Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3191512 7440

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3191512

Odpowiedzi 7440

dinozaur7

dinozaur7

Użytkownicy
posty246
Propsy56
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Popieram jak najbardziej.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Niestety ale swojego zdania nie zmienię, oczekiwałem dużo więcej, mam tylko nadzieję, że wersja 1.4.5 da mi to co oczekiwałem od samego początku.

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Niestety ale swojego zdania nie zmienię, oczekiwałem dużo więcej, mam tylko nadzieję, że wersja 1.4.5 da mi to co oczekiwałem od samego początku.

A czego oczekiwałeś jeśli moge wiedziec? Mi sie gra całkiem przyjemnie jak na razie ;)

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Oczekiwałem zbalansowanej rozgrywki, myślałem, że będzie nieco więcej nowego oręża oraz zbroi, liczyłem na nowe czary, to samo tyczy się nauki % broni na wzór z G2, niestety w g1 jest to beznadziejnie zrobione, mod sam w sobie nie jest zły, ale jeśli mam być szczery to wolę Mroczne Tajemnice, miałem nadzieję, że zostanie rozbudowany wątek główny, ale szanuje decyzję autora, dlatego mam nadzieję, że wersja 1.4.5 dostarczy mi czegoś więcej. Ciesze się że przyjemnie Ci się grało w tego moda, ale ja patrze na niego z innej perspektywy. Ja rozumiem, że zrobić balans to nie jest hop siup, też czeka mnie to zadania na Gothic Global MMORPG, ale jest to możliwe do wykonania.

Abaddon

Abaddon

Moderator działu
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Moderator działu
Cwaniaczki z Recovery Team
Rozwiń swoją wypowiedź. I na jakiej podstawie twierdzisz, że nic robią? Może w kwestii ER tylko...

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Oczekiwałem zbalansowanej rozgrywki, myślałem, że będzie nieco więcej nowego oręża oraz zbroi, liczyłem na nowe czary, to samo tyczy się nauki % broni na wzór z G2, niestety w g1 jest to beznadziejnie zrobione, mod sam w sobie nie jest zły, ale jeśli mam być szczery to wolę Mroczne Tajemnice, miałem nadzieję, że zostanie rozbudowany wątek główny, ale szanuje decyzję autora, dlatego mam nadzieję, że wersja 1.4.5 dostarczy mi czegoś więcej. Ciesze się że przyjemnie Ci się grało w tego moda, ale ja patrze na niego z innej perspektywy. Ja rozumiem, że zrobić balans to nie jest hop siup, też czeka mnie to zadania na Gothic Global MMORPG, ale jest to możliwe do wykonania.

Ja patrze na mody w dużej części tylko ze względu na fabule. Zwykły G1 miał jeszcze gorszy balans - w 1 rozdziale mozna byc over-pover, a i tak ludzie w niego grali. Tutaj jest duzo lepszy balans wg mnie, a i fabularnie mod na wysokim poziomie. Chociaż faktycznie czuć drobny niedosyt z powodu braku jakiegoś dużego wątku jak pradawni w MT ;)

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
No właśnie balans w G1 jest totalnie beznadziejny dlatego liczyłem, że w tym dodatku będzie to poprawione.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Kto wam zabrania grania samą lagą przez całą grę? Gwarantuje wam, że będziecie mieli trudniej!  :trollface:

Albo wpiszcie sobie na kodach 2 razy mniej hp i siły, tada, trudniej macie  :cool:

dinozaur7

dinozaur7

Użytkownicy
posty246
Propsy56
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ahn tu chodzi o gothicmana i jego wielkie ego :)

Abaddon

Abaddon

Moderator działu
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Moderator działu
To Outlander mógł to napisać, a nie pisać o teamie. W obecnej formie w jakiej to napisał osobiście czuję się urażony biorąc pod uwagę jak wiele zrobiłem dla ER kiedyś.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3475
Propsy2156
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
To Outlander mógł to napisać, a nie pisać o teamie. W obecnej formie w jakiej to napisał osobiście czuję się urażony biorąc pod uwagę jak wiele zrobiłem dla ER kiedyś.

Nie żeby coś, ale 'jeden za wszystkich, wszyscy za jednego'. Jako, że jest w teamie jakoś go reprezentuję (bądź nie). Może i coś robi, a może i nie, ale zachowuje się jak idiota. Pozdrawiam i nikogo nie bronię, bo i jednego i drugiego nie trawię.

gothic1210
  • Gość
Testy (bardzo profesjonalne), kilka dobrych idei i dialogi z których większość teraz idzie do kosza. Arto też tyle zrobił w latach 2011-2013. Nie ma co się napinać. 

Mówiłem ci kiedyś o tym. Zgadzam się z Fabioskiem i również serdecznie go pozdrawiam. 

Abaddon

Abaddon

Moderator działu
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Moderator działu
Jak dla mnie to zasada z dupy, żeby oceniać innych przez pryzmat jednej osoby. Dlatego Fabiosek głupoty piszesz, i tyle. Taki Outlander szacunek masz do czyjejś pracy? To radź sobie teraz sam, ja do ER już ręki nie przyłożę.

gothic1210
  • Gość
Przyzwyczajony jestem do pracy samemu, także luz. :D

krzysiek666

krzysiek666

Użytkownicy
posty123
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak wolisz ale to przez taką grę ludzie mówią że jest za łatwo. Outlander sam pisał że mod nie jest przystosowany do takiego stylu gry. Jak wolisz tak grać a potem wypisywać o tym że jest za łatwo to proszę bardzo :facepalm:
Bez przesady, te kilkanaście zadanek nic nie zmieni, ile to expa, tyle co 1 lvl w późniejszej fazie, a to czy będą miał na koniec np. 45 czy 46 poziom nic nie zmieni w balansie. Poza tym wolę narzekać że jest za łatwo niż że za trudno. Przynajmniej wiem, że ukończe moda chociażby po to, żeby poznać fabułę i świat, jaki wysmażył autor.

@krzysiek666 Nie zostań przez przypadek Kretem albo Kopaczem i najlepiej zacznij najpierw robić zadania dla Bandytów, a dopiero potem dla innych obozów.
Czyli w skrócie, drogę bandyty blokuje dołączenie do jakiegokolwiek obozu, a nie wykonanie/przyjęcie jakiegoś konkretnego zadania/zadań?

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
Spamer, hejter, męczydupa
posty187
Propsy41
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Spamer, hejter, męczydupa
Oj panowie, panowie (a może i panie, bo czytajac niektóre wypowiedzi mam wrażenie ze ten i owy jest pod wpływem napięcia przedmiesiączkowego) dajcie spokój :) Lepiej cieszyc sie grą/wzbogacaniem rzeczonej niż spinać i rozpętywać gównoburzę :P A teraz przechodząc do konkretów i kończąc OT:

W 1.4.5 już będzie wybór poziomu trudności i na pewno każdy znajdzie coś dla siebie.
I za to Ci się piwo należy Outlanderze :) Zdradzisz czy rozróżnienie poziomu trudności planujesz przez ucięcie xp, wzrost kosztu umiejętności/cech czy coś innego?

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Oj panowie, panowie (a może i panie, bo czytajac niektóre wypowiedzi mam wrażenie ze ten i owy jest pod wpływem napięcia przedmiesiączkowego) dajcie spokój :) Lepiej cieszyc sie grą/wzbogacaniem rzeczonej niż spinać i rozpętywać gównoburzę :P A teraz przechodząc do konkretów i kończąc OT:

W 1.4.5 już będzie wybór poziomu trudności i na pewno każdy znajdzie coś dla siebie.
I za to Ci się piwo należy Outlanderze :) Zdradzisz czy rozróżnienie poziomu trudności planujesz przez ucięcie xp, wzrost kosztu umiejętności/cech czy coś innego?

To jest TM - to forum żyje ,,gównoburzami". Chociaż nie wiem wiem jak byś sie starał to i tak nic tego nie zmieni.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przyzwyczajony jestem do pracy samemu, także luz. :D
Spoiler

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak wolisz ale to przez taką grę ludzie mówią że jest za łatwo. Outlander sam pisał że mod nie jest przystosowany do takiego stylu gry. Jak wolisz tak grać a potem wypisywać o tym że jest za łatwo to proszę bardzo :facepalm:
Bez przesady, te kilkanaście zadanek nic nie zmieni, ile to expa, tyle co 1 lvl w późniejszej fazie, a to czy będą miał na koniec np. 45 czy 46 poziom nic nie zmieni w balansie. Poza tym wolę narzekać że jest za łatwo niż że za trudno. Przynajmniej wiem, że ukończe moda chociażby po to, żeby poznać fabułę i świat, jaki wysmażył autor.

@krzysiek666 Nie zostań przez przypadek Kretem albo Kopaczem i najlepiej zacznij najpierw robić zadania dla Bandytów, a dopiero potem dla innych obozów.
Czyli w skrócie, drogę bandyty blokuje dołączenie do jakiegokolwiek obozu, a nie wykonanie/przyjęcie jakiegoś konkretnego zadania/zadań?

Rób zadania normalnie, tylko nie idź do obozu, gdy jeszcze będziesz chciał coś innego zrobić dla innych obozów. I nie dawaj Draxowi pewnej rzeczy. Domyślisz się czego w trakcie gry. A tak to możesz nawet gadać z Thorusem żeby Cię do Gomeza wpuścił :D (Serio, ja tak wyrobiłem sobie dostęp do zamku  :trollface:). Tylko nie zostań kopaczem lub kretem (Chyba że interesuje Cię so/no)

lyly33

lyly33

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam
Mam mały problem z Questem "Gomez i kopalnia" chodzi o tego Questa w ktorym musze zabrać Doyla Rockiego i Chrisa na oczyszczenie kopalni przed placem wymian, z tym że Doyle nie wchodzi do kopalni bo tak ma byc, ja z niej wychodząc nie mam żadnej opcji rozmowy z Doylem, dodam że wczesniej poszedłem sam pogadać z corristo i po rozmowie poszedlem do tej kopalni zabrac kamien zabic nekromante i przy okazji wszystko co sie ruszało, a dopiero pozniej poszedlem z bandytami robic to zadanie. Ktoś wie jak to zorganizować, zeby skonczyc Q ??? Z góry dzieki i Pozdro

0 użytkowników
Do góry