Kupujesz/Modernizujesz komputer? 784067 2308

O temacie

Autor Gothix

Zaczęty 15.04.2008 roku

Wyświetleń 784067

Odpowiedzi 2308

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ogolnie jak mi fifa 15 pojdzie, to bedzie git. Dozbieranie hajsu odpada, potrzebuje pc na juz. Z rok temu kupilem pc za 800 zl, ktory dzwignal wieska 2 na min, a sprzet ciagle tanieje. Tak wiec moj jedyny wymog to fifa nawet na min. Narazie mam oferte intel core 2 quad q6400, 4 gb ramu i gt9600 1 gb za 850, ale karta na fife za slaba. Bym bral bez karty, ale kumpel nie chce bez karty sprzedac. Dodam, ze duzy dysk mi niepotrzebny, tak ok. 300 gb mi styka.

Splash

Splash

Moderator
posty4210
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Jeśli w tym kompie jest markowy zasilacz o mocy min. 450W, to kup później GTX 560. Używaną kupisz za jakieś 250-300 zł. Wtedy Fifę 15 odpalisz na wysokich ustawieniach.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A jesli nie ma, to za ile da rady ogarnac?

Splash

Splash

Moderator
posty4210
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Tu masz listę polecanych zasilaczy : http://forum.pcformat.pl/FAQ-Zasilacze-t
Szukaj na Allegro/OLX czy gdzie tam chcesz, to może znajdziesz jakiś w przystępnej cenie :D

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ok dzieki za pomoc, jak kumpel sie wyspi to z nim pogadam

ps. Cos nie moge propsa dac...konsola jednak jest beznadziejna do neta.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Wie ktoś, jak mogę wyłączyć, aby gra nie korzystała z dx11?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Jak gra została napisana pod DX11, to jak niby miała by działać, gdybyś wyłączył DX11?

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Jak gra została napisana pod DX11, to jak niby miała by działać, gdybyś wyłączył DX11?
No właśnie o to chodzi, że chcę pograć w grę, która nie wymaga dx11, a wydaje mi się że to dx11 tak laguję tą grę.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
WTF ?

Jeśli gra wymaga DX11 to nie odpalisz jej bez niego jeśli twoja karta niema DX 11 to tez nie odpalisz
Jesli gra moze dzialac na kilku DX to jest opcja włączenia go na dowolnym dla przykładu było tak w FC3

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
WTF ?
Jeśli gra wymaga DX11 to nie odpalisz jej bez niego jeśli twoja karta niema DX 11 to tez nie odpalisz
Jesli gra moze dzialac na kilku DX to jest opcja włączenia go na dowolnym dla przykładu było tak w FC3
Umiesz czytać?   :ayfkm:

Gra NIE WYMAGA DX11. I chce po prostu wyłączyć te bajery, bo obciążają komputer. Skoro teraz gra laguje, a wcześniej z mniejszą ilością RAMU, i gorszą kartą graficzną grałem w tą grę na full opcjach, bez 0 zacinek, to logiczne że win 7 +dx11 stoi za tym.  :|

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
1. Sam nie czytasz bo ci wyraźnie napisałem
2. Nie używaj emotki której znaczenia nie rozumiesz

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Mi się wydaje, że tego nie da się wyłączyć. To raczej gra decyduje jakiego komponentu używa. 

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
że chcę pograć w grę, która nie wymaga dx11, a wydaje mi się że to dx11 tak laguję tą grę.
:hmmm:

Zamiast mędrkować, to byś pomógł. Gdzie w takim razie mogę wyłączyć DX11?

gothic1210
  • Gość
Po pierwsze to zły temat. Po drugie co to za gra? 

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Neverwinter Nights 2. Zły temat? Nie chciałem zakładać nowego tematu. :|

Może to być spowodowane tym, że win 7 x64 źle chodzi na starszych kompach? Już miałem sytuację z Risen 1 że mając 7 gra chodziła gorzej, niż na XP. ;c

gothic1210
  • Gość
A co jest złego w zakładaniu tematu? Już lepiej pisać w zupełnie do tego nieodpowiednim :pokerface:

Jesteś pewien, ze ta gra obsługuje DX11? Wyszła w 2006 roku. 

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Jesteś pewien, ze ta gra obsługuje DX11? Wyszła w 2006 roku.
No chyba właśnie nie obsługuje. A to nie działa tak, że DX11 ma wcześniejsze wersje wbudowane?  :hmmm:
Niby zainstalowałem DX9, ale gra wcale się nie poprawiła  :ayfkm:

Instalacja XP nie wchodzi w grę :C

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
No to teraz ja i mój lapek :D wiec chciałbym go ulepszyć, lecz ja w sprawach sprzętowych ciemna masa. Więc zaczne od tego jakiego mam kompa i potem opowiem co już sam posiadając swoją wiedze wymyśliłem :D
 Posiadam Lenovo B50-45 z W 8.1 6-bit, procek AMD A6-6310 z APU AMD Radeon R4, 4 Gb RAMU i to tyle :D Wiec mam zamiar wywalić mój dysk 500 Gb i wstawić 256 SSD, 256 w zupełności mi wystarcza. I 16 Gb ramu, 2 kości po 8. I sprawa procka i karty graficznej, da się na coś lepszego? Nie mam zielonego pojecia czy mogę wstawic oddzielną karte graficzną i lepszy procek, jeśli tak to czy wymagałoby to lepszego chłodzenia? Lapek średnio ma 35 stopni, przy obciążeniu 50 stopni. Jakieś rady lub coś? Wymagania? Gothic Returning 2.0 bez lagow na full, Gothic 3, Wiedźmin 2 :D

Splash

Splash

Moderator
posty4210
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Modyfikować laptopa do takiego stopnia żeby grać na nim w trochę wymagające gry, to jak modyfikowanie Malucha do wyścigów Le Mans. Można, ale po co, skoro lepiej będzie zainwestować w stacjonarny?

gothic1210
  • Gość
No to teraz ja i mój lapek :D wiec chciałbym go ulepszyć, lecz ja w sprawach sprzętowych ciemna masa. Więc zaczne od tego jakiego mam kompa i potem opowiem co już sam posiadając swoją wiedze wymyśliłem :D
 Posiadam Lenovo B50-45 z W 8.1 6-bit, procek AMD A6-6310 z APU AMD Radeon R4, 4 Gb RAMU i to tyle :D Wiec mam zamiar wywalić mój dysk 500 Gb i wstawić 256 SSD, 256 w zupełności mi wystarcza. I 16 Gb ramu, 2 kości po 8. I sprawa procka i karty graficznej, da się na coś lepszego? Nie mam zielonego pojecia czy mogę wstawic oddzielną karte graficzną i lepszy procek, jeśli tak to czy wymagałoby to lepszego chłodzenia? Lapek średnio ma 35 stopni, przy obciążeniu 50 stopni. Jakieś rady lub coś? Wymagania? Gothic Returning 2.0 bez lagow na full, Gothic 3, Wiedźmin 2 :D
W laptopach nie wymienia się procesorów i kart graficznych.

0 użytkowników
Do góry