Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2398053 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2398053

Odpowiedzi 3617

Majsiczek

Majsiczek

Użytkownicy
posty64
Propsy4
  • Użytkownicy
o dziekuje za odp. :) ) Tylko mam kolejne pytanko :( czytam sobie wlasnie forum( za 2 dni wyjezdzam do angli i bede tam pykal wiec sobie czytam zeby przejsc w 100% gothica returning) oco chodzi z pradawna magia? Wlasnie czytalm ze bedzie mozna z niej korzystac(kazda gildia) po wykonaniu wielu questow. Czy moglby ktos rozwinac ten temat? Poniewaz wydaje mi sie ze wiekszosc "dlugich questow" zrobilem wiec albo mialem to tylko nic na ten temat nie wiedzialem albo ominelem. Dlatego prosilbym jesli ktos moze moglby mi to wytlumaczyc??

webcioo

webcioo

DreamVader
posty191
Propsy17
Profesjabrak
  • DreamVader

webcioo
DreamVader

Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE]
#1701 2011-07-03, 15:45(Ostatnia zmiana: 2011-07-03, 15:46)
pradawna magia oO   jakoś nic mi do głowy nie przychodzi a retka przeszedłem

podstaw link do tego arta

Robertboanerges

Robertboanerges

Użytkownicy
posty488
Propsy79
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ty a może chodzi ci o modyfikację Mroczne Tajemnice do Gothic 1.
Moda Returning instalowałem i trochę grałem ale przestałem bo czekam na pełne spolszczenie.
Więc może jest coś wspomniane o magi pradawnych.

Z mojego chomika można pobrać moda returing i profesjonale finalne spolszczenie i nowy path.

http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Oficjalne+pelne+profesjonalne+spolszczenie+Returninga

A tu 2 łatki do moda 1.3.1 i najnowsza 1.3.2
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Path+do+spolszczenia+pro/Patch+1.3.1

Także można z mojego chomika pobrać nową wersję moda DarkSaga łącznie z spolszczeniem
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Dark+saga+Dark+Saga+1.0.4

Link do moda Złote Wrota
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Z*c5*82ote+Wrota

Także z mojego chomika można pobrać Returninga 2.0 plus spolszczenie.

https://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Returning+2+PL

Majsiczek

Majsiczek

Użytkownicy
posty64
Propsy4
  • Użytkownicy
Istnieje możliwość nauczenia się pradawnej magii - przy tym dla każdego, łowcom smoków, paladynom i tp. Jednak aby nauczyć się jej trzeba przejść jeden dosyć trudny i pokręcony Quest.

Stad moje pytanie  :P

A przy okazji kim sie fajnie gra  nowyh gildi? (g2nk przechodzilem bez modu ze 20 razy wiec lowcy/magowie ognia i paladyni juz mnie nie bawia) Gralem nekromatna i bylo fajnie ale jak sie gra magiem wody lub kims z bractwa??

webcioo

webcioo

DreamVader
posty191
Propsy17
Profesjabrak
  • DreamVader
Głupie pytanie zagraj, a się przekonasz:)

A co do tej magii pradawnych to nie nie pamiętam nic takiego jak przechodziłem :pokerface:

Majsiczek

Majsiczek

Użytkownicy
posty64
Propsy4
  • Użytkownicy
Aha :P ostatnie(chyba) pytanko :P pan dragon(ze smoka umarlego) jest najlepsza bronia? Pytam sie bo chyba zagram straznikiem :P

webcioo

webcioo

DreamVader
posty191
Propsy17
Profesjabrak
  • DreamVader
raczej tak przynajmniej ja nic lepszego nie znalazłem;p

Majsiczek

Majsiczek

Użytkownicy
posty64
Propsy4
  • Użytkownicy
Tej ludziska mam problem. Jak mowilem wlasnie jestem w angli i chce zainstalowac znowu pieknego ghoticzka z returnem, ale mam problem jak wczesniej i nie pamietam jak go rozwiozalem. Mianowicie: Zainstalowalem Gothica->NK-> te 2 patche->addon retuning 1.0->1.1_Rebalance uni exe-> i na koniec wsadzilem ta bete 2.6 do folderu data i problem jest taki:
Jak wlaczam go to zamiast orka jako tapeta ta so opekunowie i nadal wszystko jest po rusku. :(( I jesli ktos moze pomze bede wdzieczny :) ) bo chce jeszcze raz to klasyke przejsc ale moze sie okazac ze nawet go nie wlacze :((
(Mam nadzieje ze nie trzeba nic sciagac bo z tego co pamietam nie musialem a tu z tym bede mial problem poniewaz mam ograniczone sciaganie z interenetu. :) )
Oczekuje pilnie na odpowiedz i z gory dziekuje za pomoc :) )

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z pierwszej strony:

INFO: jakiś czas temu wyszła beta 2.5 która jest nieoficjalną łatką na  betę 2.0 {{pliki wypakowujemy analogicznie do paczki z bety2 nie kasując  pliku mod z b2.0 (bo b2.5 jest łatką) }}                                       

webcioo

webcioo

DreamVader
posty191
Propsy17
Profesjabrak
  • DreamVader
Zobacz czy dialogi masz w wersji translatorowej czy całkowicie po rusku zagadaj z Xardupą:P ja też miałem menu po rusku i obrazek z opiekunami:)

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer

majaczek
Moderator działu

#1710 2011-07-05, 20:16(Ostatnia zmiana: 2011-07-05, 20:20)
webcioo to efekt tego że wgrałeś spolszczenie 2.5 (łatkę) bez spolszczenia 2.0 (podstawowa wersja)
jak chcesz mieć 2.5 spolszczenia to musisz wgrać oba pliki, inaczej będzie problem z czcionkami i menu

EDIT: jeśli chodzi o logo gothica to ono jest po rusku, "przetłumaczenie" tego wymagałoby grafika, ale zwykły tekst menu powinien być po polsku, poza tym może się przydać "menu fix" (udostępniony na 1 stronie jak wsszystko)

angord

angord

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
poziom trudnosci tego moda to chyba jakis kiepski zart... masakra.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
poziom trudnosci tego moda to chyba jakis kiepski zart... masakra.

Wniosek ? Nie umiesz grać, nie pobieraj/nie instaluj. Najpierw może przejdź przez 3 poniższe "stadia" :lol: .
1. Graj w Gothica 1/2NOTR/3 do bólu, aż nie staniesz się pro do tego stopnia, że żadna misja nie sprawi ci trudności.
2. Pograj w mody z "średnim stopniem trudności" do tego samego stopnia co ww. czyli do osiągnięcia skila pro.
3. Będąc pro w powyższych , możesz uważać, żeś gotów do gry w returning rebalance. Inaczej z góry odpuść sobie.

Ps: Do wszystkich, którzy mają jakiś "sap" co do poziomu trudności bo chwilowo przynajmniej widzę, że wszyscy wzorują się na otwieraniu skrzyń. Moim zdaniem, nie jest to żadne "utrudnienie" a jedynie urealistycznienie rozgrywki. W końcu ten skrzyp czy klikklok po przy otwieraniu czy włamywaniu się do skrzyni jest na tyle głośny, że paru npc ma prawo to usłyszeć. A jeśli chcecie tego uniknąć : otwierajcie skrzynie w nocy, wchodząc SKRADANIEM do domu, uprzednio bacznie rozglądając się, czy w odległości 5/6 gothicowych metrów nie ma w pobliżu nikogo "nieśpiącego".

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

webcioo

webcioo

DreamVader
posty191
Propsy17
Profesjabrak
  • DreamVader

webcioo
DreamVader

#1713 2011-07-06, 13:39(Ostatnia zmiana: 2011-07-06, 13:39)
Nie rozumiem co w tym modzie jest trudnego wystarczyło mi jakieś 112 h do przejścia go :roll:

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Ja mam teraz takie pytanko do ogółu, na ponowne swojskiego rodzaju poruszenie tematu.

1. W ile dni/godzin skończyliście returninga (dla tych, którzy nie liczą godzin proszę o wypisanie dni[np grałem po 3 godziny codziennie/co dwa dni], a dla tych, którzy nie liczą dni proszę o wypisanie godzin :) )
2. Ile zadań olaliście (nawet się za nie nie zabraliście)
3. Ile zadań spieprzyliście.
4. Ile zadań sprawiło wam spore trudności.
5. W jakim rozdziale mieliście największy ubaw.
6. Jaki rozdział doprowadził was do ku*wicy pańskiej.

To tak na odświeżenie tematu.

Tak próbnie opiszę swoje wyniki i dane do tych podpunktów 9nie wszystkie, bo jak już niejednokrotnie wspominałem w gothica returninga grałem ostatni raz jakieś pół roku temu)

1. Coś koło 4-5 godzin , co (chyba) dwa dni przez hmmm ... 2 tygodnie ?
2. Nie olałem żadnego (poza  tymi, których nie mogłem zrobić przez nacisk fabularny czy bugi, choć i tak poprzez grę każdą profesją zrobiłem raczej wszystkie MOŻLIWE DO WYKONANIA NIEZABUGOWANE zadania), krążyłem po miastach/farmach/osadach i dopytywałem co, jak i gdzie.
3. Spieprzyłem może ze 2,3 zadanka (nie pamiętam już jakie, wiem, że wymagały one sporej dawki wiedzy na różne miejskie/wiejskie tematy)
4. Właściwie to po pewnym czasie przyzwyczaiłem się i raczej żadne zadanie nie sprawiło mi większych trudności. Chociaż jednak z początku (tak do drugiego rozdziału) miałem spore problemy. A to z kasą, a to z potworami itp., itd.
5. Największy ubaw. No z pewnością z dumą przechodziłem rozdziały 5 i 7. Najbardziej jednak lubiłem 7, gdzie w końcu doszło wszystko do punktu kulminacyjnego i wszyscy którzy się nienawidzil zgromadzili się oficjalnie, by roz*ebać w drobny mak i opiekunów i zafajdanych orków.
6. Do rozpaczy doprowadził mnie rozdział - nie pamiętam już, ale był to chyba czwarty, kiedy dowiedziałem się, że tak naprawdę opiekunowie świątyni żywiołów robili mnie cały czas w ch*ja dmuchając mnie i wykorzystując na każdym kroku tylko po to, żeby ostatecznie upie*dolić mi rozgrywkę i sprowadzić na bohatera, miasto i wszystko co mu bliskie totalny kataklizm.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

webcioo

webcioo

DreamVader
posty191
Propsy17
Profesjabrak
  • DreamVader
Nie wiem po co to, ale dobra:D

1. post wyżej:)
2. Zadania w obozie sekty przed dołączeniem(wybrałem nekrofila:D), wyspa z amuletem triramar(chyba, już nie pamiętam:D), gildia kupców, ale ich zadania wykluczyło zabicie Canthara dla gildii morderców + 2 lub 3 pozostała chyba że jeszcze o jakiś nie wiem:D
3. 1/2
4. Dolina Cieni i zabugowana Zaginiona wyspa tam miałem problemy:D dodatkowo można dodać walki ze strażnikami tych sfer żywiołów, no i ciągłe latanie do górniczej dla opiekunów  
5. 7 jak orków wybijało się z fali śmierci dodatkowo swoich kosiłem:D tak samo podczas ostatecznej bitwy:D
6. 4 smoki ubić było ciężko bo jakimś cudem ni cholery czary w nie nie wchodziły:D, ale co tam przyzwałem sobie domony Lang i po sprawie:D dodatkowo wkurzał mnie Jakendar bo jak teleportów używałem to mi zawieszało kompa i tylko restart chyba tylko ja ten błąd miałem:D Najlepsze było jak złotego smoka na F8 po całym Jarkendarze szukałem:D

Majsiczek

Majsiczek

Użytkownicy
posty64
Propsy4
  • Użytkownicy
Pytanko ludziska :)
Wlasnie jestem w dolinie cieni i czytam forum rosyjksie i 1 rzeczy nie wiem.
Gdzie jest Ur-thunder? Z tego co czytam ma mi dac kusze oraz pomoc w walce ze smokiem tylko ze nie wiem gdzie on jest :(

webcioo

webcioo

DreamVader
posty191
Propsy17
Profesjabrak
  • DreamVader

webcioo
DreamVader

#1717 2011-07-07, 10:22(Ostatnia zmiana: 2011-07-07, 10:22)
W jednym z namiotów w obozie orków:D

A kusze musisz sam znaleźć jest hmm... nie pamiętam zbyt dobrze ale chyba w jakiejś wieży czy jaskini co od groma truposzy się czai:D

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
Małe pytania:
1.Gdzie jest młot addanosa
2.Jak otworzyc jasknie tokkara<czy jakos tak<xD

Jeszcze  dostaniesz za swoje Bękarcie

Majsiczek

Majsiczek

Użytkownicy
posty64
Propsy4
  • Użytkownicy
wielkie dzieki znalazlem :P ale mam kolejny dylemat :P Poniewaz czytalem ze mozna ulepszyc szpon beliara poprezez zabicie demona za pomoc ulu murtu. Wiec tak zrobilem mam krzyz elementow,szpon beliara oraz dusze sen.... tego demona i w tym momencie mam pytanie. Co teraz? Jesli uzyje duszy normalnie pokazuje sie dusza tego demona zabijam go i mnostwo expa, jak dam beliarowi(posag) to dostaje zycie i expa ale nie wiem jak ulepszyc szpon i czy wogule sie da i czy warto :) ) Gora czekam na odpowiedz :) )

0 użytkowników
Do góry