Przedstawiam Wam moją „małą” modyfikację do gothica I, w której fabuła będzie się toczyć głównie wokół nowo powstałego obozu barbarzyńców.
Jak już wyżej napisałem nasza modyfikacja będzie dodawała całkiem nową osadę barbarzyńców, która znacznie różni się od pozostałych obozów wizualnie jak i zwyczajami swoich członków.
Pozwólcie, że teraz przejdę do opisania fabuły. Opowiadać będzie ona o grupie barbarzyńców, którym rozbił się statek w kolonii karnej, na skutek tego postanowili rozbić nowy obóz. Za dużo na razie pisać nie będę, gdyż fabuła może ulec zmianie
Co oferujemy innego oprócz zmienionej fabuły? Oczywiście dodane zostały nowe bronie, pancerze, napoje itp. Zaimplementowane zostały już takie nowe umiejętności jak kowalstwo, zdolność perswazji, bardziej rozbudowane oprawianie zwierząt, alchemia, innowacyjne gotowanie, którego nie spotkamy w żadnym innym modzie (chodzi mi właściwie o zupełnie nowy proces dodawania składników, mieszania itd.) W przyszłości planujemy wprowadzić umiejętność strzelania dwiema strzałami, tarcze, regenerację życia, nowe animacje oraz wiele innych nowości. Na screenach możecie zobaczyć kilka z powyższych udoskonaleń.
Nasz projekt rozwija się powoli, ale i efektywnie. To co zrobiliśmy np. w skryptach jest sprawdzane przez nas do perfekcji, więc nie będziemy potrzebować testerów, gdyż sami nimi jesteśmy
Serdecznie zapraszam do komentowania i oceniania moich screenów.