[G1] Reloaded Mod 215521 297

O temacie

Autor

Zaczęty 8.10.2011 roku

Wyświetleń 215521

Odpowiedzi 297

Halicor

Halicor

Użytkownicy
Hauptsturmfuhrer
posty365
Propsy57
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Hauptsturmfuhrer
Ja akurat nie korzystam z DX11 do Gothica ponieważ u mnie jest w luj niestabilny :| Prędzej za przykład można podać L'Hivera, ale koniec offtopu.

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy

bgb

Gothic Reloaded Mod
#221 2017-01-08, 16:01(Ostatnia zmiana: 2017-01-08, 16:51)
Twórcy udostępnili długo wyczekiwane demo!
http://demo.gothic-reloaded-mod.de/#download

Całkiem ładne :D
Spoiler

Dawipir

Dawipir

Użytkownicy
Dyktator
posty157
Propsy34
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Dyktator
Sądząc po screenach w pierwszym poście, tak sobie myślałem że mi spokojnie pójdzie, aczkolwiek sądząc po wymaganiach nie jestem co do tego pewny....

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Sądząc po screenach w pierwszym poście, tak sobie myślałem że mi spokojnie pójdzie, aczkolwiek sądząc po wymaganiach nie jestem co do tego pewny....
Zawsze mozesz wgrac same tekstury i juz bedzie git :ok:

Dawipir

Dawipir

Użytkownicy
Dyktator
posty157
Propsy34
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Dyktator
Zawsze mozesz wgrac same tekstury i juz bedzie git :ok:
No tak - dzięki

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Tekstury są świetne, to trzeba im oddać.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Może teraz ruszą z kopta. :D Z tego co napisali na stronie to do skończenia pozostały im jedynie mapy podziemne czyli Wolna Kopalnia, Cmentarzysko Orków i świątynia Śniącego. Może do jesieni się wyrobią? Zwykle wtedy ogrywam pierwszego Gothica więc było by jak znalazł. Ciekaw jestem czy zrobią coś z filmikami w grze, renderowaniem lasów i bagien oraz tym dziwnym defektem przy wychodzeniu z Wieży Mgieł.

edox77

edox77

Użytkownicy
posty37
Propsy2
ProfesjaProducent
  • Użytkownicy
ja sobie nie zagram na laptopie z pentium 4 rdzeniowym taktowanym 2.16 z turbo do 2.60 albo może więcej 4gb ramu i intel hd inny pc co mam to xp 1gb ram 2.13ghz nie chce dx11 byle model i texturki
http://i.imgur.com/m1MFJbO.png

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ma ktoś więcej screenów? Daje propsa :D

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

pawbuj

Gothic Reloaded Mod
#229 2017-01-09, 19:34(Ostatnia zmiana: 2017-01-10, 08:41)
pierwotnie jedno demu było, tylko że do G2NK.

czy drabinki w SO poprawili?

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Szkoda jedynie że DX11 mi się co chwila zawiesza gdzie w g2 działa mega stabilnie, z checią bym zobaczył aby mroczne tajemnice ktoś dostosował do Reloaded xD

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
świetnie zrobiony instalator , ciekawe jakim programem?

kageyoshi

kageyoshi

Użytkownicy
posty173
Propsy36
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kozak mod. Na DX11 ze wszytkim na full nieźle zamula na starszym sprzęcie :D

Swoją drogą dlaczego u mnie wieża mgieł ma stary wygląd?

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy

bgb

Gothic Reloaded Mod
#233 2017-01-10, 11:56(Ostatnia zmiana: 2017-01-10, 12:01)
świetnie zrobiony instalator , ciekawe jakim programem?
A moim zdaniem przekombinowany. Miałem już systempacka zainstalowanego  w innym miejscu bo mam kilka instalacji gothica to najpierw wymuszał jego usunięcie  :F

Chociaż jest niewątpliwie userfriendly dla ludzi chcących po prostu kliknąć i mieć zainstalowane. Mimo wszystko ja tam wolę zawsze sam instalować ręcznie mody bez instalatorów, no ale to szczegół bo sam w sobie mod jest wspaniały.

Frizbick
  • Gość
Może teraz ruszą z kopta. :D Z tego co napisali na stronie to do skończenia pozostały im jedynie mapy podziemne czyli Wolna Kopalnia, Cmentarzysko Orków i świątynia Śniącego. Może do jesieni się wyrobią? Zwykle wtedy ogrywam pierwszego Gothica więc było by jak znalazł. Ciekaw jestem czy zrobią coś z filmikami w grze, renderowaniem lasów i bagien oraz tym dziwnym defektem przy wychodzeniu z Wieży Mgieł.
Normalnie będą zmienione podziemne mapy czy może dodadzą je do mapy Kolonii?

edox77

edox77

Użytkownicy
posty37
Propsy2
ProfesjaProducent
  • Użytkownicy

Normalnie będą zmienione podziemne mapy czy może dodadzą je do mapy Kolonii?
[/quote]

Raczej nie bo trochę tych lokacji jest a już i tak dużo poly świat ma

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dajcie screenów, sam bym odpalił a nie mam jak na razie, a nie powiem, nacieszył bym oczy trochę :d

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy

sebogothic

Gothic Reloaded Mod
#237 2017-01-10, 22:15(Ostatnia zmiana: 2017-01-10, 22:30)
U mnie się w oknie uruchamia. Tzn. okno znika, ale pozostają białe pasy na każdej krawędzi.

Przy okazji to widzę, że te LOD dla lasu zostawili, ale od góry przykryli teksturą. Wcześniej było białe, a teraz wygląda to dziwnie bo to tekstura pni. Powinna być raczej tekstura koron drzew. Oprócz tego obok opuszczonej kopalni zobaczyłem lewitującą beczkę, a tej miejscówki, gdzie zrobiłem screena nie ma w oryginale chyba. W Reoladed Modzie na tej polance nad opuszczoną kopalnią, jest jeszcze kawałek terenu prowadzący w dół, gdzie właśnie zrobiłem tego screena.

EDIT. A nie, jest ten spadek, tylko w Reoladed modzie jest pokryte teksturą trawy i może nieco łagodniej poprowadzony. W oryginalnym Gothicu do ostatniej chwili wydaje się, że tam jest przepaść. Pewnie przez kanciastość terenu. A tutaj screen:
No i oryginalny Gothic też w takim oknie się uruchamia. Od razu piszę, że testuję na laptopie, na którym jeszcze nie instalowałem Gothica. Mam Windows 10. Na stacjonarnym PC z Win10 problemów z uruchamianiem się gry w oknie nie było. Da się coś z tym oknem zrobić?

Jutro jeszcze troszkę sobie pogram i sprawdzę parę miejscówek. Ciekaw jestem jak np. wyglądają bagna. W oryginalnym Gothicu z daleka zdarzały się błędy w wyświetlaniu bagien. To też było coś w stylu LOD, bo wyglądało jak jakiś dach. No i oczywiście drabinki w SO sprawdzę. :D

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Daj jeszcze parę to dam Ci propsa/y.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689