@Edzio nie chodziło by tu o robienie jakiś uber produkcji rodem z VaronGames lecz małe gry właściwie powinienem powiedzieć mini gry. Jak pisałem w temacie o Hanka's Revange kiedyś zrobiłem podobną grę w BGE, metodą prób i błędów w przeciągu kilku godzin. I o to by w takich "bitwach" chodziło, wiele osób mówi że chce stworzyć grę, niektórzy nawet mają fajne pomysły ale, nie mogą się przełamać by aktualnie usiąść i spróbować ponieważ myślą podobnie do ciebie. Oczywiście nie od razu Rzym zbudowano i jak już wcześniej mówiłem podejrzewam że jeżeli na forum byłaby przeprowadzona taka akcja kilka osób zgłosiłoby się po prostu dla zabawy, co poprawiłoby ich zdolności czy też pomogłoby im zrozumieć proces tworzenia gier i tak jak to było z grafiką 3D z czasem ludzie by robili coraz to lepsze i ambitniejsze prace.
Oraz mówicie że taka bitwa trwałaby za długo? A ilu z was aktualnie próbowało zrobić jakąś prostą, najprostszą grę? Ja próbowałem (nawet dwa czy trzy takie projekty doczekały się grywalnych wersji) i wiem że jeżeli wszystko dobrze na początku się rozplanuje to można zrobić mini grę zaczynając z zerowym doświadczeniem (no może moje takie zerowe nie było bo pcoś tam do Gothic robię) w parę godzin do kilku dni zależy od tego jak szybko się uczymy.
Buła mało osób bierze udział w bitwach 3D ponieważ poziom jest za wysoki, a pamiętasz jak zaczynaliście? Miecz w limicie 500 tri bez diffuse nie wspominając o normal mapie czy specularze. Wtedy ludzie też nie wiedzieli jak takie rzeczy robić a teraz ba, nie wiedzieli co to, a teraz? Osoba nie znająca terminologii czy osoba robiąca modele w "gothic-arcie" jest facepalmowana. Gdybyś teraz ruszył akcję z bitwami na niższym poziomie (czytaj osoby z bitew które są teraz nie mają wstępu) założę się że więcej ludzi wzięłoby udział. Jak mówiłem już przy jakimś innym temacie podział forum do grafiki 3D na poziom podstawowy i zaawansowany byłoby dobrym pomysłem i pozwoliłoby się wykazać tym którzy mają mniej doświadczenia czy umiejętności.