1. Pierdolisz na mój temat nie znając mnie, dowód? Twierdzisz że nie mam pojęcia o samym nauczaniu, mylisz się, pracowałem jako nauczyciel, by było zabawniej matematyki i... angielskiego, zwróć uwagę że było to tutaj, w Anglii, Bradford, Girlington Primary School. System nauczania w Polsce też znam, do pierwszej gimnazjum włącznie, zwróć uwagę że potem przeprowadziłem się do Anglii i wiem że to co wyniosłem z polski huj mi dało, w sumie w moim wypadku było lekko na odwrót, wedle szkoły bez przyszłości z tym językiem (prawie mnie usadzili przez angielski) jednak zarówno na granicy jak i dalej jako jedyny z rodziny sobie poradziłem bez problemów, co zawdzięczam własnemu systemowi nauczania. Nie pierdol mi tu że tak mi się wydaje a w rzeczywistości wyniosłem wszytko ze szkoły, bo Ci którzy w podporządkowali się systemowi szkolnemu postawieni w rozmowie z anglikiem nie byli w stanie się poprawnie wysłowić, mówię tu o osobach odnoszących "sukcesy" z języka angielskiego na lekcjach. Zaiste dziwny system, że gość któremu wyszła dwója na półrocze z angielskim radzi sobie lepiej niż ci z szóstkami na koncie.
2. Nie chodziło o "mienie ich w dupie" lecz o tak duży wkład własny, system szkolny powinien pracować tak byś nie musiał chodzić na korepetycje czy też płatne kursy językowe.
3. Widzisz, gówno wiesz o Anglii, szczególnie innych jego miastach, skoro tak się czepiasz tego hindusa, są oni jak najbardziej normalnym zjawiskiem, tu gdzie mieszkam łatwiej spotkać "pakusia" czy innego hindusa niż anglika. (jednak muszę przyznać, Bradford jest trzecim największym ich skupiskiem w całej Anglii)
4. Moje umiejętności czytania ze zrozumieniem są jak najbardziej w porządku, wystarczy powiedzieć że polski system, który tak zachwalasz, ocenił go na "celujący". Chociaż mnie to jebie, rozumiem co do mnie piszesz, tyle mnie obchodzi. W każdym razie, tak zauważyłem fragment o hindusie, jednak to niczego nie dowodzi, napisałeś "pytali różnych ludzi w Londynie", jak myślisz, ile wynosi prawdopodobieństwo że zaczepiona przez Ciebie osoba będzie londyńczykiem?
5. Sam przyznałeś że miałeś niestandardowy system nauczania, miałeś godzinę więcej, godzinę którą spędzaliście na słuchaniu native speakerów.