Muzyka 1081351 3980

O temacie

Autor dr inż. Fenix

Zaczęty 25.03.2008 roku

Wyświetleń 1081351

Odpowiedzi 3980

Diegomir

Diegomir

Użytkownicy
Gnój
posty196
Propsy255
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Gnój
Cytat: bezihero link=topic=11364.msg110581#msg110581#msg110581#msg110581 date=1283629883
Bo ja głównie disco i techno.
Ja pierdolę, Ty to nazywasz muzyką?!

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Pewnie sam nie wie, co to jest techno :ok:

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

Muzyka
#542 2010-09-15, 02:41(Ostatnia zmiana: 2010-09-15, 02:45)
W temacie cicho więc zaadaptuję go do swoich potrzeb.

Ponieważ już wkrótce przesiadam się na "stały" internet, co wiąże się u mnie z celebracją kolejnej edycji wielkiego ssania (by wiedzieć w jakie krążki warto zainwestować  :wink:  ) pytam was: jakim zespołom / wykonawcą powinienem się przyjrzeć? Pytanie skierowane do Dzikiego, jako że A Perfect Circle wybitnie mi podchodzi, osób propsujących poniższą listę, oraz dostrzegających analogię w nw. zespołach:

Coma, Opeth, Moonspell / Daemonarch, Rosetta, Anathema, Katatonia, Slipknot (Mate Feed Kill Repeat), A Perfect Circle / Tool, Archive, Portishead, Pink Floyd, Kazik, L.U.C, Soundtrack z Vampire - The Masquerade Bloodlines, Sonic Clang, SOAD / Serj Tankian, Massive Attack, Rammstein.

A zatem głównie muzyka skupiająca się na sferze emocjonalnej, ambitna, wielomotywowa, z pierdolnięciem, tak aby poczuć 100% Szatana, dekadencka, trudna, a nawet depresyjna. Szeroko pojęta alternatywa, niezależnie od gatunku / rodzaju (bo nie mam tu na myśli różnych odmian metalu), najlepiej jednak instrumentalna.

Odhaczone:
- Kanał Audytywny
- Jasper Kyd
- Nowy Serj (chociaż trochę się go boję)

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Jest sobie taka słowacka, białoruska, ruska czy tam inna ukraińska kapela, zwie się Tartak. Nie wiem, czy to nie jest przypadkiem bardzo znane czy nie, ale mi to się naprawdę podoba:

https://www.youtube.com/watch?v=OvbfWEMZagI

To pierwszy kawałek z brzegu, jaki znalazłem.

Diegomir

Diegomir

Użytkownicy
Gnój
posty196
Propsy255
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Gnój
Ray "Genius" Charles

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

Muzyka
#545 2010-09-15, 18:11(Ostatnia zmiana: 2010-09-15, 18:16)
A zatem głównie muzyka skupiająca się na sferze emocjonalnej, ambitna, wielomotywowa, z pierdolnięciem, tak aby poczuć 100% Szatana, dekadencka, trudna, a nawet depresyjna. Szeroko pojęta alternatywa, niezależnie od gatunku / rodzaju (bo nie mam tu na myśli różnych odmian metalu), najlepiej jednak instrumentalna.
Z muzyki niejednoznacznej propsuje Toola. Analogie do A Perfect Circle pewnie już dostrzegłeś, bo Maynard udziela się wokalnie w obydwu zespołach. Nie wiem w jakim stopniu zapoznałeś się z tą kapelą, ale cały Lateralus czy AEnima to albumy godne muzycznej wycieczki. Koncepcyjnie spójne Parabole albo Disposition, Reflection i Triad po prostu nie mają sobie równych. Albo Pushit, Third Eye, ah, rozgadałem się :D  Kilogramy mroku, polecam.

https://www.youtube.com/watch?v=RiV_ue-PbL4

Poza tym polecam jeszcze zespolik Alice in Chains, świetne gitarowe granie, mniej progresywne co prawda, ale klimatu odmówić im nie można.

https://www.youtube.com/watch?v=uAE6Il6OTcs
- genialne operowanie nastrojem.

Poza tym Katatonia... również świetna, choć nie słuchałem wiele. Musze mieć siłę na tego rodzaju muzykę. Floydów na pewno słyszałeś. Jak z King Crimson :D ?

Swoją drogą ostatnio wyszedł solowy album wokalisty z Godsmacka. Kolesie często operowali orientalnymi klimatami, jeśli lubiliście kawałki typu Voodoo, Serenity to z całego serca polecam.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

DzikiBen

Muzyka
#546 2010-09-15, 18:12(Ostatnia zmiana: 2010-09-16, 18:17)
Swoją drogą ostatnio wyszedł solowy album wokalisty z Godsmacka. Kolesie często operowali orientalnymi klimatami, jeśli lubiliście kawałki typu Voodoo, Serenity to z całego serca polecam.
bo ograniczyliśćie linkowanie:
https://www.youtube.com/watch?v=9SSUQxGjZZ4

Nowy Serj (chociaż trochę się go boję)
słusznie, mnie odrzuciło w połowie. może kiedyś się zabiorę za to. płyta utrzymana w pewnej stylistyce, ale mimo to po prostu nudna, płytka i wtórna. pianinko, przeciągane wysokie partie na wdechu, niby-psychodela - średnio zacne to, choć stylowe, ale na pewno nie nowatorskie. wieje chujem.

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Propsy44
Profesjabrak
  • Użytkownicy

sebinho

Muzyka
#547 2010-09-30, 17:44(Ostatnia zmiana: 2010-09-30, 18:09)

Słoń/Mikser - Demonologia

zajebiście ryje banie. polecam.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Propsy za słonia. Ta, a nawet wczesniejsza plyta zajebista. Horror kurwa :D

Vienio - Etos 2010 też trzyma poziom. Nareszcie doczekałem się solo vienia :)

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Muzyka
#549 2010-09-30, 21:21(Ostatnia zmiana: 2010-09-30, 21:22)
Cytat: sebinho link=topic=11364.msg113365#msg113365#msg113365#msg113365 date=1285861458

Słoń/Mikser - Demonologia

zajebiście ryje banie. polecam.
Właśnie zbieram na to hajsy :D  Uwielbiam takie chore gówno :D

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Ja pierdole. Obydwie powyższe biją wszystkie kanony chujowego dizajnu okładek ever. Dawno nie widziałem tak wielkiego gówna. A vienio niech spierdala. To już ja mam lepsze umiejętności wokalne nawet na wolnym o katolickich psiąchach po zażyciu stosownej ilości napojów alkoholowych niż ten wacek, który robi to od kilkunastu lat jako jeden z pierwszych w kloace i dalej prezentuje żenujący poziom :facepalm: . Tacy ludzie zdecydowanie nie powinni opuszczać okopanych pozycji czyli w tym przypadku zespołu, szczególnie że osobiście nie mają nic do zaoferowania. Pana polskiego "necro" przemilczę, aczkolwiek kilka kawałków nawet fajnych.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
To co dał sebinho to nie jest okładka płyty słonia. W sumie nie wiem skąd on to wygrzebał. Okładka Demonologi wygląda tak:

I jest zajebista.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Cytat: Thoro link=topic=11364.msg113562#msg113562#msg113562#msg113562 date=1286059839
Ja pierdole. Obydwie powyższe biją wszystkie kanony chujowego dizajnu okładek ever. Dawno nie widziałem tak wielkiego gówna. A vienio niech spierdala. To już ja mam lepsze umiejętności wokalne nawet na wolnym o katolickich psiąchach po zażyciu stosownej ilości napojów alkoholowych niż ten wacek, który robi to od kilkunastu lat jako jeden z pierwszych w kloace i dalej prezentuje żenujący poziom :facepalm: . Tacy ludzie zdecydowanie nie powinni opuszczać okopanych pozycji czyli w tym przypadku zespołu, szczególnie że osobiście nie mają nic do zaoferowania. Pana polskiego "necro" przemilczę, aczkolwiek kilka kawałków nawet fajnych.

Ty rzeczywiście żyjesz skandalem :facepalm:

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Muzyka
#553 2010-10-03, 10:37(Ostatnia zmiana: 2010-10-03, 10:39)
Buła faktycznie. Ta jest bardzo fajna.
Wowoz poprostu nie lubię chujowej, wtórnej muzyki o banałach i co? Mam to cenić i się tym podniecać z samej definicji, że to jakiś vienio z molesty? Nie zmienia to faktu, że solo brzmi tragicznie a jeśli dodać do tego fakt że ten koleś tworzy od początków tego gatunku w kloace to naprawdę :facepalm: . Na świecie jest tyle zajebistej muzyki, że nie widzę powodu nad nadmiernym spuszczaniem się nad kolejnym ostrem czy jakimś chujowym vieniem podczas kiedy to już ludzie w podziemu prezentują lepszy warsztat i poziom liryki, nie wspominając o stanach gdzie taki poziom był akceptowalny gdzieś na początku lat 90.

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Propsy44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
niestety nie pamiętam skąd wziąłem tę okładkę ;/

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

DzikiBen

Muzyka
#555 2010-10-03, 12:47(Ostatnia zmiana: 2010-10-03, 12:50)

AB III to nowa pozycja amerykańskiego zespołu Alter Bridge. Trzecia z kolei i o niezbyt wymyślnej nazwie co prawda. Zawartość merytoryczna tego albumu bije jednak na głowę wszystkie pseudo-rockowe pozycje na rynku, choćby i kałowate Full Circle stworzone w 2,5 miecha przez 3/4 tego zespołu. Polecam, dojrzała muzyka rockowa, choć jeszcze oficjalnej premiery nie było. Albumik jest sobie w sieci już.

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul
Nie uważasz, że gitara w młodych zespołach rockowych brzmi identycznie?

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Identycznie? Zdecydowanie nie.

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba

Vierzba

Muzyka
#558 2010-10-04, 21:41(Ostatnia zmiana: 2010-10-04, 21:42)
[media]
https://www.youtube.com/watch?v=f9JPrhINZtk
[/media]

Jeszcze nie oglądałem, czekam aż się załaduje w 1080p. Ale dam zapobiegawczo bo Pih jest zatenczas zajebisty.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Cytat: DzikiBen link=topic=11364.msg113593#msg113593#msg113593#msg113593 date=1286102839

AB III to nowa pozycja amerykańskiego zespołu Alter Bridge. Trzecia z kolei i o niezbyt wymyślnej nazwie co prawda. Zawartość merytoryczna tego albumu bije jednak na głowę wszystkie pseudo-rockowe pozycje na rynku, choćby i kałowate Full Circle stworzone w 2,5 miecha przez 3/4 tego zespołu. Polecam, dojrzała muzyka rockowa, choć jeszcze oficjalnej premiery nie było. Albumik jest sobie w sieci już.

jako, że ostatnio bardziej mi się podobają okładki niż muzyka tak stwierdzam, że ta jest zajebista.

0 użytkowników
Do góry