Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2392990 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2392990

Odpowiedzi 3617

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
majaczek dał paczkę beta_psedo a adanos też dał 10 groszy więc trudno wejść parę stron wcześniej

Naprawdę dokopałeś się do postów typa nieaktywnego na forum od 10 lat? Weź wyjdź z domu.

kazzam

kazzam

Użytkownicy
Tester GWW
posty212
  • Użytkownicy
  • Tester GWW
mi się rozchodzi ze nie moge zainstalować tego(zawsze przy czymś jest blą) czy mod czy exe...wiec chce by ktos pliki zuploadowal,10min to zajmie a mi zaoszczedzi kolejnych 2 dni wkurzenia ze shit nie dziala ;/

Proxinslaw

Proxinslaw

Użytkownicy
posty45
Propsy8
  • Użytkownicy
Wcześniej się bawiłem z innymi modami i powiem że starałem się grać we wszystkie jakie wyszły, na dodatek znam się lekko na moddingu i ruskim(uczyłem się go kilka klas a obecnie uczę się białoruskiego) i powiem wam, że to jedyny mod z jakim muszę się męczyć tyle dni xD Doszedłem do wniosku, że wersja jaka mi śmiga nie chce zaakceptować tłumaczenia. Za każdym razem jak staram się odpalić to:
1.Odpala się menu noc kruka itp. wszystko jest po pomieszane i pod koniec wczytywania wywala.
2.Odpala mi i wywala błąd.
3. Odpala zwykłą noc kruka.
4. Rebalance normalnie po rusku działa, ale jak chce w niego wcisnąć spolszczenie to odpala noc kruka.
I powiem wam coś ciekawego o_o  Płaczę teraz nad moją edukacją bo białoruski z ruskim lekko mi się mylą i nie czytam na tyle sprawnie by wyrabiać się w czytaniu tekstu, pomijając że trochę słów nie znam. Zastanawiam się nad faktem czy wersja nocy kruka też nie ma wpływu na instalację.

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
to do wersji 2.6 . mi błąd nie wywala tylko włącza się bez spolszczenia.

Naprawdę dokopałeś się do postów typa nieaktywnego na forum od 10 lat? Weź wyjdź z domu.

Niebieskooki

Niebieskooki

Użytkownicy
posty276
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
nie zebym coś mówił :D  ale dla mnie instalacja tego moda jest strasznie trudna i juz 5 razy zle to zrobilem i se dałem spokój xD

Troggar

Troggar

Użytkownicy
posty6
  • Użytkownicy
Długo mi się ściagało więc dałem se spokój...Czy w ostatecznej wersji będzie można zainstalować wszystko w jednym linku?

xD

igi

igi

Użytkownicy
posty12
  • Użytkownicy
Znalazł ktoś złoty środek na skuteczną instalację spolszczenia? Człowiek już nie wie co robić by ono zadziałało.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Cytat: igi link=topic=8984.msg84319#msg84319 date=Feb 25 2010, 11:25 AM\'
Znalazł ktoś złoty środek na skuteczną instalację spolszczenia? Człowiek już nie wie co robić by ono zadziałało.
Pojedź do Suwałek (taka wieś koło Białegostoku), następnie udaj się na leśną polanę i zaczekaj aż na niebie pojawi się pełnia księżyca. Po chwili powinny zacząć wyć wilki. W tym momencie należy się rozebrać i zatańczyć pośrodku polany puszczając jednocześnie z magnetofonu (pod żadnym pozorem empetrójka!) muzykę graną na ukulele. Kiedy wrócisz do domu, wszystko powinno sprawnie działać :/

igi

igi

Użytkownicy
posty12
  • Użytkownicy
No niestety, ale jesteś w błędzie. Nie jestem głupi, od tego zacząłem, jednak i to nic nie dało.

Cóż, człowiek nie uczył się (nie miał) rosyjskiego, teraz trzeba cierpieć.

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
ja w szkole nie miałem.mnie rodzice i babcia uczyli

Proxinslaw

Proxinslaw

Użytkownicy
posty45
Propsy8
  • Użytkownicy
U mnie też niektórzy gadają po rusku a jesteśmy polakami :D  Dobra a co do tego tańca to zaraz wsiadam no rower i jadę(mieszkam w Hajnówce więc nie aż tak daleko:D). Tylko znajdę kasetę z ukulele. Skoro to złoty środek to jak pewnie wrócę to będę miał wersję z profesjonalnym polski dubbingiem :)  Dobra idę rower wyjmę.

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

fifka
DreamVader

Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE]
#111 2010-02-25, 21:48(Ostatnia zmiana: 2010-02-26, 16:41)
ja mieszkam w suwałkach i już próbowałem nie działa mam po ukraińsku xD (sorry po białorusku)

co do dubba to jest trochę ruskiego

@Ogrodnik chyba pomyliłeś wąchock z suwałkami bo suwałki to miasto

igi

igi

Użytkownicy
posty12
  • Użytkownicy
Ostatnie pytanie, co by nie zaśmiecać tematu - Fifka, Tobie działa owe spolszczenie? Byłaby to trochę komiczna sytuacja, gdyby jednemu z autorów nie udało się jego odpalić.

Świetnie, że Majaczek wziął się za to, szkoda tylko, ze ja i tak nic z tego nie mam.

Pozdro.

edit.
Czytanie ze zrozumieniem się kłania - igi [']

Regynild

Regynild

Moderator działu
posty101
Propsy50
  • Moderator działu
ja mieszkam w suwałkach i już próbowałem nie działa mam po ukraińsku xD

No to chyba oznacza, że mu nie działa, co nie igi? Ale to rzeczywiście dziwna sprawa, mam nadzieję, że majaczek w beta2 da radę coś z tym zrobić, bo chyba nie opłaca się robić wielkich popraw spolszczenia, skoro działa tylko paru procentom zainteresowanych. Ale w każdym razie dwóm z trzech autorów (Dave nie ma gothica II) działa, więc nie jest aż tak źle ;p

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
> To twoje spolszczenie chyba NIE DZIAŁA!!! Wkleiłem je zarówno do katalogu
> data, jak i modvdf, próbowałem nawet pozmieniać nazwy w pliku GothicGame.ini
> i NIC Udało mi się je uruchomić tylko raz, przez gothicstarter_mod z
> zaznaczonym reparse scripts, ale ładowało się to tak długo, że zmiękłem.
> Masz może jakieś sugestie co zrobić? Bo zdaje się, że mój problem nie jest
> odosobniony, fifka też nie może włączyć.
>

moje spolszczenie działa, sam to sprawdziłem... natomiast nie działa
wasza instalacja gothic2returning
popełniliście ważny błąd podczas instalacji i to jest winne
1) pierwszy upload tłumaczenia faktycznie nie działał - drugi jest
poprawiony i działa
2)returning musi być zainstalowany W CAŁOŚCI w wersji exe lub mod -
jeśli na dowolnym z trzech elementów instalacji wybraliście inną
wersję niż w pozostałych to aby to poprawić (jeśli się pomyliliście)
musicie przeinstalować wszystko ponownie ŁĄCZNIE Z PODSTAWOWYM
GOTHIC2+NOC_KRUKA
3) jeśli zainstalowaliście wersję exe NIE WOLNO INSTALOWAĆ PLAYER KITA
- a grę uruchamiamy przez skrót rebalance na pulpicie lub gdy go nie
ma przez gothic2.exe I NIE KORZYSTAMY ZE STARTERA
4) do uruchomienia w wersji mod trzeba edytować plik konfiguracyjny z
player-kit-a od rebalance tak aby uruchamiał spolszczenie

link który podał LubiePlacki jest BŁĘDNY zawiera starą nie działającą wersję testową - należy korzystać wyłącznie z mojego linka
konieczna jest prawidłowa instalacja returning/rebalance

@pojawia się dziesięć błędów
returning wymaga sporo wolnego miejsca na dysku podczas instalacji ponieważ rozpakowywuje oryginalne pliki vdf i tworzy nowe - jeśli nie uwzględniłeś tego musisz robić reinstalkę gothic 2 noc kruka bo masz uszkodzone pliki gothica przez błąd instalacji
ALBO pomieszałeś instalację EXE z MOD i wtedy też trzeba reinstalować G2NK

@@jeśli ktoś zrobił instalację poprawnie niech sprawdzi czy dobrze wpisał hasło - jeśli wpisał źle to rozpakowywacz powinien powiedzieć "bleble ble błąd CRC" co oznacza że wypakowane pliki są uszkodzone i trzeba qwypakować jeszcze raz

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
w najbliższym czasie wydam betę2 z poprawionymi błędami i w wersji która zapobiega pomyłce przyrozpakowywaniu lub nawet instalkę

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
to kiedy zaczynamy bete2 bo nie będe się bawił w re - instalki

Mój 400 Post!!!!!!

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
to kiedy zaczynamy bete2 bo nie będe się bawił w re - instalki

Mój 400 Post!!!!!!

beta 2 będzzie zawierać zmiany czysto techniczne więc to tylko moja praca - a wyjdzie w ciągu najbliższych 3 dni o ile nie wystąpią nieoczekiwane okoliczności

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
a co z instalką

jendrzejs

jendrzejs

Użytkownicy
posty586
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
a co z instalką

Powinna być,bo widać że niektórzy nie mogą sobie poradzić.

Proxinslaw

Proxinslaw

Użytkownicy
posty45
Propsy8
  • Użytkownicy
Wróciłem właśnie, głodny zdyszany i chyba chory bo tańczyłem nago kilka godzin. Ale jak się rzuciłem do kompa! I się załamałem... Nadal nie działa... Dobra jeszcze jutro przeinstaluje wszystko jeszcze raz a jak będzie trzeba to spróbuje na drugim kompie to zrobić :D

0 użytkowników
Do góry