częste nawiązania do G3 i wszystkie nawiązania do G4, w dialogach napisanych do Er 1.4 przez Ahnbaela. Moim zdaniem psują one unikalność i tajemniczość pierwszej części.