The Elders Scrolls V 115305 309

O temacie

Autor Anonymized

Zaczęty 23.11.2010 roku

Wyświetleń 115305

Odpowiedzi 309

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ

eto

The Elders Scrolls V
#180 2011-11-26, 21:32(Ostatnia zmiana: 2011-11-26, 21:33)
ale i tak głupie, zabijasz wielkiego, silnego smoka, który mógłby zniszczyć całą Białą Grań (jak wynika z rozmów npc), tym samym ratujesz im dupy wiele razy, a oni zamiast obsypać cię złotem (co i tak jest niewielkim kosztem w porównaniu do zniszczenia miasta przez żyjącego smoka), dają ci równowartość ceny średniej jakości dwóch par butów :lol2:

gdyby się chociaż dało negocjować...

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

The Elders Scrolls V
#181 2011-11-26, 21:42(Ostatnia zmiana: 2011-11-26, 21:43)
Spoiler
Racja. ja dostałem 500.

No i? Czy to konieczne ile dokładnie dostaje się za ubicie tego popieprzonego smoka?
Ekhem. Oczywiście, że to nie jest ważne. Jedynie pokazałem, że jednak faktyczne
Spoiler
jest to goticzkowe otrzymanie ileśtam golda. Czy za każdym razem muszę pisać, o co mi chodzi, a o co nie?

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.

Gerry Rafferty
O.D.A.L.

The Elders Scrolls V
#182 2011-11-26, 22:14(Ostatnia zmiana: 2011-11-27, 13:46)
-Dołączam do towarzyszy
-robię jeden losowy quest
-Automatycznie, od razu wszyscy mnie kochają, szanują a krąg chce żeby do nich dołączył
Spoiler
i zamienił się w wilkołaka
-WTF?

Jak dla mnie ta gra to ogromne rozczarowanie. Było fajnie przez kilka dni, ale teraz, gra straciła cały swój klimat a nie zacząłem jeszcze robić questów wojny domowej, a główny dopiero co zacząłem. Co mnie wkurwia najbardziej:

-Główne misje gildi są za krótkie.
-Losowe misje to gówno. Nie przyjmuje więcej.
-W cholere questów polegających na przynoszeniu ludziom gówien, też nie zamierzam więcej tego przyjmować.
-Konie nie nadają się do niczego (no chyba że chcesz jeździć w górę po stromych stokach)
-Level scalling - nie bardzo zły jak w oblivionie, ale samo to że istnieje i ma miejsce jest dla mnie trochę minusem.
-Masa fortów zamieszkałych przez bandytów podczas gdy gromowładni i legion kiszą się w jakiś małych obozach. Idiotyczne generalnie, zabija mi klimat.
-Bugi
-Wilkołactwo które jest gówniane i idiotyczne, podobnie jak wampiryzm. To jest "zmierzch" do cholery czy gra the elder scrolls?

To co mnie cieszy:
-fabuła
-fajnie rozwiązane kowalstwo (choć nie byłoby źle gdyby ekwipunek się zużywał jak w poprzenich częściach)
-smoki
-muzyka (która jest kopią z poprzednich gier tak w ogóle)

Musiałem zapomnieć o kilku rzeczach chyba bo trochę za krótkie. Fajnie by było gdyby bethesda wydała tą grę później, zrobioną porządnie a nie że każdy jej aspekt w połowie.

Edit:
Skoro nawet udawało im się definiować dodatkowe klawisze do jakiś tam nowych funkcji, to być może przywrócą też klasyczne hotkeye.
Są hotkeye, tylko że przypisujesz je w szybkim menu, q na defaulcie chyba, najeżdszasz podświetlasz i klikasz wybrane klawisze numeryczne.

Edit2: No i do plusów jeszcze dodam:
-Bardzo fajnie zrobione jakinie i grobowce, eksploracja podziemi jest bardzo przyjemna tak jak i w poprzednich częściach.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

The Elders Scrolls V
#183 2011-11-26, 22:48(Ostatnia zmiana: 2011-11-26, 22:50)
-Wilkołactwo które jest gówniane i idiotyczne, podobnie jak wampiryzm. To jest "zmierzch" do cholery czy gra the elder scrolls?
Nie rozumiem o co ci chodzi, wampiry były nieodłącznym elementem serii od czasów Daggerfalla. Ba, w Daggerfallu można było również zmienić się w wilkołaka i dzikołaka(czy jak to się tłumaczy). Tylko Oblivion był pod tym względem ograniczony.

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Ja wiem że były, a w wilkołaka mogłeś się zamieniać również w Bloodmoonie tyle że wtedy bycie wilkołakiem przynosiło jakieś korzyści i niekorzyści, podatność na srebro, musiałeś co noc się zmieniać i zabijać choć jednego człowieka lub elfa (o ile dobrze pamiętam) tutaj zamieniam się w tego wilkołaka i jestem słabszy niż normalnie, no i nie musze się w ogóle zmieniać, mogę to całkowicie popierdolić, wilkołactwo nic nie znaczy i nie spełnia żadnej roli. Co do wampiryzmu to chodzi mi tylko o to że w ogóle nie opłaca się tym zarażać, buffy są zbyt słabe po prostu.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nude mod dla Khajitek rozwala :lol2:

jak dla mnie nude mod powinien działać tylko na rasie ludzkiej i ewentualnie elfach :lol2:

FTW  :lol2:

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Ekhem. Oczywiście, że to nie jest ważne. Jedynie pokazałem, że jednak faktyczne
Spoiler
jest to goticzkowe otrzymanie ileśtam golda. Czy za każdym razem muszę pisać, o co mi chodzi, a o co nie?

I znów mogę tylko przeprosić za swój błąd.

Комиссар RBT

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy
Dwa genialne filmiki, w których autor nabija się z wszechobecnych bugów w Skyrim:

https://www.youtube.com/watch?v=F84oQejFvss

https://www.youtube.com/watch?v=z5_O4u1F9As

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
W takich momentach nie przepraszaj, tylko się przyznawaj. Każdemu zdarza się pierdolnąć debilizm, ale to nie powód do upokarzania się.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No już przerobiłem tę grę bardziej niż nie jeden z was (gwarantuję - są osoby, które mogą to potwierdzieć xD) i mógłbym napisać niezłą reckę, ale nie mam na to czasu :D  Opiszę to więc dwoma krótkimi słowami: Dungeons & Dragons V :ok:

Ogółem jestem zadowolony z postępu w stosunku do Obliviona. Zostały poprawione wszystkie te elementy, które były w oblivionie dobre... niestety parę dobrych aspektów zostało także niestety wyrzuconych. Ode mnie takie mocne 9/10 :ok:

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
https://www.youtube.com/watch?v=RFo6G-rue0Q

Bardzo fajny lets-play, polecam.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Podoba mi się, że powrócili do Daggerfallowych kurierów z listami. Ubogo zrobione, ale mimo to cieszy.

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
Podoba mi się, że powrócili do Daggerfallowych kurierów z listami. Ubogo zrobione, ale mimo to cieszy.
A jak wyglądało to z tymi Daggerfallowymi kurierami?

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Było to mniej obrazowe, ale bardzo często było tak, że żeby kontynuować wątek główny, trzeba było zaczekać, aż dostaniesz od kogoś list. Działało to w ten sposób, że po kilkunastu-kilkuset dniach pokazywała się wiadomość, w której opisane było, jak ktoś ci wsuwa w kieszeń/daje do ręki list. W przypadku Underkinga przychodził do ciebie znikąd zombie, który w sobie trymał list.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
który w sobie trymał list.
Wole nie wiedzieć gdzie.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja wiem

Dragomir

Dragomir

Użytkownicy
Daj proposa :C
posty207
Propsy100
  • Użytkownicy
  • Daj proposa :C
https://www.youtube.com/watch?v=NMreLZKmAAM

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
no gratuluję, spoilerować zakończenie wątku jednej z gildii

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
W dodatku najlepszej.

Комиссар RBT

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
dzieki za ostrzeżenie, nie oglądam :D  zgiń koszmarze któryś zalinkował spoilera

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

0 użytkowników
Do góry