Dziedzictwo - Dyskusja ogólna 345541 991

Ankieta

Chcesz aby dubbing był połączony z paczką modyfikacji?

Tak. Wszystko w jednym.
Tak, jeżeli będzie możliwość wyłączenia go podczas gry, gdyby nie spełniał moich oczekiwań.
Nie. Lepiej zrobić to jako osobną paczkę.

O temacie

Autor kaczka

Zaczęty 30.04.2011 roku

Wyświetleń 345541

Odpowiedzi 991

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
A to faktycznie mi do głowy nie przyszło... motyw z gothic III, który pominąłem a bardzo poprawiłby cały wygląd takiej walki z orkiem ;) Wezmę pod uwagę, aczkolwiek nic nie obiecuję. Na dzień dzisiejszy gotowanie jest w 99% gotowe a regeneracja życia w 90%. Tymi dwiema sprawami zajmowaliśmy się z ekipą skrypterów.

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Mam małe pytanko dotyczące regeneracji życia - napisałeś wcześniej...
Porównajcie sobie to z takim rannym rycerzem, któremu rany się leczą kilka/kilkanaście tygodni.

Czy w modzie regeneracja życia będzie również taka powolna?( oczywiście nie chodzi mi o kilka dni lub tygodni :lol: )
bo trochę nierealistycznie było by gdyby życie odnawiało się po (kilku sekundach?) i nie musieliśmy w ogóle używać miksturek leczniczych. Miło by było gdyby zdrowie przywracało by się nam powoli np. 1 punkt na 2sec.

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
Ogólnie zastanawiałem się nad tym, czy czasu oczekiwania na regeneracje 1 pkt HP nie zwiększyć do 2-3 sekund bo imo 1 sekunda (czyli tak jak jest teraz) to trochę za szybko, ale jeszcze zobaczymy

LordKielbasian

LordKielbasian

Użytkownicy
posty89
Propsy6
  • Użytkownicy
moze moje slowa nie zabardzo sie licza to chcem powiedziec tak jak uwazam a mianowicie Pomysl na moda jest wrecz swietny :lol:  
Mam nastepujace pytania:
-Czy typ walki tarcza czy dualami bedzie jak w g3?
-Czy beda jakies inne obozy/miasta?
-Czy buntownicy beda po stronie krola czy po kogo ? :huh:  
TYLE NA TEN TEMAT!! :ok:

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!

kaczka
Moderator działu

Dziedzictwo - Dyskusja ogólna
#44 2011-05-28, 12:10(Ostatnia zmiana: 2011-05-28, 12:11)
-Czy typ walki tarcza czy dualami bedzie jak w g3?
-Czy beda jakies inne obozy/miasta?
-Czy buntownicy beda po stronie krola czy po kogo ? :huh:  
TYLE NA TEN TEMAT!! :ok:

- Myślę, że jeżeli chodzi o duale to będą tylko pod postaciami sztyletów a nie 2 mieczy.
- Doczytaj się dokładniej wstępu. Pisze jak byk, że będą.
- Słodka Tajemnica ;)

Niedługo będziecie mogli wejść na oficjalną stronę projektu ;) Strona jest jeszcze poprawiana, ale nie powinno to zająć długiego czasu

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
O Pan Kaczka się w końcu odezwał  ;p  . Ale tak serio, to cieszę się, że w końcu coś ponownie słychać. I jak to mówią - props dla weny i z koksem jedziemy (wiem, że suchar :lol:  , ale przez wczorajszą imprezkę słyszę, jak trawa na działce sąsiada rośnie).

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
props dla weny i z koksem jedziemy (wiem, że suchar :lol:  
Jak wczoraj byłem na małopolskim festiwalu nauki WSBiF to nas nie wiadomo po co zabrali na wykład "zaawansowane funkcje pakietu office". Koleś co chwila strzelał tekstem: "nie ma co się męczyć, mr. Word cię wyręczy". :D
Myślę, że jeżeli chodzi o duale to będą tylko pod postaciami sztyletów a nie 2 mieczy.
Bardzo ciekawe. Czyżbyśmy mieli zabawić się w asasyna?

makin' bacon

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
Bardzo ciekawe. Czyżbyśmy mieli zabawić się w asasyna?

Dlaczego by nie. :D  Zastanawiam się czy idzie dorobić miejsca na sztylety, tylko tak, żeby wyciągać je np za pomocą klawisza 3 z butów oO  Chore mam pomysły przyznaję, ale z tymi sztyletami to prawdopodobnie tak będzie. Chciałbym być orginalny a pomysł wydaje mi się być dobry .

relikan

relikan

Użytkownicy
posty51
Propsy54
  • Użytkownicy
Wreszcie moje oczy się radują, wszedłem na ten wątek, oczekiwałem krótko mówiąc byle czego, a tu bardzo pozytywne zaskoczenie, osoba władająca językiem polskim, prezentująca dopracowane screeny z gry, nie to co te cukierkowe mieczyki, pamiętacie? To co mod będzie zawierał jest ładnie opisane, życzę Tobie cierpliwości i wytrwałości, ode mnie props.

LordKielbasian

LordKielbasian

Użytkownicy
posty89
Propsy6
  • Użytkownicy
ciekawi mnie jedno... :pokerface:  
...w jakim jesteś etapie? :ayfkm:  

PS:jeśli chciałbyś jakieś pomysły do moda napisz :ok:     nie jestem w tym zły :lol:  ;p

Sheppard

Sheppard

Użytkownicy
posty29
Propsy16
  • Użytkownicy
Tylko beznadziejny?
Dla kaczki props,za chęci i dobry pomysł.
Fajnie,że będzie tyle nowości(w stosunku oczywiście do oryginału).
Powodzenia! :ok:

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!

kaczka
Moderator działu

#51 2011-05-29, 14:59(Ostatnia zmiana: 2011-05-29, 16:30)
Przez dłuższy czas niezbyt dużo robiłem w spacerze, więc od kilku dni coś tam zacząłem rozkminiać. W Górniczej Dolinie tak jak w Khorinis znajdować się będzie Karczma "Pijany Wieprz". Jest ona przeznaczona głównie dla Orkowych Najemników, ale i również dla orków i innych ludzi. Kilka Screenów z(jeszcze nie obvobowanej żarełkiem) karczmy. Niektórzy myślą pewnie "po co komu w GD karczma..." cóż, przekonacie się sami ;)

Kilka Screenów z karczmy

I Tradycyjnie 1 dla smaczku ( tym razem również z zamku =)

Swoją drogą to mam malutką prośbę. Nie wie ktoś jak ten ogień ze świeczki przyzwać w spacerze? Bo w GD nigdzie nie ma takiego czegoś a ogień z pochodni nie bardzo pasuje. Chodzi mi o to  http://img88.imagesh...gjennnnnnnn.jpg

Dla ciekawskich i tych poddenerwowanych:
   Oświadczam wam ludzie słabych nerwów, że nie macie co się bać i w jesteście w wielkim błędzie, jeżeli uważacie, że prace nad modyfikacją stoją :)  Pracujemy pełną parą przez cały czas. Niedługo zacznie też robić swoje co nieco nasz Grafik 3D, więc będą tworzone również nowe modele.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Kaczka, cóż ja mogę wyrazić. Tylko tyle : Karczma w GD - i automatycznie klimat idzie sku*wysyńsko w górę. WIELKI :ok:  i - rutyna - oby tak dalej. A co do ognia w spacerze, to podczas "zabawy" w gomanie z teksturkami gothicowymi (przerabiałem teksturę piki nowicjusza na made in paint teksturę LIGHTSABERA :lol: , ale mniejsza ) zauważyłem też grubą ilość tekstur ognia. Może skamp nazwę w gomanie (spróbuj poszukać tej tekstury) i tejże nazwy w spacerze. No chyba, że chodziło ci o coś innego.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
Dokładniej to chodzi mi o coś takiego, jak przyzwać taki płomień w spacerze tak jak light czy vob. :wink:

Harris

Harris

Użytkownicy
Give me your soul... Please
posty183
Propsy80
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Give me your soul... Please
Ciśniesz kaczka, ciśniesz...Screeny dobre zwłaszcza te ze sztućcami (nareszcie ktoś o tym pomyślał ^^  ), karczma też niczego sobie, ale ten z zamku mi jedynie nie odpowiada (zrobiłeś to specjalnie :wink:  ). Pozostaje mi tylko życzyć Ci przede wszystkim chęci i samozaparcia. A temacik mam na oku i wpadnę od czasu do czasu by zgnoić co nieco :lol: .

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
Nie chcę, żeby cały smaczek z zamku od razu wszystkim pokazać. :D  Myślę, że na tym co jest teraz z zamku poprzestanę, jeżeli chodzi o screeny :D  Dodam maxymalnie 1 screen stamtąd jeszcze bo jak wam wszystkie tajemnice odkryję to nie będzie niespodzianki :C

PS.
200 post :lol2:

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ

eto

#56 2011-05-30, 19:38(Ostatnia zmiana: 2011-05-30, 19:39)
Wychodzi na to że jeszcze nie spropsowałem moda. Oczywiście już to zrobię, ale za sam wygląd opisu, w fabułę się nie zgłębiałem bo i tak nie zagram raczej w żadnego moda do gothiczka. biore się za jurańca i goodbye my valentine :lol:
Szkoda że znowu te duale i co tam jeszcze, no ale może tobie wyjdą...

[offtop]
Spoiler
Screeny dobre zwłaszcza te ze sztućcami (nareszcie ktoś o tym pomyślał  ),
osz ty kurna... byłem pierwszy. przeproś edka:
Spoiler

tą lewitującą poduchę zobaczyłem po tym jak allachowi wysłałem skriniacze i nie chciałem mu zawracać gitary
[/offtop]

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!

kaczka
Moderator działu

#57 2011-06-06, 20:25(Ostatnia zmiana: 2011-06-06, 20:27)
Od napisania ostatniego posta do dnia 6.06.2011 zostały wykonane następujące prace:

• Powiększone okno statystyk (coś co na kształt przypomina to z g3),
  • Umiejętność akrobatyki można się wyuczyć u wybranych osób a nie tak jak to było wcześniej, że automatycznie otrzymywaliśmy dar z nieba przy ilości 90 pkt zręczności,
  • Stworzeni zostali orkowie, którzy nas nie atakują (Są warrior's, którzy od razu na nas lecą i tacy, którzy chcą bić dopiero wtedy, kiedy my coś zrobimy),
  • Umożliwiona została również rozmowa z orkami, tym samym również otrzymywanie od nich zadań,
  • Obniżone zostały umiejętności bojowe orków (zmniejszona siła i obrażenia orkowych broni) oraz nieco podwyższone HP points ;p
  • Stworzony nowy rodzaj orków (Ork-strażnik)
  • Każdemu orkowi (oprócz szamanów) dodałem do ekwipunku kuszę i 100 bełtów (Nie ma co się bać, umiejętności strzeleckie orków to tylko 30% ). Kusza oczywiście im ork wyższy rangą, tym lepsza (Elita - Ciężka kusza, Wojownik - Kusza, Strażnik - Kusza)
Aktualnie pracujemy nad:

• Regeneracją życia (Jeszcze coś tam niezbyt chce działać... sądzę, że niedługo uda nam się osiągnąć wyczekiwany efekt)
  • Gotowaniem (faza testowa, czyli drobne poprawki... może kiedyś w końcu się nam uda dokonać cudu :lol:
  • Staram się zrobić coś takiego, żeby Ci orkowie, którzy mają nas gdzieś, kiedy będziemy chcieli z nimi gadać odpowiadali tylko bez opcji dialogowych coś takiego jak ludzie w Khorinis, kiedy my mamy np zbroję wodnego kręgu. (Ludzie mówią: - Ubierz się porządnie a orkowie mają mówić coś w stylu - Zostaw mnie w spokoju. | Odejdź mora, jestem zajęty)
Screeny dodam w kolejnych postach razem (może) z kilkoma renderami modeli 3d ;)

Tradycyjnie, oceniać i komentować :ok:

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Nie ma co komentowac, pokaz cos konkretnego

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
Co jak co,ale jak ten mod wyjdzie to na 100% zagram(o ile nie będzie za dużo ważył :lol:  ).A ty WWZ to jakiś uprzedzony do ludzi jesteś;]

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

0 użytkowników
Do góry