Studia 354321 904

O temacie

Autor Klark Cent

Zaczęty 30.12.2010 roku

Wyświetleń 354321

Odpowiedzi 904

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Skoro tu od zajebania studentów i exstudentów informatyki dwa szybkie pytania nie warte osobnego tematu:
1) Algebra liniowa- z czego się uczyliście?
2) Grafika komputerowa- co na tym może być?

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

boguc

boguc

Użytkownicy
posty210
Propsy344
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy

Pewnie eTrapez  :lol:

Gothic najlepszy

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
a tu postaw H. H jak Jupital - logiczne :lol:
Krystian rządzi :D
Jakby ktoś chciał mam pare kursów e-trapeza na kompie, które nie są dostępne w necie. Taki mój Gothic Sequel :lol2:

boguc

boguc

Użytkownicy
posty210
Propsy344
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Hahah trochę wstyd mówić ale ja w sumie na 1 roku na prawdę uczyłem się analizy głównie z eTrapeza :v

EDIT: Ale ja nie studiuję informatyki xD

Gothic najlepszy

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
2) Grafika komputerowa- co na tym może być?
Algebra liniowa jest banalna, etrapez coś tam powinien pomóc faktycznie. Szykuj się raczej na problemy z metodami prawdopodobieństwa i statystyce w niedalekiej przyszłości :D
Z grafiką komputerową jest różnie - u mnie odrestaurowywaliśmy stare zdjęcia,
robiliśmy proste arty w inkspace (na wzór stylu z gier na androida), grafiką 3d (proste modelowanie architektury, robienie tekstur i teksturowanie) i oczywiście processing. Wiem jednak, że na niektórych uczelniach ludzie biorą się jedynie za to ostatnie.

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD
Yep, algebra to pikuś (no, może poza geometrią analityczną) - mnóstwo zadań z macierzy masz na yt i na etrapezie. A jeśli chodzi o liczby zespolone, to Matemaks je świetnie objaśnij na jednym ze swoich filmów. O wiele cięższym przedmiotem będzie Analiza Matematyczna (jakaś połowa kierunku u mnie ją raczej obleje).

Wystąpił błąd podczas próby wyświetlenia sygnatury

Paser

Paser

Użytkownicy
Crazy Diamond
posty281
Propsy119
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Crazy Diamond
Ktoś może się z was orientuje jakie były progi punktowe w ostatnich latach na Politechnice Poznańskiej jeśli chodzi o niestacjonarną informatykę na wydziale elektroniki? Na innych kierunkach (nawet tych niesamowicie obleganych) są bardzo niskie te które można znaleźć latające po sieci, według mnie zbyt niskie.
A na UAM to w ogóle, kierunki z 8X/100 wymaganymi punktami zaocznie wymagały z 15.

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
Wszyscy skończymy w Choroszczy
posty274
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wszyscy skończymy w Choroszczy
Ja raczej na historię się wybiorę ewentualnie do tego Wok czy inny WoS

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Studia humanistyczne to strata czasu, tylko was zarażą ideologią post-modernistyczną.

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
posty274
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jakbym umiał coś innego to może i bym poszedł gdzie indziej
Nienawidzę matematyki a z Fizyką i chemią nie jest o wiele lepiej
Historię bardzo lubię a jeśli jakimś cudem uczyłbym studenciaków to nie było by to takie złe

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
^co
Żeby uczyć studenciaków to trzeba naprawdę mieć coś więcej niż tylko sympatię do tej dziedziny nauki. Przede wszystkim co najmniej stopień naukowy doktora lub robić doktorat. Oczywiście pomijając to, że doktoryzować się pozwala nielicznym, a jeszcze mniej wygrywa konkurs na np. adiunkta (pracownika naukowego).

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Żelazko

Studia
#832 2017-04-20, 23:14(Ostatnia zmiana: 2017-04-20, 23:26)
^co
Żeby uczyć studenciaków to trzeba naprawdę mieć coś więcej niż tylko sympatię do tej dziedziny nauki. Przede wszystkim co najmniej stopień naukowy doktora lub robić doktorat. Oczywiście pomijając to, że doktoryzować się pozwala nielicznym, a jeszcze mniej wygrywa konkurs na np. adiunkta (pracownika naukowego).

Uniwersytety to wylęgarnia post-modernizmu inaczej komunizmu w masce. Nawet jeśli w to wątpisz - pomyśl. Na rynku namnożyło się tyle ludzi z dyplomami humanistycznymi że jest ich aż przepych. Ten papierek jest bezwartościowych w oczach pracodawcy bez realnego doświadczenia w jakimś konkretnym zawodzie.

@CzlowiekGejzer - jeśli tak polecam ci iść na elektryka lub hydraulika albo jakiegoś fachowca. Nie orientuję się jakie mają zarobki w Polsce bo nie mieszkam. W Stanach aż jest brak takich wykwalifikowanych ludzi, bo nikt nie chce tej roboty robić. Ciśnij tam gdzie będziesz czuł się lepiej i zwróć uwagę na zarobki.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
^co

Co? Nie wiem do jakiej szkoły chodzisz, ale część moich wykładowców to magistrzy, taka sama sytuacja była w poprzedniej.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
To naprawdę wszystko zależy od wydziału. Wiadomo, że na kierunkach językowych zwłaszcza przy lektoratach większość pracowników to magistrzy. Powinienem się ściślej wypowiedzieć i zaznaczyć, że chodzi mi akurat o historię. Tam jeżeli uczy jakiś magister, to jest on na 95% doktorantem.

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
posty274
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Tyle że historia jest moją muzą a pewne jej gałęzi są tak słabo znane przez większość ludzi że jest to aż smutne np,wymarli słowianie zachodni

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
To naprawdę wszystko zależy od wydziału. Wiadomo, że na kierunkach językowych zwłaszcza przy lektoratach większość pracowników to magistrzy. Powinienem się ściślej wypowiedzieć i zaznaczyć, że chodzi mi akurat o historię. Tam jeżeli uczy jakiś magister, to jest on na 95% doktorantem.

Ja akurat jestem na Bezp. Wewn, ale z angielskim akurat to prawda, tam są sami magistrzy. Swoją drogą będę pisał pracę licencjacką o Śląsku Cieszyńskim na przestrzeni wieków pod kątem bezpieczeństwa.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Tyle że historia jest moją muzą a pewne jej gałęzi są tak słabo znane przez większość ludzi że jest to aż smutne np,wymarli słowianie zachodni

KURWA CO?

Jak masz pierdolić jakieś głupoty z dupy to znajdź sobie inną muzę bo brakuje ci tak elementarnej wiedzy, że szkoda strzępić ryja.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko

Zucklov
Quest Pack Team

Studia
#838 2017-04-21, 13:07(Ostatnia zmiana: 2017-04-21, 13:13)
Wydaje ci się, bo nie znasz środowiska akademickiego. Nawet nie musisz, wystarczy sięgnąć po czasopismo naukowe. Tylko naukowe, czyli np. Kwartalnik Historyczny, a nie popularnonaukowe, jak Mówią Wieki. Twój pomysł to temat na pracę roczną, maksymalnie licencjacką. Jeżeli poważnie myślisz o studiowaniu historii, to:
- na studiach historycznych jest mało historii. Przez pierwsze pół roku uczysz się prowadzenia badań historycznych, włącznie z takimi rzeczami jak odczytywanie inskrypcji.
- jeżeli myślisz, że tam nie ma zapychaczy, to się mylisz.
- przygotuj się na porządne przemaglowanie z łaciny. Uczysz się jej od podstaw, ale nawet z najłatwiejszą prowadzącą jest zapierdol.
- o wszystko musisz sam sobie zadbać. O zaklepanie tematu do pracy rocznej, egzaminatora.
- jeżeli na UW - na historii jest najbardziej spierdolona rejestracja na przedmioty obowiązkowe, polegająca na ustawieniu preferencji wyboru grupy lub prowadzącego. Nie rejestrujesz się sam, tylko jest pierdolone losowanie.

@Simen pamiętam, że coś kiedyś pisałeś, że jesteś/byłeś na filologii angielskiej, nie pamiętam kiedy i gdzie, stąd skojarzyłem.
Odnośnie Twojego tematu to zupełnie przypadkowo przypomniał mi się jeden artykuł z Kwartalnika o grabieży kulturowej na Śląsku, sprawdziłem teraz i niestety to jest o Dolnym Śląsku, meh. Jak jesteś ciekawy: http://apcz.pl/czasopisma/index.php/KH/article/view/KH.2016.123.1.03

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
posty274
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

CzlowiekGejzer

Studia
#839 2017-04-21, 13:13(Ostatnia zmiana: 2017-04-21, 13:25)

KURWA CO?

Jak masz pierdolić jakieś głupoty z dupy to znajdź sobie inną muzę bo brakuje ci tak elementarnej wiedzy, że szkoda strzępić ryja.
Być może źle się wyraziłem bo miałem na myśli grupę połabską,większość grupy pomorskiej i prawie całą grupę serbsko-łużycką
Wiem że Polacy,Czesi i Słowacy są Słowianami zachodnimi
Jeśli statystyka nie jest jakoś strasznie zjebana to powinien sobie poradzić a łacina jest nierozerwalnie związaną z kulturą zachodnią to i jej nauka na nieszczęście ludzi się pojawia

0 użytkowników
Do góry