Serio, czasami zastanawiam się czy wszyscy politycy są oderwaniu od rzeczywistości. Kochany Antonii Macierewicz (którego moja 87 letnia babcia uważa za "żyda" a ona zna się na ludziach ;), dlatego ja też go nie lubię XD Czy tam w tym ministerstwie kładą laskę na wszystko, wiadomo było że zrobi się z tego burza i tylko im popularność spada. Teoretycznie minister może pominąć tą stopniowość w przyznawaniu medali ale kurde co ten rzecznik zrobił wspaniałego dla kraju a w monie pracuje chyba rok ... Moja spiskowa natura podszeptuje, że Misiewicz za dużo wie i trzeba było kupić sobie jakoś jego lojalność XDXDXD
Co do kary za "Polskie Obozy" - nie da się ukryć, że idea ukrócania tego terminu jest słuszna. Ale nie wyjdzie to po za granice państwa no może Węgrzy coś podobnego by uchwali bo Orban się lubi ostatnio z Jarkiem. Ale tyle żadnego obywatela obcego kraju nie pociągną do odpowiedzialności. Gazety wydrukują sprostowanie na 5 stronie małym drukiem i tyle. Projekt pod wyborców by pokazać, obronę Najświętszej Rzeczpospolitej.