OTO POLSKA 1706696 5881

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 19.09.2010 roku

Wyświetleń 1706696

Odpowiedzi 5881

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Dzięki, mieszkam niedaleko. :D
ta na kasie jest za stara nawet dla mnie, a ta uśmiechnięta akurat idealnie w moim wieku, jeżeli milf jest OK to szukaj jej xD
ps. ja tam na obiady obok chodzę xD
Ok, będę szukał uśmiechniętego milfa. xD
Dobre obiady tam są? Ja jako że pracuję, gdzie indziej, to tam nie chodzę. xD

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
Wszyscy skończymy w Choroszczy
posty274
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wszyscy skończymy w Choroszczy

CzlowiekGejzer

OTO POLSKA
#5221 2017-01-20, 23:11(Ostatnia zmiana: 2017-01-20, 23:19)
Mówisz, że mniejszości narodowe szkodziły Rzeczpospolitej Obojga Narodów, gdzie Polacy stanowili około 65% mieszkańców. Nawet na historii o tym uczą. Polska niestety, ale bardzo często źle traktowała mieszkańców Polski innej narodowości i dlatego tamte chciały się odłączyć.
Wymienianie pojedynczych przykładów jako argumentacja, piszesz o nacjonalistach ukraińskich jako o czymś złym, a sam prezentujesz takie ideały.
Skończ pierdolić, bo jesteś typowym przykładem jaśnie oświeconego pseudopatrioty, który wiedzę tajemną zdobył z ukrywanych przez algorytmy youtube'a filmików i zna wiedzę, która jest niedostępna dla przeciętnego Polaka. Z jedną rzeczą masz rację, demokracja nigdy nie zadziała w Polsce. Twój głos ma taką samą wagę, jak człowieka posiadającego mózg - oczywiście jak skończysz gimnazjum czy tam 8 podstawówki.
Za czasów RON pojęcie naród obejmowało szlachtę i bogatych mieszczan a reszta niezależnie od pochodzenia etnicznego była wyzyskiwana
Co do buntu Chmielnickiego to odzierając to z pięknej wolnościowej otoczki to był to kolejny bunt mający na celu zdobycie władzy i tego typu pierdołów
Chmielnicki pochodził z Polski a że odnalazł się w bandzie to jego szczęście
Kozacy byli wyjątkowo niesforną grupą i Władysław IV miał z nimi sporo kłopotów
A Jeremi Wiśniowiecki co zabawne Rusinem był z pochodzenia
Ja w przeciwieństwie do nacjonalistów Ukraińskich nie nawołuję do wzięcia na noże
Podchodzę raczej chłodno do tego typu rzeczy a ty piszesz gwałtownie żeby nie powiedzieć nerwowo
Aż mi się przypomniała jedna rzecz mianowicie Moja była już nauczycielka od historii twierdziła że Ukraińcy do dzisiaj mają nam za złe wyczyny Wiśniowieckiego
Cóż dzisiaj jest to po prostu dla mnie śmieszne
I nie wspomniałem że szkodziły dokładnie RON
Pisałem o II RP

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

OTO POLSKA
#5223 2017-01-22, 21:02(Ostatnia zmiana: 2017-01-23, 10:21)
facetowi który nie odbiera powiedzieć mu żeby odebrał, dialogi jak z barei xD
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/kaczynski-minister-nie-odbiera-telefonu-od-prezesa-pis,709146.html

Naszym priorytetem jest rozpasanie budżetowe które musi pan wtłoczyć w program zaciskania pasa. Jasne?
"ucho prezesa"

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Jestem w szoku, że po zablokowaniu mównicy w sejmie poparcie PO się utrzymuje, a nawet odrobinę wzrasta.  :ohmy:
Mimo łamania praw Ci ludzie są wciąż na wolności, mam nadzieję, że PiS niedługo zrobi należne kroki w tej sprawie.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Najnowszy-sondaz-rosnie-poparcie-dla-PiS-i-PO-Nowoczesna-traci,wid,18682552,wiadomosc.html?&ticaid=1187eb

Edit: Po tym wyjeździe Petru na Maderę, widać, że poparcie zwolenników zmniejszyło się xD

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Jestem w szoku, że po zablokowaniu mównicy w sejmie poparcie PO się utrzymuje, a nawet odrobinę wzrasta.  :ohmy:
Mimo łamania praw Ci ludzie są wciąż na wolności, mam nadzieję, że PiS niedługo zrobi należne kroki w tej sprawie.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Najnowszy-sondaz-rosnie-poparcie-dla-PiS-i-PO-Nowoczesna-traci,wid,18682552,wiadomosc.html?&ticaid=1187eb

Edit: Po tym wyjeździe Petru na Maderę, widać, że poparcie zwolenników zmniejszyło się xD
co oni takiego w zasadzie zrobili? pomijam że to głupki i nie warto na nich głosować, ale jakie prawo łamali? jest jakieś prawo że nie można mównicy sejmowej blokować? wydaje mi się że tworzenie takich praw jak zakazy blokowania mównicy mają na celu to żeby dojebać tym którzy być może chcą dobrze? pomijam że to głupki i nie warto na nich głosować xD

a ta madera to co? nie można sobie wyjechać na urlop? gdyby siedział na ursynowie w domu i pierdział w sofę to coś zmienia? zmienia destynacja, jak to kurwa madera a nie smog? nie może być, madera kurwa. myślę że takie postawy to zwykła małostkowość, pomijam to że to głupki i nie warto na nich głosować xD

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Ale spójrz z innej strony, Petru niby broni wolności i wolnych mediów, a co w tym czasie sobie robi? Wyjeżdża na Maderę, żeby sobie doznać luksusu, ma w dupie to co się dzieje w naszym państwie. Nie wiem czy wiesz, ale to nie była jego pierwsza wycieczka. Również załatwianie drogich noclegów w hotelach i to za nasze pieniądze.
Co do łamania praw, to działanie, które zrobili w sejmie, czyli przeszkodzili w pracy marszałkowi sejmu, który jest ważną postacią w państwie. To jest działanie bezprawne. Ja stanowczo nie popieram takich działań ze strony PO i Nowoczesnej, to jest hańba kultury politycznej i prawa konstytucji. Dla porównania możecie sobie popatrzeć na sytuację w USA, ja tam nie widzę, żeby opozycja zachowywała się w podobny sposób, Obama ustępując ze stanowiska, robi to z szacunkiem dla Trump'a. Nawet na przemówieniu Trump'a był obecny, był gotowy wysłuchać jego wypowiedzi, mimo, że może się z tym nie zgadzać.

Także widzicie, kultura polityczna w Polsce jest naprawdę poniżająca. Pięknie powiada sam Piłsudski ,,Naród piękny, ale ludzie kurwy".

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
całkowicie przyznaję ci rację, tylko co to zmienia że kurwy nami rządzą? powtarzam, nie głosować na nikogo z nich.
o wiele bardziej przeszkadza mi gdy kaczyński wygaduje swoje głupoty o ludziach z twarzami specjalnej troski, jak łatwo takie rzeczy stają się zupełnie normalne.

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
W zasadzie uważam, że nie ma na ziemi idealnego rządu, które by zaspokoiło wszystkim obywatelom potrzeby. Nawet w USA zwolennicy Hillary Clinton robią jakieś awantury na ulicach z powodu faktu, że Trump zwyciężył.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
idealnego rządu
mam w poważaniu idealne rządy, ten upadnie nie głupoty popełniane przez opozycję, nie przez misiewiczów, nie przez kaczyńskiewgo, nie przez 500+ i inne fanaberie, ale przez to że spierdolą gospodarkę, przynajmniej liczę na to.

ile trwała komuna?

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Bodajże 44 lat. Od 1945-1989.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

OTO POLSKA
#5231 2017-01-23, 13:09(Ostatnia zmiana: 2017-01-23, 13:17)
Bodajże 44 lat. Od 1945-1989.

2017 - 1989 = 28 lat

1961 roku nawet ja nie pamiętam bo mnie na świecie nie było, ale czy 28 lat to krótko czy wystarczająco długo w porównaniu z 44 latami komunizmu, żeby dać sobie spokój z socjalizmem w wykonaniu polskich polityków? polska jest biedna, biedą polaków okradanych przez kolejne rządy, ale wcale nie jesteśmy biedni skoro politycy potrafią tak marnować nasze pieniądze. ludzi będących w polityce od 28 lat... gdyby ktoś tak firmą kierował dawno by pracę stracił. a oni kierują całym państwem i się dobrze na tym nie znają.

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny

Zireael

OTO POLSKA
#5232 2017-01-23, 13:26(Ostatnia zmiana: 2017-01-23, 13:37)
Komunizm w tamtych czasach wyglądał dużo gorzej, życie w czasach powojennych były ciężkie. Nie ma co zbytnio porównywać dzisiejszy komunizm z tym dawnym. Cóż biedota zależy przede wszystkim od poziomu bezrobocia im więcej ludzi pracuje, tym większe są korzyści obustronne. 500+ nie jest złym pomysłem dla biednych rodzin.

Edit: Ale powiedz kto rządził przez te 28 lat? Czyż nie PO-PRL? To oni nas przez te lata okradali. Co do PiSu dajmy im więcej czasu by cokolwiek ocenić.

Jedairusz

Jedairusz

Złote Wrota
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Złote Wrota
  • Grafik 3D w Boombit
Normalnie się nie mieszam, ale proszę rozwiń tą wypowiedź:
500+ nie jest złym pomysłem dla biednych rodzin.

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Mówisz, że PO i ktoś tam jeszcze łamie prawo, bo blokują, a bronisz PiS, który olał sobie konstytucję (najważniejszy akt prawny w Polsce) i stworzył sobie Trybunał Konstytucyjny według swoje widzi mi się xD a jego argumentem na obronę było "Bo PO tesz tak zrobił" xD

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Normalnie się nie mieszam, ale proszę rozwiń tą wypowiedź:
500+ nie jest złym pomysłem dla biednych rodzin.

Więc tak projekt 500+ ma swoje zalety i wady.

Zalety:

1. Jest to wsparcie dla biednych rodzin, żeby mogli utrzymać własną rodzinę oraz wesprzeć dziecku. Żeby mogło chodzić do szkoły i kształtować się.
2. Dziecko chore, więc rodzina potrzebuje wsparcia finansowego, żeby uratować mu życie. (Przykład)

Wady:

1. Pieniądze są dostępne dla każdego i każdy ma możliwość złożenia wniosku o 500+. To jest właśnie to, nawet najbardziej podły człowiek będzie miał z tego korzyść.
2. Nie każda rodzina wykorzystuje pieniądze do właściwych celów, np. wydaje na alkohol czy papierosy itp. Marnotrawstwo.
3. Duże ryzyko stracenia olbrzymich pieniędzy z budżetu państwowego, mogą być z tego poważne konsekwencje w przyszłości.

Nie wyraziłem, że 500+ jest doskonały, jest niedoskonały. Powiedziałem tylko, że nie jest zły dla biednych rodzin.

Co do wypowiedzi Fareusa, powiem tak, nie jestem gorliwym obrońcą PiSu, ale w pewnym stopniu popieram ich działania. Wygrali wybory uczciwie i demokratycznie, wybrała go większość polaków. Oni musieli zaakceptować to, że PiS będzie rządził wg, własnego planu i schematu jaki opracowali. Dzięki dużego poparcia jest to partia samorządna. Mają do tego absolutne prawo do ustanawiania składu TK i różnych reform. Nie jesteś politykiem więc nie wiesz do końca czy faktycznie przestąpili prawo, mimo wszystko patrzę na ich zachowanie moralne i kulturę osobistą to widzę znaczną różnicę pomiędzy ludźmi PiSu a PO i Nowoczesnej. Mimo wszystko Kukiz wydaje się najbardziej w porządku.

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
To, że zostali wybrani "demokratycznie" (polska ordynacja nie jest demokratyczna) nie oznacza, że mogą łamać prawo. To, że nie jestem politykiem nie oznacza, że nie mogę się wypowiadać na temat trybunału, wszyscy dobrze wiedzą, że to co się stało, nie było zgodne z konstytucją, dlatego hipokryzją jest dla mnie rzucanie się o blokowanie mównicy, kiedy ktoś sam też nie postępuje uczciwie.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Ale ty wiesz, że to było niezgodne z konstytucją czy ktoś Ci to tak powiedział?

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Szczerze mówiąc nie interesuje mnie to całe zamieszanie odnośnie wybierania sędziów, chodzi tu bardziej (również o tym co robiło wcześniej PO) o upolitycznianie i wsadzanie swoich ludzi do apolitycznego trybunału, gdzie w konstytucji mówi się o trójpodziale władzy.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
No tylko szkoda, że PO nie poniosło za to odpowiedzialności wtedy jakoś nikt nie piszczał i było w porządku, o to jest cały ten ból dupy i przez, że PO nie poniosło odpowiedzialności to szczerze kurwi mnie to czy za parę lat sobie Petru zmieni ten cały trybunał, chuja mamy do gadania ;)

0 użytkowników
Do góry