No właśnie, jak poczytałem o komponentach pod odpowiednie płyty główne, ramy, sramy etc. to wszędzie pisało że to z ciepłą dedykacją dla gejmerów. W grafice mamy coraz więcej multithraedingu, więc wzięcie tego procka biorąc pod uwagę o wiele niższą cenę i małą różnicę w wydajności, wydało mi się najlepszym rozwiązaniem.
PSU z obudowy - wyznaję zasadę, nie podają nazwy znaczy że crap. Gdyby był ok, to by go zachwali z nazwy. W sumie podejrzewam że wręcz na black liście jest.
PSU - 550 starczy? No to zajebiście.
Przemek, ważne ile kosztuje. A nazwałem Cię "fachowcem" z prostego powodu. Wybieranie najlepszego obecnie sprzętu, nie patrząc na cenę ani przeznaczenie, nie jest znawstwem, wiadomo że w większości przypadków drogi sprzęt jest dobry. Upierałeś się przy tym procesorze już po tym jak podałem cenę w której mam nadzieję się zmieścić, fakt, na upartego mógłbym przeznaczyć nawet i dwa koła na komputer, ale wiązałoby się to z tym co pisałem wcześniej o wydawaniu takiego hajsu w kompa.
1. Strach, kupiłbym za 2k kompa (10k na polskie) i bałbym się go włączyć.
2. Głodówka

3. Pożegnanie z samochodem, na co sobie pozwolić nie mogę... i po prostu nie chcę
4. Sam na siebie zarabiam, na takie rzeczy po prostu skąpię, jednak upgrade kompa to jest coś co miałem robić rok temu.
Mea, mówiłem że boję się przegrzania.
Mam takiego farta że odkąd mieszkam w Anglii jedyne miejsce gdzie mogę postawić komputer to obok grzejnika

Np. teraz, przez zimę często mi rozłączało neta, bo jak się komp nagrzewał to siadała karta WiFi.
Zerknę na te cooler mastery bo osobiście wolę raczej proste rozwiązania, zresztą wygląd właściwie nie gra roli bo... kompa widzę tylko jak go włączam xD
Dysk, tu jest problem. Bo teoretycznie mogę kupić mały dysk SSD. Jedyne co na dysku się ma zmieścić:
1. System.
2. Blender
3. ZBrush
4. Photoshop
5. Unity
6. Gothiczek żebym mógł raz w czas dla kaczki coś zrobić

Większość projektów trzymam na serwerze/dysku przenośnym, na którym o miejsce się nie martwię (1TB)
120gb SSD to kosz około 50 funtów.
Ale... Komfort bezproblemowego trzymania pracy na dysku w trakcie tworzenia, jest miły, na przenośny staram się przerzucać rzeczy skończone/wstrzymane.
Chyba żeby nie było tragedii jakbym dodatkowy obok SSD podpiął jakiś stary dysk, w szafce chyba jeszcze leżą jakieś stare dyski, dopóki bym nie wymienił na coś nowszego mógłby siedzieć bez większych problemów? Z drugiej strony, Caviar Black 1TB to koszt zaledwie 30 funtów.