Dziedzictwo - Dyskusja ogólna 343358 991

Ankieta

Chcesz aby dubbing był połączony z paczką modyfikacji?

Tak. Wszystko w jednym.
Tak, jeżeli będzie możliwość wyłączenia go podczas gry, gdyby nie spełniał moich oczekiwań.
Nie. Lepiej zrobić to jako osobną paczkę.

O temacie

Autor kaczka

Zaczęty 30.04.2011 roku

Wyświetleń 343358

Odpowiedzi 991

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Proszę mi wyjaśnij dlaczego kaczka uczulony jest na modele z innych gier, a sam widzę topór ze skyrima :( domagam się odpowiedzi, mam prawo do krytyki, jak chcecie usunąć mój komentarz znów, to proszę napisać odpowiedź na PW

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2281
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
Odwzorowany na ten ze skyrim, nie z niego. Autorski model markKa. Coś jeszcze?

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Przecież to screeny z mojego Gothica xD Topór jest prosto ze Skyrima. Chciałem Kaczce pokazać co można zrobić dzięki funkcji Lehony :ok:

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Kaczka no i w chuja lecisz, bo splash napisał, że to prosto ze skyrima, nie ładnie tak kłamać i kraść :( nie mam nic przeciwko temu, że ktoś sobie wyciąga modele z innych gier, sam sobie wyciągam ze wszystkich gier, ale jeśli piszesz, że to kradzież w innym temacie, a sam kradniesz, to według mnie to śmiech na sali jest. Po za tym Mark na pewno tak by nie odwzorował tego toporu, niestety ale muszę sobie odpuścić tą modyfikację skoro kradzione przedmioty tam są, jest mi bardzo przykro z tego powodu  :/

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
WTF? 
1. Mamy bardzo podobny model, autorstwa Marka, dlatego ja i kaczka się pomyliliśmy. Biorąc pod uwagę jak ciemno jest na screenie, to raczej bardzo możliwe, co jest mniej możliwe z kolei to sprawdzenie każdego detalu na modelu w takiej ciemnicy. 
2. Splash napisał że wysłał screena od siebie, a nikt poza Kaczką nie ma pełnych zenów, ani skryptów u siebie. 

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Draco

Draco

The Modders
posty242
Propsy67
  • The Modders
To jest na poważnie : DDDD ?

Hipokryzjo bez Ciebie moje istnienie nie ma sensu : DDD

Tak przy okazji do Pana z bulwersem, "nie" z przymiotnikami piszemy razem, ale ogólny przekaz merytoryczny na propsie  :lol2:

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Kaczka no i w chuja lecisz, bo splash napisał, że to prosto ze skyrima, nie ładnie tak kłamać i kraść :( nie mam nic przeciwko temu, że ktoś sobie wyciąga modele z innych gier, sam sobie wyciągam ze wszystkich gier, ale jeśli piszesz, że to kradzież w innym temacie, a sam kradniesz, to według mnie to śmiech na sali jest. Po za tym Mark na pewno tak by nie odwzorował tego toporu, niestety ale muszę sobie odpuścić tą modyfikację skoro kradzione przedmioty tam są, jest mi bardzo przykro z tego powodu  :/
Jeden ukradziony model na prywatnym komputerze Splasha < XXXX ukradzionych modeli w twoich 'projektach' xD

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Jeremi spokojnie nie bulwersuj się :cool:

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Jeremi spokojnie nie bulwersuj się :cool:
To ty zarzuciłeś bulwersa.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Ale na szczęście moje wątpliwości zostały rozwiany.

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2281
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
Ty jesteś człowieku po prostu zbyt niedorozwinięty skoro nie rozumiesz słowa autorski. Zrobiony całkowicie przez niego. Nie jestem tobą, żeby wszystko podpierdalać od innych. Tyle.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Ale na szczęście moje wątpliwości zostały rozwiany.

Wypowiada się człowiek, który w historii moddingu Gothica ukradł najwięcej rzeczy.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Podpierdalać od innych, od nikogo nic nie zabrałem, no chyba, że modele z gier, nie wiem co cie ból dupi, napisałem tylko co myślę.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Podpierdalać od innych, od nikogo nic nie zabrałem, no chyba, że modele z gier, nie wiem co cie ból dupi, napisałem tylko co myślę.

Twoje zdanie w takim razie nie ma sensu. Twierdzisz, że nic nie ukradłeś a chwilę po tym przyznajesz się odnośnie zabrania sobie modeli z gier  :lol2: Ale dobra mniejsza z tym, to nie taki temat do takich rozmów.

Kiedy premiera?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

To jest wlasnie "Zabranie" =kradzież.

Oczywiscie ja Ci nic nie zarzucam, bo podobają mi sie Twoje prace, troche jednak trzeba przy nich posiedziec aby je wrzucic do Gothiczka, jednak przypierdalanie sie do kogos o cos, co samemu sie robi jest troche nie na miejscu.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Wiadome, tylko mnie zaciekawiło to, że kaczka się wypowiada, że to kradzież a teraz zauważyłem screen z toporem ze skyrima.

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2281
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
Ja pierdole on jednak jest głupi. Jakbym piłką w ścianę rzucał :facepalm:

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2281
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
Żeby nie było, że nic nie robię. Taki oto np kącik w wioseczce rybackiej dla drwala/cieśli

Zaraz dodam też SS'a jednej z cel dla więźniów.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Wygląda fajnie, dosyć klimatycznie.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Fajnie wygląda, ale moim zdaniem w tym drwalowym/cieślowym kąciku jest trochę tego za dużo; coś bym usunął.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

0 użytkowników
Do góry