U mnie się w oknie uruchamia. Tzn. okno znika, ale pozostają białe pasy na każdej krawędzi.

Przy okazji to widzę, że te LOD dla lasu zostawili, ale od góry przykryli teksturą. Wcześniej było białe, a teraz wygląda to dziwnie bo to tekstura pni. Powinna być raczej tekstura koron drzew. Oprócz tego obok opuszczonej kopalni zobaczyłem lewitującą beczkę, a tej miejscówki, gdzie zrobiłem screena nie ma w oryginale chyba. W Reoladed Modzie na tej polance nad opuszczoną kopalnią, jest jeszcze kawałek terenu prowadzący w dół, gdzie właśnie zrobiłem tego screena.
EDIT. A nie, jest ten spadek, tylko w Reoladed modzie jest pokryte teksturą trawy i może nieco łagodniej poprowadzony. W oryginalnym Gothicu do ostatniej chwili wydaje się, że tam jest przepaść. Pewnie przez kanciastość terenu. A tutaj screen:

No i oryginalny Gothic też w takim oknie się uruchamia. Od razu piszę, że testuję na laptopie, na którym jeszcze nie instalowałem Gothica. Mam Windows 10. Na stacjonarnym PC z Win10 problemów z uruchamianiem się gry w oknie nie było. Da się coś z tym oknem zrobić?
Jutro jeszcze troszkę sobie pogram i sprawdzę parę miejscówek. Ciekaw jestem jak np. wyglądają bagna. W oryginalnym Gothicu z daleka zdarzały się błędy w wyświetlaniu bagien. To też było coś w stylu LOD, bo wyglądało jak jakiś dach. No i oczywiście drabinki w SO sprawdzę.