Gothic : Powrót Bohatera 118967 300

O temacie

Autor Alexik

Zaczęty 1.05.2012 roku

Wyświetleń 118967

Odpowiedzi 300

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Bezimienny bohater budząć się w bardzo dziwnej  jaskini.... Zauważył dziwną, lśniącą kużnie. Na pierwszy rzut oka myślal  ,że to sen aczkolwiek to nie było jego złudzenie..Ze strachem podszedł  do kużni. Nagle z jego pochwy zaczął świecić miecz ,który wcześniej był  tylko zwyczajnym ostrzem postanowił ,że zaryzykuję. Wyciągnął miecz i  tchnął go w dziwny potężny płomień...Bezimienny zaczął jakby dostawać  siły z nikąd ,aż wreszcie jakaś silna fala uderzyła mu w głowę.Budząc  się miał dużo siły aby stawić czoło każdemu zagrożeniu. Postanowił ,że  ruszy do przodu i będzie próbował wydostać się z ciemnego i dziwnego  pomieszczenia. Idąc przez ciemne tunele natchnął się na potężną armię  sił ciemności z ,którymi wiedział ,że z pewności sobie poradzi patrząc  na swoje siły.Zabijał bez litości do ostatniej kropli krwi ,aż wkoncu  zabijąc ostatniego trupa usłyszał głos ,który dobiegał z korytarzu na  przeciwko. Podnosząc głos tajemnicza postać powiedziała : Idz prosto  człowieku a bardzo możliwe ,że znajdziesz tam swoje przeznaczenie.  Bohater postanowił ruszyć. Dochodząc na koniec korytarza zauważył palące  się ognisko i siedzących przy nich paladynów. Jeden z nich powiedział  Witaj nieznajomy bardzo możliwe ,że to ty jesteś na ,którego od wielu  lat tu czekamy udaj się do budynku na przeciwko tam znajdziesz swoją  odpowiedz. Bezimienny ciekawy poznać co go tam czeka ruszył.

To kilka podstawowych błędów, nie chcę mi się dalej wymieniać. Poproś lepiej kogoś żeby to zrobił za ciebie. Tak będzie lepiej(bez obrazy).

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Bezimienny bohater budząć się w bardzo dziwnej jaskini.... Zauważył dziwną, lśniącą kużnie. Na pierwszy rzut oka myślal ,że to sen aczkolwiek to nie było jego złudzenie..Ze strachem podszedł do kużni. Nagle z jego pochwy zaczął świecić miecz ,który wcześniej był tylko zwyczajnym ostrzem postanowił ,że zaryzykuję. Wyciągnął miecz i tchnął go w dziwny potężny płomień...Bezimienny zaczął jakby dostawać siły z nikąd ,aż wreszcie jakaś silna fala uderzyła mu w głowę.Budząc się miał dużo siły aby stawić czoło każdemu zagrożeniu. Postanowił ,że ruszy do przodu i będzie próbował wydostać się z ciemnego i dziwnego pomieszczenia. Idąc przez ciemne tunele natchnął się na potężną armię sił ciemności z ,którymi wiedział ,że z pewności sobie poradzi patrząc na swoje siły.Zabijał bez litości do ostatniej kropli krwi ,aż wkoncu zabijąc ostatniego trupa usłyszał głos ,który dobiegał z korytarzu na przeciwko. Podnosząc głos tajemnicza postać powiedziała : Idz prosto człowieku a bardzo możliwe ,że znajdziesz tam swoje przeznaczenie. Bohater postanowił ruszyć. Dochodząc na koniec korytarza zauważył palące się ognisko i siedzących przy nich paladynów. Jeden z nich powiedział "Witaj nieznajomy bardzo możliwe ,że to ty jesteś na ,którego od wielu lat tu czekamy udaj się do budynku na przeciwko tam znajdziesz swoją odpowiedz. Bezimienny ciekawy poznać co go tam czeka ruszył.

Mistrzowi Lukasowi nigdy nie dorównasz, ale jesteś na dobrej drodze. Poczytaj książki i trochę dorośnij albo znajdź scenarzystę. Nie będę wymieniał błędów ortograficznych i interpunkcyjnych, jedynie te logiczne/stylistyczne:
//edit: o kurwa, za dużo tego, jednak tylko wypiszę zabawne fragmenty, a ty sam się zastanów co jest z nimi nie tak, myślę że przy większości nikt normalny nie powinien mieć wątpliwości :lol2:
[list=1]
  • "bardzo dziwna jaskinia"
  • "lśniąca kuźnia"
  • "na pierwszy rzut oka myślał"
  • "aczkolwiek to nie było jego złudzenie"
  • "ze strachem podszedł do kuźni"
  • "nagle z jego pochwy" - mój faworyt :lol:
  • "nagle z jego zaczął świecić miecz"
  • "miecz postanowił że zaryzykuję. Wyciągnął miecz"
  • "tchnął miecz w płomień"
  • "dziwny płomień"
  • "zaczął jakby dostawać siły znikąd"
  • "jakaś silna fala uderzyła mu w głowę"
  • "budząc się miał dużo siły"
  • "postanowił, że ruszy do przodu"
  • "dziwne pomieszczenie"
  • "natchną się na armię"
  • "z którymi wiedział"
  • "że z pewności sobie poradzi"
  • "patrząc na swoje siły"
  • "zabijał do ostatniej kropli krwi"
  • "zabijając trupa"

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!

Luk
DreamVader 2

Gothic : Powrót Bohatera
#222 2012-10-17, 22:59(Ostatnia zmiana: 2012-10-17, 22:59)
W sumie zgadzam się z Av'em. Nr 6 to faworyt :lol2:  . Może lepiej by napisać "Nagle z pochwy od jego miecza", bo aktualna wersja odrazu wywołuje skojarzenia z narządem rozrodczym płci brzydkiej żeńskiej

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Dobrze tak zrobie bo widze ,że w tej dziedzinie nie idzie mi za dobrze. Hmm myśle ,że znam taką osobę

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Alexik

#224 2012-10-18, 16:44(Ostatnia zmiana: 2012-10-18, 17:01)
Bezimienny bohater budząc się w bardzo tajemniczej i nigdy dotąd nie spotykanej jaskini,  zauważył dziwną,kuźnie. Swym pierwszym spojrzeniem dumał, że to tylko sen choć wydawało się to być  prawdziwe... . Wnet stal herosa rozpoczęła drżeć i świecić błękitnym światłem, a z początku jej wygląd nie wyróżniał się niczym specjalnym od innych mieczy. Wówczas bohater postanowił zaryzykować i swoją siłą tchną w tajemniczy, obdarzony nieznaną mocą niebieski żarzący się ogień. Pradawna moc ognia  spłynęła na bohatera czyniąc go potężnym oraz nie pokonanym. Siła jaką dysponował magiczna aura powaliła herosa w mgnieniu oka. Bezimienny powstał i ruszył wnet przed siebie tudzież chciał się wydostać z tego dziwnego miejsca. Biegnąc przed siebie bohater natkną się na grupę wysłanników samego Beliara. Nie spotykana dotąd moc sprawiła iż nasz Bezimienny powalił grupkę śmiercionośnych sług jednym potężnym uderzeniem. Zaczął potem biec jak najszybciej w stronę wyjścia tunelu pokonując w mgnieniu oka każdą przeszkodę jaką napotykał na drodze. Będąc już ku wyjścia usłyszał pewny głos, nie był wówczas pewny czy słowa są kierowane ku niemu ale postanowił, że będzie podążał za tajemniczą mową. Kiedy już spotkał istotę ta wnet zaczęła mówić donośnym i mrocznym głosem jak by mówiła za światów : Idź przed siebie, idź ! A znajdziesz tam  swoje przeznaczenie, wybrańcze. Bohater posłuchał tajemniczej postaci i ruszył. Kilka metrów dalej znajdywało się wyjście z jaskini a tuż przy grocie dwóch paladynów spoczywających przy ognisku. Nagle jeden z nich zagadał Bezimiennego i powiedział: To ty... jesteś już! Czekaliśmy na ciebie wiele czasu, zapewne chcesz wiedzieć o co mi chodzi?! Ruszaj przed siebie, tam naprzeciwko znajduje się budynek w którym wszystkie twoje pytania mają swą odpowiedź.Bohater nie czekając ani chwili dłużej ruszył by dowiedzieć się co go tam czeka.    
A co myślicie o tym ? :lol2:  
Ten tekst z edytowal "Pan Dawid" nasz grafik 2D i scenarzysta
DAWAC KOMENTARZE BO NIE BEDZIE KOMCI ;d

Ezzam

Ezzam

Użytkownicy
posty391
Propsy367
  • Użytkownicy
Nadal jest tego dość sporo, ale najgorszy jest sam zamysł. Granie po raz kolejny Zajebistym Wybrańcem Bogów Który Musi Odkryć Swoje Przeznaczenie™ po prostu wieje chujem.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Swym pierwszym spojrzeniem dumał, że to tylko sen

:ayfkm:

Nadal chujowe. Weźcie sobie dajcie na to choć kilka dni, a nie robicie na odpierdol.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Dobra to powiedzcie mi jedno
Co wam nie podoba się fabuła czy wzbogacenie słów?

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Sformułowania które uważam za dziwne/głupie/niepoprawne:
"tajemnicza jaskinia"
"nie spotykana jaskinia"
"dziwna kuźnia"
"spojrzeniem dumał"
"dumał że to tylko sen"
"stal herosa"
"wygląd stali nie odróżniał się niczym specjalnym od innych mieczy"
"swoją siłą tchną w tajemniczy ogień"
"tajemniczy ogień"
"ogień obdarzony nieznaną mocą"
"pradawna moc ogna"
"siła jaką dysponował magiczna aura"
"siła powaliła herosa"
"ruszył przed siebie tudzież chciał się wydostać"
"natknął się na grupę wysłanników samego Beliara"
"Nie spotykana dotąd moc"
"powalił grupę jednym uderzeniem"
"usłyszał pewny głos"
"podążał za mową"
"mroczny głos"
"mówiła za światów"
"tuż przy grocie dwóch paladynów"
Zwyczajnych błędów ortograficznych/interpunkcyjnych tak jak poprzednio nie wyliczam, bo jest ich za dużo.
A co myślicie o tym ? :lol2:  
Cóż, nadal chujowe. Tak jak radziliśmy wcześniej, poczytaj książki, inaczej nie dowiesz się czym jest poprawna polszczyzna.

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Hmm dobrze jak mówicie popracujemy nad polszczyzną i wstawimy tutaj tekst za pare dni.

Plomba

Plomba

Użytkownicy
posty50
Propsy1
  • Użytkownicy
Ja ocenie to tak:
Marna podróbka MT i CZ.
Fabuła mi się nie podoba jakaś taka sztywna,zrób normalny mod bez Innosów,Beliarów,Adanosów i innych chujów mujów to może będzie większe zainteresowanie.To już dawno przestało być interesujące.Obóz przed kopalnią bitch please.Te logo marna podróbka loga z Czasu Zapłaty,wymyśl coś swojego a nie kopiujesz pomysły z innych modów.7 obozów? Nie zrobisz tego.

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Alexik

#231 2012-10-18, 22:01(Ostatnia zmiana: 2012-10-18, 22:05)
Dobra zacznijmy od początku
1. Nie będzie żadnych podrób z MT lub CZ (te logo z CZ nie były moje wiec nie do mnie te żale)
2. Zmieniam nazwę moda na inną oraz fabułę.
3. Nie będzie fabuła typu łażenie wybrańcem Innosa.
4. Myślę ,że to tyle ,podam fabułę w najbliższym czasie.

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis

EdekSumo
Wyspa Khorinis

#232 2012-10-18, 22:13(Ostatnia zmiana: 2012-10-18, 22:23)
Gothic: Czas Zapłaty
Gothic: Czas Wojny
Nie tu nic nie jest zgapione :F

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Alexik

#233 2012-10-18, 22:40(Ostatnia zmiana: 2012-10-18, 22:47)
To nie jest zgapione..Sam to wymyśliłem a poza tym ta nazwa moda pasuje do opisu mych obozów. Praktycznie każdy obóz w modzie będzie miał wojnę więc tak nazwałem to. Boże napisałem już tylko słowo "czas" i już zagapione

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Dobrze, że nie wymyśliłeś "Mroczne Zapłaty"

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
A wy dalej mówicie ,że robię plagiat tak ?

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Ja zadam inne pytanie.
Czy jesteś pewien że potrafisz przedstawić wojnę w ciekawy sposób? Prosty kill 'em all, raczej będzie hejtowany, chyba że z góry byłoby to założeniem moda (patrz ZombieMod BFM), a wydaje mi się że rozwinięcie zawiłej intrygi w trakcie wojny wykracza poza Twoje możliwości.
Zrób tak, usiądź, przemyśl sprawę, zrób trochę notatek, poskładaj je do kupy, określ główne cele modyfikacji i tym podobne.

Ogólnie ja mam, jak dla mnie, dobrą metodę na to. Piszę jak coś ma się zacząć i jak skończyć, potem dodaję rozwinięcie (lub kilka) które do owego końca doprowadzą.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Plomba

Plomba

Użytkownicy
posty50
Propsy1
  • Użytkownicy
Zawsze możesz co do fabuły popytać innych o ciekawe pomysły.

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Alexik

#238 2012-10-19, 07:27(Ostatnia zmiana: 2012-10-19, 07:29)
Dobra kurwa ,żeby nie było plagiatu tego waszego niby plagiatu zmieniam nazwę moda na "Powrót Bohatera"
A fabułę kiedy skończę wtedy napiszę.

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
A fabułę kiedy skończę wtedy napiszę.

Zastanawiałeś się nad sensem tego zdania?

PS: Zwracanie się do użytkowników na per "kurwa" nie jest popierane i więcej sobie kwasu narobisz niż pożytku.

Комиссар RBT

0 użytkowników
Do góry