Dobra, napisze co robię po kolei, żeby zainstalować całą grę razem ze spolszczeniem, które i tak odmawia posłuszeństwa i nie chce działać :
Najpierw instaluję następujące programy:
-g2mdk
-łatka do g2mdk
-gothic starter
Potem zabieram się za returning 1.0 i 1.1 , w obydwu instalatorach zaznaczam tę opcję, gdzie pisze LOL, czyli zakładam, że są to wersje EXE.
Następnie instaluję rebalance, zaznaczam w nim pierwszą i drugą opcję (chociaż nie wiem nawet co oznaczają, ale ufam Adanosowi bo Jemu działa :( ), instalacja trwa dość długo, ale przebiega już bez żadnych problemów.
Następnie najpierw próbuję sposób z wgraniem tego pierwszego spolszczenia Majaczka (z dobrego linku napewno, 2 razy ściągałem) do katalogu DATA i uruchomienie gry przez EXE, nie działa.
Więc używam sposobu nr 2 czyli kopiuje te dwa pliki które podał Adanos do odpowiednich folderów i uruchamiam przez gothic starter 'RETURNING_PL_mod.ini' ale gra nadal jest po rusku...
Oczywiście sprawdzam też co jakiś czas poprawność vdfs.cfg .
Większość osób może odpalić to spolszczenie za pomocą tych metod, które wymieniłem, a u mnie to nie chce wypalić, nie mam zielonego pojęcia w czym tkwi błąd, różnica, o co w tym chodzi...