i5 jest lepszy od q9000, ale jest droższy, baa nie tylko sam procesor ale płyta główna jest droższa...
Dlatego mowilem, zeby po ludzku, bo z tego co pisales wywnioskowalem ze Q9000 jest lepszy i nic nie wskazywalo na to, ze jest odwrotnie.
Podrzuć link, bo nie wiem o który chodzi.
http://cgi.ebay.co.uk/ADVENT-8555-GX-17-Power-and-Performance-Laptop-/120581524487?pt=UK_Computing_Laptops_EHtak się dzisiaj zastanawiałem, kyro weź se to na raty... wtedy cena nie będzie decydująca i będziesz mógł wybrać zestaw który będzie miał wszystko, bo kupisz to na najbliższe 1.5 do 2 lat.
Na razie wolalbym sie nie zadluzac bardziej niz jestem zadluzony - na poczatku musze oddac siostrze i matce rownowartosc okolo 6000 zl, a nawet niezaleznie od tego, czy najpierw kupie kompa, czy to oddam, to i tak kupowac nie chce przed poczatkiem pazdziernika. Inna sprawa, ze wraz z poczatkiem pazdziernika moge dostac lub moge nie dostac stypendia/pozyczki na studia. W najgorszym przypadku bedzie to 1660 funtow (co w 70£ pokryje koszt akademika) albo, jesli tylko dobrze wypelnie formularz ktory ma 32 strony, dostalbym cos w granicach 3500-6000 funtow, a wtedy to moge sobie robic co chce, kupilbym od razu tego pierdolonego laptopa, dwa monitory, mikroskop, kamere CCD, HPLC, a moze nawet nowe buty

W kazdym razie wszystko zalezy od tego czy bede jeszcze wtedy pracowal i czy dostane te pozyczke.
Pozyczka, gwoli scislosci, to w sumie tez zadluzenie, ale dosc bezpieczne. Polega to na tym, ze dostaje 2900 funtow bezzwrotnie + okolo drugie tyle do zwrotu po zakonczeniu studiow, co jednak moze byc anulowane jesli nie bede zarabial wystarczajaca duzo. Bezpiecznie, nie to co w Polsce gdzie musialbym oddawac wszystko
nawet tam 2000 km od nas muszą być sklepy podobne do media markt które oferują równe raty, bez dodatkowych opłat. raty nie miałem na myśli kredyt w banku za kupno sprzętu.
Jest cos takiego jak Argos, ze wszystkim, ale w kwestii laptopow jest raczej chujnia. Drogo i maly wybor.
Mam w planach kupno komputera. Chcę, aby był wystarczająco mocny
A monitor, ma miec?
to mój wymarzony zestaw
[attachment=396:komp.png]
Debil, przeplacisz za kuriera...
a kyro zdaje się, przestaje mieć takie problemy, wkrótce nie będzie się zastanawiał nad tym czy gówno czy jakość ale co więcej...
Zebys kurna nie wykrakal