Gothic: Osada 26167 44

O temacie

Autor sambaorg

Zaczęty 1.07.2011 roku

Wyświetleń 26167

Odpowiedzi 44

Albis445

Albis445

Użytkownicy
posty46
Propsy3
  • Użytkownicy
Screeny ciekawe , mod może być ok . Oby fabuła była fajna .
Szkoda że do ''jedynki'' bo będę musiał szukać płyty jakieś.

relikan

relikan

Użytkownicy
posty51
Propsy54
  • Użytkownicy
same propsy, chłopaki się napracowali nad światem, oby fabułka utrzymała ten poziom :)

sambaorg

sambaorg

Użytkownicy
posty14
Propsy23
  • Użytkownicy
Dodałem nowego screena na którym przedstawiam nowa zbroje, śmiało oceniajcie.

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
świetna zbroja mod ogółem też nieźle się zapowiada pod względem wizualnym

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Szamanork

Szamanork

Użytkownicy
posty15
  • Użytkownicy
No teraz jest jeszcze ładniejsza, ciekawe jak będzie wyglądało po ulepszeniach.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Sambaorg, wypadałoby się chociaż logować na swoje multi przez proxy. Osoby które z multikont chwalą własne prace tutaj się zwykle banowało, chyba że chwilowo była wyjątkowa beka z ich obserwowania.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Gothic: Osada
#27 2011-07-19, 23:05(Ostatnia zmiana: 2011-07-19, 23:17)
Ja już się w tym gubię, a nie chcę niepotrzebnie narażać reputacji Sambaorga na szwank gdybym się mylił, więc tylko wkleję tutaj dane do samodzielnej interpretacji:
Prawie wszystkie posty Sambaorga w tym temacie są z IP 213.17.173.190 (użyty 9 razy). Jednak częściej korzysta on z innego, 78.30.x.x.
Post Szamanaorka jest tak jak posty Sambaorga z IP 213.17.173.190 (użyty 3 razy). Jednak częściej korzysta on z innego, 91.207.185.x.
W tej sytuacji pozostaje wierzyć na słowo że po prostu czasami korzystają z jednego kompa (o tym akurat słyszałem już wcześniej, nawet do mnie dzwonił żeby to udowodnić). Musiałby na nim siedzieć Sambaorg a po 40 minutach wejść Szamanork napisać własnego posta chwalącego brata. Cóż, ze strony logów wygląda to nieprawdopodobnie, ale ja oskarżenie o korzystanie z multikonta cofam ; p

Metal ciekawy (jeszcze pamiętam jak sam robiłem pod niego bazę xP), ale popracuj nad resztą. Staraj się łączyć jak najmniej materiałów, a jeśli już to w wyraźny i przemyślany sposób :ok:

gothic1210
  • Gość
gothic1210 a teraz jak ci się podoba? :D
Masz  :ok:   na dowód.

Metal ciekawy (jeszcze pamiętam jak sam robiłem pod niego bazę xP), ale popracuj nad resztą. Staraj się łączyć jak najmniej materiałów, a jeśli już to w wyraźny i przemyślany sposób :ok:
Z tego co wiem używanie dużej ilości tekstur wpływa na zużycie pamięci RAM, dlatego np. tekstury itemów są umieszczone na jednej mapie prze co komputer do pamięci RAM musi wczytać tylko jedną teksturę zamiast np. 30.  :D   chyba dobrze  ^^

sambaorg

sambaorg

Użytkownicy
posty14
Propsy23
  • Użytkownicy

sambaorg

#30 2011-07-20, 13:59(Ostatnia zmiana: 2011-07-20, 14:04)
Właśnie się skapnełęm że mieszkasz niedaleko Vayuraxa :D
Vay w katowicach mieszka

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
LOL

sambaorg

sambaorg

Użytkownicy
posty14
Propsy23
  • Użytkownicy

sambaorg

#33 2011-07-21, 10:38(Ostatnia zmiana: 2011-07-21, 10:38)
heh :D  i tak masz bliżej niż ja  :lol:

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
a ja mam autem 30 minut do Vayuraxa i co z tego?
Niepotrzebny spam robicie (teraz ja sam też)

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

sambaorg

sambaorg

Użytkownicy
posty14
Propsy23
  • Użytkownicy

sambaorg

#35 2011-07-24, 14:02(Ostatnia zmiana: 2011-07-24, 18:39)
Przedstawiam Wam moją „małą” modyfikację do gothica I, w której fabuła będzie się toczyć głównie wokół nowo powstałego obozu barbarzyńców.

Jak już wyżej napisałem nasza modyfikacja będzie dodawała całkiem nową osadę barbarzyńców, która  znacznie  różni się od pozostałych obozów wizualnie jak i zwyczajami swoich członków.

Pozwólcie, że teraz przejdę do opisania fabuły.  Opowiadać będzie ona o grupie barbarzyńców, którym rozbił się statek w kolonii karnej, na skutek tego postanowili rozbić nowy obóz. Za dużo na razie pisać nie będę, gdyż fabuła może ulec zmianie :)
Co oferujemy innego oprócz zmienionej fabuły? Oczywiście dodane zostały nowe bronie, pancerze, napoje itp. Zaimplementowane zostały już takie nowe umiejętności jak kowalstwo, zdolność perswazji, bardziej rozbudowane oprawianie zwierząt, alchemia, innowacyjne gotowanie, którego nie spotkamy w żadnym innym modzie (chodzi mi właściwie o zupełnie nowy proces dodawania składników, mieszania itd.)  W przyszłości planujemy wprowadzić umiejętność strzelania dwiema strzałami, tarcze, regenerację życia, nowe animacje oraz wiele innych nowości. Na screenach możecie zobaczyć kilka z powyższych udoskonaleń.

Nasz projekt rozwija się powoli, ale i efektywnie. To co zrobiliśmy np. w skryptach jest sprawdzane przez nas do perfekcji, więc nie będziemy potrzebować testerów, gdyż sami nimi jesteśmy :)  

Serdecznie zapraszam do komentowania i oceniania moich screenów.

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Na razie to można się przyczepić do masy błędów w powyższym tekście, które odpychają od tego, żeby się nim interesować.

sambaorg

sambaorg

Użytkownicy
posty14
Propsy23
  • Użytkownicy

sambaorg

#37 2011-07-26, 23:50(Ostatnia zmiana: 2011-08-05, 10:20)
Nowości

[media]
https://www.youtube.com/watch?v=evSjC5AUXnA
[/media]

Olaf

Olaf

Użytkownicy
posty50
Propsy51
  • Użytkownicy

Olaf

#38 2011-08-31, 13:16(Ostatnia zmiana: 2011-08-31, 13:43)
Stary po przejrzeniu screen'ów muszę ci powiedzieć żeś odwalił kawał dobrej roboty. Obóz jest świetnie zrobiony i kiedy przeglądałem zrzuty ekranu byłem pełen podziwu. Szkoda tylko że mod ma być (jeśli dobrze zrozumiałem) tylko dodatkiem do starej fabuły. Uważam że wasza dotychczasowe pomysły mają o wile więcej potencjału niż myślicie.

p.s. W obozie zabrakło mi tylko jednego, mianowicie wydeptanych ścieżek, razi mnie tylko sama ściółka leśna.

EDIT:

Byłbym zapomniał napisz lepsze wprowadzenie do fabuły waszego moda. Ewentualnie jeśli nie masz chęci lub umiejętności napisz mi na PW co miało by tam być, a zrobię to za ciebie  :D

– Zostaliśmy więc bez pociechy duchowej?

– Jest wódka.

"Boży bojownicy" A.Sapkowski

Hraoldzix

Hraoldzix

Użytkownicy
posty73
Propsy12
  • Użytkownicy
Mam tylko jedno pytanko. Dlaczego ja jestem autorem tego tematu ??? xD

Życie jest jak papier toaletowy. Długie , szare i do du**. . .

Chyba, że masz Gothica :P

http://www.bandyckahistoriateam.pun.pl/

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry