Dziedzictwo - Dyskusja ogólna 346047 991

Ankieta

Chcesz aby dubbing był połączony z paczką modyfikacji?

Tak. Wszystko w jednym.
Tak, jeżeli będzie możliwość wyłączenia go podczas gry, gdyby nie spełniał moich oczekiwań.
Nie. Lepiej zrobić to jako osobną paczkę.

O temacie

Autor kaczka

Zaczęty 30.04.2011 roku

Wyświetleń 346047

Odpowiedzi 991

RavenHS

RavenHS

Użytkownicy
posty155
Propsy11
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ja już chce tego moda.. bo już wszystko ograłem i czekam na to i na Karaiby Mod.

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
Stwierdziłem, że trzeba kształcić, nie potępiać, więc nie przyłączę się do wyzywania. xD
Umoralniać*

Teraz misiu kolorowy informacje będą pojawiać się częściej, bo więcej konkretów będzie do pokazania. Na dniach podejrzewam, że Lansjer wrzuci screeny z kolejnej lokacji, którą kończy vobować z tego co się orientuję. Ja cały czas przerabiam mesh i jednocześnie vobuje kocioł

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
A tego filmu dalej nie wrzuciliscie, co zapowiadałeś? : p

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Stwierdziłem, że trzeba kształcić, nie potępiać, więc nie przyłączę się do wyzywania. xD
Umoralniać*

Teraz misiu kolorowy informacje będą pojawiać się częściej, bo więcej konkretów będzie do pokazania. Na dniach podejrzewam, że Lansjer wrzuci screeny z kolejnej lokacji, którą kończy vobować z tego co się orientuję. Ja cały czas przerabiam mesh i jednocześnie vobuje kocioł
Zostało mi 2 dni pracy jeśli wszystko ma być dopięte na ostatni guzik.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6475
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
A tego filmu dalej nie wrzuciliscie, co zapowiadałeś? : p
Wręcz podkreślę, że było o tym mówione z dwa miechy temu xD

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
Na film każdy czeka, ale jak piszę posty z prośbą o pomoc, to nie ma nikogo.
Dłużej to trwa, bo przed nakręceniem kilku scen muszę dostać pewne pliki. Głównie skryptowe.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6475
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Sorry zią, pomógłbym, ale jedyne co umiem robić to grafiki 2D na zasadzie zmiany kontrastu w Gimpie, zbroje, NPC, bronie itd.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
Razem z Lansjerem pracujemy nad klimatem w pewnej niezbyt dużej świątyni, która ukaże się w modzie. Sam zen jest pobrany z WoGa, ale niewykluczone, że zachce mi się powiększyć świątynię o kilka dodatkowych korytarzy i pomieszczeń. Na razie wygląda to w taki sposób :P
Spoiler

Lansjer, który w tym wypadku zajmuje się Level Designem tej świątyni, na dniach powinien dodać SSy z ukończonej pracy.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2155
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Szczerze? Nie ma szału, zwłaszcza, że droga prowadzi tylko w jedną stronę, za mało pomieszczeń z tego co widać.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Mi tam się podoba, przynajmniej nie jest to jakiś pojebany labirynt ;d

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Świątynia śniącego, to to nie jest  :lol2: Mimo to dobrze wygląda, lepiej mały, dopracowany świat niż odwrotnie  :ok:  :)

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
Mi tam się podoba, przynajmniej nie jest to jakiś pojebany labirynt ;d
Dajcie mi chwilę czasu. To na pewno będzie mały, pojebany labirynt  :lol2:

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Miliard szkieletów tam będzie? Jak nie to nie gram. 

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Jeśli będziesz się brał za powiększanie zena to lepiej żeby zrobił to ktoś kto się na tym zna. Nie wiem czy wiesz ale podesłany przez ciebie zen po poprawkach ważył magicznie 2 razy tyle niż powinien :D

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
Nawet wiem dlaczego xD poprawię to :D

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Już nie trzeba, robię na starym xD

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!

kaczka
Moderator działu

Dziedzictwo - Dyskusja ogólna
#576 2014-11-10, 13:28(Ostatnia zmiana: 2014-11-11, 04:39)
Miliard szkieletów tam będzie? Jak nie to nie gram.
Same szkielety to lipa :D Ale coś na tej zasadzie  :trollface: :ok:

Post połączony: 2014-11-11, 04:39
Oficjalnie ogłaszam, że cmentarzysko orków jest juz skonczone dosłownie w 100%, razem z zamieszczonymi w nim NPC. Teraz pozostaje jedynie poprawka kilku questów i zmontowanie dubbingu, chociaż z tym drugim trzeba poczekać na odpowiednie głosy. Podejrzewam, że szybciej zamieszczę w internecie film wlaśnie z cmentarzyska. Dodam jeszcze, że jest tam wstawiony zupełnie nowy soundtrack stworzony rzez Dreameriona, ktory też usłyszycie. Dreamerion będzie również podkładał głos jednej z postaci.

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
Blah, blah, blah...
Nasz Adaś O. za grosz nie posiada drygu do robienia SS. Nie można zarzucić mu tego jednak, jeżeli chodzi o Level Design. Lansjer wysłał screeny obvobowanego, już kolejnego zena czekającego na dopięcie ostatniego guzika. Oglądajcie, oceniajcie, propsujcie (!!!ONE!!ONE!!ONE!!!), cieszcie się coraz szybciej zbliżającą się datą premiery Dziedzictwa.

Jak już wcześniej trułem, ten zen MOŻE zostać wzbogacony o kilka korytarzy.

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka

Lansjer
Rzeka

Dziedzictwo - Dyskusja ogólna
#578 2014-11-12, 14:45(Ostatnia zmiana: 2014-11-12, 14:52)
Blah, blah, blah...
Nasz Adaś O. za grosz nie posiada drygu do robienia SS. Nie można zarzucić mu tego jednak, jeżeli chodzi o Level Design. Lansjer wysłał screeny obvobowanego, już kolejnego zena czekającego na dopięcie ostatniego guzika. Oglądajcie, oceniajcie, propsujcie (!!!ONE!!ONE!!ONE!!!), cieszcie się coraz szybciej zbliżającą się datą premiery Dziedzictwa.

xD
Po prostu nie mogłem dopuścić żebyś wstawił te swoje z pozmienianymi parametrami gamma i jasności :D i miejscami których nie chciało mi się kończyć vobować
BTW. mogłeś w sumie też wstawić swoje.

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
BTW. mogłeś w sumie też wstawić swoje.
W kotle jeszcze chwilę poMAXuje  :P

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry