Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3167072 7440

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3167072

Odpowiedzi 7440

gothic1210
  • Gość
Planujesz jeszcze kolejne update#msg1067922y które naprawią już wszystkie problemy, jak tak to kiedy zrobisz?
Wersja 1.4, którą teraz tworzę doda kilka eventów, parę misji i poprawi wszystkie bugi wypisane w temacie. Później jeszcze wszystko sprawdzimy z kilkoma userami. Nie wiem kiedy to będzie. W poniedziałek dostanę ostatnie skrypty poprawionych dialogów od arto. Z wersją 1.4 chciałbym też zintegrować instalator i solucję.

Pagdzis

Pagdzis

Użytkownicy
posty10
Propsy2
  • Użytkownicy
Planujesz jeszcze kolejne update#msg1067942y które naprawią już wszystkie problemy, jak tak to kiedy zrobisz?
Wersja 1.4, którą teraz tworzę doda kilka eventów, parę misji i poprawi wszystkie bugi wypisane w temacie. Później jeszcze wszystko sprawdzimy z kilkoma userami. Nie wiem kiedy to będzie. W poniedziałek dostanę ostatnie skrypty poprawionych dialogów od arto. Z wersją 1.4 chciałbym też zintegrować instalator i solucję.

Aha, to narazie nie pobieram moda, zagram w niego dopiero gdy będzie wersja 1.4 :D

VestaX

VestaX

Użytkownicy
posty19
Propsy6
  • Użytkownicy
1. NON_1503_WEGELAGERER (czy jakoś tak xD) gdy spytamy się "Dlaczego uciekłeś?" mówi dwa razy tą samą kwestię.
2. Gdy dostałem już tą misję od Quentina że mam znaleźć Draxa i Doyla to jest pewien bug (chociaż nie wiem czy to ja czegoś nie zrobiłem źle) no to chciałem iść w okolice NO (ze skryptów wyczytałem że tam jest Doyle:d) ale patrze Corristo mówi mi o tej kopalni itp. no to idę do niej i tam jest już Doyle czyli chyba coś w złej kolejności (po tym bugu, Doyla nie ma u Torlofa oraz nie ma o tym żadnego wpisu w dzienniku, nie można o tym powiedzieć Quentiowi).
3. Osko można pytać w nieskończoność "Kim jesteś?".
4. Ashton nie pomaga w zabijaniu poszukiwaczy z tego ołtarza, poza tym ogary ich atakują.
5. Jeden kąsacz niedaleko tego miejsca gdzie z miltenem odzyskujemy kamień ogniskujący, ma w sobie jakieś 60 wytrychów i każdy możliwy tytoń x20 :D
6. W liście od Draxa są literówki.
7. Ciemny grzyb nie ma visuala.

@Edit
8. Gdy otworzymy bardzo ciężką, wypchaną sakiewkę (ta co jest przy wraku statku u piratów) pisze "znaleźono". :D

Intel Pentium 200MMX, 16 MB RAM, Akcelerator 3D-FX Voodoo 4MB, Dysk twardy Seagate 850 mb, Internet - Modem TPSA - pakiet socjalny

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Jak nie widzisz czego dotyczy rozmowa to się nie wtrącaj bo do ciebie chłopcze nie pisałem!

[media]
https://www.youtube.com/watch?v=nyTJEYbZyUA
[/media]

Комиссар RBT

VestaX

VestaX

Użytkownicy
posty19
Propsy6
  • Użytkownicy
1. Po tym całym zamieszaniu z obozem bandytów, Rocky gdzieś znika.
2. W SO tych jakby magazynach (tam gdzie bryłki rudy prowadzą do wejścia), beczki zastawiają drzwi.

@Edit:
Bugi powiązane z misją "Sposób Skazy":

1. Dracon nawet jak już nie pilnuje magazynu to dalej powtarza że tędy można dojść go magazynu itp.
2. Do tego składowiska idziemy sami.
3. Sakiewki Garpa nie można oddać Garpowi.
4. Bryłka czarnej rudy nie ma visuala.
5. Zamiast 5 bryłek czarnej rudy, oddajemy Quentinowi tylko jedną.
6. Gdy wchodzimy do Starej Kopalni i jest ten screen jak się ładuje, no to w nim pisze "korytażach" zamiast "korytarzach".

Intel Pentium 200MMX, 16 MB RAM, Akcelerator 3D-FX Voodoo 4MB, Dysk twardy Seagate 850 mb, Internet - Modem TPSA - pakiet socjalny

BlackMagnat91

BlackMagnat91

Użytkownicy
posty41
Propsy6
  • Użytkownicy
Hej grałem z godzine w ten dodatek i czuć atmosfere w koloni , że praca w kopalniach aż wre :)  jedynie buteleczki z miksturami mogły zostać normalne , bo te z g2 straciły swój urok ;) ide grać dalej ;) zaa Gomeza! :p

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Hej grałem z godzine w ten dodatek i czuć atmosfere w koloni , że praca w kopalniach aż wre :)  jedynie buteleczki z miksturami mogły zostać normalne , bo te z g2 straciły swój urok ;) ide grać dalej ;) zaa Gomeza! :p

Ale z drugiej strony... Te z G1 są nieco... brzydkie ;/ Gdyby miały trochę poprawione tekstury to spoko, ale dużo łatwiej podmienić z G2 do G1.

gothic1210
  • Gość
-Ni z tąd ni z owąt Rakus jeden z myśliwych ma opcje dialogową "chcę zbroję taka jak twoja" no trochę to idiotyczne.
To nie jest idiotyczne.
~
2. Pewnie zauważyliście też, że krzaczki z g1 (te grupowe) wiszą minimalnie w powietrzu. W sumie to nie wiem czemu w spacerze wszytko ustawiałem po 2x i było dobrze, a w grze nie jest. Co gorsza tyczy się to też obiektów z podstawki.
3. Możliwe, że coś u ciebie się popsuło, bo u mnie wszystko gra.
5. To nie bug. W g1 nie oddajemy np. wszystkich jaj Kalomowi. Quentin nie prosił nas o 6 bryłek. 6 bryłek było po prostu w skrzyni. Dostaliśmy informację, że żeby zaimponować Quentinowi wystarczy przenieść czarną rude (nie padła żadna liczba) :D
Ale z drugiej strony... Te z G1 są nieco... brzydkie ;/ Gdyby miały trochę poprawione tekstury to spoko, ale dużo łatwiej podmienić z G2 do G1.
Łatwiej jest zrobić teksturę, ale ze wychodziła chujowo to zastosowałem taki myk  :lol2:
edit. Myślałem że chodzi ci o podmianę w gomanie xD

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Łatwiej jest zrobić teksturę, ale ze wychodziła chujowo to zastosowałem taki myk  :lol2:

Że niby przerzucenie plików jest trudniejsze od zrobienia nowej tekstury?  :wink:  

Widziałem w jakimś modzie przyzwoite tekstury na modelach z G1, ale nie pamiętam w jakim.

pyta1092

pyta1092

Użytkownicy
posty37
Propsy4
  • Zbanowany
czy w wersji 1.4 będą nowe potwory

gothic1210
  • Gość
czy w wersji 1.4 będą nowe potwory
nie, nie ma takiej potrzeby.

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Hydry, smoki, cyklopy, krakeny... dlaczego nie?  :lol2:

pyta1092

pyta1092

Użytkownicy
posty37
Propsy4
  • Zbanowany
jak wy tworzycie mody do gothica

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!

kaczka
RaveN Studio

Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna
#373 2013-01-23, 00:32(Ostatnia zmiana: 2013-01-23, 00:34)
Nie no, rozjebałeś mnie :lol2:  Nie miałeś się już do czego przyczepić, co? :D
Sądzę, że mało kto zwraca na wygląd miksturek uwagę. Chyba jednak bardziej na ich działanie XD

Jeszcze mara i tytany :ok:

jak wy tworzycie mody do gothica
Nie wiem jak cała reszta, ale Fahren na pewno za pomocą swoich zjebanych rushfych kucyków :lol:

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Jeszcze mara i tytany :ok:

Ba! Ale na tytany nie pójdziemy przecież w byle zbroi z magicznej rudy, dlatego prezentuję Wam moje pancerze:
Spoiler
Ubranie Poszukiwacza Skarbów:

Zbroja Inkwizytora + Monokl (WOW):

Pancerz Władcy Tytanów:

No i przykładowy wygląd tytana:
Spoiler

gothic1210 mogę Ci wypożyczyć moje pancerze i tytana do moda, ale nie zapomnij mnie dopisać do twórców  :lol2:

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
A moze zerznac potki z cz? :p w owym modzie wygladaja zajebiscie :D

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

gothic1210
  • Gość
O co wam chodzi? Jest ładnie i nie ma co się czepiać.
Sory, że się ociągam z łatką, ale Skyrim skutecznie mi utrudnia modowanie  :lol2:  :lol2:

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Do wyboru. Tekstury na eliksiry się znajdą  :lol:

gothic1210
  • Gość
To ci nawet wyszło  :lol2:   Widzę, że się nudzisz to ci podeślę pod koniec tygodnia link do nowej wersji i posprawdzasz trochę zanim dam oficjalny na forum.  :lol:

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Gdybyś napisał kilka dni temu... Aktualnie jestem trochę zajęty - Dark Saga sama się nie przejdzie  :ok:

0 użytkowników
Do góry