Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2391242 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2391242

Odpowiedzi 3617

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
2.Jak otworzyc jasknie tokkara<czy jakos tak<xD                                      
Niedaleko tej piramidy w pobliżu wykopalisk jest budynek i w nim jest mechanizm który otwiera to jakinie z młotem tarakota, ale tam jest paskudnie silny golem.

1.Gdzie jest młot addanosa
jest w jarkendarze przeszukaj wszystkie miejsca w których może być czyli tam gdzie są kolorowe tablice  dla Saturasa, dokładnie to nie wiem, bo gdy grałem za drugim razem to był w innym miejscu.
wielkie dzieki znalazlem :P ale mam kolejny dylemat :P Poniewaz czytalem  ze mozna ulepszyc szpon beliara poprezez zabicie demona za pomoc ulu  murtu. Wiec tak zrobilem mam krzyz elementow,szpon beliara oraz dusze  sen.... tego demona i w tym momencie mam pytanie. Co teraz? Jesli uzyje  duszy normalnie pokazuje sie dusza tego demona zabijam go i mnostwo  expa, jak dam beliarowi(posag) to dostaje zycie i expa ale nie wiem jak  ulepszyc szpon i czy wogule sie da i czy warto :) ) Gora czekam na odpowiedz

Aby ulepszyć szpon beliara musisz mieć duszę senyaka, a potem pójść do nekromanty Xardasa lub tego drugiego w GD pod wieża mgieł.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Szpon beliara o ile się nie mylę ulepszasz duszami innych stworzeń. Nie pamiętam dokładnie, ale chyba tylko NPC.
Od teraz (w twojej rozgrywce) lub od momentu zrobienia albo jakiejś specjalnej misji czy runy czy miecza,amuletu czy "ch*jwieczego" powinien przy każdych ludzkich zwłokach pojawiać się kamień z duszą, którego CHYBA używać się powinno do upgradowania szponu lub do poświęcania Beliarowi (w żadnym razie nie próbuj "otwierać" kamienia duszy - padniesz). Ale to tylko moje domniemania.

Najlepiej sprawdź sam i .. na Boga - nie leć co chwilę jak idiota/kretyn z każdym gołodupcarskim pytaniem.Staraj się sprawdzać poszczególne elementy gry sam. Tu 3/4 osób, które już dosyć dawno ukończyły returninga ,robiły wszystko same .No ,może z drobną pomocą ze strony innych , ale powtarzam DROBNĄ. Skoro jesteś już tutaj, to uprzedzę twoje kolejne anormalne pytanie : tak, do pomocy przy odbiciu miasta khorinis masz zebrać wszystkich zdolnych do walki, choć jest bug z piratami - greg nieważne jaką opcję wybierzesz nie przyłączy się do pomocy w odbijaniu miasta.

Edit : 1 Część nie ważna, kolega wyżej mnie uprzedził.

(...)Aby ulepszyć szpon beliara musisz mieć duszę senyaka, a potem pójść do (...) tego drugiego w GD pod wieża mgieł.

Pod warunkiem, że wcześniej wszystko poszło dobrze i go nie ubiłeś :) .

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
hmm w tym modzie Zauważyłem jak dodalem więcej do siły to obrażenia miałem takie same dziwne>< hm

Jeszcze  dostaniesz za swoje Bękarcie

webcioo

webcioo

DreamVader
posty191
Propsy17
Profesjabrak
  • DreamVader

webcioo
DreamVader

Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE]
#1723 2011-07-07, 18:29(Ostatnia zmiana: 2011-07-07, 18:29)
Nie ma żadnego bugu z piratami wystarczy zagadać z Gregiem o odpowiedniej porze dnia:)

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
(...) wystarczy zagadać z Gregiem o odpowiedniej porze dnia:)
Rozumiem przez to, że tylko po to,że żeby cholerny pirat wraz z kolegami bądź bez, przyłączył się do paladynów tym samym pomagając ocalić swój rzyć o i rzycie swoich kamratów, trzeba jeszcze "polować" na odpowiednią porę dnia ? Nie .. dzięki .. da radę przejść ten fragmenty gry,bez tej garstki marnych wojaków (no, może poza bonesem,henrym i morganem - bo reszta to cioty jakich mało).

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Majsiczek

Majsiczek

Użytkownicy
posty64
Propsy4
  • Użytkownicy
Czy typek ktorego musimy pokonac zeby zostac haradrimem ma jakas nazwe?? Pytam poniewaz nie pokazuje mi sie on, wiec tym samym nie moge zostac haradrimem.

webcioo

webcioo

DreamVader
posty191
Propsy17
Profesjabrak
  • DreamVader
Z haradrimami to jeżeli dobrze pamiętam jest bug trzeba wejść w jakiś portal w świątyni opiekunów i na F8 do tego haradrima doskoczyć poszukaj zresztą to już było kiedyś:P

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
@Majsiczek - Wchodzisz w portal, idziesz do końca komnaty (nie trzeba f8 jak to napisał webcio), pojawia się taki pajac, uklepujesz tego pajaca (ale uważaj, bo jak wiesz postacie w returningu mają dosyć sprawnie poprawione SI walki, szczególnie ci "supernapakowani"), wychodzisz z komnaty i idziesz do przywódcy horadrimów. Tyle ...

Edit: WAŻNE : Czy mógłby mi podać ktoś działającego linka do rebalance uni w wersji exe ? Bo wszystkie, które są na pierwszej stronie są w wersji rar (nie wiem, co myśleli autorzy karząc instalować wszystko w jednej wersji, a tym samym dając tylko jeden plik, w dodatku .rar, ale to szczegół), a przeszukałem już chyba wszystko możliwe na forum.

Edit2: Powyższe "Ważne" ,już nie ważne ;p .

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Mógłby mnie ktoś poinstruować, jak otworzyć (zrobić wgląd) oryginalne skrypty returninga ? Nigdzie w necie o tym nie ma, ale może ktoś będzie to wiedział.

Majsiczek

Majsiczek

Użytkownicy
posty64
Propsy4
  • Użytkownicy
Moze mi ktos powiedzeic czy mam blad czy skleroza w mlodym wieku? >.< Przechodze 3 raz returna i tera nie wiem czy zle pamietam czy ma bleda( dziwnie by bylo bo wczoraj przeszedlem i nie mialem problemow) Chodz o gildie assasynpw, no wiadom najpierw gallahan->Gelbart dal zadanie by sie spotkac o polnocy w karczmie i... nie ma go :( probowalem o roznych porach w nocy takze i nic spalem i w karczmie sprawdzajac oraz poza karczma spalem i przychodzilem i tez dupa, wiec moze mi ktos powiedziec czy cos zapomnialem? a jesli blad co zrobic? Moze kodem go?(Szukalem ale nie znalazlem na niego) Prosze o pomoc :(

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Majsiczek -.....

TAK KOŃCZĄ FRAJERZY !!!111oneoneone... :lol: . Tak serio - też gram od wczoraj i wiem jedno - po tego kolesia (stranger) musisz stawić się w karczmie o północy (najlepiej poza karczmą, poczekaj sobie koło maga przed klasztorem) i wejdź do karczmy  z 15/20 minut gothicowych po północy. Na BANK tam będzie.

Przy okazji : Wie ktoś może, czemu ostatnimi czasy po wejściu do pierwszej jaskini, do której idziemy z gregiem ,lecą mi straszne klatki ? Fps momentalnie w tej jaskini tak zaczynają wariować, że to nie jest gra tylko pokaz slajdów... Co dziwniejsze , w każdym innym obiekcie który do tej pory zwiedziłem wszystko jest aż zanadto WSPANIALE.

Nestor

Nestor

Użytkownicy
posty66
Propsy18
  • Użytkownicy
Jak tam postępy nad finalną wersją spolszczenia?

Spoiler

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
pomoże ktoś? Ma ktoś rade na wychodzenie z zamku<górnicza dolina> bo te orki mi nie pozwalają za dużo ich:p
a zabijać ich nie bede bo nie mam szans><+

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
pomoże ktoś? Ma ktoś rade na wychodzenie z zamku<górnicza dolina> bo te orki mi nie pozwalają za dużo ich:p
a zabijać ich nie bede bo nie mam szans><+
Bo ulu mulu musisz skampić, ewentualnie w późniejszym czasie amulet od ur thralla.

Ja także mam do Was, drodzy bywalcy tego tematu pewne bardzo żarliwe pytania. Bardzo prosiłbym o odpowiedź (jestem już w drugim rozdziale) :
1. Kiedy rozpoczyna się ciąg misji z demonem senyakiem, złotym smokiem i amuletem triramar.
2. Jak przejść przez powyższe drogą beliara czyt. nekromantą.
3. Kiedy należy zacząć zbierać 4 artefakty tj - ducha wody, oko pumy, kawałek golema cienia i to ostatnie o którym zapomniałem.
4. Do czego w Returnie służy stare choć odbudowane cmentarzysko orków.
5. Czy w starym "wyzombionym" obozie bractwa warto rozglądać się za czymś innym, niźli tamtejsza sfera żywiołu.
6. Kiedy rozpoczyna się misja z duchem, który ukazuje się w poszczególnych miejscach na mapie w ciałach innych ludzi (ten, od którego na końcu dostaje się pierścień).
7. Gdzie znaleźć kryształ aktywujący teleport do złotego smoka.
8. Słyszałem, że o tą paczkę rudy, na którą dostajemy misję od węża w karczmie portowej można wykonać na trzy sposoby : oddać ją wężowi, zabrać dla siebie lub oddać parcivalowi. Czy to prawda ? I jak wykonać tą misję dla dajmy na to węża.
9. Gdzie jest wrzód z przerobioną facjatką, jak do niego dojść i jak wykonać misję dla niego.
10. Wypisać ogólne punkty warte rozglądnięcia się w górniczej/jarkendarze owocujące kolejnymi misjami.
Właściwie to tyle pytanek z mojej strony. Jeszcze raz - bardzo prosiłbym o odpowiedź jak najcałkowitszą i jak najbardziej rozpisaną. Z góry dziękuję i gorąco pozdrawiam.

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Kiedy rozpoczyna się ciąg misji z demonem senyakiem, złotym smokiem i amuletem triramar.

Od pierwszej rozmowy  ze złotym smokiem Ashtarem w któej trzeba odnaleźć 4 sfery ukryte w GD bądź gdy ich nie mamy( oddaliśmy opiekunowi w 5 rozdziale i smok żyje), zniszczyć demona za pomocĄ MORA ULARTU.
3. Kiedy należy zacząć zbierać 4 artefakty tj - ducha wody, oko pumy, kawałek golema cienia i to ostatnie o którym zapomniałem.
Kiedy będziesz wystarczająco silny aby pokonać stwory, które je strzegą ( warto się nauczyć drugiego kręgu magii u galahada i nauczyć tworzyć runę zniszczenie ożywieńca).

4. Do czego w Returnie służy stare choć odbudowane cmentarzysko orków.
Na starym cmentarzysku spotkamy jednego orka szamana związanego z zadaniem opiekuna wody, do którego wysyła nas ork przywódca z Klanu orków skały (chodzi o perłę wody).

5. Czy w starym "wyzombionym" obozie bractwa warto rozglądać się za czymś innym, niźli tamtejsza sfera żywiołu.
Jest jeden quest bractwa, trzeba zdobyć stamtąd  recepturę przetwarzania bagiennego ziela i expienie potworów.

6. Kiedy rozpoczyna się misja z duchem, który ukazuje się w  poszczególnych miejscach na mapie w ciałach innych ludzi (ten, od  którego na końcu dostaje się pierścień).
Gdy chcemy zdobyć amulet triram potrzebny do zdobycia runy ula mulartu. Wtedy możemy pomodlić się  w kapliczce beliara i poprosić go pomoc ( wymagana dodatnia karma  u Beliara) w zdobyciu amuletu. wysłannik beliara daje nam zadanie zabicia Fellangor bądź nie, jeśli przyjmiemy ofertę fellangora (wtedy dostajemy fajny pierśćień (dla maga mana , dla wojownika siła  i zręczność +15).
7. Gdzie znaleźć kryształ aktywujący teleport do złotego smoka.
Po ubiciu kruka znajdziemy go przy telereporterze.
9. Gdzie jest wrzód z przerobioną facjatką, jak do niego dojść i jak wykonać misję dla niego.
Wrzód jest nad świątyni orków z zapasem rudy oprócz niego  zębacze i troll.

webcioo

webcioo

DreamVader
posty191
Propsy17
Profesjabrak
  • DreamVader
2. Normalnie tak jak innymi, tylko że zamiast sfer wykorzystaj mora ulartu na paladynach zbijesz sobie karme i będziesz mógł kontrolować np. armie ciemności:)
8. Dla siebie to wiadome, nie wykonujesz zadania zgarniasz rude, dla węża czy tam vipera to trzeba snipesa nakłonić do rozmowy potem ducha alepha przyzwać zabrać rude ze skrytki i zainkasować 750 bryłek, a parcival to o ile dobrze pamiętam to rude skupuje więc pewnie da ci za nią złoto
10. Co do zadań to możesz zrobić misje z dziennikiem dziadka falka, wykonuje się ją tak jak Chromanin(czy jakoś tak się zwą te książki:)) znajdujesz kartke czytasz pojawia się kolejna pierwsza jest w okolicy piramid gdzie stacjonują magowie wody w Khorinis.

Madness

Madness

Użytkownicy
posty56
Propsy85
  • Użytkownicy
Jak idą prace nad profesjonalną wersją spolszczenia.

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
Hm jest jakiś miecz który nie wymaga wytrzymałośći?
albo coś dobrego na jaszczuro ludzi? bo mam zbroje rycerze a bierze mnie na 2 hity..>.<*
<180hp> obrona 144

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Pulaski - albo zainwestuj więcej forsy i pkt w hp, albo staraj się rozpierniczać ich z dystansu. Osobiście preferuję zwoje, bo strzały czy bełty nie zawsze trafiają.

Miecz ,który nie wymaga wytrzymałości... hmm... wiem, że ta cała "wytrzymałość" to pic na wode. Jej działania objawia się tylko i głównie w sprincie. Sprawdź sobie uderzenia ze 100% wytrzymałością, a sprawdź sobie z 0%. Działanie broni takie samo. Ale powracając do tematu, bo trochę odszedłem -  raczej nie ma broni, którą nie zużywasz tej nędznej "wytrzymałości".

Skoro odpowiedziałem, to ja także mam pytanie.
Czy ktoś z Was mógłby napisać, w których rozdziałach pojawiają się strażnicy (-opiekunowie/hodowcy/keepersi ,jeden pies-) ? Bo wydaje mi się, że w przeciągu rozdziałów 1 i 2 można zrobić zadania tylko dla strażników mroku (Dagot,Moriusz i Tegon) ,gdyż strażnik ognia nie pojawia się na płaskowyżu koło Nicklas'a. Pomimo tego, że "...wydaje mi się.." to prosiłbym jednak o potwierdzenie mojej teorii bądź zbicie mnie z błędnego tropu.

Krychon

Krychon

Użytkownicy
posty11
Propsy7
  • Użytkownicy
Ja wczoraj to zainstalowałem, i nie jestem zachwycony efektem (podczas włączania gry komputer wydaje dziwny dźwięk, i nie włącza nawet loga!)

0 użytkowników
Do góry