Z tymi dualami to na prawdę zacząłem myśleć już od pewnego czasu czy się nie wycofać bo w sumie nikomu to do szczęścia nie potrzebne. Tarcze już jak tarcze, bo tego mi na prawdę w Gothic brakowało strasznie... średniowieczne klimaty, nawet smoki, jakieś rycerzyki w lśniących zbrojach a tarcz nima? oO We wszystkich potopach, krzyżakach czy innych powieściach (Sienkiewicza xD) każdy porządny rycerz tarcze posiadał a tu co? Każden jeden nieporządny? Coś nie tak
Się do tych tarcz przyczepiłem ;0 Regeneracja życia taka np to w sumie całkiem realistycznie zrobione ułatwienie. Porównajcie sobie to z takim rannym rycerzem, któremu rany się leczą kilka/kilkanaście tygodni. Tutaj jest w sumie podobnie z tą drobną różnicą, że leczy się nieco szybciej
Proponuję ci się skupić na najważniejszych założeniach i je skrupulatnie realizować, implementując w modzie jedynie takie zmiany jakie są absolutnie niezbędne ze względu na wątek fabularny oraz starać się omijać te rzeczy, które chcesz zrobić tylko dlatego bo można je zrobić
Istotnie, nie chciałbym brzydko mówiąc "nasrać" czym się tylko da w modzie bo przecież nie o to chodzi. Moim założeniem było i jest stworzenie takiej modyfikacji, która oddawałaby klimat średniowieczny w całej jego okazałości (może bez kucyków

) , ale zarazem dodała kilka innowacji, których wcześniej nie było. Takie klimatyczne gotowanko dobrego gulaszu w karczmie ;) Albo jakieś wyrabianie nikomu niepotrzebnych rzeczy tak dla picu. Oczywiście motywy z tej drugiej kategorii wybierać będę ostrożnie, żeby nie przesadzić, ale czasem można zrobić jakieś coś, picumicu dla oczka i uszka, które usatysfakcjonowałoby starego wyjadacza, którego nudzi cały ten gothicowy świat pełen smoków, ogrów i krasnolówdów :wink: