Ulubiony soundtrack z Sagi Gothic 21811 61

O temacie

Autor Harris

Zaczęty 15.07.2010 roku

Wyświetleń 21811

Odpowiedzi 61

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
Gothic: Nature 2
propsuje

tak nawiasem to się zastanawiam, czy Gothic rzeczywiście ma tak dobry soundtrack, czy po prostu oceniam go przez ogromny sentyment do tej gry.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
jak na takiego gniota to az za dobry :D

biszkoptex

biszkoptex

Użytkownicy
posty81
Propsy4
  • Użytkownicy
[media]
https://www.youtube.com/watch?v=fduqstJHgFY
[/media]
Bardzo przyjemna, kojąca i umilająca dzień muzyka. Czasem potrafi nawet wzruszyć. Szkoda, że użyto jej tylko w jednej części.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
jak na takiego gniota to az za dobry  
rozgrzebuje, ale - antyprops.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Cytat: biszkoptex link=topic=10795.msg120342#msg120342#msg120342#msg120342 date=1290723594
[media]
[/media]
Bardzo przyjemna, kojąca i umilająca dzień muzyka. Czasem potrafi nawet wzruszyć. Szkoda, że użyto jej tylko w jednej części.
A mi on nie podoba się wchuj. Jest strasznie narzucający się z tym jebanym fletem czy co tam piszczy. Muzyka podobała mi się w g1 bo robiła tło i klimat. Z g3 podobał mi się jedynie soudtrack z tej pierwszej pustynnej wioski.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
wzruszyć to się można przy niektórych kawałkach z metal gear solid, a i to tylko wtedy jak się przejdzie grę. A sama ta muzyczka mi się podoba, flet sobie jest jaki jest, a w g3 grafika była co najmniej sielankowa więc robiła pewien klimat. sielankowy taki.

w g3 nordmar wymiatał z swoim zgraniem pustka+muzyczka z nordmaru.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
w g3 nordmar wymiatał z swoim zgraniem pustka+muzyczka z nordmaru.
Props. Jeśli chodzi o soundtrack z Gothic'ów, to zawsze trzymał on niezły poziom, ale w tej kwestii jestem mocno subiektywny i zapewne przesadziłbym mówiąc, że jest to najlepszy OST w branży. Z Gothicową muzyką wiąże po prostu ogrom wspomnień zza czasów gówniarza i gdyby ktoś podsunąłby mi ją teraz, szczerze wątpię, by zrobiła na mnie aż takie wrażenie. Kwestia nostalgii i - jak sądzę - fenomenu serii. :D

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Mi zawsze w soundtrackach z Gothica (głownie z G1,G2) przyciągały po prostu 'tłuse' trąby. Lubie bardzo takie ciężkie mroczne soundtracki gothicowskie.

biszkoptex

biszkoptex

Użytkownicy
posty81
Propsy4
  • Użytkownicy
Cytat: KolegaZWojska link=topic=10795.msg120344#msg120344#msg120344#msg120344 date=1290725178
A mi on nie podoba się wchuj. Jest strasznie narzucający się z tym jebanym fletem czy co tam piszczy. Muzyka podobała mi się w g1 bo robiła tło i klimat. Z g3 podobał mi się jedynie soudtrack z tej pierwszej pustynnej wioski.
Ten kawałek zmienił w ogóle klimat. Muzyka w G1... Była bardzo klimatyczna i tworzyła atmosferę. Ale w niemieckiej wersji byłą wybitna.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ale w niemieckiej wersji byłą wybitna.
Takie pytanie z czystej ciekawości: A jaka jest różnica między niemiecką a polską wersją, poza zespołem w SO(tak btw to nawet cieszę się, że nie było tych kozich głosów w polskiej wersji, nie ubliżając fanom/fanowi Xardasowi in extremo) oraz językiem, że wolisz tą pierwszą?

biszkoptex

biszkoptex

Użytkownicy
posty81
Propsy4
  • Użytkownicy
Grałem kiedyś w niemiecką i buło tam kilka innych kawałków. W sumie nie wiem czemu w Pl ich nie było.

emace

emace

Użytkownicy
czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
utwór "Jungle1" z OST Arcanii jest bardzo dobry, z pełną odpowiedzialnością stwierdzam, że ma w sobie 100% ducha klimatycznej muzy z G1,GII.

"night" już mniej, ale daje mu pięć gwiazdek jak w poprzednio wspomnianym utworze

"silverLake2" i "Monastery" wyceniłem na cztery gwiazdki Monastery nabiera rumieńców od 0:56

"MainTheme" tylko dwie gwiazdki :)

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja z kolei prostego popierdywania w main theme Arcanii nienawidzę i szału dostaję gdy go słyszę. Bogu dzięki, że mam Adblocka w firefoxie, bo inaczej nie mógłbym pisać głupot w komentach na gs.

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
Wyświetl postUżytkownik biszkoptex dnia 25 11 2010 - 23:19 napisał
Video:

Jedyny utwór gothicowy, który mam na komórce (poza Monastery z G2).

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja miałem muzyczkę z Bragi na komórce, ale długo nie posiedziała. Fajna by była jakaś dłuższa wersja, a nie z jakimś ambientem przez 3/4 utworu.

kamiloops

kamiloops

Użytkownicy
posty161
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Mi się podoba tylko Gothic Piano oraz Credisty z G2, tak ogólnie wole słuchać soundtracki z moda Inna Historia.

Nie mam polskich znakow

Lord Reginald

Lord Reginald

Użytkownicy
posty4
Propsy5
  • Użytkownicy
Mi przypadła muzyka w sali tronowej Rhobara i w czasie wczytywania się saveów z Arcanii.

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
Mi się najbardziej podoba ten soundtrack z Gothic 2,jak wypływają na Dwór Irdorath.Całkiem przyjemna melodia :)

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Wy sobie możecie gadać o soundtrackach, a mój piec jak się go zatrzaśnie to wydaje taki dźwięk jak w G1 kiedy się włączał ekran wprowadzający nowy rozdział :lol2:

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Ojciec redaktor

Ojciec redaktor

Użytkownicy
posty33
Propsy9
  • Użytkownicy
jedynie stary promomix już nieaktualny z resztą:
1:54 - 2:06 Rządzi :O  

O ile gardze goniotem zwanym Gothic 3 to soundtrack ma świetny
Szczególnie Vista Points
https://www.youtube.com/watch?v=DLyqSQhS6E0

Natomiast mam świetne wspomnienia z Gothic 1
Stary Obóz
Nature 1

Tyle godzin spędziłem przy G1, że puszczam te kawałki zanim zabiore się za jakąś robotę. Jakoś lepiej zmotywowany wtedy jestem  :wink:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry