Access Violation 9901 19

O temacie

Autor DJMADEJ

Zaczęty 22.04.2010 roku

Wyświetleń 9901

Odpowiedzi 19

DJMADEJ

DJMADEJ

Użytkownicy
posty16
  • Użytkownicy
Mam pewien problem.
Zrobiłem nową postać, zmodowałem troszeczke mapkę, zrobiłem nowego questa. Wszystko tak jak w poradniku na YT "modowanie od a do z" czy jakos tak. Włączam Spacera, wciskam "reparse scripts" (jakos tak. jest to pokazane w 6 części modowanie od a do z) i wyskakuje mi błąd Access Violation :roll:  NIe wiem co mam zrobić. Jeżeli to wam pomoże mogę później wkleić obrazek. Sprzele PrintScrrea i podam stronkę.
Proszę o pomoc.

Jestem ZIELONY jak ork z mojego AVka ;]

mikserland

mikserland

Użytkownicy
posty63
  • Użytkownicy
Jakiego używasz Spacera? Jeśli nie masz, to ściągnij PL. Dałeś na pewno wszystkie skrypty do odpowiednich folderów? A i czy w skryptach nie masz żadnych błędów? Sprawdź.

DJMADEJ

DJMADEJ

Użytkownicy
posty16
  • Użytkownicy
Jakiego używasz Spacera? Jeśli nie masz, to ściągnij PL. Dałeś na pewno wszystkie skrypty do odpowiednich folderów? A i czy w skryptach nie masz żadnych błędów? Sprawdź.

1.Używam Spacera takiego, który zainstalował mi się automatycznie po zainstalowaniu Nocy Kruka (To jest niemiecka wersja chyba 2.6)
2.Tak, skrypty są w dobrych folderach
3.Nie wiem jak sprawdzić czy w skryptach są błędy.... :)

Jestem ZIELONY jak ork z mojego AVka ;]

karus

karus

Użytkownicy
posty122
  • Użytkownicy
ja mam dokładnie ten sam problem, tyle że w Gothic 1;/

Jastrzab

Jastrzab

Użytkownicy
posty197
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spróbuj zreperować skrypty GothicStarter_Modem.

CPU: Intel Core i7 8700k
RAM: G.Skill Ripjaws 16GB 3000MHz CL15
GPU: MSI GTX 1060 6GB
Mobas: MSI Z370 Gaming Pro Carbon

Tomaj

Tomaj

Użytkownicy
posty107
Propsy13
  • Użytkownicy
A czy wtedy, gdy wyvierasz opcję reparse scripts włączone jest tylko główne okno spacera, czy również te mniejsze?
Ja miałem podobny problem bo naciskałem reparse cripts jk tylko pokazało mi się okno spacera.
Poczekaj aż wszystko się wlączy i wtedy spróbuj.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
sorry że odświeżam, ale mam ten sam problem, a podane tu sposoby nie działają.
mam Spacera 2 (on był z GIINK, tym z sidi-ekszyn) oraz 2.6, polską wersję. Naprawiłem skrypty w Gothic starter_mod, ale przy reparsowaniu w Spacerze był ten sam błąd, owo feralne Acces Violation. Mimo wszystko "zupdejtowałem" dialogi, usunąłem stare OU bin i csl, zapiałem, zrobiłem paczkę z modem...
No i tych durnych dialogów nie ma...

PS. w "rozwiązanych problemach" (http://themodders.org/index.php?/topic/1346-rozwizane-problemy/) jest podobny problem, ale:
- problem występuje w Gothicu I, a ja próbuję modować Gothica II NK
- hiperłącze do obrazka nie istnieje, więc nie mogę sprawdzić czy to też jest AV,
- próbowałem jeszcze raz tworzyć pliki OU - nie wypaliło, ale spacer się włącza, nie tak jak u kolegi.
Także tego. To nie ten problem już rozwiązano.

Proszę o pomoc! Czy muszę reinstalować Gothica? a może jest prostsze rozwiązanie?

makin' bacon

Florek

Florek

Użytkownicy
posty71
Propsy1
  • Użytkownicy

Florek

Access Violation
#7 2010-10-14, 22:35(Ostatnia zmiana: 2010-10-14, 22:36)
Cytat: Fahren ImI link=topic=9804.msg114760#msg114760#msg114760#msg114760 date=1287081707
mam Spacera 2 (on był z GIINK, tym z sidi-ekszyn) oraz 2.6, polską wersję. Naprawiłem skrypty w Gothic starter_mod, ale przy reparsowaniu w Spacerze był ten sam błąd, owo feralne Acces Violation. Mimo wszystko "zupdejtowałem" dialogi, usunąłem stare OU bin i csl, zapiałem, zrobiłem paczkę z modem...

PS. w "rozwiązanych problemach" (http://themodders.org/index.php?/topic/1346-rozwizane-problemy/) jest podobny problem, ale:
- hiperłącze do obrazka nie istnieje, więc nie mogę sprawdzić czy to też jest AV,
- próbowałem jeszcze raz tworzyć pliki OU - nie wypaliło, ale spacer się włącza, nie tak jak u kolegi.

Proszę o pomoc! Czy muszę reinstalować Gothica? a może jest prostsze rozwiązanie?
Na twoim miejscu zrobiłbym kopię zapasową tych elementów, skryptów , dialogów itp. które sam stworzyłeś. Zreinsaluj gothic#msg114760#msg114760#msg114760#msg114760 date=1287081707]

[/quote]
Na twoim miejscu zrobiłbym kopię zapasową tych elementów, skryptów , dialogów itp. które sam stworzyłeś. Zreinsaluj gothica 2 i postępuj zgodnie z modowanie od a do z głównie chodzi o część 5 i 6 ;p . Też miałem ten problem, dlatego że nie skupiłem się na tym co czip17 robił z spacerem :) . aha nie naprawiaj skryptów z gothic mod starter najpierw sproboj spacerem ;)

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka

Faren
RaveN Studio

Access Violation
#8 2010-10-15, 13:50(Ostatnia zmiana: 2010-10-15, 16:21)
Kierowałem się właśnie tymi filmikami ;p
Czyli reinstalka? Dzięki, Zedytuję potem post i napiszę czy pomogło :)

EDIT: dupa, nie pomogło :( jakieś inne sugestie?

makin' bacon

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
odświeżam

makin' bacon

Vellares

Vellares

Użytkownicy
posty17
Propsy3
  • Użytkownicy
Ja miałem problem z reparsowaniem skryptów po zakupie nowego laptopa z Windows 7, pomogło ustawienie zgodności dla windows xp z service pack2 i zaznaczenie opcji "uruchom jako administrator" a próbowałem wcześniej chyba wszystkiego. O ile masz problem przez Windows 7, to już go mieć nie powinieneś.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka

Faren
RaveN Studio

Access Violation
#11 2010-11-11, 15:53(Ostatnia zmiana: 2010-11-11, 15:54)
mój system to Windows XP service pack II. I dalej nie mogę nic zrobić :(

makin' bacon

Vellares

Vellares

Użytkownicy
posty17
Propsy3
  • Użytkownicy
To przykro mi ale nie pomogę, niestety w takich sprawach indywidualność problemu sprawia ze nikt ci nie poda prawidłowej wskazówki. Jedyne co możesz zrobić to uzbroić się w cierpliwość (trzeba dużo) i metoda prób i błędów.

Magier

Magier

White&Red
posty112
Propsy240
ProfesjaTłumacz
  • White&Red
Fahren ImI
Spróbuj na czas reparsowania wyłączyć program antywirusowy i/lub firewall. U mnie to pomaga. Muszę tak robić, od kiedy korzystam z Avasta.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
O, dzięki wielkie, to może być to, bo ja też mam Avasta. Napisze potem czy pomogło ;)

makin' bacon

Vellares

Vellares

Użytkownicy
posty17
Propsy3
  • Użytkownicy
I jak pomogło?

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka

Faren
RaveN Studio

Access Violation
#16 2010-11-13, 17:36(Ostatnia zmiana: 2010-11-13, 17:37)
tak jest! jesteś zajebisty!  :lol2:  
propsy dla Ciebie!  ^^
dla Magiera znaczy :D  Vellares - masz szczęście, pomyliłem się :p

makin' bacon

SovieT

SovieT

Użytkownicy
posty22
Propsy4
  • Użytkownicy
Elo też mam ten problem jednak żaden z sposobów nie pomógł HELP!

SovieT

SovieT

Użytkownicy
posty22
Propsy4
  • Użytkownicy
Odświeżam

SovieT

SovieT

Użytkownicy
posty22
Propsy4
  • Użytkownicy
Odświeżam jeszcze raz proszę pomóżcie mi PLEASE HELP!!!

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry