Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3177019 7440

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3177019

Odpowiedzi 7440

Mateusz.Wr

Mateusz.Wr

Użytkownicy
posty80
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
edit: Diegot, a oskarżyłeś Drake o to, że ukradł rude?

Witam :)

Chciałem zapytać czy można zostać guru? jestem nowicjuszem mam 24 lvl 3 rozdział krąg magi 3 ciężką zbroję nowicjusza ale mogę tylko zostać strażnikiem świątynnym? Aha jeszcze kilka pytań:
-gdzie jest ten wątek z jakimś czarnym magiem wykonałem dużo zadań ale jak na razie ani słychu ani widu?
-Będąc nowicjuszem mogę zostać bandytom czy to kolejny bug czy gildia bandyci to coś w stylu dodatkowej gildii?

Jeżeli dokończę moda to wypiszę wszystkie nowe błędy jakie udało mi się ustalić od mojego ostatniego postu.

Pozdrawiam Mateusz.Wr :)
1. Idź pod Opuszczoną Kopalnie i pogadaj z Glestem. Później powinni się pojawić strażnicy świątynni, którzy ci pomogą walczyć z ożywieńcami. Jeden z nich ma mapę z którą trzeba iść do Saturasa. Solucja w drodze :D  

Nie mam w opuszczonej kopalni żadnego Glesta stoi tylko 2 strażników z SO i mówią coś o jakiś głosach nic więcej żadnego zadania ani nic!!

Czy ja gram na kodach NIE po prostu sprawdzam tajniki i sekrety przez co jestem lepszy :)

gothic1210
  • Gość
Nie wolno chodzić do opuszczonej kopalni, bo nie da się z niej wyjść. Było pisane wiele razy. Masz chociaż 4ty rozdział? Kopacz Glest powinien stać przed wejściem.

Mateusz.Wr

Mateusz.Wr

Użytkownicy
posty80
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie wolno chodzić do opuszczonej kopalni, bo nie da się z niej wyjść. Było pisane wiele razy. Masz chociaż 4ty rozdział? Kopacz Glest powinien stać przed wejściem.

Nie byłem w środku kopalni bo jest zawalona!Nie da się wejść a teraz mam właśnie czwarty rozdział i już glest stoi,czemu nie piszesz że wszystko rusza dopiero w 4 rozdziale.Druga sprawa pojawili się piraci jeden daje mi zadanie pozbierania rzeczy ze zniszczonego statku ale ja tam byłem chyba w pierwszym rozdziale pozbierałem wszystko co się dało i wykorzystałem straszny badziew trzeba zrobić by rzeczy koło statku pojawiały się dopiero w 4 rozdziale a nie od razu.Chciałem wypisać błędy na końcu ale części już nie mogę wytrzymać !!!

Czy ja gram na kodach NIE po prostu sprawdzam tajniki i sekrety przez co jestem lepszy :)

gothic1210
  • Gość

Nie byłem w środku kopalni bo jest zawalona!Nie da się wejść a teraz mam właśnie czwarty rozdział i już glest stoi,czemu nie piszesz że wszystko rusza dopiero w 4 rozdziale.Druga sprawa pojawili się piraci jeden daje mi zadanie pozbierania rzeczy ze zniszczonego statku ale ja tam byłem chyba w pierwszym rozdziale pozbierałem wszystko co się dało i wykorzystałem straszny badziew trzeba zrobić by rzeczy koło statku pojawiały się dopiero w 4 rozdziale a nie od razu.Chciałem wypisać błędy na końcu ale części już nie mogę wytrzymać !!!
Jak się dodaje itemy skryptami to jest taka wada, że wiszą w powietrzu. I też byś narzekał. :| Poza tym drugi raz się czepiasz. Masz dosyć dziwny styl gry. Na pierwszym rozdziale chodzisz w miejsca, które nie powinieneś chodzić. Pokonałeś ogniste Jaszczury bez kodów? Taa jasne. W życiu też nie przyszło bym mi do głowy, że np. jako kret czy ktoś tam idziesz do Bractwa po coś. Myślałem, że najpierw się robi misje do końca np. z przyjęciem i dopiero wtedy się chodzi  i szuka innych questów. Masz dosyć chaotyczny styl gry i bronisz się tym, że "sprawdzasz tajniki gry". Jak nie chcesz to nie graj. Nikomu łaski nie robisz. :| A bugi wypisał już VestaX (+poprawił 3/4 literówek w skryptach i chwała mu za to), więc możesz sobie odpocząć od moda.  :ok:

Mateusz.Wr

Mateusz.Wr

Użytkownicy
posty80
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
(...)

Buahaha no teraz to żeś dowalił jak bym grał tak jak ty opisujesz to bym gothica przeszedł w 1 dzień główne zadania bym tylko wykonywał i tyle nigdzie nie mogę zaglądać ,po to jest ten świat zrobiony!!Druga rzecz robisz jak najwięcej zadań żeby mieć jak najwięcej dośw. to proste.Trzecia rzecz zrobiłęś banalny mod na początku gry miałem już naostrzony wrzask berserkera ogniste jaszczury na 3 hity mi szły a jak było ich więcej to po kolej ich ze 20 zwojów pirokinezy cisnąłem które dałeś w górskiej fortecy.Czwarta sprawa próbuje pomóc graczom którzy będą chcieli zagrać w tego moda i chcę wypisać wszystkie błędy jakie się natknąłem ale ty masz jakieś ale.Ten koleś co ci wypisał dosłownie kilkanaście błędów to jest 1/5 tego co ja wypiszę jak przejdę w całości tego moda już mam 2 kartki zapełnione a jestem dopiero na początku 4 rozdziału.Czytałem kilka postów i widzę że ludzie mają te same problemy i błędy co ja to dziwne pewnie to moja wina.

Pozdrawiam Cię i obyś zmądrzał :)

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Mateusz Wr.

Te, sfrustrowany gościu. Poluzuj trochę sznurówki, bo dopieprzasz się do gościa, który się męczy ze skryptami byś Ty, łaskawcze, mógł grać w tego moda bez błędów. Więc ogarnij sie, bo nic nie wnosisz tylko robisz drame z siebie.

Комиссар RBT

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
(...)

1. Nikomu łaski nie robisz grając.
2. Gratuluję grania na kodach :)  Walnij sobie god mode, 999999999 siły, 999999999 zręczności, Uriziela, zbroję z rudy. Jak szaleć to szaleć  :ok:   (chociaż... pewnie już dawno to zrobiłeś  :pokerface:  )
3. Gdybyś musiał płacić za moda, to byś mógł mieć wąty do autora, że mod jest do dupy, ale on robi to dobrowolnie, właściwie nic z tego nie mając poza satysfakcją, gratulacjami, no i modderską sławą.
4.  "i obyś zmądrzał" - jeśli ty jesteś taki mądry, to zrób lepszego moda. (zakładam, że nawet nie potrafiłbyś zrobić takiego "Mudballa" )
5. Jak widać, tylko ty masz jakiś problem.
6. Mod jest jednym z lepszych w Polsce. gothic1210, oby tak dalej  :wink:  

Mateusz Wr.

Te, sfrustrowany gościu. Poluzuj trochę sznurówki, bo dopieprzasz się do gościa, który się męczy ze skryptami byś Ty, łaskawcze, mógł grać w tego moda bez błędów. Więc ogarnij sie, bo nic nie wnosisz tylko robisz drame z siebie.

Dokładnie, props leci.

Mateusz.Wr

Mateusz.Wr

Użytkownicy
posty80
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mateusz Wr.

Jak nie widzisz czego dotyczy rozmowa to się nie wtrącaj bo do ciebie chłopcze nie pisałem!
A rozmowa tyczyła dla niekumatych:
-Problemu błędów wypisuje tylko błędy by można coś z tym zrobić naprawić itp.
-Nikogo nie obrażam a sam zostałem obrażony bo nie umiem grać tylko latam gdzie nie potrzeba i na kodach gram  :lol2:  aha i się wszystkiego czepiam no cóż taki to los jest graczy którzy grają w tego typu modyfikacje chcieć coś osiągnąć lub wypisać nieścisłości to jeszcze na ciebie nawalają.Wypiszę ostatnie błędy jakie znalazłem i Nie będę grał w tego moda innym Z CHĘCIĄ GO POLECĘ ALE PO WYDANIU JAKIEJŚ OSTATNIE ŁATKI POPRAWIAJĄCEJ WSZYSTKIE BŁĘDY.

Oto lista moich ostatnich znalezionych błędów:
-Zębate ziele czas trwania 30000 (min) !?
-Zdarza się że zwierzęta nie zwracają uwagi na bezimiennego i spokojnie można je zabijać.
-Błąd z włóczęgami koło Cavalorna jak do nich zagadujemy to tak jak byśmy już wiedzieli że to uciekinierzy z N.O itd.
-Gdy otwieramy plan broni chrzęst nie ma na nim napisanych żadnych składników potrzebnych do jego stworzenia.
-Mam truciznę o którą prosił Matt kucharz w obozie przed kopalnią zrobił ją Abel ale Matt nie ma żadnej opcji dialogowej nawet jeżeli sami ją zrobimy.
-W zadaniu "Ruda z kopalni" gdy rozmawiamy z Dreakiem i wybieramy opcje "sam sobie wezmę tę rudę" to po pobiciu Dreaka ma on tylko 10 bryłek rudy?
-Ozdobna klinga zostaje w ekwipunku mimo wykonania zadania u Wilka.
-Ni z tąd ni z owąt Rakus jeden z myśliwych ma opcje dialogową "chcę zbroję taka jak twoja" no trochę to idiotyczne.
-Gdy zostałem Nowicjuszem w bractwie cały czas w dzienniku zadań widnieje zadanie:"Kopacz","Poparcie trzech najemników".
-W gnieździe pełzaczy ziemny troll atakuje pełzacze i nawzajem.
-Problem z wytapianiem sztabek złota mimo że mam 400 bryłek złota to po wytopieniu nie mam ich w ogóle w ekwipunku i nie można wykuć broni.
-Błąd z zaginionym alchemikiem gdy odnajdujemy go na cmentarzysku orków i dowiadujemy się już wszystkiego gdy wciśniemy w opcji dialogowej koniec alchemik ginie ale nie wychodzi z okna dialogowego?
-Klucz Ball Kagana gdy mu go oddajemy i zadanie zostaje wykonane i tak mamy go w ekwipunku.
-W 4 rozdziale gdy wykonujemy zadanie "spotkanie" i chcemy poinformować Lestera w górskiej fortecy o spotkaniu to przed mostem spotykamy jakiegoś Avalacha który mówi nam że czarny mag jest w fortecy i czy możemy się z nim tam udać?Ale o co chodzi!Tak jak byśmy już o wszystkim wiedzieli i za czeli wątek z czarnym magiem.Zabijam maga mówię o tym Saturasowi i to jest świetny wątek z czarnym magiem niestety cały do poprawki.Ludzie przedmioty itp rzeczy powinny się pojawiać wraz z zapisem zadania.

o to błędy z wcześniejszego posta :
-Nie odbiera nam bryłek rudy z ekwipunku gdy uczymy się umiejętności u Diego.
-Lekko zbugowana gra w kości u bandytów (już na początku gry miałem 1000 bryłek rudy może trzeba zmienić tę opcję na czasową że co rozdział można grać np: tylko 2 razy).
-Trujący grzyb ma 15 PŻ a nie -15 PŻ.
-Dziwna opcja u Balla Cadara "Zabiłem Nowicjuszy" nie miałem styczności z żadnymi zbuntowanymi nowicjuszami?Po rozmowie z Cadarem który każe nam iść do Thondara dostajemy od niego czysta runę ale o co chodzi! Trzeba to poprawić.
-Tabliczki dla Stepa cały czas są w ekwipunku chociaż zadanie zostało wykonane.

(...)

AD 2:Gratulujesz mi grania na kodach a na nich nie gram nie wiem czy to ty jesteś idiotą czy ja bo jeżeli zabiłem ognistego jaszczura lub mam taką wyczesaną broń to nie miej do mnie pretensji tylko do gry i naucz się grać bo jeżeli takie oczy stawiasz na moje posty to ty pewnie w 1 rozdziale latasz z pałką (Jak bym miał do czynienia z idiotą).

AD 3:Jeżeli bym musiał płacić to bym go nie kupił  :facepalm:  dlatego pisze tak szczegółowo różne rzeczy by to twórca naprawił i by inni się cieszyli z tego darmowego moda.Jeżeli coś wychodzi nowego do kupienia to nie z takimi błędami durniu.

AD 4: Nie znam się więc nie robię ale jeżeli ktoś się za coś takiego bierze to graczom nie musi pisać jak mają grać!

AD 6: Tak zwłaszcza widać po napisanych postach i kolejnych łatkach  :facepalm: .

diegot

diegot

Użytkownicy
posty62
Propsy4
  • Użytkownicy
gdzie jest potros (czy jakoś tak)- ten człowiek emanuela?

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Jeśli dobrze kojarzę, to w Bractwie obok Fortuno (bardziej od strony świątyni).

turbocheat

turbocheat

Użytkownicy
posty243
Propsy31
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Spoiler
Mateusz Wr.

Jak nie widzisz czego dotyczy rozmowa to się nie wtrącaj bo do ciebie chłopcze nie pisałem!
A rozmowa tyczyła dla niekumatych:
-Problemu błędów wypisuje tylko błędy by można coś z tym zrobić naprawić itp.
-Nikogo nie obrażam a sam zostałem obrażony bo nie umiem grać tylko latam gdzie nie potrzeba i na kodach gram  :lol2:  aha i się wszystkiego czepiam no cóż taki to los jest graczy którzy grają w tego typu modyfikacje chcieć coś osiągnąć lub wypisać nieścisłości to jeszcze na ciebie nawalają.Wypiszę ostatnie błędy jakie znalazłem i Nie będę grał w tego moda innym Z CHĘCIĄ GO POLECĘ ALE PO WYDANIU JAKIEJŚ OSTATNIE ŁATKI POPRAWIAJĄCEJ WSZYSTKIE BŁĘDY.

Oto lista moich ostatnich znalezionych błędów:
-Zębate ziele czas trwania 30000 (min) !?
-Zdarza się że zwierzęta nie zwracają uwagi na bezimiennego i spokojnie można je zabijać.
-Błąd z włóczęgami koło Cavalorna jak do nich zagadujemy to tak jak byśmy już wiedzieli że to uciekinierzy z N.O itd.
-Gdy otwieramy plan broni chrzęst nie ma na nim napisanych żadnych składników potrzebnych do jego stworzenia.
-Mam truciznę o którą prosił Matt kucharz w obozie przed kopalnią zrobił ją Abel ale Matt nie ma żadnej opcji dialogowej nawet jeżeli sami ją zrobimy.
-W zadaniu "Ruda z kopalni" gdy rozmawiamy z Dreakiem i wybieramy opcje "sam sobie wezmę tę rudę" to po pobiciu Dreaka ma on tylko 10 bryłek rudy?
-Ozdobna klinga zostaje w ekwipunku mimo wykonania zadania u Wilka.
-Ni z tąd ni z owąt Rakus jeden z myśliwych ma opcje dialogową "chcę zbroję taka jak twoja" no trochę to idiotyczne.
-Gdy zostałem Nowicjuszem w bractwie cały czas w dzienniku zadań widnieje zadanie:"Kopacz","Poparcie trzech najemników".
-W gnieździe pełzaczy ziemny troll atakuje pełzacze i nawzajem.
-Problem z wytapianiem sztabek złota mimo że mam 400 bryłek złota to po wytopieniu nie mam ich w ogóle w ekwipunku i nie można wykuć broni.
-Błąd z zaginionym alchemikiem gdy odnajdujemy go na cmentarzysku orków i dowiadujemy się już wszystkiego gdy wciśniemy w opcji dialogowej koniec alchemik ginie ale nie wychodzi z okna dialogowego?
-Klucz Ball Kagana gdy mu go oddajemy i zadanie zostaje wykonane i tak mamy go w ekwipunku.
-W 4 rozdziale gdy wykonujemy zadanie "spotkanie" i chcemy poinformować Lestera w górskiej fortecy o spotkaniu to przed mostem spotykamy jakiegoś Avalacha który mówi nam że czarny mag jest w fortecy i czy możemy się z nim tam udać?Ale o co chodzi!Tak jak byśmy już o wszystkim wiedzieli i za czeli wątek z czarnym magiem.Zabijam maga mówię o tym Saturasowi i to jest świetny wątek z czarnym magiem niestety cały do poprawki.Ludzie przedmioty itp rzeczy powinny się pojawiać wraz z zapisem zadania.

o to błędy z wcześniejszego posta :
-Nie odbiera nam bryłek rudy z ekwipunku gdy uczymy się umiejętności u Diego.
-Lekko zbugowana gra w kości u bandytów (już na początku gry miałem 1000 bryłek rudy może trzeba zmienić tę opcję na czasową że co rozdział można grać np: tylko 2 razy).
-Trujący grzyb ma 15 PŻ a nie -15 PŻ.
-Dziwna opcja u Balla Cadara "Zabiłem Nowicjuszy" nie miałem styczności z żadnymi zbuntowanymi nowicjuszami?Po rozmowie z Cadarem który każe nam iść do Thondara dostajemy od niego czysta runę ale o co chodzi! Trzeba to poprawić.
-Tabliczki dla Stepa cały czas są w ekwipunku chociaż zadanie zostało wykonane.

(...)

AD 2:Gratulujesz mi grania na kodach a na nich nie gram nie wiem czy to ty jesteś idiotą czy ja bo jeżeli zabiłem ognistego jaszczura lub mam taką wyczesaną broń to nie miej do mnie pretensji tylko do gry i naucz się grać bo jeżeli takie oczy stawiasz na moje posty to ty pewnie w 1 rozdziale latasz z pałką (Jak bym miał do czynienia z idiotą).

AD 3:Jeżeli bym musiał płacić to bym go nie kupił  :facepalm:  dlatego pisze tak szczegółowo różne rzeczy by to twórca naprawił i by inni się cieszyli z tego darmowego moda.Jeżeli coś wychodzi nowego do kupienia to nie z takimi błędami durniu.

AD 4: Nie znam się więc nie robię ale jeżeli ktoś się za coś takiego bierze to graczom nie musi pisać jak mają grać!

AD 6: Tak zwłaszcza widać po napisanych postach i kolejnych łatkach  :facepalm: .
Kto nie przeczytal tego posta do konca, wsciuk w gore  :ok:

✯✯✯"Specjalizuje się w zadawaniu ciosów w plecy."✯✯✯

diegot

diegot

Użytkownicy
posty62
Propsy4
  • Użytkownicy
to ja mam jeszcze jedno pytanie :D  jak mam załatwić sprawę sprzedaży alkoholu w bractwie i w nowym obozie (próbowałem z silasem ale on niema żadnej opcji dialogowej).

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
W Bractwie - przy placu świątynnym (od strony morza) jest kilku nowicjuszy wytwarzających wino, jeden z nich (imienny), kupi alkohol. Nie mam pewności, ale możliwe, że musisz najpierw coś dla niego zrobić, nie pamiętam już.
W Nowym Obozie - na górze karczmy Silasa jest drugi sprzedawca. Odkupi alkohol, ale trzeba będzie go pobić.

gothic1210
  • Gość
W Bractwie - przy placu świątynnym (od strony morza) jest kilku nowicjuszy wytwarzających wino, jeden z nich (imienny), kupi alkohol. Nie mam pewności, ale możliwe, że musisz najpierw coś dla niego zrobić, nie pamiętam już.
W Nowym Obozie - na górze karczmy Silasa jest drugi sprzedawca. Odkupi alkohol, ale trzeba będzie go pobić.
Pomieszałeś  :lol2:  
W SO bijemy. W NO trzeba będzie pozbyć się szkodników z jaskini za obozem (wszyscy ich chyba kojarzą). Musisz wejść do karczmy, a potem po schodach do góry - tam jest karczmarz, który ci to zleci. A w Bractwie trzeba przygotować ulepszony alkohol, ale że z nieznanych mi przyczyn opcji nie widać to trzeba wpisać kod: insert ItMi_Alchemy_Alcohol_02. Gość nazywa się Ghoran.

AD 3:Jeżeli bym musiał płacić to bym go nie kupił   dlatego pisze tak szczegółowo różne rzeczy by to twórca naprawił i by inni się cieszyli z tego darmowego moda.Jeżeli coś wychodzi nowego do kupienia to nie z takimi błędami durniu.
Tak mi się rzuciło w oczy. A Gothic 3 to co?  :lol2:

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
No cóż, dość długo nie grałem  ;d

diegot

diegot

Użytkownicy
posty62
Propsy4
  • Użytkownicy
where is a davson?(ten koleś z zadania dla jensa)?

gothic1210
  • Gość
where is a davson?(ten koleś z zadania dla jensa)?
Do placu wymian prowadzą dwie ścieżki. Od wejścia do obozu i od domu Kaloma. No to pomiędzy nimi - pod podestami. Trafisz. :D

diegot

diegot

Użytkownicy
posty62
Propsy4
  • Użytkownicy
dzięki :lol2:

to znowu ja :naughty:  kto prowadzi badania nad bagnnem w tym zadaniu od koleśa ze świątyni (chyba shawna)?

gothic1210
  • Gość
to znowu ja :naughty:  kto prowadzi badania nad bagnnem w tym zadaniu od koleśa ze świątyni (chyba shawna)?
Steh. Stoi w miejscu gdzie się kończy obóz, a zaczyna bagno. W pobliżu tych strażników co pilnują przed wężami.

Pagdzis

Pagdzis

Użytkownicy
posty10
Propsy2
  • Użytkownicy
Planujesz jeszcze kolejne update'y które naprawią już wszystkie problemy, jak tak to kiedy zrobisz?

0 użytkowników
Do góry