Dziedzictwo - Dyskusja ogólna 342933 991

Ankieta

Chcesz aby dubbing był połączony z paczką modyfikacji?

Tak. Wszystko w jednym.
Tak, jeżeli będzie możliwość wyłączenia go podczas gry, gdyby nie spełniał moich oczekiwań.
Nie. Lepiej zrobić to jako osobną paczkę.

O temacie

Autor kaczka

Zaczęty 30.04.2011 roku

Wyświetleń 342933

Odpowiedzi 991

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Jeżeli prace będą szły dotychczasowym tempem to śmiało mogę powiedzieć, że będzie to 2015 rok.
Sprytnie...

Draco

Draco

The Modders
posty242
Propsy67
  • The Modders
Zakładam, że zawartość Dziewictwa znajdzie się na "pewnym" serwerze GMP :P

Pewnie na mordanie : D my już dawno zrezyglowalismy z "nowych itemów" teraz tylko skleiki modeli robię.

Takie insynuacje pozostaw dla siebie, projekt Mordan przeciwieństwie do Waszego nie korzysta z "pożyczonych" modeli z innych modyfikacji. Bazuje jedynie na modelach zawartych w Gothic 2 NK + niektórych za zgodą twórcy lub WoG'a. Akurat anty reklama dla Mordanu w niczym Ci nie pomoże, bo i tak jesteś rzadki.

A jeśli mówisz o "sklejce" modeli to masz na myśli "zapożyczone" z Dark Sagi i lekko zmodyfikowane? Czy wpadłeś na inny genialny pomysł?

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2281
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
Jeżeli prace będą szły dotychczasowym tempem to śmiało mogę powiedzieć, że będzie to 2015 rok.
Sprytnie...
Wybacz misiu. W 2014 nie ma wuja, żeby zmieścić się z wyrobieniem pozostałych lokacji, obvobowaniem ich, umieszczeniem npc na odpowiednich miejscach, spisania jeszcze całej masy pozostałych dialogów i zadań, o dubbingu już nie wspomnę.
Gdybym wiedział, że od marca wkradnie się to całe zamieszanie z maturkami, które właściwie zatrzymało prace, nie odzywałbym się w temacie premiery moda.

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Bardziej mi chodziło o zakres jaki podałeś :P równie dobrze może to być 30 grudnia 2015 roku 

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2281
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
Bliżej określona data prawdopodobnie na początku 2015

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
No to prawie za 3-4 miesiące lol : D zaraz będa świeta potem ferie także to zlecie zaraz.

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2281
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
Nie mam czegoś takiego jak ferie. Wracam z roboty i jeżeli sytuacja nie wymaga tego, żeby na gwałt robić coś w domu, siadam do pc i robię goticzka.

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2281
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
Uwaga: W tym wątku nie pisano od 30 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.
Kocham to  :lol2:

Miałem to zrobić dawno, ale gryzłem się ze sobą, czy w ogóle opłaca wstawiać mi się tylko tego jednego ss'a. Stwierdziłem więc, że zamiast masy zrzutów dam po prostu na razie inne informacje (m.in. z miejsca na ss'ie), a z racji tego, że rozpoczął się nowy rok, wypiszę tradycyjnie rzeczy, które poprawiliśmy czy dokończyliśmy fest.

Spoiler

Screen wyżej przedstawia jak się pewnie domyślacie fragment niedokończonego jeszcze jednego z miejsc, w którym spotkamy rzadko wspominanych druidów, którym jest kamienna forteca.
W fortecy, która przez te kilkanaście lat nieobecności bezimiennego została ufortyfikowana w taki sposób, że bez taranów, katapult, masy czołgów i benzyny nie da rady podejść, oprócz dwóch druidów znajdziemy tam jeszcze maga wody, buntowników, uciekinierów, kilku paladynów i całą masę niedobitków z wielu wojen, które toczyły się na khorinis również z udziałem orków. Forteca sama w sobie przechodzi dalej niewyobrażalną renowację i przebudowuje się w taki sposób, żeby móc w najgorszym wypadku odeprzeć wszystkie siły wroga.
Największy na Khorinis jeden z trzech azyli.
Powiązana z wieloma głównymi wątkami modyfikacji, m.in takimi jak Zagadka trzech płomieni, czy Azyl, które niejednokrotnie zajmą nam chwilę na myślenie czy wybranie tego odpowiedniego kroku w stronę ukończenia ich.

Dość pierdolenia. Czas na jeszcze gorsze XD

W zeszłym roku Rejvenki zrobiły dużo dobrego, jeżeli o skrypty chodzi.
  • System wytrzymałości
    • Pasek wytrzymałości;
    • Sprint;
    • Regeneracja wytrzymałości;
    • Nauka wytrzymałości;
    • Ujmowanie pkt wytrzymałości przy skoku (chciałbym jeszcze, aby chickenowi udało się połączyć to jakoś z walką XD);
  • Rąbanie drewna razem z monologiem;
  • Utworzona gildia Druidów;
  • FinishMovery
    • Działa to mniej więcej tak, że jeżeli NPC ma mniej niż ileś hp i jest możliwość zabicia go jednym ciosem, buja się jak pijany a hero zgrabnie, ładnie, przebija go mieczem, czy podcina gardło;
  • Smażenie mięsa przy ognisku;
  • Całkiem nowy system otrzymywania powiadomień;
  • Otwieranie zamkniętych skrzyń za pomocą czaru;
  • Gotowanie w kotłach;
  • Naturalne odruchy hero, w stylu drapanie po dupie, kopanie czegoś;

Jest tego jeszcze wiele, ale przyznam szczerze, że nie przygotowałem się do napisania tego, więc wygląda to tak a nie inaczej. Cały czas pracuję na gameplayem, nie zapomniałem o nim XD Co prawda miał być pod koniec lipca, ale chuj bombki strzelił, musicie trochę na niego poczekać.
Amen, aVe ja.

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
Dobra robota kaczkoczłek ;) Jestem ciekawy co pokażesz na gameplayu pozdro.

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Otwieranie zamkniętych skrzyń za pomocą czaru
Więc nie jestem jedyny, który skopiował pomysł z Risena :ok:
Naturalne odruchy hero, w stylu drapanie po dupie, kopanie czegoś;
Ty kserowcu! :I

Dobra robota :ok:

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
A co z tarczami i dualami, w zapowiedzi jest napisane, że będzie, jeszcze bardziej interesuje mnie czy zrobiliście rozdzielność pancerzy samemu by mi się przydała : D 

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
To chyba było już w G3 XD

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
A co z tarczami i dualami, w zapowiedzi jest napisane, że będzie, jeszcze bardziej interesuje mnie czy zrobiliście rozdzielność pancerzy samemu by mi się przydała : D

@mdragothic Tak zapewne przydałaby ci się na serwer GMP i filmik na YT tak jak cała reszta.

Co do tych nowinek. Ciekawe, zwłaszcza smażenie przy ognisku (widziałem tamtą animację u Marka na YT gdzieś)  tak jak i te finishery (czyżby inspiracja "nieco" Wiedźminem?).

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
To chyba było już w G3 XD
Nie grałem w G3 za długo, więc nie wiem. Latanie od wioski do wioski, by ją wyzwolić, szybko mnie znudziło :lol:

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Spoko, rozumiem :trollface:

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek

@mdragothic Tak zapewne przydałaby ci się na serwer GMP i filmik na YT tak jak cała reszta.

Co do tych nowinek. Ciekawe, zwłaszcza smażenie przy ognisku (widziałem tamtą animację u Marka na YT gdzieś)  tak jak i te finishery (czyżby inspiracja "nieco" Wiedźminem?).

To że ty takiego nie umiesz to twój problem, ja jakoś mam swoje duale i tarcze możesz sobie sprawdzić na YT a do rozdzielnień pancerza, to by  to nawet na GMP nie przeszło bo nie ma synchronizacji nawet na hełmy sa niewidoczne a my tu mówimy o podziale itd, jestem ciekawe jak to bedzie wyglądać, nawet Kaczka pisał, że wie na co się pisze i doda to, mam nadzieję, że tego nie spierdolicie jak złote wrota, mieli dodać tarcze od marka to nie dodali, tylko same modele tarcz są xD

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2281
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
Z tego co tam markK kiedyś mówił, to inspirował się różnymi grami. Na pewno wiem, że rąbanie drewna zostało mu w głowie z wiedźmina. Smażenie nad ogniskiem to był raczej kolejny "mój" pomysł z g3.
Dobrze, że chociaż się przyznaje, że nie czeka na moda, tylko na jego pliki  :lol2:
Gothic 3*
Dobra robota kaczkoczłek ;) Jestem ciekawy co pokażesz na gameplayu pozdro.
Ty żyjesz  O_O LOL  :D
jestem ciekawe jak to bedzie wyglądać, nawet Kaczka pisał, że wie na co się pisze i doda to, mam nadzieję, że tego nie spierdolicie jak złote wrota, mieli dodać tarcze od marka to nie dodali, tylko same modele tarcz są xD
Też mam taką nadzieję.  :trollface: :ok:

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
Żyję i mam się całkiem dobrze, jak twój projekt ;)

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2281
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
Kolejne dwa screeny z następnej dopieszczanej lokacji :D Eksploatacja GD to był genialny pomysł XD
Spoiler

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Fajne tekstury  :ok: Skąd są?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry