Moja opinia o nowym regulaminie: wydaje mi się, że nowe rozwiązanie nie jest dobre, przydzielanie grupom albo ich szefom obowiązku moderowania różnych działów może tylko wprowadzić dużo zamieszania i nieporozumień, poza tym jest bardzo czasochłonne, a jak wiadomo samo tworzenie moda zajmuje sporo czasu. Dlatego też osobiście jak szef grupy wolałbym się zająć tworzeniem własnej modyfikacji.
Sądzę, że najlepszym i najprostszym rozwiazaniem jest gdyby dwóch, trzech adminów (albo moderatorów) zajęło się usuwaniem zbędnych i niepotrzebnych postów. Gdyby takie posty były usuwane na bieżąco, osoby je piszące szybko by z tego zrezygnowały. Admini mogli by też zająć się "dopingowaniem" grup modderskich, które nic nie robią albo robią moda bardzo wolno. (mówię tu też o swojej grupie, ostatnio prace się ślimaczyły, ale teraz idą ostro do przodu)
Jeszcze co do spamu: często były sytuacje gdy sami userzy prosili, żeby usunąć ich posty, a admini i tak ich nie usuwali, więc nie można mieć pretensji tylko do userów.
Ogólnie jednak ten projekt bardzo mnie cieszy i mam nadzieję, że przyczyni się do odnowienia i ulepszenia forum. Jeśli większość osób go poprze to oczywiście moja grupa też będzie w nim uczestniczyła, chociaż uważam, że lepiej by było tak jak napisałem wyzej.
Co do tutoriali innych gier. Jeśli nie mamy własnych sądzę, że powinniśmy zwrócić się do obcojęzycznych stron i for z prośbą o publikacje ich tutaj (oczywiście po zaznaczeniu skąd pochodzą), ich tłumaczeniem może się zająć "Brat Xardasa", a także kilka innych osób, które miedzy innymi tłumaczą na angielski Mroczne Tajemnice.
Jeśli będzie taka potrzeba to mogę przetłumaczyć kilka tutoriali, jednak przede wszystkim chcę się zajmować tłumaczeniem Mrocznych Tajemnic, przed nami jeszcze sporo pracy.
Kwestia wyglądu forum. Powiem bez ogródek. Nie wiem co się stało ze starym skinem i nie wiem co dlaczego tylko część tekstów na forum jest przetłumaczona na język polski. Liczę na to, że pod tym względem wspólnie zadziałamy. Ja sam nie jestem wstanie.
Chetnie pomogę w tłumaczniu tych tekstów i ogólnie zawsze możecie liczyć na moją pomoc

Chociaż ktoś kiedyś mówił, że gdzieś można znaleźć spolszczenie do tego (może to był Dekster17?)
No właśnie, myślę, że wygląd forum jest bardzo ważny i na dobrze wyglądającym forum znacznie lepiej się pracuje. Moim zdaniem powinny być też większe avatory i przywrócone sygnatury z obrazkami. Skoro na innych forach one są dlaczego nie mogą być u nas?
W skład teamu Złote Wrota wchodzą:
Brat Xardasa - założyciel i szef grupy, fabuła, skrypty, spacer
Kereth - spacer
Xardas17 - skrypty, spacer, 3D
Creenthe - 2D, 3D
Jedaith - 2D, 3D
Gumen - 3D
Molka - 2D
I jeszcze jedna uwaga:
Nie wiem czy jest sens na siłę wprowadzać modding innych gier niż Gothic, no chyba że rzeczywiscie będą chętni. Moim zdaniem lepiej byłoby jak najszybciej kończyć rozpoczęte projekty i w tym sobie nawzajem pomagać. Oczywiście jeśli będą osoby modujące np Wiedźmina albo Two Worlds czy coś innego to też super, ale osobiście mnie wciąż najbardziej kręci Gothic.