Dziedzictwo - Dyskusja ogólna 426773 991

Ankieta

Chcesz aby dubbing był połączony z paczką modyfikacji?

Tak. Wszystko w jednym.
Tak, jeżeli będzie możliwość wyłączenia go podczas gry, gdyby nie spełniał moich oczekiwań.
Nie. Lepiej zrobić to jako osobną paczkę.

O temacie

Autor kaczka

Zaczęty 30.04.2011 roku

Wyświetleń 426773

Odpowiedzi 991

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Niestety, muszę z przykrością ogłosić że do końca świata w przyszłym miesiącu się nie wyrobimy, błagajcie kaczusia to może wam chociaż demo skleci.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
Tak sobie siedzę i skrobię w tych skryptach po troszku i myślę; sawik, ty pało! Dopiero teraz mi mówisz o Lego 2.2.2 ?! :ayfkm:  A potem sobie myślę, że dobrze w ogóle o tym wiedzieć XD

Tak na serio to chciałem wszystkim życzyć zdrowych, spokojnych i spędzonych w miłej i rodzinnej atmosferze świąt Bożego Narodzenia i wielu miłych z tym związanych chwil. Ofc nie zapomnijmy o minimalnie jednej lampce szampana na sylwka. W sumie to kogo ja okłamuje? Pewnie tu i tak nikogo nie będzie bo każdy będzie szukał o 12 klamek do domu w płocie sąsiadów z drugiego końca swojej ulicy ;d :ok:

Do sedna. Wszyscy zawsze na święta dają jakieś nowe screeny czy filmy z postępami prac nad swoimi modyfikacjami. Niestety na razie ja nie mogę tego zrobić ponieważ chciałbym chociaż dokończyć to cmentarzysko. Mogę jednak poinformować, że dzięki gtools i innym większym czy mniejszym modyfikacją, wymagania do zagrania w dziedzictwo nieco się podniosą. Oczywiście jeszcze dziś przed snem idę dalej skrobać coś w skryptach i zapewne odpalę Spacera na dłuższą chwilę i myślę, że po przebudzeniu mógłbym wstawić kilka screenów. Nie obiecuję jednak jakichś wyjebanychzajebiaszcząkociąspermąwchujzajebistych elementów otoczenia ale postaram się wam polepszyć trochę waszą własną wizję Dziedzictwa :D

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
>wymagania się podniosą
NO NIE
NO PO PROSTU KURWA NO NIE

makin' bacon

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
>wymagania się podniosą
NO NIE
NO PO PROSTU KURWA NO NIE

U mad bro? :lol2:
Teraz, żeby odpalić gothic II będziesz potrzebował piętnasto rdzeniowego procesora :lol:

MarkosBoss

MarkosBoss

RaveN Studio
posty119
Propsy186
Profesjabrak
  • RaveN Studio
Teraz, żeby odpalić gothic II będziesz potrzebował piętnasto rdzeniowego procesora :lol:

Albo średniej klasy mikrofalówki.

JanKielbasa123

JanKielbasa123

Użytkownicy
posty199
Propsy7
  • Użytkownicy
Ludziska co jest z modem? Prace nadal trwają? Bo mam nadzieję, że tak bo czekam na Dziedzictwo już jakiś rok. Powodzenia przy pracach!

EDIT: Wiem moja składnia zdań  :lol:  :lol2:

Szmato! Czochraj bobra, bo bez walki się nie oddam!

Czeladnik

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!

kaczka
Moderator działu

Dziedzictwo - Dyskusja ogólna
#266 2013-01-27, 14:14(Ostatnia zmiana: 2013-01-28, 22:30)
Trwają i cały czas idą do przodu. Na dniach (jak tylko skończę kilka rzeczy) pokażę wam nowe screeny w tym wejście do miasta na nowej wyspie ;d  Oprócz tego pewnie cmentarzysko orków i Kocioł z GD.

[POŁĄCZONO 28 stycznia 2013 - 22:32]

Tak jak sądziłem. Na pewno po dzisiaj 24 wstawię tu 9-12 nowych ss z modyfikacji i może skrobnę zdanie lub dwa. Z góry ostrzegam, że z cmentarzyska jest tylko jeden screen, bo zająłem się czymś innym. Anyway. Kto chce, niech oczekuje.

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
No to zobaczymy, co tam zdziałaliście. Osobiście, chętnie poczekam  :ok:

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
DAWAJ SCREENY!  :D

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!

kaczka
Moderator działu

Dziedzictwo - Dyskusja ogólna
#270 2013-01-29, 01:25(Ostatnia zmiana: 2013-01-29, 01:47)
Ehh. Pierwsze co muszę zrobić to z góry wszystkich przeprosić za jakość  screenów. Generalnie chodzi mi o to, że jestem rozrywany na 5 różnych  stron i powoli dokańczam i rozpoczynam następne to kawałki zenów, które  wiem, że mogę na pewno dokończyć. Na aktualnie dodanych poniżej  screenach nie zobaczycie zbyt wiele ale nie łamcie się tym, bo za kilka  godzin wstawię kolejną porcję ss jednak już z jednego zena ale  dopieszczanego do końca. So, konkrety:

Zmontowany kawałek muru i  jedna z dwóch głównych bram do miasta na nowej wyspie. Nad  teksturowaniem chwilkę myślałem ale w końcu wyszedł taki oto efekt  końcowy z zewnątrz i osobiście jestem z niego zadowolony. Czekam ofc na waszą opinię.

Tak dla porównania daję również "karczmę" w kotle a raczej jej fundamenty i konstrukcje. Dla ścisłości teraz są to zbitki vobów ale jak już skończę pewną pracę to odpalę wingsa/silo i zrobię to jak należy.

Tutaj to tradycyjnie już misz masz.

Jeżeli ktoś sądzi, że na tych screenach nie ma zupełnie NIC.. cóż, niech poczeka do piątku. Niedługo też wrzucę jakieś zrobione osobiście koncepty. Generalnie praktycznie cały czas były robione jakieś skrypty ale w tych ss co mi się udało wyskrobać to wyskrobałem w jak najlepszej póki co formie.

Mogę przejść dalej.
Gadam tak o tych skryptach ale nic dokładnego. Z góry uprzedzam, że ss z "dowodami" dla niedowiarków takich jak wuwuzela czy edek również postaram się podrzucić w piątek aczkolwiek nic nie obiecuję.

Do tej pory udało nam się zrobić w 100% działające:
Spoiler
  • Powiększone i bardzo drastycznie zmodernizowane okno statystyk,
  • Umiejętność  akrobatyki trzeba się wyuczyć(inaczej ni jak jej nie dostaniemy) ,
  • Orkowie podzieleni na typowych wojowników (zobaczy morre i leci ze scyzorykiem) i tych nieco przyjaźniejszych,
  • Umożliwiona została również rozmowa z orkami, tym samym również wykonywanie dla nich zadań i handel,
  • Obniżone zostały umiejętności bojowe orków (zmniejszona siła i obrażenia orkowych broni) oraz nieco podwyższone HP,
  • Stworzonych zostało kilka nowych rodzai orków oraz specjalnie z myślą o wyjadaczach, przeniesieni szamani ze świątyni śniącego z g1 (ci lepsi co mieli miecze potrzebne do przebicia serc),
  • Ork wojownik, elita i strażnik posiada w ekwipunku kuszę i 100 bełtów. Kusza oczywiście im ork wyższy rangą, tym lepsza (Elita - Ciężka kusza, Wojownik - Kusza, Strażnik - Kusza),
  • Regeneracją życia,
  • Regeneracja many,
  • Hełmy,
  • Sprint,
  • Paski wyświetlane zawsze na wierzchu,
  • Quick slots,
  • Kompas,
  • Wzbogacony o nowe funkcje monolog spania,
  • Został stworzony efekt, który podczas otrzymywania obrażeń w walce przez  bohatera, którym sterujemy, pokazuje na ekranie czerwone plamy  sygnalizujące utratę punktów życia naszego bohatera (LeGo rulez :lol: ),
  • Kolory nazw/imion itd zmienne zależnie od nastawienia do naszego bohatera,
  • Górnictwo (żelazo, ruda, złoto, siarka) (sam sobie sawik poradziłem xD),
  • Kursor myszy w grze,
  • Zaawansowane Kowalstwo (tu też :D ),
  • Możliwość nauki regeneracji życia i many,
  • Regeneracji HP podczas leżenia na glebie po pobiciu,
  • Wytrzymałość,
  • Rąbanie i pozyskiwanie drewna,
  • Naturalne odruchy hero typu kaszlenie, drapanie itd,
  • Finish movery (npc ma końcówkę HP w czasie walki to ostatni cios kończy się np odcięciem jego głowy przez hero)
  • Ostro przerobione menu główne, w którym najlepiej po uruchomieniu moda (jak już kiedyś wyjdzie) popatrzeć, pogrzebać.
[/list]W wielu przypadkach czekam jedynie na animacje albo potrzebne są drobne poprawki, więc generalnie tego wszystkiego jest ze dwa razy więcej. Jest już dość późno i przyznaję, porę wybrałem sobie do dodawania takich rzeczy kiepską, ale jak jeszcze coś mi się przypomni to ofc dopiszę swoje trzy grosze w temacie.

Z innej troszkę beczki. Zenów trochę nowych jednak będzie, bo oprócz New, Old i Addon Worldów (dragonIsland out) są np. Kocioł w NO, cmentarzysko orków, wolna kopalnia, kolejna wyspa w stylu irdorath. Oprócz tego będą jeszcze dwa lub trzy mniejsze bądź większe zeny przedstawiające się już na innej wyspie.

Ostatnim możliwym momentem jeszcze tak szybko chciałem znowu poinformować, że cały czas potrzebny jest nam grafik 3D, który podoła przerabianiu meshy.

Komentujcie, oceniajcie, jeżeli chcecie to na stryczku mnie zawieście, spalcie w ognisku albo piekarniku.

Pozdrawiam.

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Brama cacy, bo na innych screenach niezbyt wiele widać, ale zawsze coś :ok:

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
W tych jaskiniach brakuje mi jedynie grzybków jaskiniowych, jakiś mchów, krzaczków ktore ot tak sobie po prostu rosną. Popatrz jak to jest robione w innych, wiekszych modyfikacjach, lub samym oryginale. Ale daje propsa, wszystko jest zajebiste :ok:

Teraz takie pytanko: wymieniles tyle tych nowosci, kompas itd. Mam nadzieje, ze zoptymalizowaleś to lepiej, niz byly takie rzeczy w Czasie Zaplaty beta?

Drugie: Finish movery. Odciecia glowy? A jesli bedziemy go chcieli tylko pobic, bo tego np. wymaga zadanie to bedzie latał bez głowy? :O

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Toworish

Toworish

Użytkownicy
http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
Jestem za, podoba mi się, zapowiada się ciekawie, tak więc propsuje :)

Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
W tych jaskiniach brakuje mi jedynie grzybków jaskiniowych, jakiś mchów, krzaczków ktore ot tak sobie po prostu rosną. Popatrz jak to jest robione w innych, wiekszych modyfikacjach, lub samym oryginale. Ale daje propsa, wszystko jest zajebiste :ok:
:lol2:

Teraz  takie pytanko: wymieniles tyle tych nowosci, kompas itd. Mam nadzieje,  ze zoptymalizowaleś to lepiej, niz byly takie rzeczy w Czasie Zaplaty  beta?
No to się okaże dopiero na beta testach. Mnie tam kompas nic nie tnie.

Drugie: Finish movery. Odciecia glowy? A jesli bedziemy go  chcieli tylko pobic, bo tego np. wymaga zadanie to bedzie latał bez  głowy? :O
To tyczy się tylko npc, których trzeba zabić w czasie walki, bo nie da się ich zwyczajnie pobić.

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
Nie znam się, to się wypowiem. Skriny fajnie wyglądające, takie trochę mhoczne, przez co intrygujące. Jednak zastanawia mnie, po jakiego grzybka kursor i obcinanie głów w modzie? :lol:

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Ale od cholery tego xd

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
Jednak zastanawia mnie, po jakiego grzybka kursor i obcinanie głów w modzie? :lol:
Kosmetyka bro ;d  Kursor będzie (jeszcze nie jest to podzielone, bo póki co to sobie lata wszędzie) widoczny podczas wybierania dialogów, edycji eq czy menu głównym

Hoshpack

Hoshpack

Użytkownicy
posty58
Propsy2
  • Użytkownicy
Bardzo fajnie wygląda. Oby tak dalej. Życzę powodzenia

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Kaczka wez ze mnie zejdz, bo cie jeszcze nie zacząłem hejtować.

Dopiero moge zacząć :lol:

0 użytkowników
Do góry