OTO POLSKA 1715637 5881

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 19.09.2010 roku

Wyświetleń 1715637

Odpowiedzi 5881

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Czas Honoru jest nawet ok ale mógłby być lepszy, zdecydowanie. Niestety w większej mierze jest to nadal typowe polskie kino pełne przegadanych scen i statycznych ujęć w ciemnych małych pomieszczeniach. Zamiast robić już bodajże czwartą serię zdecydowanie lepszym pomysłem byłby miniserial składający się na maksymalnie 12 odcinków dobrej akcji i zwartej ciekawej fabuły. Niestety to w polsce również niewykonalne i nie chodzi o pieniądze. Z pewnych źródeł wiem, że przez pewne kręgi takie coś jest nie do pomyślenia i niedopuszczalne. Po prostu w produkcje takiego serialu, filmu siłą rzeczy jest zaangażowane wiele osób (w tym przypadku nawet Zimny Lech) i betonowych instytucji. Te organy nie pozwolą na zbytnią widowiskowość, spektakularność i sprzedanie całej historii w atrakcyjnej dla widza oprawie bo wedle ich opinii to nie przystoi bo niby jak tak można? Ma być przygnębiająco, martyrologicznie i nie może być tak, że ktoś kogoś morduje w sposób zwycięski i zachowuje się przy tym życiowo, a nie jak wyruchany w dupę wrażliwy poeta. Powoli to pęka, czego dowodem są coraz bardziej liczne rekonstrukcje historyczne, które dla wielu jeszcze kilka lat temu były oburzające i nie do pomyślenia bo niby jak to tak? Jednak jeszcze dużo psiego gówna na kartoflisko spadnie zanim pewne osoby w pewnych instytucjach zmienią zdanie bądź po prostu zdechną. Oto właśnie polska. Inne nacje wręcz od stulecia potrafią swoją historię (mimo że często uboższą) zapakować i sprzedać nie tyle co sobie i swoim dzieciom ale i reszcie światu. My musimy nadal płakać i robić z siebie męczenników jak pewien agresywny nardów na pustyni. Szkoda, że oprócz kilku zgniłych pruchien tak naprawdę nikogo już to nie interesuje, ani polaków, ani młodzieży ani tym bardziej reszty świata, którą gorzkie żale nie obchodzą.

sauron
  • Gość
mam inne odczucia, trafiłem na ten serial (czas honoru) z polecenia, nie oglądałem go w tv, pewnego dnia ściągnąłem wszystkie odcinki i w jednym ciągu około 3-4 dni oglądnąłem wszystkie. bardzo mi się podobał, są rzeczy które mogą razić, ale ogólnie przegadanych scen tam było niewiele, nie było dłużyzn i tak dalej.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Mi się zdecydowanie bardziej podobała tajemnica twierdzy szyfrów

sauron
  • Gość
Mi się zdecydowanie bardziej podobała tajemnica twierdzy szyfrów

fabularnie dno w porównaniu z czasem honoru. tutaj się wołoszański nie wysilił (czytałem książkę dodatkowo żeby się przekonać ostatecznie) a gra panów szyca i tego drugiego małaszyńskiego agenta to dno, tak samo jak jego gra w czasie honoru, jedna z najgorszych kreacji aktorskich jakie widziałem, może jest niezły jako aktor teatralny ale telewizyjny z tego jego minami to masakra.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Nawet się na tym nie skupiałem. Może przez to, że akcja była dość ciekawa i nawet wciągająca. Bardziej obchodził mnie ogół zdarzeń i plany zdjęciowe niż teatr telewizji.

sauron
  • Gość
a to racja, plenery świetne itp

emace

emace

Użytkownicy
czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?

emace

OTO POLSKA
#566 2011-01-26, 13:32(Ostatnia zmiana: 2011-01-26, 13:33)
Zamiast robić już bodajże czwartą serię zdecydowanie lepszym pomysłem byłby miniserial składający się na maksymalnie 12 odcinków dobrej akcji i zwartej ciekawej fabuły.

a widziałeś serial trzy odcinkowy pt. "lost room" ? jeden odcinek trwa półtorej godziny, więc jakby nie było jest on zbudowany z sześciu częsci.

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

sauron
  • Gość
mam :D

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

OTO POLSKA
#568 2011-01-26, 13:41(Ostatnia zmiana: 2011-01-26, 13:42)
No i chyba przypadkowo zawarłem wszystko to co lubię w kinie historyczno-wojennym. Nie interesują mnie wybitne zdolności aktorów, ich mimika jeśli nie będą potrafili oddać ogółu temperamentu postaci i odpowiednio zachowywać się przy scenach bitewnych. Samo słowo "akcja" powinno sugerować pewien specyficzny sposób narracji, sposób który w tym przypadku pozwala sprytnie zatuszować wady niektórych postaci a w innym momencie zwyczajnie wysłużyć się tymi lepszymi, bez robienia widza w chuja. Również co mi po tym, że fabuła będzie świetna skoro głównie przedstawiona w sposób słowny bądź mało rozwojowy, głównie na wyobrażenia widza? Sprawdź sobie ruski miniserial Burzowe Wrota. Gra aktorska mniej więcej na poziomie Demonów Wojny wg. Goi, czasami nawet gorsza, fabuła słaba - nawet nie pamiętam o co tam chodziło ale dość spektakularne sceny bitewne sprawiały, że oglądało się przyjemnie i z satysfakcją dla widza. W ogóle bardzo lubię ruskie kino wojenne za tą prostotę i bezpośredniość. Widać, że budżet nie ten ale obywa się bez tandety i zamiast wypasionych efektów z NUKE mamy stos pokrzywionych kałachów i kilkuset statystów, dzięki czemu efekt ogólny jest świetny i bardzo realistyczny. Obejrzałem masę amerykańskich filmów wojennych i poza klasycznymi wyjątkami ruskie kino na ogół przemawia do mnie bardziej. Jedynie szkoda, że tak trudno o napisy nie wspominając już o wyszukiwaniu samych tytułów. Bariera kulturalno językowa robi swoje.

sauron
  • Gość
...Demonów Wojny wg. Goi...

to był zajebisty film

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
No w skali polski napewno. Zwłaszcza, że to dej pory nadal nie powstało nic podobnego.

sauron
  • Gość
No w skali polski napewno. Zwłaszcza, że to dej pory nadal nie powstało nic podobnego.

no a "operacja samum"

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Przestańcie, Ojciec Mateusz jest świetny :D  A jak zacznie w tej kiecce jeździć bez gaci na rowerze to oglądalność może drastycznie pójść do góry.

Mi się Sfora podobała, Czas Honoru jakoś tak do końca 2 serii nie dotrzymałem. W sumie z seriali nie PL oglądam tylko Housa i czekam na Grę o Tron. Zacząłem też oglądać Sherlocka Holmesa ostatnio i nawet nie jest takie złe. Sporadycznie Star Gate Universe, podobała mi się bardzo Jednostka. Czasu za mało, żeby obczaić więcej, może na emeryturze jak dożyję.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Ogólnie żałuje, że nie mam jakoś zaparcia i zbytnio czasu (seriale oglądam falowo :D ) by się temu poświęcić :D . Jest tyle świetnych niesamowitej jakości seriali, które powstały ostatnimi laty, że to wręcz niewiarygodne. Podobnie jak sher, może zajmę się tym gdy będę stary jak kazz.

sauron
  • Gość

sauron
Gość

OTO POLSKA
#574 2011-01-26, 15:14(Ostatnia zmiana: 2011-01-26, 15:14)
nie starczy ci życia na oglądnięcie wszystkich ciekawych seriali i co tam innego chcesz robić :lol2:

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9022351,Nie_sprzataja_psich_kup___Stworzeni_do_wyzszych_celow_.html

nie używaj odkurzacza do gówna dookoła ciebie! jesteś stworzony do wyższych celów! nadczłowiek! heil hitler!
:facepalm:

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dark

OTO POLSKA
#576 2011-01-29, 23:23(Ostatnia zmiana: 2011-01-29, 23:24)
Ostatnio w plebanii o baby w ciąży zadłużonej na 100 tysięcy przyszli windykatorzy i powiedzieli, że są 2 możliwości - gotówka albo raty. Ona odparła, że zna trzecią możliwość po czym wyszarpała się, wzięła rozpęd i zajebała łbem o ścianę lądując w szpitalu :lol2: .

HAHAHAHAHAHAHHAHAHA

Chyba zacznę to oglądać.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Jakby co to prowo udane. Anulowali jej dług :ok: .

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
:lol2:
Fabuła przednia. Czasami lubie włączyć sobie Klan, Na Wspólnej czy Plebanię(szczególnie to) właśnie ze względu na bekę jaką mam, kiedy to oglądam :D
Emo i ryśka w burdelu widziałem, ale dzieciak-grubas ktory zabil własną babkę? w którym to serialu :D  ?

0 użytkowników
Do góry