Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2391218 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2391218

Odpowiedzi 3617

angord

angord

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Dzieki.

Teraz mam inny problem. Returning jest po rosyjsku. Zaisntalowalem jeszcze raz spolszczenie i nadal jest po rosyjsku.

DO USUNIĘCIA! JEDNAK WSZYSTKO DZIALA.

Necro

Necro

Użytkownicy
posty36
Propsy4
  • Użytkownicy
ok Panowie chcę ściągnąć wersję po polsku 2.5 użytkownika Baggioo ze str 59 zaraz na samej góze spoiler a tu rozczarowanie nie moge go otworzyc bo pisze ze plik moze byc uszkodzony lub zainfekowany pomoże ktoś? Acha i jeszcze jedno kiedy zaczyna sie modyfikacja? Bo Po tylu wypowiedziach mozna wywnioskowac ze sie gra w normalnego gothica a od 7 rozdzialu zaczyna sie modyfikacja? Tak to działa?

Acha zapomniałbym gdzie instaluje sie moda i i versje 1.1 moda? do np D/Program Files/ Joowood/ Gothic II/ System czy tylko do D/Program Files/ Joowood/ Gothic II/. ?? Z gory thx za odp

Regynild

Regynild

Moderator działu
posty101
Propsy50
  • Moderator działu
nie, modyfikuje każdy rozdział, nowe rzeczy są już w wieży Xardasa.

angord

angord

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Kurka wodna. Wykonalem zadanie z handlarzem bronia i dowiedzialem sie gdzie sa porwani a hagen nie chce mnie przepuscic do doliny. Mam 12 level. Mowi ze musze wykonac zadania dla magow i zdobyc wiecej doswiadczenia.

Probowalem zmienic rozdzial storyhelperem ale nie ma go w returningu.

Da sie cos z tym fantem zrobic ?

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
angord byłbyś łaskaw zobaczyć solucję rosyjską
link jest na pierwszej stronie od razu przez google translator

przed pójściem do doliny trzeba wykonać jarkendar, w returningu jest on obowiązkowy
przy okazji ostatni ornament ma lothar a nie hagen

Necro

Necro

Użytkownicy
posty36
Propsy4
  • Użytkownicy
ok tylko może ktoś się wypowiedzieć na mój post wyżej trochę? Bardzo wdzięczy będę

angord

angord

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
czyli do wodnego kregu bede mogl sie dostac dopiero jak wroce z jarkendaru ?

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Nie, żeby dostać się do Jarkendaru musisz być w wodnym kręgu. Nie grałeś w zwykłego G2?

Necro

Necro

Użytkownicy
posty36
Propsy4
  • Użytkownicy
No pomoże mi ktoś na moje pytania wyżej?

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Ja mam panowie z RPT (Returning Pl Team) inne pytanko. Otóż, niedawno (wczoraj :D ) dowiedziałem się, że ruscy znowu wyprzedzają polaków o milę. Dokładniej - niedługo (wakacje , po wakacjach) ma zostać wydana finalna wersja moda Dark Saga ,który nie przymierzając zawiera od zaje*ania różnorakich nowości. I tu moje pytanie - czy po skończeniu spolszczania jednego (oczywiście wliczając w to odpoczynek "od spolszczania") moda, dacie radę zapodać spolszczenie również translatorowe Dark Sagi ? Moim skromnym zdaniem ,mod jak najbardziej wart spolszczenia, choćby i translate.

Edit : Link do wglądu tutaj : http://themodders.org/index.php?/topic/14461-sa-jakies-nowe-duze-mody/

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Necro

Necro

Użytkownicy
posty36
Propsy4
  • Użytkownicy
Ludzie dajcie mi tą piekielną odpowiedź na post trochę wyżej ten długi :DXD

WoYo

WoYo

DreamVader
artysta
posty398
Propsy236
ProfesjaGrafik 3D
  • DreamVader
  • artysta

WoYo
DreamVader

Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE]
#1631 2011-06-18, 16:23(Ostatnia zmiana: 2011-06-18, 16:26)
Ja mam panowie z RPT (Returning Pl Team) inne pytanko. Otóż, niedawno (wczoraj :D ) dowiedziałem się, że ruscy znowu wyprzedzają polaków o milę. Dokładniej - niedługo (wakacje , po wakacjach) ma zostać wydana finalna wersja moda Dark Saga ,który nie przymierzając zawiera od zaje*ania różnorakich nowości. I tu moje pytanie - czy po skończeniu spolszczania jednego (oczywiście wliczając w to odpoczynek "od spolszczania") moda, dacie radę zapodać spolszczenie również translatorowe Dark Sagi ? Moim skromnym zdaniem ,mod jak najbardziej wart spolszczenia, choćby i translate.

Edit : Link do wglądu tutaj : http://themodders.org/index.php?/topic/14461-sa-jakies-nowe-duze-mody/
W przeciągu najbliższych 2 tygodni ma wyjść pełna wersja :D  <jupi :lol:  >
EDIT: Jednak nie :facepalm:  . Pewnie w lipcu

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Wojek - czy dwa tygodnie, czy w lipcu .. co za różnica :pokerface: ? Ważne, żeby w ogóle wyszedł no i najważniejsze - we wakacje :lol: .

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Necro

Necro

Użytkownicy
posty36
Propsy4
  • Użytkownicy
ok Panowie chcę ściągnąć wersję po polsku 2.5 użytkownika Baggioo ze str 59 zaraz na samej góze spoiler a tu rozczarowanie nie moge go otworzyc bo pisze ze plik moze byc uszkodzony lub zainfekowany pomoże ktoś? Acha i jeszcze jedno kiedy zaczyna sie modyfikacja? Bo Po tylu wypowiedziach mozna wywnioskowac ze sie gra w normalnego gothica a od 7 rozdzialu zaczyna sie modyfikacja? Tak to działa?

Acha zapomniałbym gdzie instaluje sie moda i i versje 1.1 moda? do np D/Program Files/ Joowood/ Gothic II/ System czy tylko do D/Program Files/ Joowood/ Gothic II/. ?? Z gory thx za odp

webcioo

webcioo

DreamVader
posty191
Propsy17
Profesjabrak
  • DreamVader
Necero: moda masz zainstalować do folderu Gothic II, zmiany sa widoczne w każdym rozdziale nowe zadania modyfikacje starych itp. itd.

Co się tyczy spolszczenia: po skończeniu podstawki jeszcze i tak mamy do przetłumaczenia kolejną wersje returninga bo o ile się nie mylę to ruscy wypuścili 2.5 zresztą już we wcześniejszych postach była o tym informacja :ok:

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
2.5 to wersja tłumaczenia
najnowsza wersja returning to rebalance v2.1 + minizestaw fixów
obecnie wspierana przez nas wersja returninga to Rebalance UNI tj. pierwsza nie-beta ReBalance instalowane na Returning 1.1
narzędzie z którego korzystamy pozwoli nam automatycznie zaimportować wynik naszego tłumaczenia "profesjonalnego" nad którym jeszcze pracujemy, do każdej nowej wersji skryptów (jednag elementy tekstów które zostały zmienione lub dodane wymagają trochę uwagi)
przy grze w ReBalance nie należy się bezwzględnie stosować doświadczeniem z G2NK gdyż niektóre elementy bazowej fabuły zostały zmienione, w tym niektóre ważne (jak to że jarkendar jest obowiązkowy i do wykonania przed górniczą doliną)
narzędzie które stosujemy ułatwia tłumaczenie - wersja automatyczna powstała na przestrzeni dwóch tygodni - jednak narzędzia nie zrobią za nas wszystkiego, dlatego przygotowanie tekstu dobrej jakości to długa i uciążliwa praca (podziękowania dla wszystkich którzy brali wtym udział)

przypuszczam że nie weźmiemy się za ten nowy giga mod póki nie doszlifujemy Returninga ReBalance, ponieważ:
-prace nad spolszczeniem profesjonalnym choć zajmują dużo czasu są już dość zaawansowane, rozdrabnianie się przesunęło by premierę "profesjonalnego" o wieki
-wersja którą mamy jest trochę przestarzała - od razu po wykonaniu "profesjonalnego" do RR UNI będziemy szlifować różnice między RR UNI i RR v2.1 i wydamy w błyskawicznym tempie aktualną wersję (to błyskawiczne tempo będziemy zawdzięczać niewielkim różnicom w tekście do tłumaczenia, oraz narzędziu dla którego bebechy skryptów są "przezroczyste")
-oczekuje nas także alternatywna wersja RR o nazwie Slash'n'Craft(SnC) - jest to RR v2.1 ze znacznie zmienionym sposobem rozwoju postaci i sposobem rozgrywki
-ten nowy super mod jest najwyraźniej w budowie
-prace nad wyłącznie automatycznym tłumaczeniu są męczące a na dodatek mało kreatywne - polegają na wbijaniu do google translator po tyle linijek ile jest w stanie przerobić na raz z tekstu który wypluje narzędzie (obsługuje ono dwa tryby 1podatny na błędy ale łatwy w automatycznym 2niepodatny na błędy ale bezużyteczny w automatycznym), przy czym jako automatyczne rozumiem korzystanie z translatora i zero korekty

jestem w stanie rozważyć rozpoczęcie automatycznego do tego nowego megamodu w tym roku jeśli
1) zostanie w zauważalnej częsci ukończony 2) znajdą się 3 nowe osoby które będą zwerbowane tylko w tym celu

PS: jak o czymś zapomniałem to napiszę później

Necro

Necro

Użytkownicy
posty36
Propsy4
  • Użytkownicy
webcioo czyli do folderu Gothic II mam zainstalować Returning 1.0 a także patch 1.1? I Łatke? Czyli ogólnie po polsku WSZYSTKO DO FOLDERU GOTHICII tak?

Majsiczek

Majsiczek

Użytkownicy
posty64
Propsy4
  • Użytkownicy
Czesc wszystkim jestem nowy na forum i mam pytanie. :)
Jestem wielkin fanem G2NK gralem jakies 20 razy i 3 dni temu zobaczylem ten nowy mod i jezu jak mi sie spodobal, a malo jeszcze widzialem :)  Tylko mam 1 problem, troche juz gram (1.2 versja) sobie misjie robie powoli itd. ale mam 1 pytanko dotyczace nowych gildi( nekromantow,lowcow,kupcow oraz zabojcow) czy ich zadania mozna zrobic na rozdziale pierwszym? Poniewaz wlasnie przeczytalem szczegoly zadania o 3 opiekunie ze bede musial isc do wiezy mgiel ( gornicza dolina) lecz wczesniej czytalem ( na tym forum) ze mozna byc nekromanta (zwlaszcza ze z tego co wiem to glowna gildia wiec jak wezme inna to juz do niej nie wroce) wiec czy moglby mi ktos tutaj poradzic? Bede wdzieczny :) )

Regynild

Regynild

Moderator działu
posty101
Propsy50
  • Moderator działu
Nekromanta to gildia główna, taka jak Paladyni czy najemnicy, znaczy dołączasz do niej i w ten sposób wykluczasz inne. Nie ma w niej specjalnych zadań do dołączenia, więc nie ma sensu kombinować. Za to łowcy, kupcy i zabójcy to gildie poboczne, można ich zadania robić kiedy się chce, jeśli chcesz wiedzieć jak i gdzie ich znaleźć, to napisz na PW do mnie, spróbuje ci wyjaśnić.

Majsiczek

Majsiczek

Użytkownicy
posty64
Propsy4
  • Użytkownicy
Czyli ze w tym momencie moge dojsc do obojetniej jakiej gildi a jak skoncze zadania opiekunow to wtedy zmienie na nekromatne?? ( Jak w mroczne tajemnice na straznika starej kopalni??)

0 użytkowników
Do góry