Kupujesz/Modernizujesz komputer? 787649 2308

O temacie

Autor Gothix

Zaczęty 15.04.2008 roku

Wyświetleń 787649

Odpowiedzi 2308

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
No chyba że tak  :lol2: Chociaż dziwię się że jeszcze FC2 nie przeszedłeś, wymagania ma prawie identyczne co 1.

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
Propsy269
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Lista do nadrobienia : Skyrim na ultra, a nie na low. BF3, BF4, CoD-y, Crysisy, Gridy, Riseny, NFS-y, Dark Soulsy, The Crew, Assassiny, Wiedźminy
Twoje życie towarzyskie chyba musi być bardzo ubogie, skoro planujesz znaleźć na to wszystko czas  :F

Splash

Splash

Moderator
posty4212
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
To chyba nie wiesz jako długo będę na ten procesor zbierał kasę xD Gdyby nie 18, nie pozwoliłbym sobie na takiego kompa lub lepszego.

Chociaż dziwię się że jeszcze FC2 nie przeszedłeś, wymagania ma prawie identyczne co 1.
Nawet nie wiesz jak ogromna jest różnica w wydajności między GF 8800, a moją 8400GS :F

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Ja tam próbowałem kiedyś grać w FC2, ale dla mnie po genialnej 1 to była kupa.  :ayfkm: Jeździło się od punktu do punktu, a te posterunki były najgorsze,za każdym razem trzeba było wybijać cały oddział strażników, bo się odradzali wrogowie. No i zacinająca się broń,oraz co chwilę musimy brać leki na malarię, masakra  :F

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Podobnie wydajny, nieco słabszy ii nowy od ~1200 jest 780. Ale w serii 9xx nvidia dodała parę pierdółków (cóż, w sumie to to cała nowa architektura), ja bym dorzucił te dwie stówki - jak już wydajesz 1200 na kartę, to chyba kupujesz ją na długo, a w takim przypadku zawsze lepiej dorzucić.

to już lepiej r9 290x, ale lepiej gtx 970, ostatnio były spadki cen bo okazałoa się że ta karta ma tak naprawdę 3.5 gb ramu a nie 4(znaczy ma 4 ale 512 mb jest kilka razy wolniejsze)

Post połączony: 2015-01-31, 19:41
Raptem masz 3 opcje

Gtx780 duzo nie odstaje od 970
Gtx 970 ale ceny sa jednak od 1400 :P
Zas u czerwonych jedyna opcja rozsadna to R9 280x :P

r9 290x jest za 1400 też - jeśli gra w 1440p jest to imho lepszy wybór bo ma podobną wydajność, a czasem i lepszą od gtx 970, jeśli 1080p lepiej gtx 970, za 1150 zł jest r9 290, uzywki z 2+ letnią gwarancją chodza już po 1050

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Polecicie jakieś słuchawki do 200-220zł? Esperanze mam póki co i spisuje sie dobrze, lecz kosztują 30zł a Esperanza to budżetówka - jak najmniej strat, jak najwiecej korzysci - przez to jak powiedzial kolega słychac plastik.

Podobnie mówił o Mancie.

O logitechu, konkretniej o tych - http://www.logitech.com/pl-pl/product/usb-headset-h540?crid=36
Mówił, że Logitech robi zajebisty sprzet - poza naglosnieniem. Kamerke, myszke, cokolwiek - jak najbardziej. Sluchawki, glosniki? Nie.

A no i co myslicie o tym? http://www.logitech.com/pl-pl/product/hd-pro-webcam-c920?crid=34 mam zamiar niedługo kupić.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Creative Fatal1ty HS-800 Gaming słuchawki z micro ( odpinany ) sam obecnie posiadam jak dla mnie niema lepszych cena 99 zł :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Nie kupuj tych fatality, ja miałem 2 pary i wszystkie się spieprzyły. Takie to delikatne ze raz upadły mi na podloge i juz nie działa jedna słuchawka.

Quatrosss

Quatrosss

FatDragon Game Dev.
posty62
Propsy9
ProfesjaProducent
  • FatDragon Game Dev.
Rozejrzyj się za Sennheiserami. Ceny potrafią osiągać kosmiczne ale są też tańsze wersje. Ja miałem chyba za 150 zł , może ciut więcej. Lepszej jakości dźwięku możesz z lupą szukać. 
A, i nie słuchaj jakichś bzdur typu gaming set itd. Słuchawki jak słuchawki, dzięki napisowi ,że dla graczy nie dostaniesz skilla +10. Natomiast mikrofon przy słuchawkach to też słaba opcja, zazwyczaj mają jakość do bani.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader

Baggio
DreamVader

Kupujesz/Modernizujesz komputer?
#1669 2015-02-23, 20:31(Ostatnia zmiana: 2015-02-23, 20:36)
Słuchawki? SENNHEISER HD 202 http://www.ceneo.pl/107031

Posiadam, jakość dźwięku jak dla mnie idealna, a jest to dla mnie baardzo ważny aspekt.

Jakość wykonania bdb. Niestety przez moją nieuwagę i po części nauczycielki, która kazała mi je schować na lekcji jedna słuchawka coś nie łączy...:/ Jakoś niefartownie się to stało, ściągnąłem je z karku i wisiały sobie na kabelkach. Zapewne pod obciążeniem coś tam się naderwało i nie łączy. Jeśli odpowiednio zegnę kabelek to działa. To oczywiście mój przypadek, ale ci go opisałem bo jednak chyba jest to ich mała wada, nie powinno tak się stać - choć uważam, że to głównie moja wina...:) Tak w ogóle to muszę je sobie zrobić bo dalej są warte swojej ceny.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Hej

jaki pc  (uzywany) polecicie do 1k zl. Oczywiscie jednym z zastosowan beda gry. Chodzi o cale pudlo od obudowy po karte graf. I procek.

Sorki za brak polskich znakow, pisze z xone (tak wiem ze dziwne ze majac konsole potrzebuje kompa do gier. Komp mi jest potrzebny, a nie mam hajsu. Jak ktos chce kupic to za 1350)

batu222

batu222

Użytkownicy
"I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."
posty135
Propsy32
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • "I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."
Hej

jaki pc  (uzywany) polecicie do 1k zl. Oczywiscie jednym z zastosowan beda gry. Chodzi o cale pudlo od obudowy po karte graf. I procek.

Sorki za brak polskich znakow, pisze z xone (tak wiem ze dziwne ze majac konsole potrzebuje kompa do gier. Komp mi jest potrzebny, a nie mam hajsu. Jak ktos chce kupic to za 1350)

Przecież wydajność komputera za 1k jest taka mała, że głowa boli, a piszesz to jeszcze posiadając next-genową konsolę, która w takim porówaniu zdecydowanie wygrywa ze wszystkim  :F .

Chyba, że gry to tak tylko na boku, a najbardziej liczy się co innego.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Na Twoim miejscu sprzedalbym tą konsolke, dozbieral troche hajsu jeszcze, popracował i wtedy kupił komputer za powiedzmy 3-3,5 tyś.zł

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

gothic1210
  • Gość
Szkoda sprzedawać Xa i kupować taką ubogą maszynkę. Może poszukaj jakiegoś innego źródła hajsu na sprzęt do pracy? 

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Może szło by coś sklecić do 1000zł. Intel wypuścił tanie procesory Dual-Core na socket 1550. Wiadomo, że jeśli chodzi o wydajność to nie byłoby rewelacji, ale taki zestaw można by było rozbudować.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Może szło by coś sklecić do 1000zł. Intel wypuścił tanie procesory Dual-Core na socket 1550. Wiadomo, że jeśli chodzi o wydajność to nie byłoby rewelacji, ale taki zestaw można by było rozbudować.

Rozbudować dual core?

KOMPUTER:
Spoiler

Splash

Splash

Moderator
posty4212
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Pentium G3258, który jest dwurdzeniowy, potrafi przebić wiele procesorów czterordzeniowych Intela, a kosztuje jakieś 250 zł. Jednak trzeba mieć naprawdę dobre chłodzenie.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

gothic1210
  • Gość

Rozbudować dual core?

Spoiler
Faktycznie błysnąłeś. Pod to gniazdo można później założyć i5... Na tym miała by polegać rozbudowa.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Werewolf w Dzisiaj o 18:53CytujMoże szło by coś sklecić do 1000zł. Intel wypuścił tanie procesory Dual-Core na socket 1550. Wiadomo, że jeśli chodzi o wydajność to nie byłoby rewelacji, ale taki zestaw można by było rozbudować.
Rozbudować dual core?

SpoilerFaktycznie błysnąłeś. Pod to gniazdo można później założyć i5... Na tym miała by polegać rozbudowa.
Chyba, że tak. Myslalem, że zostawi procesor :D :D

KOMPUTER:
Spoiler

0 użytkowników
Do góry