Mam następujący problem: popoprawiałem kilka dialogów i dodałem nowe w moim modzie. Zaktualizowałem wszystkie spacerem, a w modzie niektóre się zaktualizowały, niektóre nie i czasami zła kolejność się robiła. Nie jestem 100% pewny że to przez spacera. Nie mam żadnych błędów w skryptach więc nie wiem o co chodzi. Proszę o pomoc.
Może źle ponumerowałeś te dialogi (przyjrzyj się dokładniej, ponieważ nie jestem całkiem pewnien, ale chyba parser nie wykrywa źle ponumerowanych dialogów). Więc mogłeś źle je ponumerować.
Pod każdym numerem dialogu, musisz dać następną liczbę 00, później przy następnej linjce 01 itp. oto przykładowy dialog z Fernandem
AI_Output (other,self ,DIA_Fernando_Hello_15_00); //Jak idzie interes?
AI_Output (self ,other,DIA_Fernando_Hello_14_01); //Nie za dobrze. Wszystko było dużo łatwiejsze, zanim zniknęła Bariera.
AI_Output (self ,other,DIA_Fernando_Hello_14_02); //Więźniowie wydobywali z kopalni całe tony rudy, które moje statki przewoziły na kontynent.
AI_Output (self ,other,DIA_Fernando_Hello_14_03); //W drodze powrotnej przywoziły jedzenie i inne towary.
AI_Output (self ,other,DIA_Fernando_Hello_14_04); //Niestety, te czasy minęły. Zostaliśmy odcięci od kontynentu, więc musimy zadowalać się jedynie tym, co dostarczają nam nasi chłopi.
Other to znaczy, że odzywa się bohater
a Self, że druga postać np. Fernando.