kyro żyjesz teraz w rzeczywistości w której miesiąc pracy gwarantuje już pewne fajne zakupy
Zobaczymy jak wyjdzie ze stypendium. Jakbym dostal te ktore chce, to jestem ustawiony na caly rok, wliczajac w to oplaty za akademik i spory zapas na utrzymanie. Wtedy pracujac minimum moglbym sobie kupowac laptopa co miesiac. Gorzej bedzie jakbym go nie dostal, wiec z wydatkami wole poczekac, az bede mial w tej kwestii pewnosc - czyli do rozpoczecia roku akademickiego.
Zerknalem na tego laptopa z Quadro - faktycznie dobra rzecz, ale tutaj raczej wyniosloby mnie to sporo drozej. Znalazlem oferte na ebayu za 400£, ale to licytacja i koles spodziewa sie sporo wiecej. Z takiego luksusu chyba musze zrezygnowac. Mysle ze ten Acer ktorego pokazywalem wczesniej moglby mnie usatysfakcjonowac:
http://cgi.ebay.co.uk/Acer-Aspire-7540G-17-3-HD-Laptop-New-/130420870161?pt=UK_Computing_Laptops_EHNie potrzebuje niczego co bedzie super szybkie, byleby nie mialo chujowej karty zintegrowanej itd. Do pracy tyle wystarczy.
Zysk - przetwarzanie danych to w moim przypadku glownie to co powiedzial Kazz - renderowanie itp. Wczesniej praktycznie nie mialem mozliwosci wyrenderowac czegokolwiek na wysokim poziomie, wiec nawet nie probowalem sie tego uczyc. Teraz mialbym taka mozliwosc. A kto wie, czy i inne dane do przetworzenia by nie przyszly. Kiedys grzebalem przy filmach, ale takze w moim przypadku robienie czegokolwiek wymagalo nakladu czasu.