Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3414279 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3414279

Odpowiedzi 7445

Zagłoba

Zagłoba

FatDragon Game Dev.
Jestę Hrabią Burkina Faso
posty428
Propsy308
ProfesjaNierób
  • FatDragon Game Dev.
  • Jestę Hrabią Burkina Faso
Baggio + 1

Tym bardziej, że potwory w jedynce były łatwe do pokonania... A może tak by zwiększyć poziom trudności - wziąć statystyki z Nocy Kruka ?

Tanio sprzedam używaną  k.graficzną Nvidia GTX650 4096mb.

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Ej, a to zadanie z dostawami alkoholu też jest zbugowane, czy tylko u mnie coś nie działa? (po dostarczeniu alkoholu do obozów nie ma opcji dialogowych ani u Briama ani u Quentina)

Sagez

Sagez

Użytkownicy
posty52
Propsy11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
I teraz postawię pytanie: czy ważniejszym problemem moda są bugi czy (według starych wyjadaczy) niski poziom trudności?

Rozumiem graczy, których poziom podstawki nudzi, którzy Gothica przechodzili n-razy i potrzebują czegoś innego. Jasne! Z drugiej strony mamy wielu casualowców - w tym mnie - którzy pewnie nie chcą się przyznać, że wolą jak jest prościej, bo oberwie im się od noobów czy zwyczajnie się wstydzą.
Więcej jest casualowców czy weteranów? Tutaj na forum pewnie tych drugich.

Wcześniej przywołane przeze mnie przykłady z Returninga dobrze chyba pokazują tę parodię - kiedy dobrzy gracze rzeczywiście świetnie się bawią, a reszta, która też oczywiście chce sobie pograć, czituje w najlepsze albo wykorzystuje błędy gry. Są też ludzie którzy odpalają konsolę żeby sobie polatać F8 po mapie i zwyczajnie zaoszczędzić na czasie. Nie widzę w tym nic złego. Ale nie każdego bawi, kiedy opuszczenie kilku miksturek ma fatalne konsekwencje, a jeśli na koniec gry masz 520 siły a nie 597 siły to w ogóle masz przerąbane i zepsułeś sobie grę.

Nie lubię systemu z Nocy Kruka, gdzie musisz uważać na te cholerne progi i de facto oszukiwać system, wydając punkty na jeszcze korzystnej granicy 29 czy 59, żeby tylko zaoszczędzić.

Sam jestem ciekaw jak do tego podchodzą twórcy Edycji Rozszerzonej: teoretycznie można chyba dorobić wybór poziomu trudności (np. normalny (obecny) i trudny. Albo dodać inne utrudnienia w grze, które według mnie nie powinny casualowcom uniemożliwiać przejścia jej - np. dodanie trudnych pobocznych bossów, których casualowiec nie musi pokonywać, albo najwyżej ubije ich pięć leveli później niż jego bardziej uzdolniony kolega wymiatacz.
Mam wrażenie że te rozwiązania byłyby uczciwe wobec jednych i drugich, ale tylko teoretyzuję...

Jestem ciekaw co myślicie. Bo tak, można dać wysoki poziom trudności, ale tym samym ''zamknąć'' tą modyfikację dla wielu graczy. Btw, nie chcieliście bardziej rozreklamować premiery? Bo np.  mod Czas Zapłaty wylądował z powodzeniem na wykopie.

gothic1210
  • Gość
Nie, bo zdecydowana większość osób z zewnątrz nie ma do powiedzenia nic poza obelgami, bo im się coś nie podoba. Już lepiej po cichu wydać moda i poznać opinię tutejszych. Że będzie za łatwo od drugiego rozdziału wszyscy wiedzieliśmy. Do G1 trzeba dostosować styl gry, ale nie wszyscy to rozumieją i nie muszą w sumie rozumieć, bo ja do niczego nie zmuszam. 

Barnaba

Barnaba

Użytkownicy
posty276
Propsy288
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nie, bo zdecydowana większość osób z zewnątrz nie ma do powiedzenia nic poza obelgami, bo im się coś nie podoba. Już lepiej po cichu wydać moda i poznać opinię tutejszych. Że będzie za łatwo od drugiego rozdziału wszyscy wiedzieliśmy. Do G1 trzeba dostosować styl gry, ale nie wszyscy to rozumieją i nie muszą w sumie rozumieć, bo ja do niczego nie zmuszam.

Dokładnie jak ktoś chce sobie utrudnić grę to nie powinien wszystkiego ładować w siłę i walkę bronią tylko uczyć się też innych umiejętności

Razakel

Razakel

Quest Pack Team
Dużo gada, mało robi
posty304
Propsy58
ProfesjaTester
  • Quest Pack Team
  • Dużo gada, mało robi
Mi pomimo bugów gra się przyjemnie :D

batu222

batu222

Użytkownicy
"I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."
posty135
Propsy32
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • "I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."

No to patrz, nie wiem czy przypadkiem nie zrobiłem małej reklamy, bo zaraz wszyscy Niemcy z GMP się dowiedzą o tym modzie  :trollface:

Apokalypter

Apokalypter

Użytkownicy
posty17
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To w takim razie dodajcie chociaż taką opcję jak w MT czyli samodzielne wybranie sobie poziomu trudności, to by było całkiem okej, bo i wilk syty i owca cała :D. I casualowce będą mogły sobie pograć na easy/medium i weterani na hardzie. Ja na przykład przed wejściem do jakiegokolwiek obozu nabiłem sobie 3 lvl bez problemu zabijając wszystkie stwory którym mogłem zadać obrażenia xD. Ale tak czy siak modzik jest zajebisty ;d

CybeR0990

CybeR0990

Użytkownicy
posty45
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mam misje z roznoszeniem alkoholu u quentina, rozniosłem cały alkohol i nie moge oddac misji nikomu. ma ktoś tak jeszcze ?

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Outlander - są jakieś plany zwiększenia trudności w nowym patchu? Nie grałem jeszcze w moda (gram teraz w Dark Sagę), ale widzę po niektórych komentarzach, że jest dość łatwo. Nie jest to żaden pojazd na ciebie czy coś, po prostu chciałbym aby gra nie znudziła się po paru godzinach kiedy żaden przeciwnik nie będzie sprawiał problemów, fabuła jest ważna, ale gameplay też...

Pls, nie mylcie c-rpg z h's  -_-

ExedusHQ

ExedusHQ

Użytkownicy
posty191
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@CybeR0990 Ale ja już tego Bofura znalazłem, tylko chodzi mi o tego co uciekł gdy Orik go znalazł.No chyba, że jest jakiś inny.

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
@CybeR0990 Ale ja już tego Bofura znalazłem, tylko chodzi mi o tego co uciekł gdy Orik go znalazł.No chyba, że jest jakiś inny.

Obok chaty Bustera (ten sam poziom)
Poszukaj szkodnika z imieniem.

Asghan

Asghan

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mam problem z przyjęciem do bandytów. Mianowicie po wykonaniu testu Draxa ten zaprowadza mnie do ich obozu po czym informuje że mam porozmawiać z tym bandytą który pilnuje wejścia. Problem w tym że nie mam z nim żadnych opcji dialogowych. Bez tej rozmowy nie mogę pogadać z Quentinem. Dodam że robiłem dużo zadań m.in w NO SO i Bractwie mam 12 level i nie widzi mi się zaczynanie ER od początku :D Z góry dzięki za pomoc

mati152

mati152

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hej, mam problem z zadaniem "Dziwne Zachowania". To zadanie dostałem kiedy odesłałem Josepa do obozu myśliwych. Alex kazał mi go śledzić. Przez dłuższy czas olewałem to zadanie ale postanowiłem się za nie zabrać i nie wiem teraz gdzie mam go szukać. W obozie go nie ma, w nocy też nigdzie mi nie przemknął...pomocy?

Xiress

Xiress

Użytkownicy
posty24
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tam gdzie jest posag beliara w zadaniu od Jima.

dinozaur7

dinozaur7

Użytkownicy
posty246
Propsy56
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Outlander  -  Jak wgram patcha i nie zacznę nowej gry to będe mógł się siły uczyć? Jestem cieniem.

Zagłoba

Zagłoba

FatDragon Game Dev.
Jestę Hrabią Burkina Faso
posty428
Propsy308
ProfesjaNierób
  • FatDragon Game Dev.
  • Jestę Hrabią Burkina Faso
Dobra, chyba nie będę się zbytnio więcej wypowiadał. Pograłem trochę i przynajmniej na początku ( nie wiem jak będzie później ) poziom trudności jest superpojechany... Ścierwojad przy starym obozie który w klasycznej wersji zabijał 5cioma dziabnięciami teraz zabija dwoma, a kilof nie robi na nim najmniejszego wrażenia ( nie widać nawet spadku hp przy ciosie ), identycznie jest z kretoszczurem - ten sam kretoszczur zabija w modzie dwoma ugryzieniami, a w klasycznej wersji zabijał pięcioma... Jest bardzo trudno, dużo trudniej niż w Nocy Kruka... Szkoda że autorzy nie dali potworom statystyk identycznych jak w Nocy Kruka, tam były niemal idealne.

Tanio sprzedam używaną  k.graficzną Nvidia GTX650 4096mb.

KlimekPL

KlimekPL

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy może ktoś powiedzieć, gdzie znajduje się Josep? Według dziennika mam go szukać gdzieś w pobliżu Nowego Obozu (tam miał polować) ale nigdzie nie mogę go znaleźć.

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
Propsy269
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jest bardzo trudno, dużo trudniej niż w Nocy Kruka...
Rzeczywiście, sam początek jest trudny, ale wystarczy dodać sobie 20 pkt. siły, zdobyć lepszy mieczyk i możesz polować nakrwiopijce. Na ósmym poziomie można śmiało lać Najemników i Strażników,

gothic1210
  • Gość
Jest bardzo trudno, dużo trudniej niż w Nocy Kruka...
Rzeczywiście, sam początek jest trudny, ale wystarczy dodać sobie 20 pkt. siły, zdobyć lepszy mieczyk i możesz polować nakrwiopijce. Na ósmym poziomie można śmiało lać Najemników i Strażników,
No, ale skoro masz pomóc poprawiać to nowa wersja z pewnością będzie zajebista  :)

0 użytkowników
Do góry